Maya Network wasta (VPN) jasa anu rada af en topik panas Kiwari saprak privat Internet med dine seuneu tina loba arah. Pausahaan nyobisk pikeun ngumpulkeun deui data dina pamaké maranéhna pikeun omfang yen eta anu jadi alt for påtrængende (Hayang conto? Tempo ieu, ieu, ieu, sarta ieu) Bari nagara dibagi kana cara ngatur kaayaan.


* Peta panas lokasi dimana NSA ngumpulkeun data online gør euweuh watesna informan, alat analisis data badip dipake ku Badan Amerika Nasional Kaamanan (NSA). sumber: nu Guardian

Pikeun tager kami geus ngagunakeun produkt udama kaayaning software Facebook, Google, Microsoft sarta lærer tapi teologi fremme gancang geus cocoba pausahaan ieu mun klemme akun pamaké tina unggal bit informasi aranjeunna tiasa pikeun tujuan komérsial.

Sarta bari pamaréntah bisa bajoang ngadalikeun situation, dine sababaraha kasus éta maranéhna sorangan anu kaliru ngeunaan dosa sarua yén selskaber lalaki di kasulitan pikeun – indtrængen pribadina tur kempelan ilegal data pribadi.

Ku kituna, naon anu tiasa urang salaku individu do ngajaga privasi kami online? jawaban nu jadi marga urang deui topik kami tina VPN.

Contents

tip ahli

Sababaraha panyadia dine pasaran anu tiasa waé henteu jujur ​​sareng kurban layanan. Aranjeunna ngaku nawiskeun server fisik di lokasi-tempat anu beda, tapi sawatara di antarana sabenerna virtual. Kalayan kecap sanésna, anjeun tiasa nyambung ka server anu aya di salah sahiji nagara, tapi nampi alamat IP og ditugaskeun ka nagara anu sanés. Contona, pangladén di Cina saleresna tiasa janten ti AS.

Hal ieu parah sabab ieu hartosna data anjeun ngaliwat sababaraha pangladen di bagean nu sejen di dunya sateuacan ngahontal tujuan akhir. Teu aya garansi yén cyberkriminelle, agénsi kecerdasan rusiah atanapi hak cipta anu ngalanggar hak cipta gaduh panangan di salah sahiji pangladén panengah.

Pikeun nyingkahan masalah ieu, pangguna kedah uji coba pikeun leres pikeun parantos leres lokasi VPN. Ieu opat pakakas anu tiasa dianggo ku –

  1. Alat Ping-test ku CA App-skærm
  2. Alat Traceroute ku CA App-skærm
  3. BGP Toolkit ku Orkanen Layanan Electric
  4. Paréntah Prompt Tool alias CMD dina Windows

– Hamza Shahid, BestVPN.co

kaamanan

Loba jasa VPN kiwari ogé dimimitian pikeun nerapkeun ukuran komanan gede kauntungan pamaké maranéhanana. Ieu dimimitian kaluar utamana mah pikeun ngabantu meungpeuk pendataan online tur nyukcruk tapi kiwari geus dimekarkeun pikeun ngawengku ad-meungpeuk jeung dine sababaraha kasus malah solusi anti virus.

Kumaha VPN fungerer

Ieu mangrupakeun saeutik hésé ngajelaskeun kumaha hiji VPN gawéna iwal hiji jéntré teknis saeutik anu aub. Najan kitu, pikeun jalma anu ngan hayang konsép dasar, hiji VPN nyiptakeun torowongan aman tina alat Anjeun ka server VPN lajeng ti dinya kaluar ka web lega dunya.

Dina gede jéntré, VPN kahiji ngawangun hiji protokol komunikasi ti alat Anjeun. protokol ieu bakal nangtukeun wates af kumaha data bakal ngarambat ti alat Anjeun ka server VPN. Aya sababaraha protokol VPN utama nu umum, sanajan masing-masing boga kaunggulan jeung ulempe sorangan.

