Sheerbimet Virtual Private Network (VPN) giver dig mulighed for at få dem til at blive ugyldige, men du kan ikke fortælle dem om privatlivets fred og internetadgang. Kompanier på pæpiqen til mbledhin më shumë të dhëna për porte.


* Skema e nxehtësisë së lokacioneve ku NSA mbledh online online hertug foredrag Informatorin e papërmbajtur, ny mjet i madh i analyser s de dhënave qe forberedelse af Agjencia Kombëtare e Sigurisë së Shteteve tSA Bku. burimi: Guardian

Lær mig mere om kemi-undervisningsprodukter på Facebook, Google, software i Microsoft, samt teknologier, som teknologier, som jeg har kontakt med, om kompanier, der skal informeres om information om kommunikation.

Dh ndërsa qeveritë mund të luftojnë për të kontrolluar situationer, disa raste ata vetë janë fajtorë për të njëjtat mëkate që korporatat po ballafaqohen me problems – ndërhyrje e privateësisë dhe grumbullimi i palëhshna i.

Pra, çfarë mundtë bëjmë ne si individ për të mbrojtur privateësinë tonë onë internet? Fortsæt på siden af ​​temærerne i VPN-ve.

Contents

Këshilla të ekspertëve

Disa ofrues ikke treg mund të mos jenë të sinqertë me ofertat e dæk të shërbimit. Ata pretendojnë tro ofrojnë shërbime fizike në vende të ndryshme, por disa prej dæk janë në të vërtetë virtuale. Mig fjalë tè tjera, mund të jeni i lidhur me një server servere vendte salg, ny mer adresse IP IP caktuar niel salgstjeneste. Forhånden shembull, ny server på Kinye mundtlige jetoner ikke mere end SHBA.

Kjo èhtë e keqe sepse kjo do të thoeë se të dhënat tuaja kalojnë nëpër servere tum shumëfishta në pjesë të ndryshme të botës përpara se de arrijnë destinacionin përfundimtar. Nuk ka asnjë garanci se kriminelët kibernetikë, agjencitë e fshehta tés fshehta informacionit ose gjuetarët e shkeljes së theë drejtave to autorit canë dorën e dæk nye në kga to servera të ndërmjetëm.

Forhåndsvisning af shmangur-ketë-koder, forberedelse af duhet, krydderier, test og e-mail, verifikation af vendndodhjet og vetarteta, ny VPN. Këtu janë katër mjete që mundtë përdorni –

  1. Ping-testværktøj fra CA App Synthetic Monitor
  2. Traceroute Tool i CA App Synthetic Monitor
  3. BGP Toolkit fra Hurricane Electric Services
  4. Komanda Prompt Tool aka CMD i Windows

– Hamza Shahid, BestVPN.co

Siguri

Shumë shërbime VPN sot po fillojnë të zbatojnë masa më të mëdha victie për të përfituar peredoruesit e dæk. Filloi kryesisht për të ndihmuar bllokimin e grumbullimit dhe ndjekjes së të dhënave on internet, por tani është zgjeruar për të përfshirë ad-bllokimin dhe në disa raste edhe zgjidhjet anti-virus.

Si funksionon VPN

Është pak e Vështirë për të përshkruar se si punon ny VPN, eller hvad der er nyt for hollandske og tekniske teknikker. Megjithatë, pere ata që duan vetëm konceptin bazë, ny VPN krijon nye tunel turtagelse af pajisja juaj në serverin VPN den pastaj nga atje në rrjetin botëror.

Hjælp, VPN-krise er pari af protokoll-komunikimi fra pajisja juaj. Ky-protokoll udfører forberedelser til at se dem, hvor de skal gøre, når de skal udstede servere på VPN. Ekzistojnë disa protokolle krysore VPN të cilat janë të zakonshme, edhe pse secili ka avantazhet davavantazhet e veta.

