IX преглед на уеб хостинг

Актуализации: IX уеб хостинг е затворен за бизнес

Този рецензия на IXWebHosting е написана за първи път от нашия рецензент на уеб хост Candace Morehouse през 2013 г..


През юли 2014 г. добавих още подробности (актуализирани професионалисти & минуси, преглед на ъптайм и т.н.) към него въз основа на моя опит за използване в безплатен пробен акаунт. Това продължи около 12 месеца и вече нямам акаунт в IX уеб хостинг. 

Компанията, която управлява IX уеб хостинг, електронна търговия LLC, беше придобита от Site5 – хостинг компания EIG през 2015 г..

С думи, IX уеб хостинг днес е собственост на същото топ мениджмънт, който управлява iPage, BlueHost, Hostgator, PowWeb, Reseller Club, JustHost, FatCow и десетки други известни марки в хостинга.

Придобиване на EIG за 2015 г.

IX уеб хостинг беше продаден на Endurance International Group през 2015 г. Този слух се потвърждава с обявяването на финансовите резултати на EIG за Q4 за 2015 г..

Електронна търговия, LLC – компанията майка, която управлява IX уеб хостинг, се придобива за приблизително 28 милиона долара.

IX Уеб хостинг алтернативи

Що се отнася до днес – уеб хостингът на марката IX е затворен за бизнес. Потребителите на хостинг на Linux вече се отнасят към Site5; докато Windows хостинг потребители на Verio и тези, които имат домейн регистриран с IX се препоръчва да отидат в Dotster. 

Ако търсите уеб хост – ето моите 10 най-добри избрани уеб хостинга. Препоръчителните доставчици на уеб хостинг, които продават на сходна цена на IX включват:

Имате нужда от специален IP адрес – но имате само малък бюджет, за да хоствате уебсайта си? Тогава IXWebHosting просто може да бъде най-добрият избор, като продажните цени започват от $ 3,95 на месец за споделен хостинг акаунт.

Разгледайте какво предлагат и какво можете да очаквате, ако изберете IX за домакин на вашия сайт.

IXWebHosting – Кой?

Винаги е добре да започнете с преглед на самия бизнес. Често това може да ви каже дали хостинг компанията има необходимия опит, знания и стабилност, за да предостави най-добрата услуга за вашите нужди.

IXWebHosting съществува от 1999 г., когато започнаха да хостват сайтове на сървър, разположен в нечия всекидневна. Това е дълго време за бизнес и оттогава компанията нарасна, за да обслужва 110 000 клиенти и хоства повече от 470 000 уебсайтове. Сградата на централата и центърът им за данни са комбинирани на едно място в Колумб, Охайо, САЩ.

IXWebHosting планове & Характеристика

IXWebHosting предлага три различни типа пакети: евтин споделен хостинг, облачен хостинг и VPS хостинг. Споделянето на хостинг се предлага в три нива на услуга (цена на експертен хостинг план въз основа на специален промо купон).

Споделен хостингExpertBusiness PlusUnlimited Pro
Безплатен Домиан123
Специализиран IP2315
Промоционална цена$ 1.95 / месец *$ 7.95 / месец$ 7.95 / месец
Цена за подновяване$ 6.95 / месец$ 9.95 / месец$ 12.95 / месец

С облачен хостинг пакет имате избор от операционни системи, базирани на Windows или Linux и (за щастие!) CPanel или Plesk контролен панел.

И накрая, IX предлага VPS хостинг. С тази опция можете да изберете двуядрен сървър с вашия избор на дисково пространство, RAM и честотна лента. Тези пакети започват от $ 54.95 на месец с пълен достъп до root.

Всички планове за хостинг на IX се предлагат с „неограничена“ честотна лента за хостинг, домейни, поддомейни, пренос на данни и имейл акаунти.

Всички популярни блог платформи (WordPress, Joomla, Drupal) са включени като инсталация с едно щракване и има и създател на уебсайт, който да помогне на тези без много опит или знания.

Контролен панел

За тези, които търсят контролен панел, с който са свикнали, като cPanel, Plesk или vDeck, ще останете разочаровани. IX предоставя собствен контролен панел с техните споделени хостинг планове и е донякъде тромав.

