Как Exabytes стана уеб хостинг Powerhouse в Югоизточна Азия


Това беше през 2001 г., когато Чан Кий Сиак, изпълнителен директор и основател на Exabytes (www.exabytes.com) имаше визията да стане най-добрият уебсайт и решения за електронна търговия за региона на Югоизточна Азия.

Оттогава Exabytes се превърна в електростанция за уеб хостинг в региона на АСЕАН с над 300 служители и повече от 250 000 потребители.

Имахме удоволствието да посетим техния щаб на Penang за обиколка, водена от техния настоящ COO, Andy Saw, заедно с Ерик и Вей Син, старши ръководители на интернет маркетинг; и успяха да говорят за растежа на Exabytes и къде планират да отидат.

Вход на централата на Exabytes в Suntech Penang Cybercity, Малайзия.

По-важното е, че искахме да знаем как те успяха да вземат Exabytes от малка компания само с шепа хора, за да бъдат водещата уеб хостинг компания със седалище в Малайзия.

Скромни начала на екзабайтите

Exabytes започна своето първо пътуване като доставчик на уеб хостинг през 2001 г. Преди това основателят и изпълнителен директор Chan Kee Siak беше просто студент в Tunku Abdul Rahman College в Малайзия, който печелеше допълнителни пари, като продаваше компютърен хардуер и помагаше да проектира уебсайтове за клиенти.

Скоро откри доходния пазар на уеб хостинг и реши да създаде hostkaki.com, уебсайт за дистрибутор на уеб хостинг, самият той.

Неудовлетворен от това, че е просто реселър на уеб хостинг, Чан продължи да създаде Exabytes Малайзия, с визията да предостави най-доброто уеб решение на своите клиенти.

Дори самото име Exabytes е било създадено от конкурентните и визионерски тенденции на Чан. Когато се натъкна на друга компания, наречена „Gigabytes“, той разбра, че трябва да създаде компания, която е по-голяма и по-добра, оттук и името „Exabytes“.

Успехът обаче не достигна лесно до Exabytes. Чан трябваше да напусне колежа, за да се съсредоточи върху своя уеб хостинг бизнес и чрез упорит труд и постоянство, компанията продължи да се самофинансира и успя да пробие дори през първата си година на бизнес.

Със сигурност това отбеляза обрат, когато Exabytes премина от жизнеспособно и печелившо предприятие към корпорация, която командва огромен пазарен дял в Малайзия и обслужва над 250 000 потребители в 121 страни.

Операциите за хостинг на Exabytes работят в четири локации / центрове за данни: Колорадо САЩ, Телстра Сингапур, Малайзия Куала Лумпур и Джакарта Индонезия.

Започва да расте

Успехът на Exabytes започна да се сняг през 2005 г., тъй като те разшириха обхвата си от услуги, така че да включват облачен хостинг, регистрация / подновяване на имена на домейни, хостинг на бизнес имейли, хостинг на реселлери, хостинг на VPS, специални сървъри, хостинг на Premium Business имейл с Exchange ActiveSync, уебсайт строител , SSL уеб сертификат и други.

Споделеният хостинг достига едва 0,01 долара на месец в Exabytes.

Това беше стъпка към диверсифициране на техните продукти, което Чан счете за необходимост от Exabytes поради промяната в обществото и технологичния напредък, които предизвикаха промяна в потребителското търсене.

По време на разширяването те все още остават непоколебими в основната си визия, която трябва да бъде най-доброто уеб решение за МСП, които искат да разширят своя бизнес.

Exabytes COO, Анди

Анди потвърждава фокуса на компанията по време на нашия чат в Exabytes HQ:

„Основният ни бизнес се фокусира върху малки [до средни] фирми, но също така разглеждаме по-малки групи [спонсори, дистрибутори].“

Това ясно се изплаща в дивиденти, тъй като води до това, че Exabytes се радва на голям успех в Малайзия и нейните регионални райони.