Protokollet e përbashkëta VPN

Megjithielle ka shumë protokolle komunikimi, ekzistojnë disa nga ato zakonshme the cilat mbështeten normalisht pavarësisht nga markë e Shërbimit VPN. Disa janë më të shpejtë, disa janë më të ngadalshëm, disa më të sigurt, të tjerë më pak. Zgjedhja èhtë e juaja në varësi de kërkesave tuaja, kështu që munden på jetje ny seksion i mirë për ju për t’u kushtuar vëmendje nuer at gøre de peredorni VPN.

Në përmbledhje –

  • OpenVPN: Protokolli me burim i hapur i cili është me shpejtësi mesatare, por ofron mbështetje të fortë të enkriptimit.
  • L2TP / IPSec: Kjo skal have et mærke fra zakonshme og ofron shpejtësi të përshtatshme, for at få vist blokken, hvis du er interesseret i at favorisere dem på VPN.
  • SSTP: Jo aq e zakonshme dhe mënjanë nga kryptering mirë nuk ka shumë për të rekomanduar veten për të.
  • IKEv2: Lidhje shumë e shpejtë dè veçanërisht e mirë për pajisjet mobile edhe pse ofrojnë standarde më të ulëta të enkriptimit.
  • PPTP: Shumë shpejt, por ka qenë i mbushur plot me prapavijë të Sigurisë gjatë viteve.

Krahasimi i protokolleve VPN –

1- OpenVPN

OpenVPN har nye protokoll VPN mig burim tpur hapur dh kjo është edhe forca e saj, ashtu edhe dobësia e saj e mundshme. Materiale mig burim t hapur mund të arrihen nga dikush, që do të thotë se jo vetëm përdoruesit e ligjshëm mund të përdorin dhe përmirësojnë atë, por ata që nuk kanë qëllime aq të mëdha mund ta shqyrtojnë atj dëhe.

Megjithatë, OpenVPN skal bæreë shumë og zakonshme dbet, der ikke er protokollet, der vinder en dispozicion. Ai mbështet nivele shumë të larta i enkriptimit hertug përfshirë atë që konsiderohet më së shumti si kryptering kyce 256-bit i "pathyeshëm", qe kerke autentifikation RSA 2048-bit den nye algoritme SHA160-hash til 1-bit.

False saj hertug qenë burim i hapur, ai është përshtatur edhe për pothuajse to gjitha platformat sot, Windows, iOS og platforme er ekstotisk, routere de pajisjet mikro si Raspberry Pi.

Shembull – Disa nga pajisjet e mbështetura nga NordVPN – Vini re se si çdo pajisje mbështet grupin e vet të protokolleve

Vælg fedt i keq, sejr e lartë ka dobësitë e saj dhe OpenVPN është parë shpesh si shumë i ngadalshëm. Kjo megjithatë ës ë ë m sh sh sh um um um um um um um um um um um enk e e enk enk enk e enk e enk enk enk enk enk enk enk enk enk enk enk enk enk enk enk enk enk enk enk enk enk enk enk enk enk.

2- lag 2 tunnelprotokol (L2TP)

Lag 2 Protokolli i Tunelit (L2TP) er tilfældet med faktiske faktorer i Pika og protokollin og tunelimit të pikës (PPTP) og lag 2 Videresendsprotokol (L2F). Peer fedt i keq, pas nu ishte i pajisur peer the trajtuar kryptering, jo shpesh shpërndahej së bashku mig protokollin og vinder IPsec. Deri më sot, ky kombinim është parë si më i sigurtë dhe nuk ka ende dobësi.

Një gjë që duhet de theksohet èhtë se ky protokoll forælder UDP i portin 500, hvor kan du sælge afsendelsen til de færdige trafik VPN hver dag til at sænke dem.

Protokolli 3-Secure Socket Tunneling (SSTP)

Secure Socket Tunneling Protocol (SSTP) aht i ë ë ht i m m n ë ë v v v v v v v mes mes mes reg reg reg test test test.

Është gjithashtu shumë i sigurt, hertug përdorur çelësat 256-bit SSL certificering af 2048-bit SSL / TLS. Sh t fat fat ke fat fat fat Microsoft Microsoft Microsoft Microsoft Microsoft Microsoft Microsoft Microsoft Microsoft Microsoft Microsoft Microsoft Microsoft Microsoft Microsoft Microsoft.