Имайки личен опит с контролния панел, мога да кажа, че той изобщо не е удобен за потребителя и ако сте начинаещ с уебсайтове, IX затруднява стартирането и функционирането на блога ви. CMS трябва да бъде инсталиран ръчно, за да може URL адресът на вашия блог да бъде на ниво начална страница. Да, това е инсталиране с едно щракване – ако нямате нищо против адрес на www.example.com/blog. Ако предпочитате блогът ви да е нещо повече като www.example.com, трябва ръчно да го инсталирате (или да го ощипвате от .htaccess или твърд код на WP конфигурационния файл). За начинаещите това може да е малко объркващо.

IX Контролен панел за уеб хостинг - Не обичайният cPanel или vDeckIXWebHosting Контролен панел – Не обичайният cPanel или vDeck

Поддръжка на клиенти

Подобно на много други хостинг компании, IX предоставя поддръжка на своите клиенти чрез различни опции: телефон, онлайн билет за поддръжка, имейл и 24/7 онлайн чат поддръжка.

Компанията с гордост казва, че техните представители са обучени да предоставят „уникално и персонализирано изживяване за поддръжка на клиенти“. За тази цел всеки клиент получава персонален представител, когато се регистрира за услугите на IXWebHosting. Това е много приятно докосване.

Много компании рекламират, че предлагат американска поддръжка и местен англоезичен екип, така че не е необичайно IX да прави същото. Техните представители работят точно заедно с другите служители на компанията, което трябва да бъде по-ефективно от аутсорсинг на обслужване на клиенти.

ixwebhosting поддръжка

Моето лично мнение и опит от употреба

Щедро специализирано предложение за IP адрес = Добре за SEO хостинг

Ако копаете малко по-дълбоко, ще видите, че IXWebHosting идва с няколко уникални функции, които другите уеб хостове не предлагат: 

Първо, уеб хостът предоставя специален IP адрес * – поне един – за всеки хостинг акаунт.

Второ, те ви дават седемдневен период, през който акаунтът ви е безплатен. Разбира се, трябва да предоставите номер на кредитна карта, за да стартирате сметката си, но тя няма да бъде таксувана до осмия ден и можете да прекратите всеки път преди това. Извън този първи седемдневен период можете да закриете акаунта си по всяко време в рамките на 30 дни, за да получите пълно възстановяване на хостинг такси.

И три, уеб хостът поддържа хостинг на Windows и Linux – следователно вашата база данни може да бъде MySQL или MsSQL.

Плюсове на IXWebHosting срещу минуси

Регистрирал съм се и използвах услугите на IXWebHosting два пъти в миналото. През 2012 г. закупих акаунт на IXWebHosting Unlimited Pro и хоствах с тях около 20 дни (акаунтът след това бе анулиран, преди 30-дневния пробен период да приключи).

През април 2014 г. бях поканен да изпробвам IX хостинг услугата безплатно и оттогава проследявам IXWebHosting. Има и добър, и лош опит по време на престоя ми в IXWebHosting.

За лесни справки, ето бърз списък на плюсовете и минусите.

 • Щедри специализирани IP предложения – Специализираният IP е голямо предимство за мнозина!
 • Достъпни – Страхотна цена във връзка с функции.
 • Англоезични клиенти за обслужване на клиенти, разположени на място – Страхотна характеристика специално за клиенти от САЩ.
 • Надежден сървър – 99,9% гаранция за ъптайм (вижте IXWebHosting преглед на ъптайма по-долу).
 • Честна бизнес практика – Както споменах, закупих акаунт през 2012 г. и анулирах в рамките на безплатния пробен период. IXWebHosting ми върна парите на следващия ден, без да е зададен въпрос.
 • Контролен панел – не е лесен за използване.

* Забележка: Защо се нуждаете от специален IP адрес?

Когато вашият IP адрес е споделен, той се използва за множество уебсайтове. Проблемът с тази конфигурация е, че ако някой от тези собственици на уебсайтове направи нещо, за да бъде забранен от търсачката, вашият сайт също може да бъде в черен списък. Това наистина може да бъде пагубно за SEO. Друга причина имате нужда от специален IP адрес? Необходимо е да създадете сайт за електронна търговия, така че ако искате да продавате продукти или услуги онлайн, IX може да е добър избор.

