Интервю с уеб-домакин: Основател на хостинг на Arvixe, Арванд Събетиан

Арванд Събетиан, основател и главен изпълнителен директор на Arvixe Hosting, е разтоварил Inc. 30 до 30 години за две последователни години през 2002 и 2003 г..


Според статия за Inc Сабетиан за първи път стартира компанията си – Arvixe след младшата си година в гимназията. Той не искаше да се откаже от компанията си, когато започна колежа; и какво толкова, той убеди няколко приятели да му помогнат да го поддържа, докато получат дипломите си. През 2008 г. младият предприемач трябваше да се дипломира със специалност строително инженерство и в същото време неговата компания Arvixe донесе около 150 000 долара печалба годишно. Той реши да даде на Arvixe още една година … и останалото е история.

Днес Arvixe прерасна от операции на човек в компания, която прави многомилиони. Компанията остава частна собственост и се намира в Сан Луис Обиспо, Калифорния. Най-интересното за Arvixe за мен е, че въпреки че компанията има над 100 служители, тя няма офис на централата. Да – четете го правилно. Всеки един от 130 служители на компанията работи отдалечено от собственото си местоположение. Удивително, нали? Нека приветстваме нашия почетен гост днес – Арванд Събетиан, и разберете повече в днешното интервю.

По работа & Уеб хостинг

Г-н Сабетиан, добре дошли и поздравления за създаването на Inc. 5000 за три поредни години през 2011, 2012 и 2013 г. Голяма чест е да ви представя тук като наш гост на интервюто днес. Arvixe нарасна почти 8 пъти в приходите от 2009 до 2012 г. Моля, кажете ни, каква е тайната на успеха на компанията?

sebatian

Предоставяне на решения за уеб хостинг „до ключ“ с неразумен подход за комбиниране както на качество, така и на достъпна цена, което в момента е несъответстващо в нашата индустрия.

Нашите планове са уникални по това, че се грижат за най-големия набор от технологии, изисквани от най-популярните днес приложения с отворен код. Следователно, шансовете са, че независимо от приложението, което сте избрали да стартирате вашия уебсайт, ние имаме план, който ще го поддържа.

Какво можем да знаем повече за бизнеса с Arvixe?

В момента Arvixe е компания в размер на 12 милиона долара с около 130 служители, всички работещи отдалечено в целия свят. Над половината от служителите ни пребивават и работят извън САЩ и Европа. В момента сме домакини на над 250 000 домена в нашите споделени, дистрибуторски и vps / посветени / облачни платформи.

Въпреки че сме се развили от просто предоставяне на някои от най-високото ниво на услуги в споделената хостинг индустрия (Linux и след това Windows), близо 25% от текущите ни приходи са от нашите VPS / Cloud решения. Нашата цел е да продължим да разрастваме този аспект на нашия бизнес, тъй като предоставяме по-голям набор от продукти на различни ценови точки, за да се погрижат както за начинаещи, така и за напреднали потребители, които искат да бъдат домакини в собствената си среда.

Невероятно е да видите как нещата работят заедно за Arvixe, когато почти всички ваши служители работят отдалечено. Споменахте няколко различни хостинг оферти, предлагани в Arvixe – за които вярвам, че някои от читателите биха били заинтересовани да научат повече. Можете ли да представите всеки от хостинг пакетите на Arvixe и целевата му аудитория?

Сигурен. Накратко –

 • Личен клас – насочен към потребителите с ниска употреба, лични и малки фирми, които се нуждаят от бързо решение за пускане на уебсайтовете си онлайн.
 • Бизнес клас – Въпреки че все още се споделя хостинг, бизнес сървърите държат 1/4 толкова клиенти, колкото нашите PersonalClass. Потребителите на тези сървъри разполагат с повече ресурси и сървърите често работят с по-високи нива на надеждност и производителност от нашите планове PersonalClass.
 • Клас на реселър – Реселърски планове, които позволяват на клиентите сами да създават няколко споделени хостинг плана. Това позволява на дистрибутора да фактурира директно клиента и просто да предостави на клиентите си персонализиран план и сметка в рамките на определените им граници.
 • VPS Class / Cloud Class – Нашите планове за следващо поколение, използващи Hyper-V виртуализация, за да осигурят специализирани среди с ниска цена до ключ с предварително зареден софтуер, за да помогнат както на начинаещите, така и на напредналите потребители да се развиват бързо. Нашата философия е, че с нашия VPS получавате ефективността, която бихте постигнали с разширени VM / Cloud услуги, като същевременно разполагате с управлението и софтуера на разположение, за да ви помогнем да управлявате VM с лекота.
 • Специализиран клас – Обикновено използван от напреднали потребители и корпоративни клиенти, които се нуждаят от специфична архитектура и нашият екип по продажбите може да помогне за комбиниране на решение.

