Постигане на творчество отвъд платното с Canva

Проектирането е умение, в което не всеки е умел. Някои може да са родени с око за дизайн, докато други, не толкова. От друга страна, Canva вярва, че всеки може и трябва да може да проектира нещо просто, но красиво.


Като една от водещите платформи за онлайн графичен дизайн, ние бяхме особено въодушевени от възможността да разговаряме с екипа в Canva и да разберем как се появи Canva, визията на техния екип и къде възнамеряват да бъдат в бъдеще..

Начална страница на Canva.com

Съвместна платформа за чл


Тя (Мелани Перкинс) осъзна, че бъдещето на дизайна ще бъде по-просто, онлайн и съвместно. – Liz McKenzie, ръководител на PR на Canva

Идеята за Canva се появи, когато главният изпълнителен директор Мелани Перкинс, тогава студентка в университета, обучаваше други студенти как да използват съществуващ софтуерен софтуер за проектиране. Тя забеляза, че отне доста време на студентите й да се чувстват отдалечено уверени да проектират дори с нещо сравнително просто.

След това тя помисли да създаде платформа, която да позволи на потребителите да създават красиви дизайни съвместно по прости начини, за да улеснят проектирането. Това роди първоначалната концепция и бизнес идея на Canva.

Преди реално Canva да бъде лансирана, тя и партньорът Cliff Obrecht решават да тестват идеята, като първо се справят с нишовия пазар и да докажат, че новият й подход в дизайна е едновременно възможен и необходим.

Мелани с двамата си съоснователи Клиф Обрехт (в центъра) и Камерън Адамс.

Това доведе до Fusion Books, софтуерна платформа, която учениците използваха за проектирането на учебниците си. Успехът на идеята беше тласъка, който Перкинс имаше нужда да изведе концепцията си на по-широко ниво.

„След като той продължи да расте няколко години, те решиха, че са готови да го разширят и да се справят с цялото дизайнерско пространство и лансираха Canva.“ Забелязва Макензи за това как е произлязъл Canva.

Създаване на свят, където всеки може да проектира

За екипа на Canva винаги идеята беше да бъде платформа, която всеки може да използва, за да създава и проектира всичко, което желае, по прост и лесен начин. Именно тази философия е задвижвала визията на Canva и нейният основен дизайн.

„Визията за Canva е да даде възможност на всеки да проектира каквото и да е и публикува навсякъде. Като такъв, Canva предоставя прост начин за всеки да създава красива графика за уеб и печат. Това е платформа за влачене и пускане, която е проектирана да бъде невероятно проста за използване. “

Освен че е била изключително интуитивна платформа за графичен дизайн, екипът на Canva знаеше, че конвенционалните инструменти за дизайн просто не отговарят на изискванията на съвременните технологии.

Пример: Рекламно изображение във Facebook, което създадохме с помощта на Canva.

„Много от инструментите на работното място, които са станали основни през последните няколко десетилетия, вече не задоволяват нуждите на днешната работна сила. Те са разработени преди да се роди ерата на Интернет и основните им концепции остават същите и днес. “ Макензи казва за технологията на тяхната платформа. „Имахме възможността да преосмислим инструментите за производителност от самото начало, за да задоволим това, от което всеки се нуждае днес. Способността да комуникирате визуално идеите си никога не е била по-важна. “

Предоставянето на потребителите на инструментите и средствата за създаване на красива графика, без да се обвързва с традиционните методи, беше един от основните фокуси за техния потребителски интерфейс с влачене и пускане. Другото беше да се уверим, че всеки може да го използва.

Тъй като искаме всички да могат да създават красиви и професионални дизайни, фокусът ни е върху създаването на изцяло нов вид софтуер за дизайн, който е прост и интуитивен, а не да се фокусираме върху това как да заменим съществуващата опция.

Измисляйки изцяло нов метод на дизайн, Canva се е позиционирал като уникален играч в света на графичния дизайн и най-важното – да ги постави на пътя към успеха.

