Sådan hostes et websted: Komplet begynderguide

Hosting af et websted betyder simpelthen at sikre dig, at dit websted kan være tilgængeligt på World Wide Web (WWW). Dette gøres normalt på en af ​​to måder. Du kan betale for hosting hos en tjenesteudbyder, eller du kan være vært for det selv på din egen server – vi undersøger begge metoder i denne artikel.


Sådan fungerer webhostSådan fungerer webhosting – Webstedsfiler – såsom HTML, billeder, videoer, gemmes på servere, der er forbundet til Internettet. Når brugere vil besøge dit websted, indtaster de din webstedsadresse i deres browser, og deres computer vil derefter oprette forbindelse til din server. Dine websider bliver derefter leveret til brugere via internetbrowser.

Hurtige links

Sådan hostes et websted ved hjælp af en hostingudbyder

Brug af en tjenesteudbyder er den enkleste måde at være vært for et websted på. Du kan betale et lille månedligt gebyr og stole på, at tjenesteudbyderen tager sig af alt dit udstyr, infrastruktur og andre tilknyttede behov.

Fordele ved hosting hos en tjenesteudbyder

 • Normalt billigere
 • Support er ofte let tilgængelig
 • Intet behov for hardwarevedligeholdelse
 • Højere pålidelighed

Ulemper ved hosting hos en tjenesteudbyder

 • Det kan være nogle servicebegrænsninger
 • Færre valg i hosting-placeringer

Her er trinnene til at være vært for et websted hos en hostingtjenesteudbyder.

5 enkle trin til at være vært for et webstedHer er trinnene til at være vært for et websted hos en hostingtjenesteudbyder.

1. Bestem, hvilken type websted du bygger

Der er to hovedtyper af websteder; statisk og dynamisk.

Enkle statiske websteder kan bygges ved hjælp af et What You See Is What You Get (WYSIWYG) -program og derefter overføres til hosting-kontoen.

Dynamiske steder er hovedsageligt applikationsdrevne og gør brug af scripts, databaser og andre værktøjer til at generere nogle dele af stedet undervejs. WordPress og Joomla er eksempler på fælles Content Management System (CMS) apps, der er populære i dag. Andre som Magento og PrestaShop bruges til e-handelswebsteder.

Dit valg af webhost afhænger af den type websted, du bygger. En budget-webhost som Hostinger ($ 0,99 / mo) ville være tilstrækkelig til et simpelt statisk websted; hvorimod dynamiske websteder kræver flere serverressourcer.

2. Sammenlign typer af webhosting

Ligesom der er mange forskellige kategorier af biler, findes webstedshosting også i forskellige varianter. F.eks. Er delt hosting den billigste og nemmeste at administrere – de ligner verdens kompakte biler.

Efterhånden som typen af ​​webhosting skaleres op, gør også de involverede omkostninger det, og ofte kompleksiteten i styringen af ​​hostingkontoen. For eksempel, i VPS-hosting er du nødt til at administrere ikke kun hostingdetaljerne, men også miljøet, som det hostes i.

Tre typer webhost

Kort sagt er de mest almindelige hostingtyper

 • Delt hosting
 • VPS / Cloud-hosting
 • Dedikeret serverhosting

WordPress? Prestashop? Magento? WooCommerce Hosting?

Det er vigtigt at vide, at webapplikationer og webhosting ikke er den samme ting. Nogle webhosts tilbyder planer som WordPress Hosting, PrestaShop Hosting, WooCommerce Hosting og så videre. Dette er ikke rigtig hostingtyper, men er beregnet til at tiltrække lægfolk, som måske ikke er bekendt med virkelige webhostingbetingelser. Disse hosting-tilbud lokker kun brugere med navnene på populære webapplikationer.

For eksempel ved ikke mange mennesker forskellen i hostingtyper, men mange vil genkende udtrykket ‘WordPress’.

Den type webhosting, du har brug for, defineres typisk af:

 1. Mængden af ​​trafik, du forventer på dit websted, eller
 2. Eventuelle specifikke behov på dit websted kan have.

De fleste websteder, der lige er startet, har typisk lav trafikmængde (dvs. få besøgende), og delte hostingkonti vil være fint for dem. De fleste delte konti leveres også med applikationsinstallatører (såsom Softaculous), men for at sikre, at dine behov er opfyldt, skal du spørge værten, om det program, du ønsker, kan installeres på den konto, du ser på.

