VPS Hosting Guide: Hvordan virtuel privat server fungerer?

* Opdatering: Fjernet Guhat i gratis VPS, tilføjet cPanel-prisændring og opdateret prisfastsættelse for 2020.


Når det kommer til webstedshosting er der mange forskellige muligheder tilgængelige. Hver har deres egne fordele, der adskiller sig i funktioner og prispoint. I dag vil vi se nærmere på hosting af Virtual Private Server (VPS).

VPS-hosting giver dig mulighed for at gemme dine webaktiver på plads, der er konfigureret til at se ud og føles som en selvstændig dedikeret server.

Hvad er VPS Hosting

VPS står for Virtual Private Server. En VPS er et tavet rum på en server, der har egenskaberne for en hel server i sig selv. Dette betyder, at det har sit eget operativsystem (OS), applikationer, ressourcer og konfigurationer. Alt dette er indeholdt i en enkelt kraftfuld server. Hver server kan have flere VPS-konti på den.

Hvordan fungerer VPS Hosting?

Som navnet antyder, drejer hele forudsætningen for VPS-hosting sig om virtualisering. Med denne teknologi kan hele servere ‘opdeles’ og fordeles til forskellige mennesker.

De deler en enkelt fysisk server, men hver får fordelene ved at være i stand til at opsætte og konfigurere deres plads, som om den helt hørte til dem. Dette giver dem en høj grad af fleksibilitet sammen med et ekstra element af privatlivets fred – for en brøkdel af omkostningerne ved en dedikeret server.

Virtualiseringsteknologi vurderer serveren som en helhed og deler derefter ressourcer op mellem forskellige konti baseret på, hvad disse kontohavere har betalt for. For eksempel, hvis serveren har 128 GB RAM, kan den opdeles i 2 eller flere dele.

Hver kontoindehaver tildeles derefter mængden af ​​RAM som specificeret i deres hostingkontrakt. De ressourcer, der er tildelt til hver konto, er kun til den konto og tappes ikke, selvom andre konti har brug for eller bruger mere.

Hvad er VPS hosting? Den største forskel mellem en delt og VPS-hosting er, hvordan serverressourcer deles. Bemærk, at dedikerede serverressourcer (såsom RAM og CPU-strøm) er allokeret til hver VPS-skive.Den største forskel mellem en delt og VPS-hosting er, hvordan serverressourcer deles.

Fra et brugersynspunkt betyder en VPS-vært:

 • Garanterede ressourcer – Hukommelse, behandlingstid, opbevaring osv. Deles aldrig.
 • Bedre stedssikkerhed – Dit websted / websteder vil være vært i et isoleret miljø. Hvis der sker noget uhensigtsmæssigt med din nabos konto, vil det ikke påvirke dig; og
 • Høj grad af smidighed – Du får administrative niveauer på serverniveau som rodadgang, valg af operativsystem og meget mere.

Fordele ved VPS-hosting

VPS-hosting er den perfekte balance mellem pris, ydelse, sikkerhed, overkommelig pris og privatliv. Nogle af de fantastiske fordele, du får ved hjælp af tjenesterne, er;

 1. Delte udgifter til tjenester
 2. Hurtig serveropsætning
 3. Bedre serveradgang med mere kontrol
 4. Privat indesluttet miljø
 5. Lignende serviceniveau som med en dedikeret server
 6. Skalerbarhed til bedre langsigtet brug

Delt vs VPS vs dedikeret serverhosting

Nogle bliver måske lidt forvirrede på grund af de mange valgmuligheder, når det kommer til delt, VPS og dedikeret hosting. Lad os lave en kort analyse og sammenligning for bedre at forstå de vigtigste forskelle.

Delt hosting

Delt hosting er som at dele et værelse med andre.

Delt hosting er som om du bor i et værelse med en masse venner. Det betyder, at du skal passe ind i det samme rum, og du skal dele omkostningerne ved flere ting, fordi det er overkommeligt og billigt.

At have flere individer, der deler det samme rum, betyder imidlertid, at der skal være en vis grad af give og tage. Ressourcer skal deles (f.eks. 5 personer, der roterer for at bruge et vaskerum).

Det betyder også, at det, der påvirker en ven, også kan påvirke dig. Hvis en af ​​de mennesker, der deler dette rum, har influenza – kan du også blive inficeret. Alt, hvad der er i dette rum, skal deles mellem jer alle (lyder lidt uhygienisk, ikke?).

Der er mange webstedsejere, der foretrækker at bruge delte hostingtjenester af den enkle grund, at det er let at administrere og overkommelig. Hosting-tjenesteudbydere vil tage sig af servervedligeholdelse, så webejere kun behøver at fokusere på at opbygge og drifte deres websted.

At have delte ressourcer nogle gange kan have uforudsete omstændigheder. For eksempel, hvis et websted skulle have det meget travlt og bruge mange ressourcer, kan dit websted muligvis sidde fast og vente. Dette vil påvirke ydelsen på dit websted uden nogen egen skyld. Dit eneste håb om opløsning er, hvis ressourcehoggen frigiver ressourcer, den bruger, eller hvis din webhost griber ind.

Udbydere af VPS-hosting: InMotion Hosting, TMD Hosting, BlueHost

Dedikeret hosting

Dedikeret server-hosting er som en bungalow.

Dedikeret server-hosting er som at være ejer af et hus. Du er fri til at flytte overalt inden for din ejendom, du kan lide. dog bliver du nødt til at betale for det prioritetslån og de regninger, der kan være dyre.

Tilsvarende betaler du på en ægte dedikeret server for hele serveren, der ikke deles med nogen anden. Du får fuld kontrol over alle tjenester. Desværre er det også den dyreste hosting-mulighed og har brug for noget teknisk ekspertise til at styre.

Det bruges ofte af dem, der har websteder med specifikke krav. Dette kan omfatte muligheden for at håndtere høje niveauer af webtrafik eller øgede sikkerhedskrav.

Relevante ressourcer

Vi har også offentliggjort en række brugbare guide og nyttige hosting-anmeldelser for dem, der søger efter en webhost.

 • Komplet liste over hostingudbydere, vi har gennemgået
 • Vejledning: Problemer & løsninger med billig webhosting
 • Vejledning: Skift fra HTTP til HTTPS (SSL)
 • Sådan hostes dine virksomheds e-mail-konti
 • Sådan købes et nyt eller eksisterende domænenavn
 • Sådan overføres en webhost uden nedetid
 • Liste over de bedste hosting-tjenester, vi anbefaler
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map