Вероятно сте чували уеб хостинг компании да се хвалят с бързи скорости и страхотна производителност преди.


Замисляли ли сте се какво точно прави превръщането на уеб хостинг компания в бърза, надеждна и достъпна? За щастие успяхме да вземем мозъка на Чък Чарлстън от Kickassd Inc. и да получим някои съвети отвътре, които няма да намерите никъде другаде.

Мозъците зад успеха на Кикасд

Въпреки че Чък Чарлстаун е собственик на Кикасд, компанията всъщност не е стартирана от него.

– Взех Кикасд, не след като започна. Основата и идеята за нея вече бяха доста добри и не изискваха много промени от моя страна, за да я приведат в съответствие с това, което бях предвидил. “

Около четири години преди да се заеме с Kickassd, Чък правеше някои администратори на работа на свободна практика и консултации. Освен това е бил в нефтеното находище и строителната индустрия. “Постоянно мислех за нещо като Кикасд”, споделя той. „Естествено, когато възможността се представи, скочих върху нея.“

Когато се представи възможността да купи Kickassd, Чък скочи при възможността да сбъдне мечтата си.

Компанията все още е сравнително нова, така че времето от концепция до завършване е кратко. През август на 2016 г. на Чък бе представена възможността да поеме компанията. Той не се поколеба, но прие веднага. “Растежът на компанията преди мен да я поема беше доста бавен.”

Growth of a Startup

Чък знаеше, че има някои много конкретни неща, които трябва да направи, за да види растежа на новопридобитата си компания.

„Започнахме вече добре организирана и концентрирана рекламна кампания, която вече значително увеличи ръста ни.“

Чък споделя, че настоящият растеж на Кикасд е набелязан за това, което искат.

„Растенето твърде бързо може да бъде лошо нещо и ние ще избегнем това.“

Обслужването на клиенти е ключово

Едно нещо, което отличава Kickassd от тълпата, са уникалните качества и обслужването на клиентите. Чък посочва работната среда на компанията като една от причините за успеха им.

Той ни казва, че екипът полага големи усилия за осигуряване на най-висококачествена подкрепа.

„На пръв поглед Кикас може да изглежда като просто друг уеб-домакин. Едва след като погледнете под капака и го вземете за тест, ще разберете, че нещата са различни. “

Философията им за обслужване на клиенти определено ги кара да се открояват на препълнен пазар за уеб хостинг. Всеки, който някога е имал хостинг компания с бавни времена на реакция или недобросъвестно отношение, ще оцени какво може да каже Чък за своите клиенти.

„Клиентите са №1!“

„Клиентите са №1! Не ме интересува дали трябва да извадим лаптоп насред снежна буря на 20 мили от нищото, за да го свършим, просто става. “

Тук, в WHSR, ние вярваме, че можете да разкажете много за компания въз основа на начина, по който те третират дори и най-трудните ситуации.

Зададох на Чък някои трудни въпроси, като например каква беше трудна ситуация с клиент и как той реши? Разбира се, не поисках конкретни имена, тъй като целта беше просто да се ровя в уменията за решаване на проблеми зад екипа за обслужване на клиенти на Kickassd.

„Направих им видео на живо, като инсталирах същия плъгин и след това задействах правилото Mod Security с часовник на жив журнал…“

„Наскоро се занимавах с клиент, който непрекъснато задейства сигурността на нашия сървър и получава IP забрана. Този клиент беше убеден, че нашите услуги излизат офлайн и беше доста раздразнен. Дори когато успях да го стесня до определен плъгин на браузъра, който са инсталирали, все още не ми вярват. Направих им видео на живо, на което инсталирах същия плъгин и след това задействах правилото Mod Security с часовник на живо в SSH на същия екран, така че всъщност да могат да видят системния IP адрес да ми забрани и да се позовават на приставката на браузъра. “

„Те приеха това и премахнаха приставката. От наша страна променихме това конкретно правило, за да бъде по-малко ограничително. “

Отговорът на Чък е впечатляващ поради няколко причини.

Първо, никоя уеб хостинг компания няма да ви позволи да продължите дейност, която причинява забрана на IP. Чък обаче беше търпелив с клиента. Той излезе от пътя си, за да покаже на клиента какъв е проблемът с приставката. След това той потърси решение дори след като клиентът премахна приставката, за да не се повтори в бъдеще. Това показва ангажираността на неговата компания към обслужването на клиентите и я подобрява от ежедневните взаимодействия с клиентите.

Отговорът му беше много уважителен към клиента си и не подлагаше вината никъде, освен настройките и плъгина, взаимодействащи помежду си.

Радостите от работата със собствениците на уебсайтове

Тъй като зададох трудния въпрос как се справя с тежка ситуация, реших, че ще го попитам коя е най-възнаграждаващата част от работата му.

„Неотдавна преместих бизнес уебсайт на нашите сървъри. Това беше за доста висок бизнес, който беше изключително чувствителен към престоите, за съжаление сценариите им бяха много остарели и трудни за справяне. Това изискваше доста работа на PHP и Mysql, за да работи на нашите сървъри. Всичко мина без проблем и имахме изключително щастлив клиент. Това беше много полезно поради трудността на миграцията. “

Отново, фокусът му е върху клиентското преживяване и да се гарантира, че клиентът получава услугата, от която се нуждае, и че е преминал над и отвъд. Това е добре за тази нова компания. Клиентите ще простят много, ако се отнасяте добре с тях.