Delt vs VPS / Cloud vs dedikeret hosting

Med hensyn til ydeevne og styring har hver webhostetype også deres egne fordele og ulemper, så vælg din i overensstemmelse hermed.

Hvordan delt hosting fungererDelt hosting er ofte billig og let at administrere, men har ikke avancerede kontroller og er ikke i stand til at håndtere store mængder trafik. Du kan få delt hosting-tjenester fra A2 Hosting, Hostinger, InMotion HostingSådan fungerer vps-hostingVPS / Cloud Hosting er dyrere og meget alsidig. Brugere kan installere næsten alt, hvad de har brug for på disse konti og være i stand til at klare forskellige trafikmængder afhængigt af hvor mange ressourcer der er betalt for. Du kan få VPS- eller Cloud-hostingtjenester fra Digital Ocean, Interserver, SiteGround.Sådan fungerer dedikeret hostingDedikerede servere er de mest komplekse at styre og koster mest. De er meget magtfulde og kan administreres helt ned til hardwareniveauet af administratorer. AltusHost, InMotion Hosting og TMD Hosting leverer dedikerede hosting-tjenester.

3. Vælg og køb en plan for webhosting

Selv inden for hostingtyper har tjenesteudbydere ofte en række planer til rådighed. Den centrale forskel i disse planer ligger ofte i mængden af ​​ressourcer, som hver får. Jo flere ressourcer dit websted har, jo flere besøgende kan det håndtere.

Når det kommer til ressourcer til webhosting, henviser vi typisk til tre kerneelementer – processor (CPU), hukommelse (RAM) og opbevaring (HDD eller SSD). Disse oversættes dog ikke altid til en god webhosters ydeevne.

Tidligere har der ikke været en nem måde at måle effektiviteten af ​​en webhost. De fleste brugere var nødt til at stole på anmeldelser, som desværre normalt kun tager et øjebliksbillede af en værts ydelse og sjældent opdaterer det. For at komme forbi dette, prøv at bruge HostScore, et websted, der konstant vurderer ydelsen for webhosts baseret på løbende dataindsamling. Dette betyder, at deres webhostpræstationsvurderinger er meget mere nøjagtige.

Hold også øje med værditilvækstfunktioner såsom gratis SSL, domænenavn, reklamekreditter, en inkluderet webstedsbygger eller andre ting, som kan hjælpe dig med at opbygge eller markedsføre dit websted.

hosting af din hjemmeside på A2Nogle webhosts tilbyder også andre fordele ved dyrere planer, såsom specielle optimeringer eller forbedringer. Et godt eksempel på dette er de delte hostingplaner på A2 Hosting. Den dyreste plan for den serie er 20X ‘Turbo’ hastigheder.Normalt, lige efter at du har købt en webhost, vil du modtage en velkomst-e-mail med oplysninger om din loginoplysninger og navneserver. Opbevar denne e-mail i sikkerhed – du har brug for oplysningerne til at konfigurere dit domæne og logge ind på dit serverkontrolpanel. Skærmbillede, der viser min velkomstmail fra HostPapa.

Efter at have testet og gennemgået mere end 60 hostingtjenester i fortiden, var jeg i stand til at indsnævre nogle af de bedste hostingmuligheder til forskellige brugssager.

Webhost til nybegynder / enkle websteder

 • A2 Hosting (tilmelding til $ 3,92 / mo)
 • Hostinger (tilmelding til $ 0,99 / mo)
 • GreenGeeks (tilmelding til $ 2,95 / mo)

Webhost for virksomheder / voksende websteder

 • InMotion Hosting (tilmelding til $ 3,99 / mo)
 • Interserver (tilmelding til $ 4 / mo)
 • SiteGround (tilmelding til $ 3,95 / mo)

Webhost for udviklere / avancerede brugere

 • Kinsta (tilmelding til $ 30 / mo)
 • LiquidWeb (tilmelding til $ 29 / mo)

4. Køb domæne og plan

Hvor din webhosting er den egentlige plads, som dine webstedsfiler sidder på, har du brug for et domænenavn, så brugerne kan få adgang til dit websted. Domænenavnet fungerer som din adresse på WWW. Ligesom rigtige adresser er hver enkelt unik.