Препятствията в Азия

За Exabytes, първите 6 до 7 години бяха особено предизвикателни, тъй като бяха изправени пред редица препятствия за изграждането на компанията. Едно от най-големите им препятствия, по-специално, беше да разполагат с достатъчно работна ръка.

Индустрията за уеб хостинг все още беше много нова, когато бяха създадени Exabytes и не много малайзийци притежаваха съответните умения и технически познания.

„Опитът да се търсят (хора) е много тежък“, казва ни Анди. „За нашата работа, за нас, ние гледаме на всичко, най-добрите хора, които могат да направят (това) конкретно (умение).

Тогава имаше и финансовият аспект на бизнеса, област, в която Чан не беше особено умел. „Често срещана е ситуацията, с която се сблъскват технопренерите. Просто възложих сметките на фирмата си за първите 6 – 7 години. “ Чан отбелязва в интервю за The Edge,

В резултат на това нямах добра представа за точното финансово състояние на компанията. Последствието беше, че загубих възможности и намалих потенциала на компанията.

Успех в Малайзия и извън нея

След като преодоляха препятствията, които идват с новата компания, Exabytes започнаха да намират основата и значителен успех в региона. Признанията, които Exabytes е натрупал през годините, е свидетелство за качеството на техните услуги.

От наградите Golden Bull до наградите Sin Chew Business Excellence е ясно, че упоритата работа и отдадеността на компанията са се изплатили. Но най-показателното за техния успех е броят на потребителите, които съставят клиентската база за Exabytes.

„Активни потребители? Около 250 000 “отбелязва Анди,” (те се състоят от) около 30 – 40% не малайзийски (и) 60 – 70% малайзийски. “

За всяка компания пренебрегването и захранването на 250 000 потребители (от физически лица, малки и средни предприятия, до правителствени и публични дружества) не е малък подвиг. Той също така показва как Exabytes изглежда отвъд малайзийския пазар, когато става въпрос за разширяване на обхвата им.

Креативността на персонала на Exabytes се показва на входа на офиса.Целият екип за поддръжка на Exabytes се намира в щаба на Penang.

Тяхната килерче и зона за почивка е проектирана с творчество предвид, докато почиват.Exabytes разполага с пълен дизайнерски екип, който да актуализира своите уеб дизайни.

* Кликнете, за да увеличите изображението. 

Разклоняване

С голям успех, има по-голям потенциал и Exabytes не губи време за разширяване на портфолиото на компанията, освен да бъде уеб хостинг компания в Малайзия.

Към днешна дата те са включили редица предложения като уеб сигурност, уеб дизайн, дигитален маркетинг и наскоро закупената EasyParcel, платформа за електронна търговия, за да се превърнат в цялостно уеб решение за МСП.

Нашето предприятие EasyStore [EasyParcel] беше изградено, защото много клиенти ни питаха как да продаваме своите стоки онлайн.

Чан споменава в интервю за Вулкан Пост. „Когато започнаха да продават продукти онлайн, те също се обърнаха към нас относно нуждата им от по-добро решение, за да получат продуктите си. Точно тогава създадохме EasyParcel. “

Досега е ясно, че Exabytes няма да бъде Вашата компания за уеб хостинг на мелница. Вместо това те планират големи и разклонени в различни услуги, за да се превърнат в цялостно уеб решение в Югоизточна Азия.

Обхват на Общността

Една от инициативите в Exabytes беше да се върне на общността, която спомогна за изграждането на компанията.

Компанията се гордее с това, че предоставя пространство за млади техници и процъфтяващи предприемачи, за да научат повече за Exabytes, като провеждат семинари и разговори със студенти в техния щаб в Penang.

„Наскоро ремонтирахме (и) ребрандирахме (нашият офис). С новото пространство, когато ни посещават студенти, провеждаме беседи / семинари (за тях). “ Анди споменава, докато обиколихме чисто новия им офис.

