Как Aparg спечели 400+ клиенти за пет кратки години

Израстването на бизнес отдолу не е лесен подвиг за никого. Всъщност е голямо предизвикателство да разберете как да пуснете на пазара новия си бизнес, къде да намерите клиенти и как да направите това печелившо начинание.


Ето защо бяхме развълнувани да разговаряме с Aparg (http://aparg.com), който е съставен от екип от млади разработчици, известни с различни приложения, които да помагат на уеб разработчици и интернет ентусиасти.

apargНачална страница на Апарг. Компанията предлага всичко – от разработване на уебсайтове до мобилни приложения.

Арсен Пюскюлян отдели време да разговаря с нас за това как компанията спечели невероятни 400+ клиенти за пет кратки години. Арсен сподели, че компанията се фокусира както върху мобилните приложения, така и върху WordPress плъгините и върху разработването на теми. Понастоящем разработката на продукти на WordPress е с най-висок приоритет за компанията.

Една от причините Aparg да се съсредоточи повече върху WordPress, отколкото в други области, е защото системата за управление на съдържанието на WordPress (CMS) в момента е най-използваната CMS в света. „Имаме голям опит в развитието в тази област и наистина оценяваме нейната гъвкавост и архитектура. Ние се занимаваме с разработката на WordPress като патица, която води до вода “, сподели Арсен.

Статистика за използване на CMS и пазарни дялове (източник: W3 Tech, получете пълна диаграма тук).

Интересното е, че разработката на WordPress не е най-печелившата област за компанията. Те обаче инвестират в тази област и са сигурни, че тя е решена да се превърне в основния клон на Aparg.

Кратка история на Апарг

Арсен Пюскюлян

За да разберете напълно как Aparg видя растежа, трябва да знаете откъде са започнали. Компанията е основана през 2011 г. от бивши служители на една ИТ компания и близки приятели Арсен Пюскюлян и Аршак Алексанян. Те посочват факта, че ценят приятелството и предаността и че смятат, че това са основните съставки за техния успех.

Основната причина двамата да създадат ИТ компания за разлика от някакъв друг вид малък бизнес е, защото Арсен е уеб разработчик по професия. Имаше смисъл да се сформира ИТ компания и беше добра форма.

Интересувам се от всичко, свързано с новите технологии и иновациите. Почти съм сигурен, че всичко, което правите с любов, е определено за успех.

В допълнение Арсен изтъква, че начинът му на живот е силно свързан с ИТ. „В днешно време, ако покажете дискета на тийнейджър и попитате какво е, той / той ще отговори, че това е икона за записване на програма. Моят опит в ИТ започна от момента, в който дискетата беше основното хранилище на данни [налично]. “

Когато Арсен беше в гимназията, той взе допълнителни уроци по програмиране. Съучениците му бяха на 30 години и той беше най-младият. Любовта му към ИТ може да произтича от факта, че той вярва, че ИТ вече е променил света и ще продължи да допринася много за развитието на човечеството в много области.

„Ставам наистина мотивиран, когато получавам положителни отзиви за нашите продукти. Тогава знам, че това помогна на някого да реши проблемите му. Тази мотивация наистина ни принуждава да работим усилено всеки ден и правим всичко възможно, за да предоставим на нашите клиенти най-добрите решения, които ще направят нашите продукти по-добри. “

Друг ключ към успеха им беше отдадеността им от самото начало. Арсен и Аршак не се забавляваха само с Апарг в свободното си време. Те напуснаха другите си работни места и посветиха цялото си внимание на изграждането на компанията. Този вид ангажименти са нещо, което споделят много успешни собственици на бизнес. Като знаете, че нямате нищо друго, за да отстъпите, ви принуждава да проявите творчество и да дадете 110% на бизнеса.

Преминаването от стартиране към успех

Въпреки че Арсен и Аршак посвещаваха цялото си време за изграждането на Апарг, успехът не беше мигновен.

В началото ние само възлагахме възлагане, тъй като нямахме достатъчно финансови средства. След няколко години упорит труд разбрахме, че сме готови да направим свой собствен път в развитието на ИТ.

Днес Арсен приписва успеха на това да има средно голяма компания с отличен персонал за два компонента: голямо желание и новаторска работа.

„От моя опит разбирам едно нещо, ако сте стартиращ и имате страхотна идея, не бива да мислите за печалбата в началото. Съветът е да мислите само за бъдещия си продукт: работете върху него, повишавайте производителността, подобрете го и увеличете феновете си. Повярвайте ми, един ден печалбите ще се увеличат “, добави Арсен.

smartadSmartAD е приставка за управление на реклами в WordPress, разработена от Aparg (демонстрация и изтегляне).

