Naviger: / / / / / / 


(Eller skriv “ctrl + F” for at finde det udtryk, du vil tjekke.)

Webhosting

Der er en række forskellige typer webhosting og servere. At forstå, hvad hver enkelt har at tilbyde, kan gøre det lettere at tage en beslutning om, hvilken type du har brug for på forskellige punkter i din virksomheds levetid.

Fordele imod ulemper: VPS sammenlignet med delt, dedikeret og cloud-hosting.Sammenlign delt, VPS, dedikeret og cloud hosting.

Båndbredde (eller dataoverførsel)

Mængden af ​​data, der overføres på din del af serveren. For eksempel, hvis nogen besøger dit websted, debiteres du båndbredde for hvert billede, de får vist, tekst, og hvis de downloader eller uploader noget.

Cloud hosting

En type hosting, der lagrer data praktisk talt i skyen, hvor de er tilgængelige for ejeren overalt i stedet for på fysiske datacentre.

CPU

Central behandlingsenhed eller hjernen på computeren, hvor alle beregninger finder sted.

Database

Et dokument eller et system, der arkiverer og registrerer sæt af data og information

Dedikeret IP

En IP-adresse, der er bundet til dit websted. Hvis du ønsker at få et SSL-certifikat til en indkøbskurv og acceptere betalinger online, har du brug for en dedikeret IP.

Dedikeret hosting

Hosting, hvor alle ressourcerne på serveren er allokeret til en konto, og en enkelt webhost styrer serveren. En af de dyreste hostingløsninger.

Diskplads

Mængden af ​​lagerplads, du har i din hostingplan. Du har brug for nok til at gemme dine html-sider, databaser, billeder, filer, e-mails og så videre.

E-mail-hosting

En måde at sikre e-mail til din organisation. E-mail-hosting muliggøres af en hosting-service, der driver e-mail-servere. Yderligere gebyrer kræves for at have din organisations e-mail-adresser tilknyttet dit rigtige domæne (dvs.;)

Grøn hosting

Miljøvenlig hosting, der involverer anvendelse af grønne teknologier til at lette hostingtjenesterne. Teknologierne er for eksempel ofte lavet af miljøvenlige materialer og / eller arbejder for at reducere emissioner og ressourceforbrug (såsom energi), mens de kører.

IP-adresse

IP-adresse

En unik række numre og prikker, der identificerer hver enkelt computer, der er tilsluttet internettet

Linux-server

En serverplatform baseret på open source-operativsystemet Linux. Det bruges af et flertal af de delte webhostingfirmaer.

forhandler hosting

En hostingpakke, der tilbyder en blok af serverplads, så personen kan være vært for mere end et domæne under den samme pakke eller videresælge plads.

Server

Dybest set en computer, hvor dit websted bor og typisk ejes af et webhostingfirma. Computeren leverer indholdet af dit websted til Internettet.

Delt hosting

En af de billigste hostingløsninger. En server tildeler så meget plads til hver konto, og de deler alle ressourcerne.

SSL

SSL står for Secure Socket Layer og er en type kryptering, der giver folk mulighed for at sende sikre transaktioner online. Hvis du kører et websted for e-handel, skal du have SSL for at acceptere betalinger online sikkert. Når en sikker side gennemses, vises adressen som https://mydomain.com i stedet for http://mydomain.com.

Ubegrænset hosting

Et udtryk, der er beregnet til at antyde, at hostinggebyrene dækker ubegrænset data, diskbrug osv. Dette udtryk er imidlertid en fejlnummer, da der altid er grænser for hosting; hvis der ikke var det, ville hostingfirmaer miste penge, for ikke at nævne, at de løber tør for plads.

Uptime

Mængden af ​​tid, en server kører uden afbrydelse. Du ønsker en webhosting med en høj oppetidsklassificering på 99% eller derover. Dette betyder, at når besøgende prøver at besøge dit websted, vil de kunne få adgang til det.

aso feb 2106 oppetid - 1 time 14 min strømafbrydelse på grund af 500 fejl den 10. feb

VPS hosting

En VPS (Virtual Private Server) er lidt billigere end en dedikeret hostingløsning, men tilbyder lidt mere plads og funktion end en delt hostingplan. Serveren har partitioner, så hver klient har en separat pladsmængde, der ikke deles.

Windows Server

Et andet operativsystem til webservere baseret på Windows-operativsystem. Måske koster lidt mere, men tillader webstedsejer at bruge specifikke funktioner, som andre servere ikke tillader.

Andre

.htaccess

Angiv specifikke parametre på en fil, f.eks. Tilladelser, blokering af bestemte websteder, indstilling af, om folk kan hotlink til dine billeder og forbedre dit websteds funktionalitet.

