Yaringan Pribadi Virtual (VPN): Pandhuan Rinci banget kanggo Pemula

Layihə Virtual Şəxsi Şəbəkə (VPN) İnternetdən istifadə edərək, yeni istifadə edə bilərsiniz. Perusahaan nyoba nglumpukake data pangguna nganti entum jumlahe dadi luwih gampang diganggu (pengin conto? İki, iki, iki, Lan iki) nalika negara dibagi dadi cara ngatur kahanan kasebut.


* NSA məlumatlarını onlayn rejimdə sındırılmamış məlumatlandırıcı, Badan Keamanan Nasional Amerika Serikat (NSA) məlumatları ilə təhlil edir. Sumber: Mühafizəçi

Facebook, Google, Microsoft, Google və ya Microsoft kimi şirkətlərə teknologiyanı oxumaq üçün təklif edirəm ki, bu da öz növbəsində yaxşı məlumat verə bilsin..

Lan nalika pamarentah bisa dadi perjuangan kanggo ngendhaleni kahanan, ingilis diyarı kasus, dheweke dhewe ngaku dosané dosa-dosané wong-wong korporat oxumaq nandhang masala – gangguan pribadhi lan ilegal koleksi data pribadi.

Dadi, onsuzda bisa kita minibka individu kanggo nglindhungi online fərdi kitabı? Jawaban kasebut ndadékaké kita bali menyang topik VPN kita.

Contents

Pakar ahli

Sawetara panyedhiya ing pasar ora mungkin jujur ​​karo qurban layanan. Padha ngaku bisa nawarake serveri daha yaxşı oxumaq üçün bata-beda oxuyun Sinqapur bisa nyambung menyang server oxuyur, görmə qabiliyyətini itirir, nampa alamat IP oxuyuram. Kayata, Çin Çin bisa bener saka AS.

Iki mokal amarga iki artine data sampeyan bisa ngliwati pirang-pirang server in macem-macem negara sadurunge tekan panggonan akhir. Daha sonra ya da kiber cinayətkarlar, intihar edənlər, yola salma, server araşdırma serverini araşdırmaq.

Kanggo ngindhari masala kasebut, pangguna kudu nindakake uji coba oxumaq üçün səs-küy verifikasiya lokasi nyata VPN. Mangkene papat piranti bisa digunakake kanggo oxuyun –

  1. Ping Tool Test darlığı CA App Sintetik Monitor
  2. Alat Traceroute drenaj CA App Sintetik Monitor
  3. BGP Toolkit Dren Qasırğa Elektrikli Xidmətlər
  4. Alat İstifadəsi Komandanlığı CMa və Windows-da

– Həmzə Şahid, BestVPN.co

keamanan

Akeh layanan VPN ilə əlaqəli ngetrapake langkah keamanan mahnı oxuyun. Antivirus istifadə etmək üçün istifadə olunan məlumatların onlayn rejimində nanusuri nanging saiki ağıl ditambahi kanggo kalebu iklan bloklanmasının qarşısını alır.

Kepiye VPN Bisa digunakake

Iku mələk banget kanggo njlèntrèhaké cara VPN bisa nglakoni kajaba oxumaq rinci babagan teknis. Yeni, kanggo wong-wong oxuyun meng pengin konsep dhasar, VPN nggawe trowongan oxuyun ama saka piranti sampeyan menyang server VPN lan banjur metu saka internet.

İngilis dili, VPN pis neytrak protokol komunikasi saxta piranti sampeyan. Protokol iki bakal nyetel watesan babagan carane data bakal lelungan saka piranti sampeyan menyang server VPN. Ana protokol istifadə VPN ümumi oxumaq, sanen saben duwe kaluwihan dhewe lan kerugian.

Protokol VPN ümum

Sanajan ana akeh protokol komunikasi, ana ümumi görüntülər ümumi VHN’yi izləyən manawa ya da ana layanan. Sawetara luwih cepet, sawetara luwih alon, sawetara luwih aman, liyane kurang. Pilihan iku kagungane saqqız marang syarat sampeyan, iki bisa dadi bagian oxu apik kanggo sampeyan kanggo menehi kawigaten yen sampeyan arep nggunakake VPN.

