Има много хостинг доставчици там, от които да избирате, но е трудно да се намери такъв с по-дълга история от този на Rose хостинг.


Основан през 2001 г., този хостинг доставчик се намира в Сейнт Луис Мисури в Съединените щати, където също управлява собствен център за данни. Компанията твърди, че RoseHosting.com е първата и единствена уеб хостинг компания в света, която предлага комерсиални виртуални сървъри Linux през 2001 г. (под Rose Web Services LLC) и насърчава своите клиенти да проверят факта на Archive.org.

По-специално, Rose Hosting е хостинг организация, само за Linux, специализирана в VPS хостинг (въпреки че компанията предлага както споделени, така и специализирани хостинг планове сега).

Освен това, този доставчик на хостинг услуги има строга политика за безразпродажба – практика, която не виждаме често в бюджета / споделения хостинг пазар. Някои от по-забележителните му клиенти включват Altarum Institute, UPF.org и Voice IP Solutions.

Роуз хостинг планове

Rose хостинг предлага множество хостинг планове и конфигурации, които да обслужват разнообразни клиентски нужди. Тези планове включват:

Споделен хостинг

Предлагат се четири споделени хостинг плана, вариращи от 200 GB до 2000 GB максимум месечен трансфер на данни и 2 GB до 30 GB SSD диск за съхранение. Цените варират от 4,95 долара на месец до 19,95 долара на месец с различни функции и включвания между плановете – вижте снимките на екрана по-долу за сравнения.

Всички планове включват безплатна настройка, блокиране на спам, неограничен брой паркирани домейни, Cron работни места, 30-дневна гаранция за връщане на парите и т.н..

Основни функции в плановете за споделяне на хостинг на Rose. Цените са на база годишен план с 10% специална отстъпка (актуализирана на 31 май 2018 г.). Имайте предвид, че RoseHosting не предоставя безплатен домейн по време на регистрация. Поръчайте тук.

VPS хостинг

VPS хостингът на Rose се предлага с четири налични плана, вариращи от $ 19.95 до $ 79.95 на месец.

В най-ниския край потребителите получават две ядра на процесора с 1 GB гарантирана памет и ограничение за прехвърляне на файлове от 2000 GB месечно. В горния край на скалата потребителите получават осем ядра на процесора, 8 GB гарантирана памет и 150 GB дисково пространство. Сред изобилните функции са пълен достъп до root, 24/7 поддръжка, 100% гаранция за продължаване на времето, безплатен DNS хостинг, SSD захранване и безплатен специален IP адрес.

RoseHosting управлява планове за хостинг на VPS. Цените се основават на едногодишен абонамент с 10% специална отстъпка; всички планове идват с пълен достъп до root и безплатен специален IP адрес. Поръчайте тук.

Специализиран хостинг

RoseHosting предлага четири специални хостинг планове, вариращи от $ 269,10 на месец, който включва хардуер за поддържане на 24 GB памет, 500 GB диск и 3 000 GB трансфер на данни до $ 1079,10 на месец, който включва 96 GB RAM, 2 000 GB диск и неметриран прехвърляне на данни.

RoseHosting посветен хостинг планове идват в четири вкуса. Цени на база едногодишен абонамент с 10% отстъпка (на база 10% специална отстъпка). Поръчайте тук.

Моят опит с RoseHosting

Както споменах, аз лично тествах плана на Rose Hosting за Shared 1000 от ноември 2013 г. и по това време открих много добри и не много лоши – рядкост както за мен, така и за хостинг света като цяло..

Минусите: Какво не харесвам в RoseHosting

1- Очаквайте по-добри споделени хостинг функции

На цената от 10,35 долара на месец (средно четиригодишен разход), бих очаквал да получа повече от моя уеб хост.

Бизнес планът RoseHosting SSD позволява само пет домена и 20 бази данни. Специализирани IP адреси, Cloud Flare CDN (10 долара се таксуват за такси за настройка), ежедневните резервни функции и т.н. са достъпни само за потребители, които са готови да платят допълнително.

2- Местоположение на сървъра само в Съединените щати

RoseHosting управлява собствен център за данни в Сейнт Луис, Мисури, САЩ и не предлага други опции по отношение на местоположението на сървъра. Възможно е да възникне проблем със закъсненията, ако по-голямата част от потребителите на вашия сайт са извън САЩ.

