Как да преместите уебсайта си на друг уеб-домакин (и да знаете кога да превключите)

В идеален свят никога не би трябвало да се притесняваме за смяна на уеб хостове – нашият сайт ще остане щастливо настанен в съоръжението на текущия доставчик на хостинг услуги с голямо време за зареждане, достъпни разходи и 100% време за работа.


За съжаление светът не е идеален и този съвършен сценарий рядко, ако изобщо съществува. Ако текущият ви уеб хост не дава това, което ви е необходимо, може да е време да преминете към по-добър (ще говорим за това, когато знаете кога е време да промените в). Прехвърлянето на вашия сайт към нов уеб-хост не трябва да е толкова уморително, колкото преместването в нова къща. Всъщност може да бъде доста лесно, ако предприемете правилните стъпки.

Как да прехвърлите вашия уебсайт

Когато премествате уебсайт към друг уеб хост, трябва да:

 1. Закупете и активирайте нови хостинг акаунти,
 2. Преместете всички файлове на уебсайта – включително бази данни и имейл акаунти,
 3. Инсталирайте и конфигурирайте приложението си (PHP версия, WordPress и т.н.) на новия хост,
 4. Проверете нов сайт на поетапно / временен URL,
 5. Отстраняване на неизправности, ако има грешки,
 6. Насочете своите DNS записи на домейна към новия уеб хост

Можете или (мнозина ще го направят безплатно), или можете .

В тази статия ще се потопим и в двете възможности.

Вариант №1: Аутсорсирайте движението на сайта си (безплатно)

Стъпка 1- Регистрация

Стъпка 2 – Заявка за миграция

Стъпка 3 – Изчакайте

Избирането на уеб хост, който предлага безплатна услуга за миграция, е най-добрият вариант за начинаещи и заети собственици на бизнес.

Уеб хостингът е конкурентна индустрия – хостинг компаниите правят всичко възможно, за да спечелят нови клиенти. Много хостинг компании, включително някои страхотни, които препоръчвам, предоставят безплатна услуга за миграция на уебсайтове на нови клиенти. Всичко, което трябва да направите, е да заявите миграция, след като се регистрирате с новия доставчик и техният екип за поддръжка ще се погрижи за тежкото вдигане.

В повечето случаи това е предпочитаният начин, така че можете да спестите време и да се съсредоточите върху друга важна работа с вашия уебсайт.

Ето какво трябва да направите, ако използвате тази опция:

1- Регистрирайте се с уеб хост, който предлага безплатна миграция на сайтове

Добър хостинг компании с безплатна миграция на сайтове:

 • A2 хостинг – Известен със своята скорост и надеждност, споделеният хостинг започва от $ 3,92 / месец.
 • GreenGeeks – Екологичен уеб-домакин, огромно подобрение в последните резултати на хостинга.
 • InterServer – Надежден уеб хост, базиран в Ню Джърси, не повишава цените ($ 5 на месец) по време на подновяването.
 • InMotion хостинг – Страхотен уеб-домакин с повече от 15 години опит.
 • TMD хостинг – Отлична производителност и страхотна цена – споделеният хостинг започва от $ 2,95 / месец.

* Разкриване: Ако поръчате чрез тези линкове, ще спечеля комисионна без допълнителни разходи за вас.

2- Заявете миграция на сайта и предоставете подробности за уебсайта

Подайте заявка за миграция с новия си уеб хост. Обикновено всичко, което трябва да направите, е да предоставите данни за вход при стария си хост – име на хост, вход в контролния панел и FTP вход и т.н.; и новият ви уеб-домакин ще се погрижи за останалото.

Пример: InMotion хостинг

InMotion хостинг уебсайт трансферЗа да започнете прехвърляне на сайт в InMotion хостинг, влезте в AMP таблото за управление > Операции по сметки > Заявка за трансфер на уебсайт. .

Пример: GreenGeeks

Можете да поискате услуга за миграция на сайта GreenGeeks след покупката. За да започнете миграцията, влезте в своя мениджър на GreenGeeks акаунти > поддържа > Заявка за миграция на сайта > Изберете услуга > Предоставете основна информация за акаунта (при стария си хост), като например URL адрес на контролния панел, идентификационни данни на акаунта. Забележка – Услугата за миграция на сайтове GreenGeeks включва не само пренос на cPanel, но и миграция от платформата Plesk.

3- Сайт назад и се отпуснете

Да, това е всичко, което трябва да направите.

Няма отстраняване на грешки в базата данни Няма миграция на имейл акаунти. Лесен като пай.

Вариант №2: Прехвърлете уебсайта си ръчно

1- Закупете нов уеб хост

Имате нужда от нов уеб хост на място, преди да можете да инициирате хост миграция.

Има разнообразие от хостинг решения, всяко със собствена конфигурация и оферта. Ще трябва да оцените и сравните кой е подходящ за вас въз основа на редица фактори, като цена, необходимо пространство и конфигурация на сървъра, за да посочите няколко.

Също така в идеалния случай трябва да информирате вашите посетители и / или клиенти, че се премествате към нов уеб хост, заедно с информация за часовете, през които извършвате превключването. Добра практика за PR е периодично да актуализирате статуса в социалните мрежи, за да информирате клиентите си. Освен това, помислете да помолите потребителите си да не посещават уебсайта Ви по време на миграция, за да се сведе до минимум натоварването на системата и да се предотвратят допълнителни главоболия при обслужване на клиенти.