Mange webhosteplaner i dag kommer med et gratis domænenavn, så sørg for at kontrollere, om det er relevant med den webhosting, du har til hensigt at købe. I så fald kan du tage dig af domænenavnet på samme tid som når du betaler for din webhostingplan.

Hvis ikke, skal du købe et domænenavn separat. Dette kan gøres enten fra det samme sted, som du købte hostingplanen eller en anden tjenesteudbyder. Hvis du har brug for at købe domænenavnet separat, vil jeg varmt anbefale, at du kigger andre steder.

Domænenavne er ikke faste prisemner og sælges ofte. Nogle udbydere har ofte billigt salg på domænenavne, og hvis du er heldig, kan du hente en til en stjæle. Namecheap havde for eksempel ofte domænenavne på op til 98% rabat.

Undtagelsen fra dette er, hvis du er en første gangsejere. I dette tilfælde kan det at købe et domænenavn og hosting fra den samme tjenesteudbyder muligvis gøre tingene lettere for dig at arbejde med som nybegynder.

5. Flyt / opret dit websted til server

Når dit domænenavn og din webhosteplan er klar, er det tid til migrering. Webstedsmigrering kan være kompleks, så hvis du gør det for første gang, skal du bede om hjælp fra din nye vært. Nogle hosting-udbydere tilbyder gratis migrering af websteder.

InMotion Hosting-websideoverførselFor at starte en webstedsoverførsel hos InMotion Hosting skal du logge ind på AMP-dashboard > Kontooperationer > Anmodning om overførsel af websted. .

Hvis du har bygget dit websted lokalt (på din egen computer), skal du blot overføre vores filer til din webserver. For at gøre dette kan du enten bruge File Manager i dit kontrolpanel for webhosting eller foretage overførslen ved hjælp af en FTP-klient.

Processen ligner kopiering af filer fra et sted til et andet på din egen computer.

Sådan hostes et sted lokalt

At være vært for et websted lokalt betyder, at du i bund og grund bruger din egen placering til at oprette en webserver fra bunden. Dette betyder, at du er ansvarlig for alt fra hardware og software hele vejen til båndbreddeadministration og andre infrastrukturbehov.

Fordele ved self hosting

 • Ekstrem kontrol over dit hostingmiljø
 • Potentiale for hurtigere vendingstider for tjenester
 • Dit valg af udstyr og tjenesteudbydere

Ulemper ved self hosting

 • Kan være meget dyrt
 • Ikke altid muligt i boligmiljøer

Advarsel: Hosting af webservere lokalt er kompleks og kan være meget dyr. Det er ofte mindre pålideligt end hosting hos en tjenesteudbyder.

1. Vælg Udstyr og software

Grundlæggende serverhardware kan være meget lig hardware på din egen pc med nogle små forskelle. Faktisk teknisk set kunne du tage din egen pc (eller endda bærbar computer) og omdanne den til en hjemmewebserver, hvis du virkelig ville.

Den vigtigste forskel er i, hvor pålidelig du ønsker, at din webserver skal være, og den besøgendes volumen, den kan håndtere. Som med tjenesteudbydere skal du følge øje med processor, hukommelse og lagerplads.

Hvis du vælger avanceret serverudstyr såsom rackserver, skal du også sikre dig, at dette udstyrs specialiserede behov imødekommer. Dette inkluderer rum, køling og strøm.

hosting af et websted på din egen serverEksempel på en HP SMB-server (kilde)

Hvis du har brug for, at tjenesten skal være mere pålidelig, bliver du også nødt til at overveje redundans i hardware. For eksempel at køre dine lagerdrev i RAID plus aktiv spejling af sikkerhedskopier på ekstra drev.

Dit andet infrastrukturudstyr, såsom routere og modemer, skal også være i stand til at håndtere store belastninger.