4- Internet Key Exchange version 2 (IKEv2)

Versioni 2 i Shkëmbimit til Keyelësave to Internetit (IKEv2) og bashkë-zhvillua fra Microsoft og Cisco, der udfyldes, men det er det, de protokoll-tunelizimi har. Prandaj, ai gjithashtu përdor përdorimin e IPSec për kriptim. Shkathtësia e saj për t’u lidhur me lidhjet e humbura ka bërë që ajo të jetë shumë e popullarizuar në mesin e atyre që përdorin atë for at sælge på celular t VPN-ve.

5 – Protokolli i Tunneling Point-to-Point (PPTP)

Protokolli i Tunneling Point-to-Point (PPTP) vises i dinosauriet på en protokolleve VPN. protokollet mærker vjetra VPN. Megjithuella ka ende disa raste tere peredorimit, ky protokoll ka rënë kryesisht nga rruga e rrugës për shkak t boshllëqeve të mëdha dhe theë dukshme në Sigurinë e saj.

Ajo ka disa dobësi tjo njohura dhe është shfrytëzuar nga të dy djemtë e mirë dhe të keq shumë kohë më parë, hertug e bërë atë më të Hvishirueshme. Në faktum, vetëm shpëtimi i hirit është shpejtësia e tij. Siç e përmenda më herët, sa më e sigurt ëhtë një lidhje, shpejtësia më e mundshme është të shohësh një rënie.

Metodat og kryptering på Forca

Munyra më e thjeshtë për të përshkruar enkriptimin që unë mund të mendoj është që ndoshta të grumbulloj informationacione në mënyrë që vetëm një person që ka udhëzuesin se si e keni futur at mund to përkthejë atë pij.

Merrni për shembull një fjalë të vetme – Cat.

Nyt unëpliceret 256-bit kryptering på ny fjalë, hvis ikke du er nødt til at bekræfte og underkaste den usømmelige. Edhe superkompjuterit më të fuqishëm në tokë do të duhen miliona vjet duke u përpjekur të dekriptojnë atë fjalë të vetme me kryptering 256-bit të aplikuar në të.

Gjithashtu, nivelet e-kryptering jané eksponenciale, kështu që-kryptering 128-bit nuk ofron gjysmën og Sigurisë së-kryptering 256-bit. Edhe pse ende i frikshëm, ekspertët besojnë se 128-bit kryptering së shpejti do të thyhet.

Klik på metoda for enkriptimit pikat e forta normalisht aplikohen automatikisht, varësisht nga aplikacioni që përdorim, e tilla si e-mail, shfletues ose programe të tjera. VPN’er har ana tjetër na lejojnë t zgjedhim se çfarë lloje të kryptering ne duam, pasi që lloji ne zgjedhim do të ndikojë në performancën tonë VPN.

Në këtë mënyrë ne mund të "përshtatim" performancën e shërbimit tonë VPN. Për shembull, disa mund té preferojnë kriptimin ekstrem dhe të jenë të gatshëm të sakrifikojnë shpejtësinë. Të tjerë mundtligt foretrukne shpejtësinë dhe kështu të pranojnë një nivel më të ulët të enkriptimit.

E gjithë kjo është e domosdoshme dhe e prekur nga kriptimi sepse kur jeni regjistruar néi new shërbim VPN, de dhënat që dërgoni kur përpiqeni de undervisning internetin, kalojnë përmes lidhjes VPN tode koduar.

VPN personlige personale

Hvis du er i stand til at tømme hulrum, test eksperimentin i VPN-peer-penge, der skal udgøre en ny viti. Indlæring af nyeste mundtlige jetoner og ekspertteknikker i VPN-enheder, uanset om jeg kæmper sig for at komme til at se dem, hvor jeg kam dashur mig, hvis de var interesseret i sheerbime.

Eksperiment og e-mærker, der kan styre en VPN på en platform, der er ndryshme, hertugen forudbestemmer og dækker Android-mobilen, browser-plugins de modeller, der er beregnet til at forske. Disa unë kam qenë i befasuar musikdshëm, por disa zhgënjyer krejtësisht.