Обсъдихме за закъснението и публикувахме няколко списъка с уеб хостове въз основа на анализ на закъсненията. За да научите повече четете-

 • Най-добри хостинг услуги за уебсайтове във Великобритания
 • Най-добри хостинг услуги за индийски уебсайтове
 • Най-добри хостинг услуги за сайтове в Сингапур / Малайзия

Преглед на RoseHosting от проверени потребители

RoseHosting съществува повече от десетилетие. Но за моя изненада – има толкова малко отзиви от потребители, достъпни онлайн.

Уеб хостът дори не е включен в повечето популярни сайтове за преглед на хостинг. В случай, че търсите по-смислени отзиви за RoseHosting, ето едно, на което се натъкнах по време на изследванията си. Оригиналният отзив е публикуван тук на уеб хостинг разговор.

Начален час: Декември 2010 г.
Крайно време: Януари 2010 г.
Причина за напускане: Кривата на обучение на Linux беше твърде висока за разпределени времеви рамки и нов клиент, който придобих, изисква .NET хостинг; това нямаше нищо общо с тяхната подкрепа или услуги.
Информация за сървъра: Копирано от първоначален имейл.

Цена: $ 34,99 http://www.rosehosting.com/virtserv-spec.html
Операционна система: CentOS 5
Дисково пространство: 45 GB (Това включва пространството, заето от ОС)
Памет: 1500 MB
Трансфер на месец: 1500 GB
IP адрес: 206.196.111.139
Име на физическия хост: vs1139.rosehosting.com (да се използва пред вашия DNS
промените се разпространяват)
DNS сървъри (освен ако не сте поръчали собствени DNS сървъри):
ns1.rosehosting.com (216.114.78.148)
ns2.rosehosting.com (216.114.78.155)

Резюме: Открих RoseHosting чрез комбинация от търсения с Google и след като направих няколко часа проучване, реших, че ще ги снимам, въпреки че нямам опит с CentOS или Linux. Използвах услугата им около четири седмици и през това време изпитах нулеви проблеми. Тъй като Linux беше нов за мен, аз също изпратих половин дузина билети за помощ и разговарях с тяхната поддръжка за чат на живо няколко пъти. Всеки път, когато разговарях с някого, той беше както информиран, така и полезен, билети за помощни служби обикновено се отговаряха в рамките на 2 часа.

Що се отнася до системата, аз настроих и имах три сървъра на Team Fortress 2 от 32 човека, работещи на сървъра, заедно с три уебсайта. Няколко пъти имах скачащи приятели от Steam на сървърите и всички те вървяха добре, включително зареждане с лодки от добавки, под 100ms пинг пъти. Ето връзката към GameTracker към един от сървърите като допълнително доказателство. Не съм сигурен как постъпиха при пълен стрес, но с около 20 едновременни потребители не видях промяна. Те също така управляваха много сървъри Counter-Strike.

Първоначалната настройка отне около 18 часа, но аз също поръчах около 3 часа сутринта в навечерието на Коледа. Изпратих мейл за възстановяване през уикенда и го получих днес. Всъщност се чувствам зле за връщане назад и искам възстановяване на средства, тъй като те ми помогнаха доста. Като цяло бях много доволен от обслужването им и бих ги препоръчал на всеки, който търси евтина VPS базирана на Linux от надеждна компания.

Алтернативи на RoseHosting & Сравненията

Други подобни хостинг услуги, които може да искате да проверите:

 • Фирми, предлагащи бюджетни решения за споделен хостинг: A2 хостинг, хостингер, Interserver, InMotion хостинг
 • Компаниите се фокусират в VPS / premium хостинг решения: SiteGround, Netmoly, Liquid Web, Kinsta (управляван хост на WP)
 • Нашият ориентиран към данни списък на най-добрите уеб хостинг услуги

Също така, проверете сравнението отстрани:

 • Хостинг на рози срещу течна мрежа
 • Хостинг на рози срещу A2 хостинг
 • Хостинг на рози срещу хостинг InMotion
 • Rose хостинг срещу BlueHost
 • Хостинг на рози срещу SiteGround
 • Роуз хостинг срещу Netmoly
 • Хостинг на рози срещу хостинг на TMD
 • Роуз хостинг срещу AltusHost

Затваряне: RoseHosting е в движение?

Кратък отговор: Да.

В края на деня най-важните са хостинг стабилността и бързината. И RoseHosting се справи изключително добре в този регион. Ето защо препоръчвам Rose хостинг на организации или лица, които търсят солидно хостинг решение със строги правила за безразпродажба.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me