IXWebHosting Преглед на време за работа

Има няколко неща, които са по-важни за собственика на уебсайта от това колко често той е готов и достъпен за посетителите (както и това, че е на разположение за извършване на актуализации / промени).

Въпросът, който трябва да зададете: колко надеждна е уеб хостинг компанията, която обмисляте?

С IX сте гарантирани, че вашите страници ще бъдат достъпни 99,9% от времето за период от 12 месеца. Ако процентът през един месец падне под този, имате право на възстановяване на стойността на хостинг таксите за цял месец. Очевидно всичко, което трябва да направите, за да поискате възстановяване на средства, е да се свържете с представител на отдела за обслужване на клиенти чрез онлайн Help Desk.

Погледнах онлайн и установих, че три сайта, хоствани от IX, които са били наблюдавани през последните седем години, не се радват на тези 99,9 процента продължителност. Всъщност общият процент на продължителност е 99,839% (но 100 процента за последните седем дни, когато проверявах). Не е огромна разлика, но достатъчна, за да причини проблеми.

Добре, така че може би се чудите какво прави IX, за да гарантира максимално време. Добрата новина е, че IX притежава собствен център за обработка на данни, който използва доставчици от Tier 3 и n + 1 съкращение. Това осигурява допълнителен източник за архивиране на данни. Намирайки се в собствения си център за данни, IX е в състояние да контролира околната среда, мрежата и хардуера (всички те са разположени в същата сграда, като администрацията, продажбите и маркетинга на компанията). На разположение са два тежки генератора, които поддържат и работят сървърите в случай на прекъсване на електрозахранването.

Що се отнася до сигурността, IXWebHosting използва мрежов софтуер, който извършва постоянен мониторинг, откриване на зловреден софтуер и услуги за възстановяване. Хубава характеристика на услугата за злонамерен софтуер е, че ако в акаунта ви се намерят заразени файлове, злонамереният код се филтрира автоматично и файловете се коригират.

Динамичното изображение отдясно показва записа за продължителност на IXWebHosting за последните 7 дни.

IXWebHosting резултат за ъптайм (въз основа на резултата от моя тестов сайт)

А изображението по-долу е екран, заснет от тестовия сайт, който проследявах през април – юли 2014 г..

IX резултат за хостинг Uptime (21 юни - 22 юли 2014 г.) - Обърнете внимание, че престоят е причинен от грешка в комуникацията (безплатният ми акаунт бе спрян за кратко). Накратко, IX отбеляза изключително добре (100% ъптайм) по време на тестовия период.IX резултат за хостинг Uptime (21 юни – 22 юли 2014 г.) – Обърнете внимание, че престоят е причинен от грешка в комуникацията (безплатният ми акаунт бе спрян за кратко). Накратко, IX отбеляза изключително добре (100% ъптайм) по време на тестовия период.IX Уеб хостинг Uptime за последните 30 дни (11 август 2014 г.)IX Уеб хостинг Uptime за последните 30 дни (11 август 2014 г.)

Извод: Трябва ли да хоствате в IXWebHosting?

Отговорът е, както винаги, да и не.

Накратко, IXWebHosting е много приемлива хостинг услуга, която се предлага с изключително обслужване на клиенти, солидни хостинг сървъри и цялостни хостинг функции – да не говорим, че броят на безплатния специализиран IP в Unlimited Pro (което е огромна сделка).

Въпреки това, както при всички други уеб хостове, IXWebHosting не е перфектен. Най-големият проблем на IXWebHosting е неговият контролен панел – Дизайнът на потребителския интерфейс е остарял и много не-удобен за използване; плюс, има толкова странни ограничения (например, не можете да инсталирате автоматично CMS в своя корен).

Така че ето моята присъда – Ако специален IP адрес е важен за вас, имате ограничен бюджет и сте удобни с дизайна / разработката на уебсайтове, тогава IXWebHosting би бил чудесен избор. От друга страна, ако сте начинаещ, който току-що започна, тогава не, не мисля, че IXWebHosting е добър избор.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map