Първият уеб продукт, пуснат от Aparg, беше скъсяващ URL адрес parg.co. Безплатно е. „Хиляди хора го използват ежедневно. Разбира се, днес не стоим на едно и също място и сега основната посока на нашата работа е разработването на продукти на WordPress. “

Разширяване на офертите

Допълнителни продукти, които Aparg пусна, включват Slider (първата им приставка). Това е плъзгач за изображения и видео, който работи с YouTube и Vimeo. Всеки слайд има възможност да добавя описания. Aparg Watermark и Resize плъгин позволява на собствениците на уебсайтове да преоразмеряват изображенията и да поставят воден знак само за мигове. Освен това е безплатно. SmartAd е приставка за управление на реклами в WordPress.

Сега работим върху още две страхотни плъгини. Първият е богат на функции плъгин и плъгин за бюлетин за WordPress.

Към днешна дата:

 • Aparg Slider има 4253 изтегляния.
 • Плъгинът за Aparg Watermark and Resize има 1097 изтегляния.
 • Приставката за управление на реклами на Aparg SmartAd WordPress има 41 покупки.

Вдъхновението за тези продукти дойде от работата, която вече вършеха. „Преди да разработваме собствени продукти, нашата компания е възложила аутсорсинг за други компании. Докато работихме върху техните задачи, изправени пред някои трудности и не намиращи подходящи плъгини, ние бяхме в кратък списък с идеите “, каза Арсен.

Мобилни приложения

Aparg също обърна внимание на развитието на мобилните приложения, за да разшири още повече своите продукти. Те предлагат пълен набор от мобилни услуги и услуги за уеб разработка. Арсен сподели една история на успеха зад услугите си за уеб разработка.

„За мобилно развитие използваме PhoneGap технология, която е най-добрата от гледна точка на очакваните разходи и резултати. Например, ние започнахме да работим с един огромен медицински център със седалище в Армения преди откриването им. Първо, ние разработихме уебсайт за тази голяма компания. По-късно започнахме да работим по мобилно приложение за тях. Получихме страхотни отзиви от тях. “

Едно нещо, което можете да научите от Aparg, е да разширите това, което можете да предложите, за да отговорите на изискванията на клиентите. Ако има нужда и можете да измислите как да я попълните, тогава ще намерите успех точно както има Апарг.

Решаване на проблеми за клиенти

Друг начин, по който Aparg се разраства от създаването си, е да се фокусира върху клиента.

Някои от клиентите на Aparg (източник):

Дизайн на уебсайт за хлебния бизнес (hac.am).Дизайн на уебсайт за уебсайт на AWI (awi.am).

„Ние никога не се отнасяме към клиентите си като с пари, а вместо това се опитваме да решим техните проблеми. Това е, което хората оценяват най-много: чувството, че една компания се интересува от вашите интереси. Ето как клиентите, които бяха доволни от малките ни задачи, решиха да ни дадат повече задачи, след което да се включат в по-големи проекти. Това работи като снежна топка. “

Арсен е абсолютно коректен относно ефекта на снежната топка от рекламата от уста на уста. Около 84% от потребителите заявяват, че поне донякъде се доверяват на компания, препоръчана от семейство или приятели и определят от уста на уста като един от ключовите фактори при решенията за покупка.

Всъщност Aparg изобщо не прави много реклама, така че това не може да е причината за успешните им номера.

Хората харесват нашите продукти заради високата им функционалност и разумната цена. ” Освен това той изтъква, че блогърите често преглеждат техните предложения, което им дава допълнителна реклама от уста на уста.

Друг ключов елемент е, че те предлагат толкова много невероятни безплатни продукти, включително две приложения: Velopark за любителите на велосипеди и Carpark за потребителите на автомобили. Тези приложения са безплатни. Най-голямата част от приходите на Aparg идва от разработването на уебсайтове и продажбите на плъгини.

Velopark – едно от безплатните мобилни приложения, разработени от Aparg.

Преодоляване на нарастващи болки и следващи стъпки

Всяка малка компания в даден момент ще изпитва нарастващи болки.

Обикновено паричният поток няма да е в крак с растежа.

Едно решение е да намерите инвеститор, който да хвърли пари и да ви помогне да преодолеете този проблем. Както Арсен заявява: „Ако успеем да установим сътрудничество с инвеститор, това би засилило нашата компания. Всеки стартъп има иновативни идеи, но липсата на ресурси им пречи да реализират реализацията на тези идеи. Проблемите с развитието и рекламните нужди могат да бъдат решени чрез инвестиции. “

Арсен завърши интервюто ни с един от любимите си мотивационни цитати с надеждата, че това може да вдъхнови други собственици на бизнес.

Правете това, което обичате и обичате това, което правите.

Специално благодаря на Арсен Пюскюлян, че сподели с нас как да създадем компания без нищо и да я превърнем в процъфтяваща компания за плъгини, приложения и уеб разработки за няколко години. Надяваме се, че неговата история ще ви вдъхнови да хвърлите всичко, което можете да изградите своя бизнес и да следвате страстите си.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map