Бакшиш

Ако вашият домейн в момента е регистриран на стария ви уеб хост, помислете за прехвърляне на домейна на трета страна, така че в случай, че някога отново се наложи да превключите хостове, вашият домейн може да дойде с вас по-лесно и без евентуални усложнения.

5- Проверете разпространението на DNS

След като поискате да преместите вашия DNS запис, превключването може да отнеме навсякъде между няколко часа до цял ден, за да вземете на живо.

След като превключвателят премине на живо, уведомете бившата си хостинг компания за анулирането. Следете внимателно времето си за работа в продължение на поне една седмица или повече, за да се уверите, че новият уеб хост работи правилно.

Съвет: Използвайте What My DNS, за да извършите DNS търсене, за да проверите имената на домейни текущия IP адрес и DNS запис на информация от множество сървъри на имена в 18 места. Това ви позволява да проверите най-новото състояние на разпространение в DNS.DNS Map е друг безплатен инструмент за търсене на DNS за проверка на състоянието на разпространение на DNS от над 20 места.

Да знаете кога е време да промените вашия уеб-домакин

Преминаването към нов уеб хост може да бъде стресиращо време – затова много собственици на сайтове предпочитат да не превключват уеб хоста, освен ако не е необходимо. В крайна сметка – защо да губите време и енергия, когато всичко работи наред?

И така, кога е подходящият момент да започнете да търсите нов хост? Как да разберете, че вашият уеб хост е основната причина за проблема с уебсайта ви? Ето няколко съвета:

 1. Вашият сайт непрекъснато намалява
 2. Вашият сайт е твърде бавен
 3. Обслужването на клиенти не е полезно
 4. Имате нужда от повече пространство, функционалност или други ресурси
 5. Плащате твърде много
 6. Вие сте били хакнати, повече от веднъж
 7. Чували сте за страхотна услуга другаде

Добър уеб-домакин = по-добър сън през нощта

Когато преди години преминах към хостинг InMotion – техническата поддръжка беше толкова полезна и превключих сайта ми безопасно и здраво, докато спях. Събудих се от уебсайт, който функционира бързо и надеждно без нито един проблем в обслужването.

Ако не чувствате това ниво на комфорт или се притеснявате от отрицателни отчети, които сте виждали на вашия уеб хост, може да е време за промяна.

Често задавани въпроси при преминаване към нов уеб-домакин

Какво е миграция на уебсайт?

Терминът миграция на уебсайт се отнася до два сценария: 1, Процесът на мигриране на уебсайт от един домейн в друг, обикновено променящ местоположението на сайта, хостинг платформа и дизайн; и 2, Процесът на миграция на уебсайт от един уеб хост към друг уеб хост.

Използваме термина слабо в тази статия и го отнасяме към втория сценарий.

Колко струва прехвърлянето на уебсайт към нов уеб хост?

Безплатно до около $ 100 въз основа на сложността на вашия уебсайт. Много от уеб хостовете, както е споменато в тази статия, предоставят безплатни услуги за миграция на сайтове на новите си клиенти.

Мога ли да преместя уебсайта си от GoDaddy на друг хост?

Да. Преместването на уебсайт от един хост в друг може да бъде трудно, ако не сте го правили преди. Ако е възможно, попитайте новия си уеб хост дали биха искали да помогнат с безплатна миграция на уебсайтове – това ще ви свърши без стрес.

Хостинг компании като A2 хостинг, GreenGeeks и InMotion хостинг предоставят безплатни услуги за миграция на сайтове на нови клиенти.

Можете ли да прехвърлите име на домейн в друг хостинг сайт?

Имената на домейни не трябва да бъдат регистрирани при вашия хостинг доставчик. Всъщност можете да хоствате името на домейна си с един доставчик на услуги и да го свържете с хостинг, предоставен от друг.

Промяната на уеб хоста влияе ли на SEO?

Като цяло не – промяната на уеб хостове няма да повлияе на SEO на уебсайта Ви, ако приемем, че поддържате структурата и съдържанието на сайта си еднакви. Въпреки това, качеството на вашия хостинг (ъптайм, бързина и т.н.) влияе дългосрочно на класацията ви за търсене – затова силно препоръчвам да изберете най-добрия уеб хост от нашия списък.

Можем ли да хостваме уебсайт безплатно?

Да, напълно е възможно да хоствате уебсайт на нулева цена. Въпреки това, тези сайтове често са ограничени по всякакъв начин, като например много малко ресурси и налагане на хост брандиране. Също така вероятно ще бъдете принудени да използвате поддомейн на безплатния хост, на който се намирате, тъй като реалните имена на домейни ще струват пари.

Как да прехвърля уебсайта си на друг собственик?

Технически това може да стане чрез прехвърляне на активи като уеб хостинг, име на домейн, плюс достъп до плъгини и приложения на трети страни. Ако обаче обмисляте да правите това, най-добре е да се уверите, че всички финанси, които са участвали, се съхраняват в дескрип за ваша защита.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map