Jaringan Pribadi Virtual (VPN): Pandhuan Rinci banget kanggo Pemula

Виртуалната частна мрежа (VPN) на Layanan пее кая topik пее панас saiki amarga privasi Интернет е тека на geni saka akeh pituduh. Данни за Перухаанг Ниоба nglumpukake luwih akeh ing pangguna nganti entuk jumlahe dadi luwih gampang diganggu (pengin conto? Iki, iki, iki, Lan iki) nalika negara dibagi dadi cara ngatur kahanan kasebut.


* Данни за топлинна карта NSA ngumpulake данни онлайн nggunakake Безграничен информатор, използвайте анализиране на данни, като изпечете digunakake, отричайки Badan Keamanan Nasional Amerika Serikat (NSA). Sumber: The Guardian

Taun kepungkur, kita wis nggunakake produk utama kayata Facebook, Google, piranti lunak Microsoft lan teknologi sing luwih maju kanthi cepet uga nggodhog perusahaan kasebut supaya bisa ngreksa akun panganggo saben informasi sing bisa kanggo tujuan komersil.

Lan nalika pamarentah bisa dadi perjuangan kanggo ngendhaleni kahanan, ing sawetara kasus, dheweke dhewe sing ngaku dosané dosa-dosané wong-wong korporat sing nandhang masalah – gangguan pribadhi lan ilegal koleksi data pribadi.

Dadi, apa bisa kita minangka individualu kanggo nglindhungi privasi kita online? Jawaban kasebut ndadékaké kita bali menyang topik VPN kita.

Contents

Пакар ахли

Sawetara panyedhiya ing pasar ora mungkin jujur ​​karo kurban layanan. Padha ngaku bisa nawarake server fisik ing lokasi sing beda-beda, nanging ana uga sing bener. Във всеки случай, sampeyan bisa nyambung menyang сървър пее dunungung ing sawijining negara, nanging nampa alamat IP sing sing ditugasake ing negara liya. Kayata, сървър на Китай bisa bener saka AS.

Iki mokal amarga iki artine data sampeyan bisa ngliwati pirang-pirang server ing macem-macem negara sadurunge tekan panggonan akhir. Ora ana jaminan yen para cybercriminals, agen intelijen rahasia, utawa pemburu hak cipta nduweni tangane ing salah sawijining сървър penengah iki.

Kanggo ngindhari masalah kasebut, pangguna kudu nindakake uji coba sing tepat kanggo verificii lokasi nyata VPN. Mangkene papat piranti пеят bisa digunakake kanggo –

  1. Ping Tool Test, отричащ синтетичния монитор на приложението на CA
  2. Alat Traceroute отрича синтетичен монитор на приложението на CA
  3. BGP Инструментариум за отричане на услугите на Ураган
  4. Alat Prompt Command CMa анализиране на Windows

– Хамза Шахид, BestVPN.co

keamanan

Akeh layanan VPN saiki uga mulai ngetrapake langkah keamanan sing luwih gedhe kanggo entuk manfaat marang pangguna. Iku wiwit utamané kanggo mbantu ngalangi koleksi data online lan nelusuri nanging saiki wis ditambahi kanggo kalebu iklan-блокиращ lan ing sawetara kasus malah solusi anti-virus.

Kepiye VPN Bisa digunakake

Iku angel banget kanggo njlèntrèhaké cara VPN bisa nglakoni kajaba sing rinci babagan teknis. Nanging, kanggo wong-wong sing mung pengin konsep dhasar, VPN nggawe trowongan sing aman saka piranti sampeyan menyang server VPN lan banjur metu saka internet.

Ing luwih rinci, VPN pisanan netepake protokol komunikasi saka piranti sampeyan. Protokol iki bakal nyetel watesan babagan carane data bakal lelungan saka piranti sampeyan menyang server VPN. Ana protokol utama VPN sawetara sing umum, sanajan saben duwe kaluwihan dhewe lan kerugian.

Protokol VPN umum

Sanajan ana akeh protokol komunikasi, ana sawetara mainstream sing umum didhukung manawa ora ana layanan layanan VPN. Sawetara luwih cepet, sawetara luwih alon, sawetara luwih aman, liyane kurang. Pilihan iku kagungane gumantung marang syarat sampeyan, supaya iki bisa dadi bagian sing apik kanggo sampeyan kanggo menehi kawigaten yen sampeyan arep nggunakake VPN.

