Как Керол Тис изкарва прехраната си от блога си за писане на свободна практика

Карол Тис стартира блога си „Make a Living Writing“ през 2008 г..


Отнеха й няколко години, за да свали блога си от земята, но до 2011 г. тя вече дърпаше доход от шест цифри … С ~ 2000 списъка с имейли за абонати!

Днес тя прави над 500 000 долара годишно с по-малко от 20 000 абонати.

“Чакай, как е възможно това?” може да си помислите „Не е нужно да имате стотици хиляди абонати за електронна поща и да получавате милиони преглеждания на страници, за да печелите такива пари?“

Е, очевидно, нямате.

Как Карол първо започна

Начална страница на MakeALivingWriting.com.

Карол Тис започна втората си работа като писател на свободна практика през 2005 г., като също така беше на свободна практика в продължение на 5 години назад през 90-те. Повечето хора, които тръгват по този път, се оказват преуморени и недоплатени. Карол обаче беше сериозна и не се примири с глупости (в края на краищата имаше сметки за плащане!).

Скоро тя привличаше приличен доход и го увеличаваше всяка година.

Тя не е започнала блога си за парите – тя го е започнала, защото е била вбесена от експлоатацията на писатели, която виждала около себе си.

„Моят блог започна, защото бях просто вбесен от ниските проценти писатели получават заплати от много мелници за онлайн съдържание.

Бях писател на свободна практика и печелех добре. Мислех, че може би мога да помогна на други писатели – не, това не е наред. Чувствах се принуден да говоря срещу нещо, което видях като изравнено зло и да помогна на писателите да намерят по-добро заплащане “, обяснява Карол в статията си Write to Done.

Семейните й задължения и кариерата й на свободна практика вече я натоварваха, но тя беше толкова уволнена, че просто трябваше да го направи. “Бях толкова развълнувана, че буквално не можех да спя през нощта, мислейки за всички публикации, които исках да напиша”, казва тя в същия пост.

И така през 2008 г. се роди Make a Living Writing. Кой би могъл да предвиди, че блог във вече конкурентна ниша ще се превърне в бизнес от $ 500 000 + / година? Със сигурност не Карол.

Поуки

Вземете сериозно своя блог

Дъблирането няма да ви доведе до никъде. „Важно е да разберете, че изграждате бизнес и, подобно на всеки друг бизнес, извеждането на вашия блог ще изисква много време и енергия.“ обяснява Карол в интервюто си Writers in Charge. „Така че бих казал, че ако се отнасяте сериозно към това, трябва да го разглеждате като работа на непълно работно време и да инвестирате поне 15 (за предпочитане 20-25) часа седмично във вашия блог.“

Непрекъснато се образовайте

Не е достатъчно да пишете добре. Трябва да знаете как да пишете в интернет и как да пускате на пазара писмеността си. Също така трябва да разберете как да стартирате маркетингови кампании по имейл и как да създавате и стартирате продуктите си. Искате да влезете в A-списъка? След това се ангажирайте да изучавате копирайтинг и онлайн маркетинг.

Намерете наставници

Карол изучава писането на заглавия в блога, работи усилено върху публикациите си и скоро привлече интереса на тогавашния асоцииран редактор на Copyblogger Джон Мороу и Дерек Халпърн от Social Triggers. Тези и други ментори я обучиха на най-добрите практики в блоговете, запознаха я и помогнаха на нейния пост за гостите за водещи блогове. Те спасиха нейните години на опити и грешки.

Туитът, който промени всичко

През май 2010 г. Карол получи туит от асоциирания редактор на Copyblogger Джон Мороу и това беше преломната точка на нейния блог.

След разговор по телефона, Джон предложи на Карол възможност да напише публикация на гости за Copyblogger. Тя веднага разпозна невероятната възможност и прие офертата.

