Скорост, надеждност и сурова мощност: уебсайтът ви в облака … това е, което Omnis Network твърди, че предлага на своите клиенти. Те не са бюджетна хостинг компания, но цените им са разумни – докато не започнете да добавяте всички функции, които наистина искате и се нуждаете (които са включени при много други хостинг компании). Това може да направи тази компания извън вашия бюджет за хостинг на уебсайтове, но те все още могат да предложат много.


Искате ли да разберете повече? Прочетете нататък.

* Забележка: В момента вече нямаме акаунт за уеб хостинг с Omnis Network.

Уеб хостинг услуги Omnis

Omnis предлага два споделени хостинг пакета: Linux Cloud Hosting за $ 5.95 / месец и Windows Cloud Hosting сметки за $ 7.95 / месец. Как можете да решите кой е най-подходящ за вас? Ако искате да използвате скриптове PHP и Perl за динамичен уеб дизайн, Linux акаунтът е по-добър избор. Ако предпочитате да използвате ASP или .NET приложения, тогава отидете с хостинг акаунта, базиран на Windows.

Извън тези разлики, всички пакети за хостинг в облак от Omnis включват следното:

 • Безплатно име на домейн
 • Неметрирано дисково пространство и пренос на данни
 • Неограничени домейни, псевдоними на домейни и поддомейни
 • Споделен SSL сертификат
 • Рекламни кредити в търсачките
 • Неограничени пощенски кутии за електронна поща (POP3 или IMAP4) и псевдоними за пренасочване
 • Уеб поща чрез Roundcube, Horde или Squirrelmail
 • Няколко FTP потребителски акаунта (само за Linux)
 • PHP, Zend Optimizer, Guard & Ioncube Loader, Python, Ruby scripting
 • 40+ CMS, включително най-популярните, като WordPress
 • Неограничен брой MySQL бази данни
 • Поддръжка на динамични HTML, Javascript и AJAX файлове

Има няколко функции, налични като добавки, срещу допълнително заплащане. Те включват специализиран IP адрес, частен SSL сертификат и създател на Pro или Електронна търговия (безплатният конструктор на сайтове позволява само уебстраница с три страници). Ако това е първият ви опит в изграждането на уебсайт, може да искате да намерите някоя от другите хостинг компании, която предлага пълна програма за създаване на сайтове безплатно.

Въпреки че Omnis рекламира техните пакети включват неограничено пространство, лимитът всъщност е 1,7TB. Това е много място – но ограничение от 46 000 файла противоречи на това достатъчно място за съхранение.

От светлата страна, един потребител съобщи, че няма никакви проблеми при извършването на пет едновременни FTP трансфера. Ако предпочитате да използвате тази форма на прехвърляне на файлове през модула на контролния панел, това ще бъде бързо.

Какъв вид контролен панел предлага Omnis?

Изглежда, че индустриалният стандарт – поне от днес – за контролните панели е все по-популярният cPanel. За съжаление, Omnis не предоставя това. Вместо това те предоставят патентован контролен панел, който наричат ​​„Мениджър на акаунти“. Оформлението е хубаво и чисто, но изглежда няма толкова инструменти за управление, колкото бихте намерили в cPanel или Plesk.

Тъй като без съмнение ще прекарате много време в задния план на уебсайта си, контролният панел е важен. Ако не харесвате да изучавате нови системи или сърцето ви е настроено да използвате cPanel, мрежата Omnis може да не е най-подходящата за вашите нужди.

Инфраструктура: Център за данни и сървъри

Подобно на много американски хостинг компании, Omnis използва сградата на One Wilshire в Лос Анджелис, Калифорния за своите мрежови връзки. Известен също като „най-свързаната сграда в света“ (или западното крайбрежие, в зависимост от това, кой предявява иска), One Wilshire е мястото, където доставчиците на оптични мрежи от Tier-1 доставят връзка на стотици компании.

Заедно с административните си офиси центърът за данни на Omnis Network се намира в Torrance, Калифорния. Omnis използва Cisco за своя мрежов хардуер. Те също така предоставят SSID (Solid State Drive) RAID масив, използвайки двоен процесор, четириядрен, хипер резбовани процесори Intel Xeon, за да осигурят оптимална скорост. Omnis нарича това „MySQL SSD RAID“ за „ултра скорост“.

Гаранция за ненавременна работа – или не?

Дали цялата тази скорост в мрежата прави по-добрата продължителност на Omnis Network в сравнение с други компании? Те гарантират 99,9 процента време за работа на своите клиенти, което е достъпно, ако уебсайтът е прекъснат за 44 минути или повече, кумулативно през всеки един месец.

Въпреки че тази гаранция би трябвало да е успокояваща, е трудно да разберете как бихте могли да се усвоите с нея. Уебсайтът и Общите условия на компанията не казват нищо за спецификата, дори и дали можете да очаквате да получите възстановяване на сумата или кредит по вашия акаунт..

Намерих скорошна статистика, която показва, че средното време на работа на Omnis през последните 8 години е 99,98 процента при ниско ниво от 99,58 процента и високо 100 процента. Това се счита за отлично. Може би не е нужно никой да ги моли да направят добро на гаранцията си за ъптайм?

Обслужване на клиенти

Опциите за поддръжка от Omnis са доста стандартни: телефон, чат на живо и имейл. Тези опции се предоставят 24 часа в денонощието, а техните специалисти по поддръжката са базирани в централата на компанията Torrance, California. Те също така предоставят база данни и библиотека от видео уроци онлайн.

От преглед на коментарите на онлайн потребители, представителите на техническата поддръжка на Omnis получават като цяло високи оценки за бързата си, внимателна и знаеща помощ. Много клиенти също се стремят за скоростта и продължителността на работа на сайтовете си и желанието на компанията да работи със собствениците на сайтове, които изпитват големи скокове в трафика, което може да ги накара да надхвърлят ограниченията на честотната лента. Разбира се, има няколко отрицателни отзива за тази уебсайт хостинг компания, но положителните много повече ги превъзхождат.

Ползи

 • Добро обслужване на клиентите / техническа поддръжка – това е наистина полезно за начинаещите.
 • Скорост – страниците се зареждат бързо поради SSD RAID масива.
 • Надеждност – 99,9 процента гаранция за продължаване на времето изглежда е излишна, тъй като те се радват на отлична средна статистика за актуализация.
 • В САЩ, американски техници за поддръжка – бонус, ако за англоговорящи клиенти (но не непременно за чуждестранни клиенти).

Поръчайте Omnis сега

За повече подробности или за да поръчате Omnis, посетете (връзката се отваря в нов прозорец): http://www.omnis.com

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me