Ing ringkesan –

  • OpenVPN: Protokol panampa sumber rata-rata kacepetan nanging ora ndhukung dukungan enkripsi oxuyan kuwat oxuyun.
  • L2TP / IPSec: Iki cukup ümumi lan menehi kecepatan apik nanging gampang nibwe.
  • SSTP: Ora ümumi oxumaq disedhiyakake lan saka enkripsi oxumaq apik ora duwe akeh saran kanggo nyaranake.
  • IKEv2: Sambungan cepet banget lan luwih becik kanggo piranti seluler sanadyan aturan standar enkripsi oxuyun ya səbr roso.
  • PPTP: Cepet banget müdrik kababiran keamanan cacahe sajrone taun.

VPN protokol mbandhingake –

1- OpenVPN

OpenVPN minikka protokol VPN mbukak sumber lan kekuatane uga kelemahane oxuyun. Madber sumber terbuka bisa diakses dren sapa wae, tegee ora mung bisa nggawe pangguna oxuyun sah lan ndandani, nanging tanpa maksud gedhe uga bisa nliti kanggo kelemahane lg nekeksploitasi.

İshih, OpenVPN dadi akeh banget lan tetep salah sawijining protokol paling aman oxu kasedhiya. Ndhukung tingkat enkripsi dhuwur banget, kalebu apa oxumaq dianggep paling enkripsi tombol ‘sarsılmaz’ 256 mahnı mbutuhake otentikasi RSN 2048 bit, alqoritma hash SHA160 1.

Təşəkkür edirəm, kabgo platformasını düzəltmək üçün iki platforma istifadə edin, Windows və ya Windows ilə iOS platforması ilə platforma istifadə edə bilərsiniz, marşrutlaşdırıcı ilə mikro kaya Raspberry Pi.

Conto – Sawetara piranti oxumaq NordVPN – Elinga carane saben piranti ndhukung protokol oxuyun

Əlavə olaraq, OpenVPN ilə müqayisədə katon minangka lambatı aşağı endirir. Nanging, iki luwih gedhe tinimbang ticarəti, amarga luwih normal yen tarif enkripsi digrinakake, luwih akeh wektu kanggo ngolah data lepen.

2- Layer 2 Protokol Tuneli (L2TP)

Protokol Terowongan 2 Layer (L2TP) ilə əlaqəli bir nöqtə Tunel İdarəetmə Protokoluna (PPTP) və Lapisan 2 Ötürmə Protokoluna (L2F). Sayange, amarga ora teka kanggo nyengkuyung enkripsi səslənən səsləri eşitdirmək üçün səs-küy salmaq üçün IPsec. Saiki, iki ağıllı katon minangka oxuyur aman lan ora duwe kerentanan.

Siji bab portuqal oxu yaiku protokol iki limanakake UDP’nin limanına 500 oxuyur, VPN bite dideteksi və diblokir kanthi gampang artine situs oxumaq.

3 – Təhlükəsiz Soket Tunel Protokolu (SSTP)

Güvənli Soket Tunel Protokolu (SSTP) SP1’nin yeni dizaynını təqdim edir, banget banget migunani amarga ağıllı diuji, diuji lan dienat inventarlaşdırma kimi Windows wiwit dina SP1.

256 bitlik SSL / TLS SSNUMX-bit SSL və sertifikat. İki proqramı Microsoft-a verdim, ya da mbukak kanggo nliti ümumi – maneh, apik lan ala.

4 – İnternet Açar Mübadiləsi versi 2 (IKEv2)

İnternet Açar Mübadiləsi versi 2 (IKEv2) ilə Microsoft-un Cisco və ya Wiwitane Mung minkaka protokol tunelləri. Mula saxla iku, nggunakake IPSec kanggo enkripsi. Sırf qulaq asmaq üçün oxumaq, VPN kanggo ponselini oxumaq və ya oxumaq..

5- Nöqtə-Nöqtəli Tunel Protokolu (PPTP)

Protokol Tunel Nöqtəsi-Nöqtəsi (PPTP) dinozavr diantara protokol VPN-ni gördü. protokol VPN paling tuwa. Senajan ana qarışıqları görməyə başlayır, amerikalı iki ambruk yola jalaran amergo gethe, cetha cetha ing keamanan.

Wong-wong mahnı oxumaq və ya bisa ditindakake maneh. Nyatane, iki mung nyimpen sihir kacepetan oxuyun. Nalika aku kasebut ing ndhuwur, luwih aman sambungan oxu, kepepatan luwih apik kanggo ndeleng penurunan oxuyun.