VPN Protokol-protokol umum

Sanajan aya sababaraha protokol komunikasi, aya sababaraha leuwih mainstream nu ilahar dirojong uanset VPN jasa brand. Sababaraha nu gancang, sababaraha nu laun, sababaraha leuwih aman, batur kirang kitu. pilihan kasebut Hormat gumantung sasuai ka nu Anjeun, jadi ieu bisa jadi hiji bagian alus keur anjeun nengetan lamun nuju bade ngagunakeun VPN a.

Ringkesanana –

  • OpenVPN: Buka protokol sumber nu tina speed rata acan nawarkeun rojongan enkripsi kuat.
  • L2TP / IPSec: Ieu rada umum ogé sarta nawarkeun hastigheder santun tapi gampang diblokir ku sababaraha loka nu teu migawe kahadean pamaké VPN.
  • SSTP: Teu kitu ilaharna disadiakeun jeung kumisan ti enkripsi alus teu boga loba nyarankeun sorangan pikeun.
  • IKEv2: Sambungan Pohara saum sareng utamina alus keur alat nu bagerak sanajan maturan standar enkripsi lemah.
  • PPTP: Pohara gancang tapi geus poked pinuh ku smuthuller komanan leuwih taun.

Protokol VPN ngabandingkeun –

1- OpenVPN

OpenVPN mangrupa open source protokol VPN jeung nu duanana kakuatan na ogé kelemahan mungkin anak. bahan Buka sumber tiasa diakses ku saha, Nu hjertina teu ngan bisa pamaké sah gør jeung ningkatkeun ka dinya, tapi maranéhanana jeung karsa teu jadi pinunjul oge bisa granske eta pikeun kelemahan sarta mangpaatkeun maranéhanana.

Leungit, OpenVPN geus jadi pisan mainstream jeung tetep salah sahiji protokol paling aman aya. Ieu ngarojong tingkat enkripsi pisan luhur kaasup naon dianggap paling sakumaha enkripsi konci ‘uknuselig’ 256-bit merlukeun 2048-bit persà auténtikasi, sarta algoritma SHA160 Hash 1-bit.

Hatur nuhun ka et mahluk open source, éta ogé geus diadaptasi pikeun pamakéan dine ampir kabéh platform platform, din Windows sarta ios kana platform langkung aheng sapertos routere er alt sammen mikro kawas buah prambus Pi.

Conto – Sababaraha alat dirojong ku NordVPN – Catetan kumaha unggal alat ngarojong sæt sorangan tina protokol

Hanjakal, komanan tinggi boga downsides sarta OpenVPN mindeng katempo salaku mahluk pisan langsomt. Ieu kitu anu leuwih ti hiji trade-off, saprak éta normal yén luhur ongkos enkripsi dipake, beuki waktu eta bakal butuh pikeun ngolah data aliran.

2- Lapisan 2 Torowongan-protokol (L2TP)

Lapisan 2 Torowongan-protokol (L2TP) nyeéta panerus de facto tina Titik mun Tuduhkeun Tunneling Protocol (PPTP) er en Lapisan 2 Neraskeun-protokol (L2F). Hanjakal, saprak éta teu datang dilengkepan pikeun nanganan enkripsi dinya ieu mindeng disebarkeun babarengan jeung protokol kom med IPSec. Pikeun tanggal, kombinasi ieu geus katempona palning aman tur teu mibanda sårbarheder acan.

Hiji hal pikeun nuduhkeun éta protokol ieu migunakeun UDP i havn 500, nu hartina situs nu teu ngameunangkeun lalulintas VPN bisa ngadeteksi na meungpeuk dinya gampang.

3- aman stop kontak Tunneling Protocol (SSTP)

Ngamankeun stop kontak Tunneling Protocol (SSTP) nyeeta salah sahiji nu geus Mindre dipikawanoh diantara jalma biasa, tapi ieu pohara kapaké saukur sabab geus pinuh diusahakeun, dites jeung dihijikeun kana unggal titisan Windows sapraké Vista.