For software skal du bortset fra dit operativsystem også fokusere på din webserverplatform (i øjeblikket er Apache og Nginx de mest populære på markedet). Dette betyder også, at du skal være ansvarlig for ikke kun at konfigurere softwaren, men også for licens.

2. Sørg for tilstrækkelig båndbredde

Internet båndbredde er også vigtig for at køre din egen server. I mange tilfælde har de fleste af os fint med almindelig internetbåndbredde, da vi bruger begrænsede forbindelser til internettet. Forestil dig, at hvis 30 personer forsøgte at bruge dit hjemlige internet på samme tid – det og måske mere, er det, du måske leder efter at støtte.

Hvad der også skal tages i betragtning, er din IP-adresse. De fleste hjemme-internetplaner leveres med tildelte dynamiske IP’er. For at køre en webserver skal du bruge en statisk IP. Dette kan enten håndteres af en tjenesteudbyder såsom DynDNS eller ved at købe tjenesten fra din internetudbyder (ISP).

Lær at beregne den båndbredde, du har brug for.

3. Udvikl og implementer websted

Den næste del ligner oplevelsen af ​​at bruge en webhostingudbyder bortset fra at du ikke får nogen support. Dine webfiler skal flyttes til din webhost for at dit websted kan begynde at fungere.

Hvilken mulighed er bedst at være vært for dit eget websted?

Som du sandsynligvis kan fortælle fra de to eksempler her på at bruge en hostingudbyder eller selvhosting af et websted, kan sidstnævnte hurtigt blive utroligt dyrt og kompleks. I virkeligheden er det (tro mig, jeg har gjort det før).

Bortset fra tilfredsheden med at have gjort det, er der få reelle fordele ved at gøre det, medmindre du er en virksomhed, der har meget specifikke behov for dit websted. Nogle af disse kan for eksempel være lovlige eller virksomhedsmæssige krav.

Imidlertid er webhotelleverandører i dag blevet meget alsidige og er i mange tilfælde åbne for at diskutere særlige behov med kunderne. I de fleste tilfælde er det normalt mere end nok at bruge en standard hostingplan.

Håndtering af dine hostingressourcer

Hosting af et websted – især hvis du vælger at være vært lokalt, er aldrig en opsætning og glem opgave. Styring af serverressourcer bliver mere og mere vigtigt, når populariteten til dine websteder vokser. Dette gælder især, når du har flere websteder, der er vært under den samme server.

For nogen tid siden interviewede vi Marc Werne, medarbejder hos Linux-hosting-udbyderen Gigatux.com, og bad om hans råd om administration af serverressourcer. Her er nogle af hans tip til, hvordan du får dine ressourcer til sidst.

1. Vælg en letvægts CMS

Du ønsker måske at bruge Joomla eller Mambo så dårligt, men hvis din hosting-stroage har mindre end 500 MB, kan du måske overveje dit valg.

WordPress eller Drupal, for eksempel, ville gøre et let, fleksibelt alternativ, der sparer dig MBs af webdisk og båndbredde. Ofte er mindre mere, og letvægt svarer ikke til mindre funktionelt. Lav et kort over dine alternativer, og vælg det CMS, der mest passer til dine behov og din hosting-pakke.

2. For forum – Brug miniBB i stedet for SMF

MiniBB tager kun mindre end 2 MB mod 10+ MB SMF, alligevel er det en komplet forumløsning med et kødfuldt arkiv med tilføjelser, udvidelser og plugins.

Ikke glad for miniBB?

Der er flere lette alternativer mod større forumscript. PunBB, FluxBB og AEF for at nævne nogle få. Planlæg også omfanget af dit forum, inden du installerer en løsning: hvis dit mål er at nå tusinder til millioner af brugere, kan det være nødvendigt med en opgradering af din hostingpakke. Hvis du vil bevare forummet kun til personale eller henvende sig til et lille antal brugere, skal du på alle måde bruge de ressourcer, du har til rådighed til din fordel.

3. Brug en tredjepartsudbyder af nyhedsbrev

Installer et nyhedsbrevssoftware på din begrænsede webhostingkonto, og det vil begynde at spise din disk og båndbredde. Desværre er der ikke meget at gøre ved det, og det mindste tilgængelige nyhedsbrev-script – OpenNewsletter – er stadig 640 KB, og du bliver også nødt til at tælle alle lagringsproblemerne.