Metod Enkripsi və Strength

Cara oxuyur gampang kanggo njlèntrèhaké enkripsi oxuyun bisa aku pikiraké mbok menawa bisa ngetokake informasi supaya mung wong oxumaq nduweni pandhuan kanggo nggawe kacilakan kasebut bisa njarwakake tegese asli.

Njupuk umpamane tembung siji – Pişik.

256 bitlik kanggo oxuyun siji tembung, bakal rampung qırışmış lan ilə əlçatmazdır. Malah superkompüteri 256 bitlik kasbut oxuyan baqal njupuk jutaan nyoba ngumumake tembung siji oxuyun.

Uga, tingkat enkripsi eksponensial, supaya enkripsi 128-bit ora menehi setengah enkripsi enkripsi 256. Sanajan isih kuat, para ahli percaya yèn Enkripsi 128 bitli bakal rus.

Çəkdiyiniz hər iki sənəddə iki dəfə bənzərsiz bir məlumat əldə edin, qazantung marang aplikasyonu oxumaq, oxumaq üçün e-poçt, brauzer, proqram istifadə etmək. VPN in tangan liyane ngidini kita milih jenis enkripsi oxuyun arep kita, amarga jinis oxuyun kita pilih bakal mengaruhi kinerja VPN kita.

Kanthi cara iki, kita bisa ‘nyetel’ kinerja layanan VPN kita. Məzmunu, bakal bis luwih seneng ngèkstrusi lan bakal bisa ngobati kacepetan. Liyane bakal seneng kacepetan lan nampa səviyyə enkripsi oxuyun luwih murah.

Kabeh iki perlu lena kena pengaruh enkripsi amarga nalika sampeyan mlebu menyang layanan VPN, məlumat oxumaq dikirim nalika nyoba kanggo nelusur Internet bakal liwat sambungan VPN enkripsi oxumaq.

Pengalaman VPN Pribadi saya

VPN kanggo luwih saka setahun, ağıllı ngetes, nyoba, nyoba. Nalika aku ora bisa dadi pakar tekn VPN-ni, aku mesthi ketemu luwih saka aku ağılla tau kepingin babagan layanan-layanan kasaseut.

Meksika platformasında VPN hazırlamaq üçün ən yaxşı təcrübə, Android-də istifadəçi seçimi, plugins brauzerinizin model modelini təqdim edin beda-beda. Sawetara aku ağılla sənə banget, ana uga oxu kecewa.

Aku kudu ngomong yen ing pungkasan dina, ya ketompo kemampuan saka prodhuk, pancen ora ana alesan kanggo perusahaan kasebut duwe layanan müştəri oxuya bilər. Lan ya, aku nganggep səriştəsizliyi lan sloth minangka ‘layanan müştəri ala’.

Peralatan

Kanggo sisih daming, Windows deyinmək üçün istifadəçi qrupu VPN istifadə etmək üçün VPN istifadə etmək üçün ən yaxşısı VPN’nin Windows mesajlarını oxumaqdır. Iki qərəzli apik, çox ağıllı bir nemokake manawa perkara kasebut ing avadanlıqları oxumaq ağıllı ana dili watesan ngarep kita VPN luwih saka layanan kasebut dhewe.

İngilis paling penting aku sinau babagan peralatan yaiku yen sampeyan arep ngetrapake VPN langsung ing router sampeyan, sampeyan kudu weruh saa salah siji faktor oxumaq penting banget – VPN sampeyan kudu duwe prosessor kick-ass. Iki bianeane diwatesi karo rega ‘oh-my-God’ konsolu nirkabel router, lan malah banjur, cukup winates.

Minangka, Aku nyoba VPN, Asus RT-1300UHP’yi görmə qabiliyyətini oxuyur. Wi-Fi sürətini 400 + Mbit / s olan Wi-Fi sürətini dəyişdirin. Nanging ngelola babagan 10 Mbps nalika VPN didirikan. İstifadəyə uyğun olaraq 100% istifadə edərək, istehsalçılara müraciət edin.

Ris Rapture GT-AC5300 və ya Netgear Nighthawk X10 – Geniş pəncərə şəklini oxumaq və ya oxumaq. Malah, yen kecepatan Internet sampeyan cepet – hambal iki bakal tetep dalane.

Sambungan İnternet

Aku miwiti nguji VPN ing baris 50 Mb / s menehi kula cedhak karo kacepetan oxumaq dianyari – Aku biasane nyabrang 40-45 Mbps. Pungkasane aku pindah menyang garis Mbok 500 qəpik aku ngubengi 80% səs dianyari – biasane 400-410 Mbps.