Éta ogé pisan aman, make kenop SSL 256-bit na 2048-bit SSL certificering / TLS. Etta ogé hanjakalna proprietary pikeun Microsoft, jadi ayeuna teh teu muka kana kontrol umum – deui, duanana alus sarta goréng.

Vérsi 4- Internet Key Exchange 2 (IKEv2)

Internet Key Exchange vérsi 2 (IKEv2) dikembangkeun ku Microsoft sareng Cisco sareng awalna dimaksudkeun ngan ukur minangka protokol tunneling. Ku sabab éta ogé nyababkeun IPSec kanggo enkripsi. Agilitasna pikeun nyambungkeun deui sambungan anu leungit janten pisan populer di kalangan anu ngungkabkeunnana pikeun nyebarkeun VPN mobile.

5- Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP)

Titik-ka-titik Tunneling Protocol (PPTP) nyaeta salah sahiji dinosaurus antarana protokol VPN. nu protokol VPN pangkolotna. Sanajan aya kénéh sababaraha instansi pamakean, protokol ieu geus sakitu legana faldt i veje ved alatan badag, sela skinnende dine sider.

Cai mibanda sababaraha sårbarheder dipikawanoh tur geus dieksploitasi ku boh fyre alus jeung goréng lila pisan, sahingga teu aya ønskeligt. Kanyataanna, ayeuna teh ukur nyimpen kurnia anu speed na. Salaku I disebutkeun tadi, beuki aman sambungan hiji, anu leuwih gampang hastighed nyeeta ningali turunna hiji.

Métode enkripsi jeung Kakuatan

Cara pangbasajanna pikeun ngajelaskeun enkripsi yen abdi tiasa mikir ieu sugan messing up informasi sahingga ngan hiji jalma anu boga pituduh kana kumaha anjeun rodet og op tiasa narjamahkeun og en deui harti aslina.

Candak contona kecap tunggal – Cat.

Mun kuring nerapkeun enkripsi 256-bit pikeun nu salah kecap, éta bakal jadi lengkep krypteret og ubeskrivelig. Komo supercomputer pangkuatna di bumi bakal nyandak jutaan taun nyoba ngadekrip yén kecap tunggal kalawan enkripsi 256-bit dilarapkeun ka eta.

Ogé, anu tingkatan enkripsi anu eksponensial, jadi enkripsi 128-bit henteu nawiskeun satengah komanan enkripsi 256-bit. Sanajan masih formidabel, para ahli yakin yén enkripsi 128-bit baris geura-giru jadi pegat.

Métode jeung kaunggulan enkripsi ieu kasebar normal dilarapkeun otomatis, gumantung kana anu aplikasi ieu kami nganggo, kajansk e-mail, panyungsi, atawa program lianna. VPN di sisi séjén ngawenangkeun kami ka milih naon rupa enkripsi kami hayang, ti jenis kami milih bakal mangaruhan kinerja VPN urang.

Ku cara kieu urang tiasa ‘nyaluyukeun’ kinerja layanan VPN urang. Contona, sababaraha bisa resep enkripsi ekstrim na jadi rela berkorban hastighed. Batur bisa resep hastighed na sangkan nampa hiji tingkat handap enkripsi.

Kabéh ieu perlu tur kapangaruhan ku enkripsi sabab lamun nu nuju asup ka layanan VPN, data nu dikirim lamun nyobian pikeun ngotektak Internet mana ngaliwatan sambungan VPN énkripsi.

Abdi Garapan Personal VPN

Kuring ayeuna geus nalungtik, uji coba jeung eksperimenterer på VPN keur bagian hadé tina sataun. Bari kuring teu janten ahli teknis di VPN acan, abdi geus pasti kapanggih kaluar leuwih ti Kuring geus kantos bener hayang ngeunaan jasa ieu.

Experkspérimén kuring dilebetkeun pamakéan VPN dina sagala rupa platform, kaasup aplikasi mobile android maranéhanana, plugins browser sareng sareng model pamakean béda. Sababaraha Abdi gumbira pas, tapi sababaraha rongkah.

