Ако сте следвали моите статии, може да сте попаднали на някои теми, свързани със сигурността, като например защитен слой на сокета (SSL) и на WordPress Security. Интернет се превърна в значително по-опасно място, отколкото беше при първото стартиране. Той е отворен за всички – и добри, и лоши, и по-важното, се превърна в решаващ инструмент за много предприятия.


Бизнесът онлайн представя общ киберпрестъпници ресурс от милиарди долари. За съжаление, това косвено се превръща в заплаха и за собствениците на малки сайтове, дори и за отделни блогъри, по различни причини.

Дори ако вашият сайт няма нищо, което си струва да краде, киберпрестъпниците могат да експлоатират ресурсите на вашия сайт, за да започнат атаки на други уебсайтове. Плюс това, не забравяйте, че данните са новото масло и ако кажем например, че събирате информация за абонати на вашия сайт – това също струва пари.

Тогава в Интернет има и художници с графити – хора, които обикалят да атакуват и оскверняват уебсайтове, само защото могат.

Уебсайтове за дефиниране на WordfenceБроят на уебсайтовете, по подразбиране на хакерите, в милиони (Източник: Wordfence).

Имайки предвид това, имате ли някакво съмнение сега, че си струва да разгледате сигурни уеб хостинг решения или най-малкото предлагате опции, които да ви помогнат да увеличите сигурността на уебсайта си? Спирането на решителния нападател е почти невъзможно, но всяко малко помага.

Страхотни сигурни уеб хостинг функции, които трябва да има

1. Архивиране (и възстановяване)

Резервните копия не се отнасят само за вашите лични компютърни системи, но всъщност по-важното за вашия уебсайт. Можете обаче да контролирате много аспекти на архивиране на вашите лични данни, но за уебсайтовете това често може да зависи от вашия хостинг доставчик.

Повечето доставчици на уеб хостинг услуги предлагат безплатно архивиране, но това са вариации на тази тема. Например, някои може да изискват да извършите процедурата за архивиране ръчно, докато други могат да го направят автоматично и да изискват да се свържете с техния екип за поддръжка, ако се нуждаете от услуги за възстановяване на данни.

насрещния вятърТози сайт е на хост, който не предлага архивиране толкова често, колкото ми харесва, затова инсталирах приставка за трета страна за WordPress

В идеалния случай потърсете доставчик на уеб хостинг, който извършва периодични автоматизирани резервни копия и ви позволява да се възстановите от тях по всяко време самостоятелно. Това помага да се намали потенциалния престой в случай, че нещо се обърка с вашия сайт.

файлове > Пренавиване на сървър. " ширина ="947" височина ="500" />За достъп до A2 хостинг сървъра назад, влезте в cPanel > файлове > Пренавиване на сървър A2 хостинг сървърите имат излишни твърди дискове за огледални архиви в реално време RAID 1 и резервни копия извън сървъра за последните 30 дни (на базата на най-добрите усилия).

Добър пример за отлична резервна система е тази, която предлагат при A2 хостинг (прочетете A2 хостинг преглед). Те имат две важни характеристики – пренавиване на сайта и пускане на моя сайт. Първата ви позволява да върнете вашия сайт към предварително запазени точки във времето, докато по-късното позволява архивиране на вашите данни офлайн. Наречете го двойна застраховка, ако щете.

SiteGround

To access SiteGround Backup Restore, login to SiteGround user dashboard data-lazy-src=

Уебсайтовете обикновено са хоствани в сървър, който се намира в масивни центрове за данни. Голяма част от контролите там са автоматизирани, така че има минимален персонал наоколо по всяко време. Това е изключително важно да се знае дали вашият уеб хост наблюдава мрежовия трафик към своите сървъри.

Обикновено това става чрез разполагане на инструменти за контрол и наблюдение, които следят за подозрителен трафик или инциденти. По този начин, всеки, който се надява да се промъкне в някой злонамерен софтуер или да извърши атака, може да бъде открит рано.

За съжаление, това не е нещо, което много уеб хостинг доставчици продават, така че може да се наложи да ги попитате за повече подробности. Най-малкото ще ви даде спокойствие, за да знаете колко добре пазят сървърите си.

Препоръки: Уеб хост с вграден антивирус – Hostgator, BlueHost.