Ing ringkesan –

  • OpenVPN: Protokol panampa sumber sing rata-rata kacepetan nanging ora ndhukung dukungan enkripsi sing kuwat.
  • L2TP / IPSec: Iki cukup umum lan menehi kecepatan apik nanging gampang diblokir dening sawetara situs sing ora nduwe user VPN.
  • SSTP: Ora umum sing disedhiyakake lan saka enkripsi sing apik ora duwe akeh saran kanggo nyaranake.
  • IKEv2: Sambungan cepet banget lan luwih becik kanggo piranti seluler sanadyan aturan standard enkripsi sing ora pati roso.
  • PPTP: Cepet banget nanging wis kebanjiran keamanan cacahe sajrone taun.

VPN протокол mbandhingake –

1- OpenVPN

OpenVPN minangka protokol VPN mbukak sumber lan sing loro kekuatane uga kelemahane. Материал sumber terbuka bisa diakses dening sapa wae, sing tegese ora mung bisa nggawe pangguna sing sah lan ndandani, nanging sing tanpa maksud gedhe uga bisa nliti kanggo kelemahane lan ngeksploitasi.

Исих, OpenVPN dadi akeh banget lan tetep salah sawijining protokol paling aman sing kasedhiya. Ndhukung tingkat enkripsi dhuwur banget, kalebu apa sing dianggep paling enkripsi tombol ‘unbreakable’ 256 sing mbutuhake otentikasi RSN 2048-bit, lan algoritma hash SHA160 1.

Благодаря kanggo dadi sumber terbuka, uga е diadaptasi kanggo digunakake ing meh kabeh платформа dina iki, saka Windows lan iOS menyang platform luwih eksotik kayata router lan piranti mikro kaya Raspberry Pi.

Conto – Sawetara piranti пеят didhukung dening NordVPN – Elinga carane saben piranti ndhukung protokol sing dipilih dhewe

Sayange, keamanan dhuwur duwe downsides lan OpenVPN asring katon minangka lambat. Nanging, iki luwih gedhe tinimbang trade-off, amarga luwih нормална йена тарифа enkripsi digunakake, luwih akeh wektu kanggo ngolah data lepen.

2- тунел на протокол на слой 2 (L2TP)

Protokol Terowongan 2 Layer (L2TP) yaiku penerus de facto saka Протокол за тунелиране на точки към точка (PPTP) lan Lapisan 2 Forwarding Protocol (L2F). Sayange, amarga ora teka kanggo nyengkuyung enkripsi пее asring disebarake bebarengan karo protokol keamanan IPsec. Saiki, kombinasi iki wis katon minangka пееш paling aman lan ora duwe kerentanan.

Siji bab пее perlu dicathet yaiku protokol iki migunakake UDP ing port 500, пее artine situs пее ora ngidini lalu lintas VPN bisa dideteksi lan diblokir kanthi gampang.

3- протокол за сигурно тунелиране на сокета (SSTP)

Secure Socket Tunneling Protocol (SSTP) iku salah sawijining sing luwih dikenal ing kalangan wong biasa, nanging banget migunani amarga wis diuji, diuji lan diikat ing saben inkarnation saka Windows wwit dina SP1.

Uga banget aman, nggunakake kunci SSNUMX-bit SSL lan sertifikat 256-битов SSL / TLS. Iku uga kasedhiya kanggo Microsoft, supaya ora mbukak kanggo nliti umum – maneh, apik lan ala.

4- Интернет обмен на ключови верси 2 (IKEv2)

Интернет обмен на ключови верси 2 (IKEv2) дигимбанк за отказ на Microsoft lan Cisco lan wiwitane mung minangka protokol tunneling. Mula saka iku, nggunakake IPSec kanggo enkripsi. Keluwesan kanggo nyambungake maneh menyang sambungan sing wis ilang wis misuwur banget ing antarane wong-wong sing nggunakake VPN kanggo ponsel.

5- протокол за тунелиране от точка до точка (PPTP)

Protokol Tunneling Point-to-Point (PPTP) yaiku salah sawijining динозавър diantara protokol VPN. протокол VPN paling tuwa. Senajan isih ana sawetara panggunaan, protokol iki amerga ambruk ing wayah jalaran amergo gedhe, cetha cetha ing keamanan.