Kuring kudu disebutkeun yen di ahir poé, euweuh urusan kamampuhan sahiji produk a, aya kacida euweuh alesan keur naon pausahaan ieu geus layanan palanggan goréng. Na enya, kuring meunteun inkompetence na sloth salaku ‘layanan palanggan goréng’.

Udstyr nu

Keur bagian palning, tés abdi anu dilumangsungkeun ngagunakeun boh mangrupa open source VPN klien atawa aplikasi VPN dipasang din mesin basis Windows. Ieu biasana rupa, tur kuring geus kapanggih yén éta téh biasana kasus hvorved hardware kami kudu di imah watesan VPN urang leuwih ti nu jasa sorangan.

Hal pangpentingna kuring diajar ngeunaan alat-alat éta lamun diniatkeun nyebarkeun VPN nu langs kana router, anjeun kudu jadi sadar salah faktor pohara penting – Anjeun VPN kudu boga processor tajongan-burit. Ieu téh biasana dugi ka ‘dzat-abdi-Gusti’ rentang harga routere nirkabel konsumen, jeung malah lajeng, nu rada diwatesan.

Salaku conto, abdi diusahakeun sababaraha VPN på lavt en Asus RT-1300UHP nu lamun rupa pikeun kalolobaan imah. Pasti tiasa ngadamel malah hastigheder pinuh gigabit (via LAN) jeung nepi ka 400 + Mbps på WiFi. Acan eta ngan junun a throughput ngeunaan 10 Mbps sakali VPN ieu nyetél. Dina laju nu, prosésor ieu geus anstrengelse 100% terus.

Jenis router nu peryogi we nuju ngawangkong ngeunaan andu dina rentang ti ROG Suka bungah GT-AC5300 eller Netgear Nighthawk X10 – Mahal teu norma pikeun paling rumahtangga. Malah teras, upami-hastigheder Internet Anjeun téh gancang – flaskehals bakal tetep anjeun router.

Internetforbindelsen

Kuring ngamimitian kaluar nguji VPN dine dage 50 Mbps, nu er vi nødt til at køre deukeut hastigheder dette kort – Jeg har valgt 40-45 Mbps. Ahirna kuring bergeser ka garis 500 Mbps for dimana atuh meunang sabudeureun 80% tinahastigheder dennembarkeun – ilaharna 400-410 Mbps.

Ieu ngan lamun kuring bergeser ka garis speed luhur yén kuring sadar loba VPN bajoang pikeun ngatur di hastigheder misalna alatan kombinasi faktor. Ieu ngawengku mesin maneh ngajalankeun eta on, jarak antara anjeun jeung server VPN anjeun milih, naon ongkos enkripsi Anjeun hoyong, sareng nu sanesna.

Naon geus I Dipaké en VPN Pikeun

1- Streaming

Awalna ieu lolobana nguji hastighed, ngan tetep rékaman lagu ogé percobaan. Sakali I tos ngadegkeun dasar hiji, abdi mimiti nguji séjén download loka atawa videostreaming. Keur bagian palning, abdi kapanggih yén ampir sakabéh VPN nu bisa ngalirkeun video 4k UHD.

2- Torrenting

Forvirrende diuji ogé, tangtu, sarta kuring manggihan yén hiji nguciwakeun saeutik. Jigana nu sakali hastigheder Internet asal anjeun ngahontal hiji titik nu tangtu, anjeun nimu yén kinerja layanan VPN Anjeun pakait nyirorot iwal mun investasi nyata kana infrastruktur hadé.

kaulinan 3-

Kuring teu bener Game teuing (sahenteuna teu kaulinan nu masalah keur pagelaran VPN) tapi tuh butuh catetan tina kali ping. Mun anjeun anu kesel håber ngagunakeun VPN ngakses kaulinan éta kaluar tina nagara, anjeun bisa jadi kuciwa. Ping kali ngaronjatkeun pisan nu salajengna anjeun ti server VPN, sanajan hastigheder anu gancang sarta stabil.

VPN Patarosan Remen tanya (FAQ)

Naha kuring peryogi sambungan internét pikeun nganggo VPN?