Споделената сделка за уеб хостинг на Arvixe - започваща от $ 4 / месецСподелената сделка за уеб хостинг на Arvixe – започваща от $ 4 / месец

В личен план & живот

Разбрах, че бяхте студент по строително инженерство. Но ето ви, управлявате многомилионна ИТ компания за себе си. Каква е вашата история зад това? Как започна Arvixe на първо място?

Правех работа по уеб дизайн за клиенти в местната зона и реших да им помогна с хостинг. Имайки силен фон за компютърни и компютърни науки преди колежа, успях да науча основите и бързо да се преместя в един от собствените ми сървъри, тъй като моята клиентска база нараства през първите 6 месеца.

След 4-те години, които последваха, се наблюдаваше бавен растеж, дължащ се на разделянето ми между Arvixe и училище. След дипломирането си прекарах около 4 месеца и отново направих уебсайта и стартирахме нашата партньорска програма. Освен това изградих някои от партньорствата с отворен код, които ускориха нашия растеж през 2009 г. до днес.

Какво е да притежаваш и управляваш бързо развиваща се глобална компания като Arvixe? 

Доста съм на ръце, така че ежедневно работя с много различни мениджъри, за да им помагам в ежедневните им дейности. Тъй като ние сме отдалечена компания, това ми позволява да бъда ефективен в комуникацията и потенциално да се справя с няколко различни проблема в даден ден.

В крайна сметка в Arvixe знаем как стигнахме до тук. Това беше чрез предоставяне на качествен продукт с добри услуги за поддръжка. Всяка растяща компания има предизвикателства и проблеми, които трябва да бъдат решени. Имаме предвид обаче горното и продължаваме да се уверяваме, че всеки ход, който правим, е към висококачествен продукт и примерни услуги за поддръжка.

Очаквам & мнение

През последните години наблюдаваме доста големи придобивания и сливания – милиони, ако не милиарди, са направени от основатели на хостинг компании. Какво мислиш в това? Разпродажбата или закупуването на други компании са част от плана за разширяване на Arvixe през следващите 18 месеца?

Консолидацията е част от всяка индустрия. Имаме късмет, че сме достатъчно големи, за да можем да се конкурираме с по-големи компании по отношение на маркетинга и успяхме да използваме креативни маркетингови стратегии, за да намерим ниши на днешния пазар, които по-големите компании са пропуснали.

Нашата цел е да продължим с иновациите, за да се развиваме органично, като същевременно използваме всяка възможност да придобием здрави клиентски бази, които имат смисъл в рамките на нашата стратегия за растеж. През годините придобихме малки бази от клиенти и ще продължим да го правим, тъй като възможността се представя.

Последен въпрос. Според вас какво прави една добра хостинг услуга? Кои са някои от основните моменти, които трябва да разгледаме, когато избираме уеб хост?

За мен трите най-важни аспекта са –

 1. До ключ – Хостинг акаунтът трябва да бъде лесен и бърз за използване. Въпреки че това зависи от експертния опит на потребителя, на полу напредналият потребител трябва да се нуждае само от няколко минути, за да се захване с някой от нашите продукти, докато по-голямата част от тях незабавно се предлагат през пазарската количка.
 2. Качество – При уеб хостинг, качественият продукт се отнася до надеждността и производителността. Ние използваме много технологии, за да гарантираме, че продължаваме да осигуряваме най-висока надеждност и ефективност, когато е възможно. Макар че споделеният хостинг винаги може да има проблеми, нашата технология гарантира, че клиентите ни имат най-малко проблеми от по-голямата част от доставчиците на пазара днес.
 3. Подкрепа – С нарастването си днес преминахме от предоставянето на услуги на стотици клиенти до почти сто хиляди уникални клиенти. Това означава, че обработваме хиляди запитвания на ден. Нашата цел е винаги да иноватираме и изграждаме системи, които не само да обработват правилно подобни искания, но и да сме сигурни, че го правим по-добре от конкуренцията.

Това е всичко. Благодаря отново за отделеното време. Има ли какво да добавим, преди да приключим с това интервю?

Не благодаря за отделеното време.

Научете повече

Можете да се свържете със Sabetian и екип във Facebook, Twitter и Google+. Arvixe хостинг в момента е в нашия списък за проследяване. Можете да прочетете ревюто ми тук.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map