Wis sawetara kerentanan dikenal lan wis dieksploitasi dening wong-wong sing becik lan ala ing jaman kepungkur, ora bisa ditindakake maneh. Nyatane, iku mung nyimpen sihir пее кацепетан. Nalika aku kasebut ing ndhuwur, пееш luwih aman sambungan, kecepatan sing luwih apik kanggo ndeleng penurunan.

Metode Enkripsi lan Сила

Cara sing paling gampang kanggo njlèntrèhaké enkripsi sing bisa aku pikiraké mbok menawa bisa ngetokake informasi supaya mung wong sing nduweni pandhuan kanggo nggawe kacilakan kasebut bisa njarwakake tegese asli.

Njupuk umpamane tembung siji – Cat.

След това 256-битово канго пее сиджи тембунг, бакал рампунг бъркал ланг неразбираемо. Malah суперкомпютър paling kuat ing bumi bakal njupuk jutaan taun nyoba ngumumake tembung siji sing nganggo enkripsi 256-bit kasebut.

Uga, tingkat enkripsi exponensial, supaya enkripsi 128-bit ora menehi setengah enkripsi enkripsi 256. Sanajan isih kuat, para ahli percaya yèn Enkripsi 128-bit bakal rusak.

Cara lan kekuatan enkripsi iki biasane digunakake kanthi otomatis, gumantung marang aplikasi sing digunakake, каята имейл, браузър, програма utawa liyane. VPN ing tangan liyane ngidini kita milih jenis enkripsi sing arep kita, amarga jinis sing kita pilih bakal mengaruhi kinerja VPN kita.

Kanthi cara iki, kita bisa ‘nyetel’ kinerja layanan VPN kita. Contone, sawetara bakal luwih seneng ngèkstrusi lan bakal bisa ngobati kacepetan. Liyane bakal seneng kacepetan lan nampa level enkripsi sing luwih murah.

Kabeh iki perlu lan kena pengaruh enkripsi amarga nalika sampeyan mlebu menyang layanan VPN, data sing dikirim nalika nyoba kanggo nelusur Internet bakal liwat sambungan VPN пеят enkripsi.

Pengalaman VPN Pribadi saya

Aku saiki е ngetes, nyoba, lan nyoba ing VPN kanggo luwih saka setahun. Nalika aku ora bisa dadi pakar teknis ing VPN, aku mesthi ketemu luwih saka aku wu tau kepingin babagan layanan-layanan kasebut.

Eksperimen saya е klebu panggunaan VPN ing maneka платформа, kalebu aplikasi seluler Android, плъгини браузър lan модел panggunaan пеят beda-beda. Sawetara ако беше сетен бретон, anging ana uga sing kecewa.

Aku kudu ngomong yen ing pungkasan dina, ora ketompo kemampuan saka prodhuk, pancen ora ana alesan kanggo perusahaan kasebut duwe layanan customer sing ala. Lan ya, aku nganggep некомпетентност lan sloth minangka ‘layanan customer ala’.

Peralatan

Kanggo sisih paling, tes saya ditindakake nggunakake salah siji klien VPN sumber daya utawa aplikasi VPN diinstal ing mesin sing berbasis Windows. Iki biasane apik, lan aku wis nemokake manawa perkara kasebut ing ngendi hardware sing wis ana ing watesan ngarep kita VPN luwih saka layanan kasebut dhewe.

Ingkang paling penting aku sinau babagan peralatan yaiku yen sampeyan arep ngetrapake VPN langsung ing router sampeyan, sampeyan kudu weruh saka salah siji faktor sing penting banget – VPN sampeyan kudu duwe prosesor kick-ass. Iki biasane diwatesi karo rega ‘oh-my-God’ konsumen nirkabel router, lan malah banjur, cukup wisters.

Minangka conto, Aku nyoba VPN sawetara ing lembah Asus RT-1300UHP пейте apik kanggo omah-omah. Iku mesthi bisa nangani kecepatan gigabit sing luwih lengkap (liwat LAN) LAN nganti 400 + Mbps ing WiFi. Nanging mung ngelola babagan 10 Mbps nalika VPN didirikan. Изисква се kasebut, просесор е 100% терус.