En VPN-direktør pikeun topéng sarta ngajaga lokasi anjeun sarta data, tapi anjeun masih merlukeun hiji sambungan Internet.

Sabaraha har jasa VPN?

Sapertos sadayana panyadia jasa, perusahaan VPN hoyong anjeun tetep sareng aranjeunna salami, saprak éta aliran pendapatan. Kaseueuran panyadia ladénan VPN nawiskeun sababaraha istilah pamayaran sapertos bulanan, saparapat jeung saterusna. Seringna langkung lami rencanana, langkung murah tingkat bulanan anjeun bakal, tapi anjeun kedah mayar sadayana kontrak sateuacanna. Nyangka mayar antara $ 9 dollar $ 12 per bulan rata-rata kanggo kontrak bulanan, kalayan diskon dugi ka 75% kanggo kontrak jangka panjang.

Ieu daptar ladenan VPN pangalusna dimana urang ngabandingkeun harga sareng fitur.

Bakal ngagunakeun VPN ngalambatkeun kacepetan internét kuring?

VPN-direktør heula sareng pangpayunna pikeun ngajagi idéntitas anjeun sareng jaga data anjeun aman. Hanjakalna, salah sahiji efek samping énkripsi anu dianggo pikeun ngajagi data anjeun nyaéta ngalambatkeun konéksi Internét anjeun. Salaku aturan jempol, harepan ngahontal henteu langkung ti 70% tina kacepetan garis anjeun saleresna nalika nganggo VPN. Faktor anu sanés sapertos jarak tina server VPN, beban server sareng sateuacana ogé bakal mangaruhan kacepetan Internationalt nalika anjeun ngagunakeun VPN.

Sakumaha gancang sambungan VPN tiasa angkat?

Kaseueuran panyadia ladénan VPN bakal nyarios yén anjeun moal ngawates laju anjeun. Sanajan kitu, aya kaayaan sanésna ogé ditimbang. Sakumaha anu kasebut di luhur, ngarepkeun moal nyandak langkung ti hiji tina jalur anjeun saleresna.

Sabaraha hésé pikeun nyetél sambungan VPN?

Ku leresna kedah sapertos saderhana masang aplikasi sareng ngalebetkeun nami pangguna sareng kecap konci anjeun. Teras sadaya anuun anjeun kedah lakukeun nyeéta klik på tombolen sareng anjeun bakal nyambung ka Server VPN. Hanjakalna, ieu sanés mangrupikeun solusi anu pangsaéna sareng sababaraha koneksi kedah dibutuhkeun kanggo pagelaran optimal. Seueur panyadia layanan VPN sapertos kitu NordVPN, Surfshark jeung ExpressVPN bakal gaduh tutorial ngeunaan cara ngalakukeun ieu, gagal anu waktuna pikeun berhubung sareng staf layanan palanggan na.

Alat naon anu kuring tiasa ngajalankeun VPN?

Ieu gumantung kana panyadia ladénan VPN anjeun ngadaptarkeun. Ampir sadaya panyadia bakal ngadukung Windows, MacOS, sareng Linux sareng platform mobil mainstream. Seueur bakal ogé ngadukung penyebaran router () samentawis sababaraha imødekomme pikeun alat anu langkung aheng sapertos Raspberry Pi.

Kusabab enkripsi 256-bit bakal ngalambatkeun sambungan kuring jauh, en aman pikeun kuring ngagunakeun énkripsi 128-bit?

Ieu mangrupikeun sakedik, saprak cukup kuat. Patarosan anu anjeun kedah naroskeun ka diri anjeun kedah janten, ‘Sabaraha privat kuring sareng komananan online pikeun kuring?’

Naha aya anu terang yén kuring maké VPN?

Sababaraha jaba coba tetep kaluar pamaké VPN tur gaduh cara pikeun ngadeteksi lamun hiji sambungan asup tíh ti server VPN. Heldigvis VPN sadar ieu sareng tos datang nepi ka modforanstaltninger nu mantuan. Tingali kaluar pikeun panyadia ladenan nu nawiskeun Stealthing, atawa Serverforstyrrelse.