Написването на публикация на гост за уебсайт с A списък, като Copyblogger се оказа доста предизвикателство. Първоначалните усилия на Карол пропуснаха марката, така че тя трябваше да я изхвърли и да започне отначало. Въпреки това тя беше готова да положи необходимите усилия, за да създаде изключителен пост за гости, така че работеше с Джон, докато той не беше доволен от резултата.

50 Техники за невъзможност за намиране на страхотни теми от блога се справи страхотно, беше включен в колекцията Best of Copyblogger 2010 и привлече тонове трафик към уебсайта на Carol.

Само шепа от тези посетители се обърнаха към абонати, което я накара да потърси помощ.

Тя се присъедини към тогавашния курс за Blogging A-List (сега A-List Blogging Masterclass), който й дава достъп до образователни ресурси, както и форум, където може да задава въпроси. Карол бързо стана активен член на тази общност, като сама задава почти 400 въпроса във форума и споделя своите прозрения с други.

След това, един ден, Мери от блогове с A-List я изпрати по имейл и й предложи да влезе в конкурса Write to Done в Топ 10 блогове за писатели. Карол не очакваше много, но прецени, че няма да навреди да опита. И познай какво? Тя победи.

Поуки

Преодолейте нежеланието си да продавате

Много хора се страхуват от продажбата, защото свързват продажбите с това, че са по-слаби (и кой наистина може да ги обвинява, наистина?). Трябва да преодолеете това, ако искате да спечелите прилични пари от своя блог. Това, което помогна на Карол да направи това, беше блоговете с A-List. Имате ли същия проблем? Тогава трябва да намерите нещо или някой, който ще ви помогне да направите ума си прав. Тя може да бъде безплатно съдържание, може да бъде първокласен материал, може да бъде съвет от предприемачески приятел … Каквото и да работи за вас!

Слушайте своята аудитория

Може да си мислите, че знаете какво искат вашите читатели, но има вероятност да не го направите.

Спрете да правите предположения – започнете да задавате въпроси и обръщайте внимание на обратната връзка, която получавате. Тогава продажбата на вашите продукти ще бъде много по-лесна, защото ще давате на хората нещо, което те вече искат.

Изкарване на $ 500 000 + годишно

И така, как премина от тази 6-цифрена марка през 2011 г. до счупване на 500 000 долара през 2016 г.?

През годините тя пусна електронни книги, уебинари и курсове за писане, но най-важното беше да превърне сайта си за членство в процъфтяваща общност. В момента членството в Den струва $ 25 / месец и има повече от 1 100 плащащи членове. Направете математиката.

Какъв е съветът на Карол към други блогъри в ниши, които искат успешно да си осигурят приходи от своите блогове?

В интервюто си Writers in Charge тя препоръчва да започнете с продукт, който е лесно да се създаде, да го оскъпите на $ 0,99 – $ 2,99 и да направите терена на вашата аудитория. След това създайте втори продукт, който е малко по-ценен и малко по-скъп. След това създайте третата, това е още по-ценно и още по-скъпо и т.н..

Изградете фунията си от самото начало, като започнете от продукта с входна цена, чак до вашия първокласен материал. По този начин ще имате куп продукти на различни ценови точки, които ще се харесат на различни хора.

Според Карол това ще работи много по-добре за ниггер блогър с малък имейл списък, отколкото пускането на скъп продукт веднага от прилепа.

В крайна сметка всичко се свежда до това да слушате аудиторията си и да им давате това, което искат. Когато Керол беше попитан „Коя според вас е ключовата разлика между блогърите, които правят достатъчно, за да покрият сметките си, и блогърите като вас, които правят шест фигури?“ ето какво каза тя:

„По-тесни отношения с нашите читатели. Всичко се връща към изграждането на взаимоотношения с вашите читатели, слушането им и предоставянето на това, което те искат. “

Актуализации: Справочник за заплащане на писатели

Заплатата на писателите в САЩ (юли 2017 г.). Сценаристите в САЩ печелят средно $ 42,042 според проучването на Scale Scale.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map