Til sammenligning – MailChimp, en komplet nyhedsbrevløsning, der starter med nulpris, hvis din målgruppe er mindre end 2.000 abonnenter, og du sigter mod at sende ikke mere end 12.000 e-mails om måneden.

Alle skabeloner kan tilpasses, så du ikke behøver at være vært for dit eget, og du kan integrere nyhedsbrevet med Facebook.

Gode ​​alternativer til MailChimp er Constant Contact og BenchmarkMail, hvis eneste grænse er angivet af abonnementsindstillinger – folk kan kun tilmelde sig fra din form.

4. Anvend et cache-system

Størstedelen af ​​ejere af små virksomheder og personlige websteder på et lavt budget vælger delte hosting-pakker for at spare på investeringerne. Nogle gange er en opgradering på alle måder nødvendig for at øge ydeevnen og byde et bredere publikum og den trafik, det genererer, velkommen, men hvis du ikke kan, kan du spare serverressourcer ved at bruge et cache-system, der ikke overbelaster din CPU.

WordPress-brugere kan installere W3 Total Cache, men hvis du ikke bruger WordPress, skal du prøve at optimere din webstedscache med de værktøjer, der stilles til rådighed af din CMS-leverandør. For eksempel kan Joomla stole på Cache Cleaner eller Jot Cache; mens Drupal også har flere cache-ydelsesværktøjer.

5. Tøm spamindhold regelmæssigt

Slip af med spam i form af e-mails, blogkommentarer, pingback-URL’er og filer, der overbelaster dine servere og databasekvote.

Gør det mindst en gang om ugen for at undgå hukommelsesproblemer (f.eks. Sletning af WordPress-kommentarer fungerer kun op til en hukommelse på 64MB, hvorefter du får en fatalt fejl, og du bliver nødt til enten at øge den tilladte hukommelsesstørrelse i din PHP.INI fil eller i wp-config.php i din WordPress-rod).

6. Brug om nødvendigt eksterne databaser

Hvis din vært tillader link til ekstern database, skal du alligevel bruge den. Eksterne databaser hjælper med at lette brugen af ​​din webdisk-kvote, fordi de gemmer dit indhold uden for din hosting-konto. Husk dog, at eksterne databaser kan være ganske dyre og besværlige for slutbrugerne.

7. Brug tredjeparts filhostingstjenester

Vær vært for alle ting, der kan downloades på en ekstern filhostingstjeneste, såsom Photobucket, Vimeo, YouTube, 4Shared, Giphy, og så videre.

Du bør ikke tillade dine besøgende, klienter eller læsere at uploade indhold på dine servere, hvis dine ressourcer er begrænset.

8. Download og slet regelmæssigt logfiler regelmæssigt

Der blev oprettet logfiler for at holde dig informeret om dit websteds helbred, men de bruger ikke dem på serveren: hvis du ikke downloader og fjerner dem mindst en gang om ugen, vil deres størrelse vokse til at besætte flere megabyte til en GB. Dette gælder især for to cPanel-logfiler:

/ Home / bruger / public_html / error_

og

/ Home / bruger / tmp / awstats /

Error_log-filen inkluderer normalt dynamiske fejl, såsom PHP-advarsler, databasefejl (ulovlige samlinger osv.) Og spam-kommentarer, der ikke gennemgik. Kontroller denne fil ugentligt for fejl og advarsler, og fjern den derefter.

Tværtimod indeholder / awstats / mappen alle adgangslogger og statistiklogfiler til dit websted. Du skal deaktivere AwStats-softwaren på din konto for at undgå stigning i brug af webområdet, da programmet automatisk gemmer dets stat-filer, eller hvis du ikke kan på grund af begrænsede privilegier, skal du kontakte din vært og bede om at deaktivere al analysesoftware.

Ofte stillede spørgsmål om webstedshosting

Hvad er en webhost?

Webhosting er mere end blot det sted, din hjemmeside sidder på. Det omfatter også softwarebehov og -omkostninger sammen med båndbredde og et ton andre mikrobehov, der skal styres. For flere detaljer – forklarede jeg, hvordan en webhost fungerer i denne vejledning.