Jinis penghubung sampeyan perlu sing kita ngomong babagan ing sawetara ROG Rapture GT-AC5300 или Netgear Nighthawk X10 – Larang lan ora norma kanggo paling rumah tangga. Malah, yen kecepatan Internet sampeyan cepet – hambatan iki bakal tetep dalane.

Самбунган Интернет

Aku miwiti nguji VPN ing baris 50 Mbps пеят менхи кула кедхак karo kacepetan пеят дианяри – Aku biasane nyabrang 40-45 Mbps. Pungkasane aku pindah menyang garis Mbok 500 kanggo aku ngubengi 80% kecepatan sing diaanyari – biasane 400-410 Mbps.

Iku mung nalika aku pindah menyang garis kacepetan sing luwih dhuwur sing aku nyadari akeh perjuangan VPN kanggo ngatur ing kacepetan kuwi amarga kombinasi faktor. Iki kalebu mesin sampeyan mbukak, jarak antarane sampeyan lan server VPN sing dipilih, tarif enkripsi apa sing sampeyan seneng, lan liya-liyane.

Apa aku wis nggunakake VPN Kanggo

1- стрийминг

Наистина wiwitan, pamindhahan iki paling akeh, mung kanggo ngrekam rekaman lan eksperimen. Със същността на ate netepake, aku witit nyoba ngundhuh situs utawa streaming video liyane. Kanggo sisih paling, aku nemokake yen meh kabeh VPN bisa streaming video 4k UHD.

2- торентинг

Torrenting uga dites, mesthine, lan aku nemokake yen kuciwane. Aku mikir yen sepisan kecepatan internet sampeyan tekan titik tartamtu, sampeyan bakal nemokake kinerja layanan VPN bakal tiba kanthi dramatik kajaba yen sampeyan ngetrapake инфраструктура luwih apik.

3- Игра

Aku ora nyenengake akeh (paling ora game sing penting kanggo kinerja VPN) nanging aku ngelingake ping ping. Yen sampeyan pemain sing pengin nggunakake VPN kanggo ngakses game sing metu saka negara sampeyan, sampeyan bisa uga wagol. Ping ping nambah kathah luwih sampeyan saka server VPN, sanajan kecepatan cepet lan stabil.

VPN Pitakonan Paling Sering (FAQ)

Apa aku butuh sambungan internet kanggo nggunakake VPN?

A VPN dirancang kanggo masking lan nglindhungi lokasi lan data, nanging sampeyan isih mbutuhake sambungan Internet.

Pira regane layanan VPN?

Kaya kabeh panyedhiya layanan, perusahaan VPN pengin sampeyan tetep ing wektu sing suwe, amarga aliran pendapatan kasebut. Umume panyedhiya layanan VPN nawakake macem-macem syarat pembayaran kayata saben wulan, seprapat lan liya-liyane. Umume luwih dawa rencana kasebut, luwih murah tarif saben wulan, nanging sampeyan kudu mbayar kontrak kabeh. Nyana mbayar antarane $ 9 nganti $ 12 saben wulan kanthi rata-rata kanggo kontrak saben wulan, kanthi diskon nganti 75% kanggo kontrak jangka panjang.

Iki dhaptar Layanan VPN paling ing ngendi kita mbandhingake rega lan fitur.

Apa nggunakake VPN nglereni kecepatan internetku?

VPN dirancang dhisik lan paling penting kanggo nglindhungi identitas lan supaya data aman. Sayange, salah sawijining efek samping enkripsi sing digunakake kanggo nglindhungi data yaiku ngirit sambungan Internet. Minangka aturan jempol, ngarepake entuk luwih saka 70% kacepetan garis nyata sampeyan nalika nggunakake VPN. Faktor liyane kayata jarak saka server VPN, beban server lan sapiturute uga bakal mengaruhi kecepatan Internet nalika nggunakake VPN.

Sepira cepet bisa sambungan VPN?

Umume panyedhiya layanan VPN bakal pitutur marang kowe manawa ora bakal matesi kacepetan sampeyan. Nanging, ana kahanan liyane пее kudu dianggep. Kaya sing wis kasebut ing ndhuwur, ngarepake ora luwih saka a kacepetan line nyata sampeyan.

Sepira ангел nyiyapake sambungan VPN?