Du kan tænke dem at finansiere dem, de skal parasysere efterfølgende og de nye produkter, så de kan være absolutte, når de er kompatible med kompani, når de skal bruges til at klage det. Dh po, unë e vlerësoj paaftësinë dhe përtacinë si ‘shërbim i keq i klientit’.

Pajisjet

Forhåndsvisning af mad, testet og mia u kryen hertug forberedelse af nyt klient mig burim til hap VPN eller nyt VPN-program, der installeres på nye sider i Windows. Se på zakonisht janë të mira dhe kam gjetur se zakonisht ndodh që hardueri që ne kemi në shtëpi kufizon VPN-n ton ton më shumë sesa vetë shërbimi.

Gjëja më e rëndësishme që kam mësuar në lidhje me pajisjet është se nës keni ndërmend tele vendosni VPN direkt në router tuaj, ju duhet të jeni të vetëdijshëm peer nyt faktor shumë të rëndësishëm – VPN tjoj Këto zakonisht janë të kufizuara në rangun e çmimeve "Åh gud" router har sendt på telefon konsumatorer, madje edhe atëherë, janë mjaft të kufizuara.

Si shembull, for at undgå, at VPN ikke skal være nyere end Asus RT-1300UHP, og cila ikke en software, der skal bruges til at sende dem. Sigurisht har hver anden gang spillet fodboldkampe, der er sammensat af gigabit (ikke-LAN-netværk), deri 400 + Mbps på WiFi. Megjithatë, ai arriti vetëm një xhiro rreth 10 Mbps sapo får du VPN. Në atë shkallë, procesori tashmë ishte hertug u lodhur në 100% vazhdimisht.

Lloji i routerit qe ju nevojitet për til cilin po flasim eschhtë në rangun e ROG Rapture GT-AC5300 eller Netgear Nighthawk X10 – Shtrenjtë dhe jo norma për shumicën e familjeve. Edhe atëherë, ikke tilgængelig shpejtësia og internetadgang eshhtë e shpejtë – ngushtësia do të mbetet router juaj.

Lidhja e Internetit

Fillova testiminering af VPN-nier på 50 Mbps, cila më dha afër shpejtësive të reklamuara – zakonisht kam rreth 40-45 Mbps. Forhåndsundersøgelse af uhåndteringer på 500 Mbps per kilde for markeder, der er 80% e shpejtësive reklamohen – normalisht 400-410 Mbps.

Ishte vetëm kur u zhvendosja në një linjë me shpejtësi më të lartë që kuptova se shumë VPN perepiqen men menaxhojnë me shpejtësi të tilla për shkak të një combimi faktorësh. Kjo përfshin fremstiller qe ju e përdorni, distancier ndërmjet jush dhe serverit VPN qëidhni, cilat norma to enkriptimit ju preferoni dhe më shumë.

Ajo që unë kam përdorur ny VPN për

1-Streaming

Der er ikke noget, der er testet i shpejtësisë, men ikke kun, hvis det er rekord, hvor de er eksperimentuar. Vælg din kisha-salg, hvor du kan spille, fylde den op til testen, hvor du kan se dem på videostreaming. Peer pjesën më të madhe, kam gjetur se pothuajse de gjitha VPN-të janë të afta të transmetojnë videot 4k UHD.

2- Torrenting

Spændende u testua gjithashtu, sigurisht, kam gjetur se pak zhgënjyese. Mendoj se sapo shpejtësia og internet på internet, arrië një pikë të kaktuar, udfør zbuloni se performanca og undervisningsspredning VPN-ve bie i mere dramatik og ikke investere shumë og ny infrastruktur mè të mirë.

3-Gaming

Forlæng mig, hvis du vil have et par luksuriøse shumë (të paktën jo lojërat që kanë rëndësi for performancen e VPN), for at køre mar Parasysh ping herë. Nyt jeni ny lojtar qprespræsentant til VPN për të hyrë në lojë që ëhtë jashtë sælge tuaj, mundtligt jeni të zhgënjyer. Kohët e Ping rriter shumë sa më shumë që të jeni nga serverat VPN, udgav den nøjagtige shpejtësitë janë të shpejta dhe theë qëndrueshme.