Hosting-tjenesteudbyder vs self-hosting: Hvad er de største forskelle?

Udbydere af webhostingtjenester har oprettet miljøer, der er dedikeret til hostingwebsteder. De er optimeret til dette formål, og fordi de gør det i bulk, er de ofte i stand til at levere tjenesten meget billigere end det selvhostende miljø.

Har du brug for en vært til et websted?

Ja, webhosting er en af ​​de vigtigste komponenter, der er nødvendige for at køre et websted. For at lære mere – Her er en liste over de bedste webhostingfirmaer, som jeg anbefalede.

Er domænenavn et must for at køre min hjemmeside?

Et domænenavn er adressen på dit websted. Uden det har dine brugere ingen måde at komme til dit websted medmindre de kender den nøjagtige IP-adresse. Lær mere om, hvordan domænenavn fungerer.

Har GoDaddy vært for websteder?

Ja, GoDaddy er en webtjenesteudbyder, og et af dets produkter er webhosting.

Er delt hosting nok til mit websted?

Hvis dit websted er nyt, er en delt hosting normalt mere end nok. Kapaciteten af ​​en delt hosting adskiller sig fra vært til vært. Nogle webhosts, for eksempel SiteGround, har meget stærke planer, selv blandt delte hostingmuligheder.

Hvor mange typer af hosting er der?

Der er fire hovedtyper af webhosting deles, VPS, Cloud og dedikeret hosting. Hver tilbyder forskellige grader af ydelse, pålidelighed og sikkerhed.

Hvilken type hosting er bedst?

“Bedste” er relativ – hvad der er bedst for mit websted er muligvis ikke det rigtige for dig. Hvis du er ny, skal en delt hosting typisk være det “bedste” sted at komme i gang. Dedikerede servere er mest kraftfulde hostingtyper, men de er også dyrest (anbefales derfor ikke til newbies).

Kan jeg bruge WordPress på min webhost?

De fleste webhotelleverandører i dag giver dig mulighed for at installere en række populære webapplikationer. Dette inkluderer normalt WordPress, Drupal, Joomla og en række andre. For at være sikker på, at det ønskede program kan installeres, er det bedst at tjekke med din tjenesteudbyder.

Hvorfor er min hjemmeside langsom?

Webstedshastighed kan afhænge af mange faktorer. En af disse er, hvor godt dit websted er optimeret. For at lære, hvad der påvirker dit websteds ydelse, skal du bruge et værktøj som WebPageTest eller GT Metrix. Hvis du kører en test her, nedbrydes detaljerne om belastningstider, så du kan identificere lagpunkter i dit websteds indlæsningstid.

Hvordan fungerer hosting af et websted?

Hosting af et websted involverer en webserver, der er designet til at tjene dine webstedsfiler til besøgende over hele internettet. De involverede nøglekomponenter er filerne på dit websted, en webserver og et domænenavn, via hvilket dit websted er tilgængeligt.

Hvad er skyhosting?

Som navnet antyder ‘deler’ hosting-konti ‘ressourcerne på en enkelt server. I Cloud-hosting samler flere servere deres ressourcer i en ‘Cloud’, og disse ressourcer deles derefter ud på Cloud-hostingkonti.

Hvad administreres hosting?

Administreret hosting er en type webhosting, hvor tjenesteudbyderen påtager sig ansvaret for at opretholde den tekniske ydelse af din konto. Dette vil normalt omfatte tekniske og softwareopdateringer.

Yderligere læsning

Mere om hosting af et websted

 • Hvor meget koster det at være vært for dit websted
 • Sådan flyttes dit websted til en anden webhost
 • Sådan hostes dit websted gratis
 • WHSR webhosting anmeldelser (stor indekstabel)

At oprette et websted

 • Sådan købes et domænenavn (fra registratorer eller eksisterende ejere)
 • Sådan opretter du dit første websted (3 nemme måder)
 • Sådan starter du en blog ved hjælp af WordPress
 • Sådan skifter du fra HTTP til HTTPS: A-til-Z-guiden til SSL
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map