Dårlig vært for nabo

Dette udtryk kan betyde flere ting – det kan henvise til et mindre end hæderligt websted, som du linker fra dit websted, eller det kan henvise til en anden part i dit delte hostingmiljø, der påvirker dit websteds ydelse ved at bruge overskydende CPU eller RAM til deres eget sted.

DDOS angreb

Dette forkortelse står for angreb på benægtelse af tjeneste eller distribueret angreb på benægtelse af tjeneste. Det er en type cyberangreb, der forsøger at gøre en computer- eller netværksressource utilgængelig mod dens ejeres ønsker.

Filtilladelse

Filer kan indstilles til at give adgang til kun tildelte brugere eller grupper. Tilladelser kan omfatte hele adgangen til filen, adgang til redigering, skrivebeskyttet osv.

Malware

Skadelig software, der sigter mod at beskadige eller deaktivere din computer, websted eller netværk.

Ingen oversalgshost

Hostingfirmaer, der ikke oversælger deres serverressourcer.

overselling

At sælge mere af en vare eller service end organisationen faktisk kan levere. I webhosting betyder dette ofte at sælge hostet plads til flere kunder, end udbyderen rent faktisk kunne være vært, hvis hver kunde skulle bruge al deres tildelte plads. For eksempel, hvis et hostingfirma sælger til 12 kunder, hvis de antager, at de kun vil bruge 80 procent af deres plads og båndbredde – selvom det ikke kunne levere, hvis de samme 12 kunder brugte 100 procent, ville den udbyder overså. I sandhed er sandsynligheden for, at alle kunder bruger alle tilgængelige eller købte aktiver, så oversættelse af webhosting typisk har meget få konsekvenser (derfor holder webhostingsomkostningerne billigt).

Domænenavn

Landekode domæne på øverste niveau

Dette er de to bogstavkoder, der betyder indhold og websteder i andre lande, såsom domæner, der ender i .us eller .uk.

Domænenavn

Domænenavnet er, hvordan folk finder dit websted – det er URL’en. Gør dit domænenavn enkelt og intuitivt – hvis din virksomhed f.eks. Er “Bob’s Pets”, ville dit bedste domænenavn være www.bobspets.com. Undlad ikke at afvige fra dit virksomheds navn når det er muligt – hvis du gør det vil det kun skade dine chancer for at sikre forretning.

Domæneparkering

Hvis dit vigtigste domænenavn er www.mydomain.com, køber du muligvis også det samme navn med forskellige udvidelser, f.eks. Www.mydomain.net og www.mydomain.name. Med domæneparkering kan du have dit hovedwebsted på www.mydomain.com og derefter parkere de andre udvidelser (eller et andet navn) oven på det vigtigste websted.

Domænes privatliv

Denne service leveres af adskillige domæneregistratorer. Som websteejer vil du købe privatliv fra domæneregistratoren, som igen ville erstatte din info i WHOIS med information til en videresendelsestjeneste til at beskytte dit privatliv og anonymitet.

Domæneregistrator

Dette henviser til den enhed, der registrerer dit domæne. Når du registrerer dit domæne, gennemgår du processen med at registrere dit domænenavn / URL for at knytte det til din IP-adresse. Dette sikrer, at du ejer dit websted og er den eneste, der kan få adgang til dit domæne. Den faktiske domæneregistrator er en enhed, der har adgang og akkreditering til at registrere domænenavne, inklusive udvidelsen, f.eks. .Com, .net, .us osv..

DNS

Domænenavnsystem – oversætter internetdomenenavne og værtsnavne til IP-adresser.

ICANN

ICANN står for Internet Corporation for Tildelte navne og numre. Denne organisation koordinerer de unikke identifikatorer, der er tildelt hver computer over hele kloden, så hver kan kommunikere med de andre; denne koordinering gør det muligt for internettet at fungere. Det administrerer også tildelingen af ​​internetnavne-ressourcer og visse ansvarsområder relateret til DNS-styring.

Topdomæne (TLD)

Internettet har et hierarkisk domænenavnsystem, der placerer nogle domæner med en højere prioritet end andre.

Webstedsfunktioner

Blog

En blog er en form for indholdsstyring. En eller flere forfattere kan sende poster, fotos og andet indhold.

CMS

CMS står for Content Management System. Det giver mulighed for en backend-organisering af indhold, så det færdige look, som besøgende ser, er professionelt. Det giver også webstedsejeren mulighed for at skabe et overordnet look og blot tilføje nyt indhold til det samlede design.