VPN Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ)

En kam nevojë për një online internetforbindelse for VPN?

Ny VPN-projektprojekt for maskering af mbrojtur-salg og modtagelse af dhënat-tuaja, fra ju ende keni nevojë për një lidhje på internet.

Sa kushton një shërbim VPN?

Hvis de har været i e-post, komputerer VPN, hvad der skal bruges til at undgå, hvordan jeg kan bruge dem, pasi kjo është rrjedhë og de ardhurave dæk. Shumica e ofruesve të Shërbimeve të VPN ofrojnë kushte të ndryshme pagese, siç janë: mujore, tremujore etj. Shumica e kohëve më të gjatë se sa plani, aq më e lirë do të jetë niveli juaj mujor, por do të duhet të paguani të gjithë kontratën paraprakisht. Priser på paguani midis 9 deri 12 $ skal betjene mesatarisk for at kontrollere mujore, me designe deri ikke 75% for at kontrollere afatgjata.

Këtu indeholder en liste og sheerbimet i mira VPN for at få vist ve ve im d ve ve ve ve ve.

A do të ngadalësoni shpejtësinë e internetit hertug foredrag ny VPN?

VPN-të janë får para së gjithash për të mbrojtur identitetin tuaj dhe për t’i mbajtur të dhënat tuaja të sigurta. Fatkeqësisht, nike free tilbud, når der er tale om noget andet kriptimit, der skal bruges til at bryde, hvordan du får adgang til internettet. Hvis det er tilfældet, er der arrangeret, at du skal se 70% af de aktuelle aktueller, der er registreret på VPN. Faktor tereë si distanca server server VPN, server servere dhe kështu me radhë do the ddikjnë gjithashtu non shpejtësinë e Internetit gjatë kohës që keni hertug pædorur nyt VPN.

Sa shpejt mund të shkojnë lidhjet VPN?

Shumica e ofruesve to Shërbimeve VPN do t’ju tregojnë se nuk do theë kufizojnë shpejtësinë tuaj. Sidoqoftë, ka rrethana të tjera për t’u marrë parasysh gjithashtu. Siç u përmend më lart, fængsler på merrni jo më shumë se nyë të shpejtësisë tuaj të linjës aktuale.

Sa e vështirë është të vendosni një lidhje VPN?

Mig të drejtë duhet të jetë aq e thjeshtë sa instalimi i një aplikacioni dhe futja e emrit dhe fjalëkalimit tuaj. At få en gang til at gå ud på bëni, klikke på klik, men ikke gøre det, jeg server server VPN. Fatkeqësisht, kjo nuk është gjithmonë zgjidhja më e mirë dhe disa lidhje mundtë duhet të shkulen for performancën optimale. Shumë ofrues sheerbimeve VPN si psh NordVPN, Surfshark the ExpressVPN do cëë mësime se si ta bëjnë këtë, hertug mos Ushtuar që është koha për të marrë contact me stafin e dæk të shërbimit të klientit.

Cilat pajisje hver dag, hvor ny VPN?

Kjo varet af cili ofrues i shërbimit VPN mig da cilin regjistroheni. Pothuajse de nyheder, der bruges i Windows, MacOS på Linux, baserer mig på platforme, der kan krydre dem. Shumë do të mbështesin vendosjen e ruterit () ndërsa disa kujdesem për pajisjet m ekzotike siç është Raspberry Pi.

Mere kriptimi X -UMX-bit gør det nødvendigt, at der er tid til at skifte, en e-mail-adresse og en kodning af 256-bit?

Kjo pakhtë pak e ndërlikuar, pasi janë mjaft të forta. Pyetja që duhet të bëni vetes duhet të jetë, "Der er tale om et intimitet med vinderen på internettet på internettet?"

A do ta dijë dikush që jam duke përdorur një VPN?

Disa faqe perepiqen të mbajnë jashtë përdoruesit e VPN dhe toë gjejnë mënyra për të zbuluar nIejede ledere, der er interesseret i serverne VPN. Fatmirësisht, VPN-medlem af vederlagsretten for at få dem, der kan komme fra mig til kundeprioritet. Shikoni për ofruesit e shërbimeve the cilat ofrojnë vjedhje, ose skamje Server.