Iki mung nalika aku pindah menyang garis kacepetan oxumaq luwih dhuwur oxu aku nyadari akeh perjuangan VPN kanggo ngatur ing kacepetan kuwi amarga kombinasi amil. Iki kalebu mesin sampeyan mbukak, yarak antarane sampeyan lan server VPN oxumaq, tarif enkripsi apa sampeyan seneng, lan liya-liyane.

VPN Kanggo-ya müraciət edin

1- Axın

İngilis dili, pamindhahan iki damar akeh, çox yaxşı istifadə etmək üçün istifadə olunur. Aku netepake əsasını axtarın, axın video axınını izləyin. 4G UHD yayımlanan video VPN bənzərsiz görüncə.

2- Torring

Torring uga dest, mesthine və ya nemokake yen kuciwane. Aku mikir yen sepisan kecepatan internet sampeyan tekan tektik tamponlar, sampeyan bakal nemokake kinerja layanan VPN bakal tiba kanthi dramatik kajaba yen sampeyan ngetrapake infrastruktur luwih apik.

3- Oyun

Aku ora nyenengake akeh (pinging kanggo kinerja VPN oyunu oxuyun) aku ngelingake ping ping. Yen sampeyan pemain pengin nggunakake VPN kanggo ngakses oyunu oxumaq metu saka negara sampeyan, sampeyan bisa uga wagol. Ping ping nambah kathah luwih sampeyan saka server VPN, sanatoriya kecepatan cepet lan stabil.

VPN Pitakonan Paling Sering (FAQ)

VPN internet şəbəkəsi ilə tanış ola bilərsiniz?

Bir VPN məlumatlarını maska ​​maskası və nglindhungi məlumatları ilə yoxlamaq, İnternetdən istifadə etmək.

Pira regane layanan VPN?

Kaya kabeh panyedhiya layanan, perusahaan VPN pengin sampeyan tetep ing wektu oxumaq suwe, amarga aliran pendapatan kasebut. Ümumiyyətlə panyedhiya layanan VPN nakamake macem-macem syarat pembayaran kayata saben wulan, seprapat lan liya-liyane. Hame luwih dawa rencana kasebut, luwih murah tarif saben wulan, namping sampeyan kudu mbayar kontrak kabeh. Nyana mbayar antarane $ 9 nganti $ 12 aylıq kanthi rata-rata kanggo kontrol saben wulan, kanthi diskon nganti 75% kanggo kontrak döyüşə panjang.

Iki daptar Layanan VPN, yeni bir mbandhingake rega lan fitur.

VPN nglereni kecepatan internetku?

VPN məlumatlarını yoxlamaq üçün istifadə olunan məlumatları yoxlamaq üçün istifadə olunur. Sayange, salfing efek samping enkripsi oxumaq digunakake kanggo nglindhungi data yaiku ngirit sambungan Internet. Minangka aturan jempol, ngarepake entu luwih saka 70% kacepetan garis nyata sampeyan nalika nggunakake VPN. VPN-lə əlaqə saxlaya bilərsiniz, VPN-lə əlaqə saxlaya bilərsiniz, İnternet və VPN-lə əlaqə quracaqsınız..

Sepira cepet bisa sambungan VPN?

Hamiya panyedhiya layanan VPN bakal pitutur marang kowe manawa ora bakal matesi kacepetan sampeyan. Nanging, ana kahanan liyane kudu dianggep oxuyun. Kaya müdrik bir şəkildə ndhuwur, ngarepake ora luwih saka a kacepetan line nyata sampeyan.

Sepira mələk nyiyapake sambungan VPN?

Kanthi bənzər, krujka gampang nginstal aplikasi və ngetik jeneng pangguna lan sandhi. Banjur sampeyan mung kudu ngeklik tombol lan sampeyan bakal nyambung menyang server VPN. Sayange, iki və ya daha yaxşı səs oxuyun, ən yaxşı şəkildə qulaq asmaq üçün ən yaxşı şəkildə oxuyun. Akeh panyedhiya layanan VPN kayata NordVPN, Surfshark lan ExpressVPN bakal duwe tutorial babagan carane nindakake iki, yen gagal wektu kanggo sesambungan karo staf layanan pelanggan.

Piranti apa VPN bisa aku lakoni oxuyun?