Kontrolpanel

De fleste webhostingselskaber leverer et kontrolpanel til din webstedshostepakke. Dette er det sted, hvor du kan kontrollere backend af din hosting-pakke. Du kan parkere domæner, tilføje e-mail-adresse, uploade filer og installere funktioner, f.eks. WordPress fra dette panel.

Dedikeret IP-adresse

Generelt har de fleste organisationer fint med en standard IP-adresse, men hvis dit websted beskæftiger sig med særlig følsom / sikker information – eller hvis du har et behov for at få adgang til filer og dit websted via FTP, har du muligvis brug for en dedikeret IP-adresse.

Fejlsider

En advarselsside for at fortælle brugeren, at der er en fejl i at komme til en side på webstedet. Disse advarsler kan omfatte ting som en 500 intern serverfejl (typisk et problem med en database eller serveren er nede) eller en 404 ikke fundet fejl (websideadressen findes ikke).

Fantastico

En platform, der giver kunden adgang til et sæt scripts og automatisk installerer applikationer som WordPress.

Forum

Hvis du gerne vil tilføje en fællesskabsfunktion til dit websted, vil du sandsynligvis tilføje en online opslagstavle eller et forum. De fleste webhostingfirmaer giver dig mulighed for at oprette et forum fra dit kontrolpanel. Du kan derefter tilpasse det til dine behov.

FTP

FTP står for File Transfer Protocol og giver webstedsejere mulighed for at uploade og downloade filer via en bestemt protokollstandard. Tillader ejere af websteder at oprette en midlertidig konto, så klienter kan uploade eller downloade filer til en bestemt mappe uden at give adgang til hele websitet.

gæstebog

Hvis du ønsker, at dine kunder skal have en måde at give kommentarer og input på dit websted, vil du tilføje en webside, der fungerer som en portal til at indsamle navn, kontaktoplysninger og deres tanker.

Support til live chat

En kundeservicefunktion, der giver dig mulighed for at nå virksomhedens kundeservice via internettet on-demand. Oftest sker denne service via typisk chat.

Money back-garanti

En garanti fra hostingfirmaet, at hvis du ikke er tilfreds med deres service, vil de returnere dine midler (og stoppe service).

MySQL

En open source-database, der fungerer med forskellige applikationer, du installerer på dit websted for at gemme information, ofte krypteret, og trække den op efter behov.

Serviceniveauaftale (SLA)

En skriftlig aftale med en hostingudbyder eller en anden organisation, der fastlægger aftalens betingelser, såsom varighed af tjeneste, leveringsplan, specifikt omfang osv..

Site backup

Processen med sikkerhedskopiering af dit websted for at sikre, at dine data er sikre og vedligeholdes i tilfælde af systemsvigt eller cyberangreb. Nogle, men ikke alle, hostingfirmaer inkluderer sikkerhedskopieringstjenester som en del af deres hostingbestemmelser.

SFTP

SFTP står for SSH File Transfer Protocol eller Secure File Transfer Protocol. Det er en netværksprotokol, der tillader dataoverførsel via en enkelt forbindelse ved hjælp af en sikker shell-protokol.

SSH

SSH, også kaldet Secure Shell, er en anden måde at overføre filer ind og ud på et websted. Nogle delte hostingplaner tillader ikke dig at bruge SSH-protokol, da det kan udgøre nogle sikkerhedsrisici.

Prøveperiode

Nogle hostingfirmaer leverer en gratis prøveversion, som giver dig mulighed for bedre at forstå deres tjenester. Imidlertid kræver hosting typisk opsætning og konfiguration, så flytning af dit websted, hvis du vælger ikke at holde sig til den service, der følger efter prøveperioden, kan forårsage nedetid på webstedet eller andre voksende smerter.

E-mail

Hvis du planlægger at designe dine egne sider og konfigurere en privat e-mail på din server, vil du børste op på disse vilkår:

Auto responder

Automatiske e-mail-svar baseret på en bestemt e-mail-adresse. Underret folk, du er på ferie, eller send potentielle kundeemner en gratis bog eller besked for at tilskynde dem til at købe dit produkt.

Fang alle

En hoved e-mail-adresse til dit domænenavn, der samler al den e-mail, der sendes til dine konti.

MX-post

MX-posten (postvekslerrekord) specificerer den mailserver, der er ansvarlig for og allokeret til at modtage e-mail-meddelelser for et bestemt domæne. Denne ressourcepost findes i DNS-systemet

IMAP

IMAP står for Internet Message Access Protocol. IMAP giver dig mulighed for at hente e-mail via software som Outlook, men stadig forlade en kopi på serveren i øjeblikket.