Друг уникален аспект на поддръжката на клиентите на Kickassd се крие в техническата им поддръжка. Чък споделя, че аутсорсингът е станал изключително често и обикновено води до намаляване на качеството на подкрепата. „Ние отказваме да правим това и вместо това поддържаме вътрешна поддръжка.“

Чък вярва, че малкият високоефективен екип за поддръжка е много по-ефективен от по-големия екип, който е по-малко ефективен. Те отказват да дават на клиентите консервирани отговори.

Защо бързите сървъри са жизнени?

Скоростта на зареждане на уебсайт може да има огромно влияние върху успеха на вашия сайт в крайна сметка. Всъщност времето за зареждане е един от основните фактори, които влияят върху това дали някой ще изостави страница или не. Средният потребител ще изчака само 6-10 секунди, за да се зареди дадена страница и след това ще отскочи.

Kickassd разполага с Litespeed. Чък споделя, че Litespeed е изключително бърз и дори е доказано, че е много по-бърз от Apache, Nginx за HTTP и HTTPS.

„Ние също така изпълняваме Litespeeds Lscache на всички наши сървъри, което предлага огромно увеличение на производителността“, сподели Чък.

Какво означава това за тези, които търсят пакети чрез Kickassd? Ако използвате сайт с голям трафик, можете да го поставите на споделен хостинг план. Това вероятно е невъзможно за много други доставчици. Например много доставчици биха принудили такъв сайт с голям трафик да се надстрои до VPS, което може да бъде много по-скъпо. Чък посочва Litespeed като една от основните причини, поради която те могат да предложат представянето, което правят на толкова ниска цена.

Хостинг планове

Източник: Хостинг планове на KickassdИзточник: Хостинг планове на Kickassd

Понастоящем основният акцент на Kickassd е върху споделената им хостинг услуга. В крайна сметка те планират да предложат Docker като услуга с добавена стойност на техния споделен хостинг. В момента те не предлагат VPS хостинг, освен ако съществуващ клиент се нуждае от него или изрично го поиска.

„Litespeed сега има WordPress Cache Plugin, който предлага наистина невероятно изпълнение.“

„Ние се грижим за хостинга на WordPress и направихме някои промени в нашите сървъри специално за WordPress“, каза Чък. „Litespeed сега има WordPress Cache Plugin, който предлага някои наистина зашеметяващи резултати. Но за да използвате този плъгин, е необходима допълнителна конфигурация на ниво сървър, което направихме на нашите сървъри. “

Първоначални критерии за Litespeeds WordPress Plugin VS WP Super-Cache. WP Super-Cache е бърз, но Litespeeds кеш WOW pic.twitter.com/eJZxWBsqqm

– ChuckC (@KickassdInc) 21 март 2016 г.

„Ние се грижим за хостинг на WordPress.“ Чък посочва, че в момента има само шепа доставчици, които поддържат приставката, но той очаква това да се промени, тъй като тази приставка надминава всеки приставка за кеш на WordPress там, за която той знае.

Избягване на хакери

Уебсайтовете са хакнати всеки ден. Изглежда, че WordPress сайтовете са конкретни цели. Аз лично съм имал опит в миналото, в който сайтът ми продължаваше да се хаква въпреки защитните стени, защитните ключове и т.н. Моят сървър по това време не можеше да разбере защо, но бях доста сигурен, че атаките идват чрез споделения хостинг план тъй като аз бих проследил откъде идва трафикът и често е от основния сървър по време на тези атаки.

Поради това влошаване от миналото ми, винаги обичам да питам собствениците на хостинг компании как се справят с проблемите със сигурността. Попитах Чък за проблемите с хакването там и как Kickassd защитава клиентите.

„[Хакването] е истински проблем и нещо, което сме доста добри в смекчаването чрез голям набор от правила за сигурност на Mod, които непрекъснато добавяме и променяме. Тези правила, заедно с нашите защитни стени, блокират по-голямата част от атаките към уебсайтове, включително WordPress. Бруталните атаки, например срещу страницата за вход и xmlrpc.php, се откриват и блокират, както и много други атаки, като например атаки за скриптове на различни сайтове, инжекции и много други. Ние наблюдаваме лог сървърите и следим за нови атаки, за да можем съответно да променим правилата си. “

Око към бъдещето

Уебсайтът на Kickassd подчертава колко бързо се променя мрежата. Поради бързо променящия се характер на Интернет, Кикас осъзнава колко важно е да държи пръста върху пулса на бъдещите разработки.

Както Чък Чарлстън заявява, технологията, участваща в уеб хостинга както на софтуер, така и на хардуер, непрекъснато се развива и променя.

„За да предложим на нашите клиенти най-доброто възможно обслужване, ние наблюдаваме много внимателно какво се случва с технологиите в бранша.“

Например, Чък посочва факта, че в индустрията има подчертан ход към технологията на контейнерите, като Docker.

„В момента експериментираме с интеграцията на Docker, която би позволила на нашите клиенти да стартират и управляват Docker контейнери директно от своя cPanel акаунт. Непрекъснато търсим нови начини да предложим нови технологии като услуги с добавена стойност. “

Чък Чарлстън сподели, че целите им за 2017 г. са да продължат по начина, по който са били. Фокусът не е върху бързия растеж и това е добро нещо. Уеб хостинг компания, която расте бавно, често има време да постави процеси за справяне с по-голям списък с клиенти и повече изисквания към сървъра. Това означава, че услугата, която получавате днес, е услугата, която вероятно очаквате в обозримо бъдеще.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me