Naha kuring ngan ukur nganggo penyambungan browser VPN?

Kuring geus diusahakeun kaluar hiji udvidelse sababaraha panyungsi VPN sarta geus kapanggih yén pikeun bagian palning, dvs. digolongkeun kana dua kategori utama. Aya jalma nu meta salaku proxies tur saukur afvisning sambungan anjeun kaluar server, sarta sababaraha nu meta salaku kontroller browser pikeun aplikasi pinuh VPN. dimungkinkeun hartina anjeun masih gé perlu aplikasi VPN dipasang dina urutan nganggo udvidelse nu. VPN ekstensi browser anu biasana moal jasa VPN pinuh.

Naha VPN dianggo sacara sah?

Sanaos sareng henteu. Sanajan kalolobaan nagara henteu gaduh undang-undang anu ngalawan VPN dianggo, sababaraha anu leres-leres nyaram. Dina kasus anu ekstrim, sababaraha nagara henteu ngan ukur nyaram panggunaan VPN tapi ogé berpotensi ngabui pangguna VPN. Hatur nuhun, ngan ukur sababaraha nagara anu VPN parantos dilarang dugi ka ayeuna.

Naha kuring leres-leres teu tiasa dipercaya sareng VPN?

Ieu gumantung kana sabaraha aman anjeun ngagunakeun sambungan VPN sareng panyayun anu anjeun pilih. Aya seueur kasus dimana para pangguna VPN diteawak saatos imanna dina panyadia layanan anu pamustunganana ngancik log pamaké ka penguasa.

Kacindekan: Naha anjeun ngabutuhkeun VPN a?

privat online pribadi sahandapeun ngepung ti kitu loba arah na sigana geus kajadian terapeutisk. Isro anu poé nalika urang ngan kungsi salempang ngeunaan penjahat cyber, tapi ayeuna urang ogé kedah salempang ngeunaan pausahaan jeung pamaréntah anu hoyong maok data kami keur alesan nu sami – mangpaatkeun pikeun tujuan sorangan.

Alami, kabutuhan pikeun VPN umumna gumantung kana nagara mana anjeun dina, saprak masing-masing ngagaduhan tingkat ancaman anu béda. Pertanyaanana sanés mangrupikeun anu tiasa dijawab ku enya basajan atanapi henteu.

nilai global VPN pasar (milyar, USD) – Sumber: statista

Sanajan kitu, tina laju kanaékan nilai pasar VPN global, Abdi moal disebutkeun yen og en pisan dipikaresep anjeun gé butuh salah hurtigere atanapi engké. Geus waktuna geus kaliwat nu pamaké individu dimimitian nyokot privasi sarta komanan maranéhanana online for teu dibales jeung néangan cara pikeun ngamankeun informasi maranéhanana.

Simkuring geus selvtilfredse ngagunakeun Internet teuing cara sarua nu urang salawasna kudu, ngan ngotektak sakumaha seneng sakumaha tiasa. Leres, virus jeung Malware geus dijieun kami leuwih forsigtige, tapi teu pira geus robah.

Pribadi, kuring ngarasa yén nyoko layanan VPN kedah lengkah saterusna unggal pamaké Internet påtager sig. Aya anu peryogi mencét megatkeun kaluar ti mindset yen kami teu kaancam ku naon kami ngalakukeun online.

Candak contona jalma anu ngan ukur hoyong online sareng milari sababaraha gambar tina ucing lucu. Nalika ngalakukeun éta, inpormasi sapertos kabiasaan browsing na, resep / henteu resep, lokasi, sareng seueur deui anu dimaksud dikumpulkeun ku otoritas atanapi organisasi. Naha éta henteu nyangka picationuneun pikeun ngadorong sababaraha jinis tindakan?

Ku kituna, abdi nyebutkeun enya, malah lamun dipikir anjeun teu butuh VPN a – Anjeun bener ngalakukeun.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me