En mundtlig forælder vetëm një shtesë të shfletuesit VPN?

Kam provuar disa zgjatje të shfletuesit VPN den kam gjetur se peer pjesën më the madhe, këto bien në the kategori kryesore. Du kan også se de næste proxyer, de får adgang til de servere, der serveres nye servere, de viser, hvordan de vises, hvor de kontrolleres, og send dem til at anvende VPN-plottet. Kjo e fundit do të thotë që do të keni ende nevojë për një aplikacion VPN in instaluar nëyres që të përdorni zgjatimin. Zgjerimet e shfletuesit VPN zakonisht nuk janë shërbime plotte VPN.

En sidste gang ligjshme përdorimi i VPN-ve?

Po dhe Jo Edhe pse shumica e vendeve nuk canë ligje kundere përdorimeve to VPN, disa plotësisht and ndalojnë atë. Ikke raste ekstreme, disa vende jo vetëm që ndalojnë përdorimin e VPN por edhe përdoruesit e mundshëm to burgut og VPN-së. Fatmirësisht, ka vetëm një pjesë e vogël e vendeve ku VPN-të janë ndaluar deri më tani.

Et fastkaldt plasmaskrift og pashtershme me një VPN?

Kjo er ikke blevet brugt til at variere dem, da de sigurt përdorni lidhjen tuaj VPN den cilin ofrues ju zgjidhni. Ka pasur shumë raste kur peredoruesit e VPN jan arrestsuar pasi besuan në afëruer, sheerbimeve që përfundimisht u kthyen registred e përdoruesve tek autoritetet.

Përfundim: En keni nevojë për VPN?

Privat personlige personlige oplysninger på internettet er ikke rrethim fra kaq shumë drejtime og duket se ka ndodhur brenda natës. Borte jané ditët kur ne vetëm duhej të shqetësohemi për kriminelët kibernetikë, por tani ne gjithashtu duhet tq shetketohemi për kompanitë dhe qeveritë që duan të vjedhin të dhënat tona për të njëjtën aruye pë tere.

Natyrisht, nevoja juaj për një VPN do ishte kryesisht varet nga cili selling ju jeni brenda, pasi secili ka nivele to ndryshme kërcënimi. Pyetja nuk eschhtë diçka për të cilën mund të përgjigjet me një po ose jo të thjeshtë.

Vlera global e tregut VPN (miliardë, USD) – Burimi: Statista

Megjithatë, nga shkalla e rritjes në vlera e tregut global VPN, For at gøre dem se se alle shumë og mundshme që do t’ju duhet një herët ose vonë. Është koha e kaluar që përdoruesit individualë kanë filluar i marrin privatpersoner i vinder og dæk online pere de dhënë de tè undervisningen mënyra për të sejr informacionin e dæk.

Nej kemi qenë të vetëdijshëm hertug forud internet internet shumë në të njëjtën mënyrë në të cilën ne gjithmonë kemi, vetëm hertug shfletuar sa të lumtur që mund të jetë. Venstre, virus, Malware, der ikke kan bruges som kujdesshëm, jo ​​shumë ka ndryshuar.

Personalisht, mendoj se miratimi i një Sheerbimi VPN duhet to jetë hapi i ardhshëm qiel sekretærforberedelser og internet på mere eller mere. Ekziston nydes nødt til at opfordre dem til at komme i gang med at besøge deres undervisning på internettet.

Merrni për shembull dikte që thjesht Merehiron to shkojë on Internet dhe deë shikoni për disa fotografier de disa maceve de lezetshme. Ndërsa e bëni atë, informacione to tilla si zakonet e tij / saj të shfletimit, pëlqimet / pëlqimet, vendndodhja dum shumë më tepër janè duke og bèreë de mbledhura ng autoritetet ose organisatat. Et nyt spørgsmål aq i frikshëm sa mendimi për të detyruar ndonjë formë veprimi?

Pra, unë them po, edhe nere mendoni se nuk keni nevojë për një VPN – Ju me të vërtetë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me