Постигане на успех отвъд платното

Откакто Canva стартира сайта им през 2012 г., те непрекъснато и бързо постигат много важни етапи и успех през годините. Днес компанията успя да се похвали с доста редица постижения, някои от които включват:

 • Имайки повече от 10 милиона потребители, регистрирани в Канва, в 190 различни страни – от Казахстан до Бутан (има дори няколко регистрации в Северна Корея!)
 • Тяхната платформа се предлага на 108 различни езика, включително испански, френски, немски, руски и португалски
 • Досега има създадени над 850 милиона дизайни на Canva.
 • Над 20 дизайни са създадени на Canva всяка секунда.
 • Да направим платформата достъпна на десктоп, iPad, iPhone и Android.

Въпреки че някои от тези постижения са доста изключителни, най-големият успех, който Canva преживя досега, е компанията да бъде оценена на 1 милиард долара през януари 2018 г. Това основно поставя Canva като една от най-ценните частни компании в Австралия днес.

С финансовия успех, който Canva преживява и достига статут на еднорог, компанията започна да гледа навън, за да расте. От 2018 г. те търсят активно и придобиват по-малки стартъпи, за да разширят още повече присъствието си.

Canva планове – Стартирайте безплатно (завинаги!) Или вземете предварително функции за едва $ 12.95 / потребител / месец.

Функции, които са красиви по дизайн

За да бъде платформа, която наистина позволява свобода на дизайна, Canva трябваше да създаде система, която предлага всички функции, от които дизайнерът ще се нуждае.

Някои от тези функции включват:

 • Изрязване на изображения
 • Добавете текст към фотографии
 • Мисловен балон и създател на реч
 • Редактиране, изправяне и подобряване на изображения
 • Рамки за снимки и изображения
 • Значки и стикове за уебсайтове

В момента те предлагат три плана за потребителите – Canva, Canva for Work и Canva Enterprise. Основният им план, Canva, е безплатен и дава достъп до основния им редактор за плъзгане и пускане. Въпреки че е безплатен, планът предоставя на потребителите възможност за достъп до над 50 000 шаблона, 1 GB хранилище и снимки, започващи от $ 1 всеки.

Тези, които се нуждаят от по-мощен инструмент, могат да изберат Canva for Work или Canva Enterprise. Canva for Work предлага повече функции и функции, които професионалните дизайнери биха искали, като неограничено място за съхранение и папки, качване на персонализирани шрифтове, функционалности на екипа и други.

Canva Enterprise включва всички функции в Canva for Work и добавя специфични за компанията функции като стимули за бордова борба, специализиран мениджър на акаунти и 99,9% безработица на SLA.

Готови за използване шаблони в Canva

Вградени шаблони за лого в Canva.Вградени шаблони за лого в Canva.Вградени шаблони за възобновяване в Canva.Вградени шаблони за визитки в Canva.

Какво има бъдещето за Canva

Като се има предвид успехът, който те постигнаха, пробивите в подхода на графичния дизайн и достигането на статут на еднорог за компанията, изглежда, че не е останала повече нова зона за Canva.

Това не може да бъде по-далеч от истината. За хората от Canva, предстои още много работа за компанията и необходимостта от допълнително усъвършенстване на визията им за универсален софтуер за дизайн.

Постигнахме само 1% от мястото, където смятаме, че можем да вземем Canva. Нашата визия е да дадем възможност на хората да вземат идеята им и да я превърнат в дизайн възможно най-безпроблемно; смятаме, че вече сме направили няколко големи стъпки в тази посока, но тепърва започваме.

Ясно е, че Canva скоро не почива на лаврите си и са готови за по-големи и по-добри неща в бъдеще.

Canva за всеки

Бихме искали да благодарим на екипа на Canva, че отдели време да сподели с нас за компанията, вътрешната им работа, визията им и най-важното – бъдещето им. Ясно е, че хората в Canva се стремят да бъдат най-добрият софтуер за графичен дизайн за рекламни и нерекламни хора и се надяваме да постигнат целта си.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map