Освен семинари, Exabytes също е активен в организирането на събития за бизнеса и предприемачите, които имат желание да знаят повече за електронната търговия и индустрията.

Конференцията за електронна търговия в Exabytes (ЕЕС) е ежегодно събитие за електронна търговия, което предоставя платформа за тези, които искат експертен поглед и да открият ключови тенденции в много аспекти на дигиталната търговия. В момента конференцията е на третата си година и продължава да бъде ключово събитие за дигиталните търговци и фирми.

Започнахме малки със само 100 до 200 души. През първата година наистина се борихме (смее се), но това е част от усилията ни в подкрепа на нашите потребители и общността.

Анди ни казва: „(Присъстващите) те искат да знаят най-новите тенденции на пазара, инструментите, които могат да използват за разрастване на бизнеса си, (и) да се учат от други стартиращи компании и компании – затова каним играчи от различни области – включително успешни собственици на онлайн магазини, собственици на пазари като 11 Street и Shopee, доставчик на услуги за шлюзови плащания като MOL Pay и iPay88. “

Поглед към хоризонта за екзабайтите

Като бяха в бизнеса от 17 години, Чан и компания знаеха, че не могат просто да почиват на лаврите си. Въпреки че са номер 1 уеб хост в Малайзия, те искаха Exabytes да имат по-голямо присъствие на пазара в Югоизточна Азия.

През последните години те започнаха агресивна кампания за разширяване в рамките на индустрията. Обединяване и добавяне на други хостинг компании като базираната в Сингапур USONYX и Cybersite като част от чадъра на Exabytes.

Трябва да преминем през всички малки неща … Те трябва да разкрият много неща (в случай, че клиентът се оплаква). Трябва да влезем и да направим нужното си старание.

Въпреки разхвърляния процес е необходимо екзабайтите да установят по-голямо присъствие в Сингапур и извън него. Анди споменава и тяхното текущо разрастване на широко неизползвания индонезийски пазар по време на нашите чатове:

Ние изграждаме (в Индонезия). Започнахме миналата година (2017) през януари. Опитваме се да проникнем на пазара, предлагайки редица неща, като например безплатни или евтини домейни.

Изграждане на марката на Exabytes

За широката публика агресивното разширяване на Exabytes може да изглежда неоправдано, но Анди отбелязва, че всичко това е част от по-големия план за преориентиране и ребрендиране на компанията и нейните услуги.

Вече започнахме с Exabytes (което е основното решение за уеб хостинг), но бавно преминаваме (другите) марки към техния собствен фокус. Например, ние се опитваме да позиционираме USONYX като VPS решение, тъй като те са силни в това. Signetique в момента, те правят корпоративни (уеб хостинг) решения и ние се опитваме да ги преработим, за да се съсредоточат върху (това).

Наличието на всички тези различни компании, които работят съвместно с Exabytes, им позволява да влязат в нула и да подобрят функциите и услугите, които клиентите искат. Това е ход, който изглежда работи в полза за тях, както в момента, Exabytes се радва на значителни приходи от своите операции в Сингапур, Индонезия и Малайзия.

Подход отгоре надолу

С обединенията и разширяванията служителите на Exabytes вече се увеличиха по размер. „В момента има около 150 плюс (в Exabytes). Да речем, че комбинирате EasyParcel и EasyStore, след това стига до 300. “ Анди ни казва.

Справянето с толкова много хора може да бъде непосилно, но Чан вярва в използването на подход отгоре надолу, за да предаде ценностите на компанията. В интервю за Vulcan Post Чан изяснява необходимостта от ясна комуникация:

„За да предадем нашите ценности, ние ги включваме във всяко едно нещо, което правим. Той е във всичко, което правим всеки ден, включително нашата опаковка на продукта, маркетинг и брандиране. Всички те ще носят едно и също послание – което е да помогнем на нашите клиенти да изграждат бизнеса си онлайн. “

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map