Postliste

En liste med e-mails, så du kan sende nyheder og info til hele listen på én gang.

Pop

Denne e-mail-protokol er en måde for dig at samle e-mails fra din server via en ekstern kilde, f.eks. Gmail.

SMTP

En anden e-mail-protokol, der giver dig mulighed for at sende e-mail, du er din webhost.

Spam

Masse-e-mails sendt uden at blive bedt om. Normalt er dette for at forsøge at sælge noget til modtageren. De fleste hæderlige værter kommer fra på spam, og du kan miste din hostingplan, hvis du deltager i spamming af andre.

Webmail

Hvis du vil have direkte adgang til din e-mail, kan du logge ind via dit kontrolpanel for at se den uden at skulle bruge en tredjepartssoftware.

Webapplikationer

B2evolution

Et styringssystem for indhold og samfund, der integrerer forskellige populære komponenter og funktioner i CMS (content management systems), blogs, gallerier, e-mail og marketingværktøjer og fora i et enkelt open source-program.

Drupal

Et gratis online open source content management-rammesystem, der er baseret i PHP. Det kræver typisk en programmerer at tilpasse det, men gør indhold redigerbart for marketingfolk og andre, der muligvis opdaterer webstedsindhold, men ikke kender HTML eller programmeringssprog. Officiel webside – Drupal.org.

Joomla

Et gratis open source indholdsstyringssystem til opbygning og publicering af webindhold. Officielt websted – Joomla.org.

osCommerce

Et software til e-handel og butiksadministrationsprogram, der kan installeres på enhver webserver, der kører MySQL eller PHP. Denne software er gratis tilgængelig under GNU General Public License.

Webstedsbygger

Webapps, der giver brugerne mulighed for at opbygge og administrere websteder uden manuel kodedigering. Her er de bedste webstedsbyggere, vi anbefaler.

WordPress

Et gratis blogværktøj, der bruger et indholdsstyringssystem (CMS) og er baseret på PHP og MySQL. Der er utallige plug-ins tilgængelige, så brugerne kan tilpasse deres websteder og køre forskellige tilføjelsesprogrammer og værktøjer. Officielt websted – WordPress.org.

Zen Cart

Et PHP-baseret onlinebutikstyringssystem, der bruger en MySQL-database og HTML-komponenter. Tidligere forenet med OSCommerce, Zen Cart splittede i 2003 og er ligesom OSCommerce tilgængelig gratis under GNU General Public License.

HTTP-statuskode

HTTP-statuskoder er svar, der genereres fra webserver eller applikation til HTTP-anmodninger. Disse koder er i form af trecifret og kategoriseres i fem forskellige klasser: 1XX (informativ), 2XX (succes), 3xx (omdirigering), 4xx (klientfejl) og 5xx (serverfejl). Nedenfor er nogle almindelige set HTTP-koder; besøg ietf.org for at få en komplet liste over HTTP-statuskode.

100 Fortsæt

Midlertidig respons. For at informere klienten om, at den første del af anmodningen er modtaget.

200 OK

Anmodningen er succesfuld. Oplysninger, der returneres med svaret, afhænger af anmodningsmetoden (GET, HEAD, POST og TRACE).

201 Oprettet

Anmodningen lykkedes med oprettelsen af ​​nye ressourcer.

204 Intet indhold

Anmodningen er succesfuld, men serveren returnerer ikke noget indhold.

301 Flyttet permanent

Anmodning omdirigeres til den nye, permanente placering (URI).

302 Flyttes midlertidigt

Anmodning bliver omdirigeret til en ny, midlertidig placering (URI).

304 Ikke ændret

Ressource er ikke blevet ændret siden sidste anmodning.

400 dårlig anmodning

Anmodning ikke forstået på grund af misdannet syntaks.

401 Uautoriseret

Anmodning kræver brugergodkendelse.

403 forbudt

Anmodning forstået men afvist af serveren.

404 fil ikke fundet

Der findes ingen matchende ressource til anmodningen.

405 Metode er ikke tilladt

Anmodningsmetoden understøttes ikke.

409 Konflikt 

Anmodningen kunne ikke behandles på grund af konflikt.

418 Jeg er en tekande

En af IETF April Fools-vittigheder. Kode defineret i 1998; forbliver uimplementeret indtil dato.

500 Intern serverfejl

Generel fejlmeddelelse. Serveren stødte på en uventet fejl.

502 Bad Gateway

Ugyldigt svar fra opstrømsserveren.

503 Service ikke tilgængelig

Server er ikke i stand til at håndtere anmodningen på grund af et midlertidigt problem.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me