HostGator SiteLockSiteLock на HostGator защитава от злонамерен софтуер и хакери

HostGator и BlueHost предлагат уникална система за защита от злонамерен софтуер, която тя нарича SiteLock, която идва като отделна добавка към техните хостинг планове. Той не само сканира злонамерен софтуер, но има интегриран инструмент за предупреждение и премахване, за да запази сайтовете в безопасност.

5. Защитете FTP

Ако все още сте нови в уеб хостинга, понякога може да бъде полезно да можете да премествате големи количества файлове към вашия уеб хост. Това е по-ефективно постигнато с помощта на FTP или протокол за прехвърляне на файлове. SFTP е защитената версия на FTP и ви помага да запазите данните си по време на прехвърляне.

Въпреки че почти всички доставчици на уеб хостинг услуги предлагат FTP достъп, не всички ще поддържат SFTP. Ако погледнете нашите най-добри снимки в уеб хостинг, ще забележите, че много от тях като Kinsta (преглед), CloudWays и SiteGround (преглед) предлагат SFTP достъп.

6. Филтриране на спам

Това е малко сива зона и спамът технически няма да повлияе на сигурността на вашия сайт. Ако обаче внезапно сте затънали от масивна поща от нежелана поща, това може да действа като нещо като DDoS. Ако вашият хост предлага филтриране на спам, атаката първо преминава през спам филтрите.

Като бонус, като запазват спама, тези спам филтри ви помагат да спестите място в пощенските си папки. Почти всички доставчици на хостинг услуги ще разполагат с някакви видове филтри за спам, но някои от тях ще изискват малко ръчна конфигурация.

В идеалния случай потърсете такава, която има различни опции за защита от спам като BlueHost, която предлага три различни типа защита от спам.

7. Вътрешна сигурност

Отново този артикул всъщност не е част от вашия хостинг пакет, но много топ доставчици на хостинг услуги гарантират, че техните сървъри се поддържат укрепени срещу атаки. Това означава, че те ще бъдат постоянно актуализирани с най-новите защитни кръпки и инструменти.

Вземете за пример случая на A2 хостинг, който има множество мерки за сигурност като KernelCare, защита от хостинг с автоматично излекуване и закаляване на сървъра. Домакини като този знаят, че тези мерки за сигурност защитават както себе си, така и вашия сайт, за по-голямо спокойствие.

Управляваният хостинг е по-сигурен?

Някои от вас може да обмислят управлявания хостинг като алтернатива. Ако сте, трябва да знаете, че управлявания хостинг е най-вероятно да бъде по-сигурен от стандартните хостинг услуги. Причината не винаги е в по-добрата технология или инструменти, но управляваните хостинг среди просто имат по-малко сайтове, използващи едни и същи ресурси.

Управляваните хостинг среди са особено добри за специфични приложения, като например WordPress управлявани хостинг услуги. Чрез обединяване на избран брой сайтове на WordPress на специално конфигурирани сървъри, средата често е по-сигурна и ефективна.

Това също означава, че е по-вероятно обслужващият персонал да бъде специализиран и може да ви помогне по-лесно и бързо. Управляваните доставчици на хостинг също поемат отговорност за корекции и актуализации, които са слабост в сигурността, която не трябва да се пренебрегва.

Заключение: Колко сте загрижени за сигурния уеб хостинг?

Сигурен съм, че досега ще знаете моето мнение по въпроса. Ако все още имате мислите, че „това няма да ми се случи“, имам малък сценарий, който да споделя с вас. В миналото помагах за администриране на сайт, който предоставя информация за финансовите услуги.

Поради големия брой виртуални атаки срещу финансови институции, този сайт също беше подложен на чести, продължителни атаки, просто защото в заглавието на сайта имаше думата „банка“. От това можете да видите, че не е нужно много да атакувате.

Изборът на сигурен и надежден уеб хост не е прекалено труден или отнема много време, но може да намали нивата на стрес подред. Имайки това предвид, също така бих искал да използвам възможността да ви насоча към Ръководството на Джери към VPN-та за новаци.

Интернет е бездънно море от ресурси, което също го прави много страшно. Като собственик на уебсайт (или бъдещ собственик на уебсайт), помогнете на посетителите си, като им предложите убежище в тази среда, като предлагате сигурен сайт.

Ние сме свършили голяма част от работата за вас и можете да намерите най-важните моменти на много топ доставчици на уеб хостинг услуги на WHSR. Помощта е само на едно кликване.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me