Създадена през 1998 г. и със седалище в Лос Анджелис, Калифорния, Media Temple, известен също като (mt), е доставчик на уеб хостинг и облачни услуги, препоръчан от мнозина. Компанията предлага и четирите вида хостинг услуги – Grid (споделен хостинг), DV (VPS хостинг), DV Enterprise (специален хостинг) и Helix (облачен хостинг).


Media Temple е един от най-популярните уеб хостове сред разработчиците и професионалните блогъри и тази позиция е добре спечелена с повече от 125 000 потребители с над 1 500 000 домейни. Media Temple щедро ми предостави безплатен пробен акаунт на Grid и следното е моят преглед на Media Temple въз основа на опита на използване.

Страхотно обслужване на клиенти

Поддръжката в Media Temple е денонощна по телефона, имейла, чата на живо и Twitter. Досега се свързах с обслужването на клиентите два пъти; никакви оплаквания.

 Ултра бързи сървъри

Моят Media Temple хостван манекен сайт е с 84/100 на Pingdom (по-бързо от 73% от всички сайтове). Моят манекен сайт, хостван на A2 хостинг (който е един от най-бързите), в сравнение беше 80/100 и по-бърз от 70% от всички сайтове. За ваша справка, ето резултатите за сравнение, които проверих с помощта на Pingdom Website Test Tool.

Тестов сайт (хостван на) Производителност GradeRequestsИзтеглете времеPage sizekb / секунди
Медиен храм8411430ms480.9 kb1,118 kb / s
InMotion хостинг84564.13s1.6 MB396.7 kb / s
WebHostingHub83251.55s508.5 kb328 kb / s
A2 хостинг8010522ms445.6 kb853,6 kb / s
Дебела крава80772.94s797.6 kb271.3 kb / s
Hostgator77311.32s721.7kb546.7 kb / s

* Всички резултати са базирани на тест от сървър в Амстердам, Холандия, използвайки Pingdom Website Test Tool.

 Ценни добавъчни услуги на мрежата

табло за медиен храм

Media Temple предлага редица редки (но много удобни) надстройки на потребителите на Grid, които се нуждаят от допълнителна производителност на сървъра. За да назовем само няколко – MySQL GridContainer (за мащабируема MySQL среда, която гарантира производителност) и CloudFlare с RailGun (за допълнителна сигурност на сайта).

Има обаче два малки проблема с Media Temple.

Инсталирането с едно щракване поддържа много ограничен брой уеб приложения

WordPress, Drupal и Zen Cart са единствените три уеб приложения, които потребителите на Grid могат да инсталират чрез инсталация с едно кликване. Потребителите, които желаят да използват други уеб приложения (като Joomla, OS Commerce и Gallery), ще трябва да извършат ръчна инсталация. Потребителите на Media Temple DV обаче получават да инсталират над 200+ уеб приложения чрез инсталационната функция с едно кликване.

Леко разочароващ запис за ъптайм

Моят сайт беше за 19 минути през изминалия месец, отбелязвайки 99,94% в продължение на последните 30 дни. Няма голяма работа с 99,94%, но със сигурност очаквам по-добро за хост, който струва $ 20 / месец.

Време за време на медийния храм

Отзиви от клиенти на Media Temple за WHSR

Интервюирах повече от 40 уеб разработчици и блогъри през последните 30 дни. Познай какво? От хиляди (ако не и повече) хостинг имена на марки, Media Temple е едно от най-препоръчителните имена на търговски марки в моите интервюта.

Отзивите на Дейвид за хостинг на Media Temple

Абсолютно доволен съм от настоящия си уеб хост. Медиен храм е бил там, когато имах нужда от тях.

Например, плъгин за WordPress, използван от моя блог, беше експлоатиран и причини проблеми на моя виртуален сървър. По това време бях в Бразилия, така че не успях да им се обадя. Туитирах ги и те имаха нова машина, готова за мен за нула време. Те бяха основен спасител и винаги скачаха, за да помогнат, когато ми трябва.

– Цитат от интервю на Дейвид Уолш (30 септември 2013 г.)

Коментар на Джеф Стар относно хостинг на Media Temple

Да, много съм щастлив от Media Temple. Придвижвайки се от хост към хост в течение на моите 10+ години онлайн, намерих Media Temple, за да осигуря достъпни, страхотен хостинг и отлично обслужване на клиенти.

Беше около 2009 г. и аз бях хостван в „Малък портокал“ (на споделен сървър) от няколко години. Сървърите бяха непоследователни, а персоналът за поддръжка (с изключение или две) беше доста ужасен, така че накрая се изморих и реших да намеря нещо по-добро. След много проучвания най-накрая избрах Media Temple заради отчетените им 1) постоянство / време на работа, 2) отлично обслужване на клиенти, 3) не твърде луди скъпи цени. Така че по това време преминах от посредствен споделен хостинг към VPS (dv) хостинг на Media Temple.

Оттогава съм щастлив.

– Цитат от Интервю на Джеф Стар (27 август 2013 г.)

Заключение: Ако сте домакин в Media Temple?

Моят отговор е: Да и не.

Media Temple определено е един от най-добрите решения за уеб хостинг за опитни уеб разработчици и блогъри, които се нуждаят от допълнителна стабилност и мащабируемост на сървъра. Въпреки това, има много по-евтини опции за тези, които тепърва започват или просто се нуждаят от решение за хостинг на бюджет.

Поръчайте медиен храм сега

За повече подробности или за поръчка на Media Temple, посетете https://www.mediatemple.net

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me