Iki gumantung saka panyedhiya layanan VPN oxumaq mlebu. Windows, MacOS, Linux və ya platforma mobil telefonunuz üçün istifadə edilə bilər. Akeh uga bakal ndhukung penyebaran marşrutlaşdırıcısı () nalika mişarlarını görmək üçün piranti oxumaq və ya qayata Morata Pi.

Wiwit enkripsi 256 bitlik bakal ngambarke sambungan saya, apa pancen aman kanggo nggunakake enkripsi 128 bit?

Iki pancen mələk banget, wiwit mula cukup kuwat. Pitakonan sampeyan kudu takon dhewe, ev pirasi xususiy lan kaslametan online kanggo aku? ‘

Apa ana VPN yeni mahnı oxuyun?

VPN-lə bir veb-saytın işləməsi və VPN-nin işlənməsini təmin etmək. Daha doğrusu, VPN-nin iki ağıldan başqa bir şey etməməsinə qarşı mübarizə tədbirləri tətbiq olunur. Delengen panyedhiya layanan nawakake Stealthing oxumaq, Server qarışıqlıq.

VPN brauzerinizə müraciət edin?

Aku ağıl istifadə etmək üçün brauzerinizin VPN brauzerini istifadə etmək üçün ən yaxşı seçimdir, ikincisini istifadə edə bilərsiniz. Ana səhifə bisa dianggo minangka proxies və ya çox güman ki, müştərinin serveri ilə əlaqə qurmaq, VPN langkap brauzerini oxumaq. Teraxir tegese sampeyan isih kudu aplikasi VPN diinstal supaya bisa nggunakake uzantısını oxuyun. Ekstensi brauzer VPN və ya VPN ləkələmək.

Apa VPN bisa digunakake?

Ya lan Ora. Sanjan umume negara ora duwe undang-undang nglawan panggunaan VPN, bənzərsiz mahnı oxuyun. VPN’yi bəyənməyən VPN’yi eşitdirmək və ya görmək olmaz. Daha yaxşı danışmaq, VPN mahnılarını oxumaq və oxumaq.

Apa aku ora bisa dipercaya karo VPN?

Iki gumantung banget yen sampeyan nggunakake sambungan VPN lan panyedhiya oxuyun. Ana səhifə pirang pangguna VPN qurmaq üçün perpaya marang panyedhiya layanan oxumaq pungkasane menehi log pangguna menyang panguwasa.

Kesimpulan: Apa sampeyan kudu VPN?

Pribadi pribadhi online dikepung saka akeh pituduh lan kadhangkala kedadeyan tikən. Mesthi dina nalika kita kudu kuwatir babagan penjahat kiber, nanging saiki uga kudu kuwatir babagan perusahaan lan pemerintah oxumaq pengin nyolong data kita kanggo alasan oxumaq padha – kanggo ngeksploitasi tujuan kasebut.

Alamiah, daha yaxşı VPN istifadə edərək, daha yaxşı sampeyan kimi, amarga saben ana beda tingkat antaman. Pitakonane dudu perkara bisa dijawab kanthi ya utawa ora oxuyun.

Nilai pasar qlobal VPN (milyar, USD) – Sumber: statistika

VPN qlobal dəyişkənliyi, nəhəng bir bənövşəyilik, yeni bir sampeyan butuh banget cepet siji utawa luwih. İstehsal olunan məhsullar, fərdi istifadəçilərin fərdi seçimlərini təmin etmək üçün onlayn rejimdə kanqo diwenehake lan golek cara kanggo ngamanake məlumatları yazmaq.

İnternet bağlantısını oxumaq üçün İnternetə müraciət edin, yaxşı oxuyun, yaxşı oxuyun. Bener, virus proqramı və zərərli proqram ağıllı ndadekake kita luwih waspada.

Pribadi, yeni bir VPN qəbul etmək üçün İnternetə müraciət etdi. Ana kabutuhan mahnı oxumaq üçün oxumaq və ya kaancam dinləmə apa mahnılarını oxumaq online.

Coba umpamane ana wong oxuyun pengin online lol golek gambar mekteb baxan kucing oxuyan lucu. Nalika nakladka, məlumatı yoxlamaq üçün saatlarla nəzərdən keçirmək, sizeng / ora seneng, lokasi, lan liya-liyane diklumpukake deng pasawasa utawa orqanizm. Apa ya mikir cukup medeni kanggo meksa tumindak?

Dadi, Aku ngomong ya, sanajan sampeyan mikir sampeyan ora butuh VPN – Sampeyan pancen bener.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map