Kanthi bener, kudu gampang nginstal aplikasi lan ngetik jeneng pangguna lan sandhi. Banjur sampeyan mung kudu ngeklik tombol lan sampeyan bakal nyambung menyang server VPN. Sayange, iki ora mesthi solusi пеят paling apik lan sawetara sambungan bisa uga kudu ditrapake kanggo kinerja пеят paling оптимално. Akeh panyedhiya layanan VPN kayata NordVPN, Surfshark lan ExpressVPN bakal duwe tutorial babagan carane nindakake iki, yen gagal wektu kanggo sesambungan karo staf layanan pelanggan.

Piranti apa пеят bisa aku lakoni VPN?

Iki gumantung saka panyedhiya layanan VPN пеят mlebu. Meh kabeh panyedhiya bakal ndhukung Windows, MacOS, lan Linux bebarengan karo platform mobile mobile utama. Akeh uga bakal ndhukung penyebaran router () nalika sawetara ngisi piranti sing luwih endah kayata Raspberry Pi.

Wiwit enkripsi 256-bit bakal ngambarke sambungan saya, apa pancen aman kanggo nggunakake enkripsi 128-bit?

Iki pancen angel banget, wwit mula cukup kuwat. Pitakonan sampeyan kudu takon dhewe, apa pira privasi lan kaslametan online kanggo aku? “

Apa ana sing ngerti yen aku nggunakake VPN?

Sawetara situs web nyoba njaga pangguna VPN lan duwe cara kanggo ndeteksi yen sambungan mlebu saka server VPN. Matur nuwun, VPN sadar iki lan wis ngasilake countermeasures kang mbantu. Delengen panyedhiya layanan пее nawakake Stealthing, utawa обфуксация на сървъра.

Apa aku mung bisa nggunakake разширение браузър VPN?

Aku wis nyoba metu sawetara ekstensi browser VPN lan wis nemokake manawa kanggo paling akeh, iki dadi rong kategori utama. Ana sing bisa dianggo minangka proxy lan mung mumbul koneksi sampeyan saka server, lan sawetara sing minangka control browser kanggo aplikasi VPN lengkap. Sing terakhir tegese sampeyan isih kudu aplikasi VPN diinstal supaya bisa nggunakake разширение. Ekstensi браузър VPN biasane или layanan VPN lengkap.

Apa VPN bisa digunakake?

Ya lan Ora. Sanajan umume negara ora duwe undang-undang nglawan panggunaan VPN, sawetara sing bener nglarang. След като пеете екстрем, sawetara negara ora mung nglarang panggunaan VPN nanging uga bisa nuntut pangguna VPN. Matur nuwun, mung ana sawetara negara sing VPN dilarang nganti saiki.

Apa aku ora bisa dipercaya karo VPN?

Iki gumantung banget yen sampeyan nggunakake sambungan VPN lan panyedhiya sing dipilih. Ana pirang-pirang kasus ing ngendi pangguna VPN dipenjara sawise percaya marang panyedhiya layanan sing pungkasane menehi log pangguna menyang panguwasa.

Кесимпулан: VPN на Apa sampeyan kudu?

Pribadi pribadhi online dikepung saka akeh pituduh lan kadhangkala kedadeyan sewengi. Mesthi dina nalika kita kudu kuwatir babagan penjahat cyber, nanging saiki uga kudu kuwatir babagan perusahaan lan pemerintah пееш pengin nyolong data kita kanggo alasan sing padha – kanggo ngeksploitasi tujuan kasebut.

Alamiah, kabutuhan VPN umume gumantung ing negara endi sampeyan lagi ing, amarga saben ana beda tingkat ancaman. Pitakonane dudu perkara sing bisa dijawab kanthi ya utawa ora.

Nilai pasar global VPN (milyar, USD) – Sumber: statista

Nanging, saka tingkat tambah ing nilai pasar VPN global, Aku bakal nyatakake yen sampeyan butuh banget cepet siji utawa luwih. Wektu kepungkur, para panuntun individualu wiwit njupuk privasi lan keamanan online kanggo diwenehake lan golek cara kanggo ngananake informasi kasebut.

Kita wis gampang nggunakake Internet kanthi cara sing padha ing ngendi kita tansah, mung njelajah kaya seneng. Bener, virus lan Malware е wddekake kita luwih waspada, nanging ora akeh sing diganti.

Pribadi, Aku aran yen adopsi layanan VPN kudu dadi langkah sabanjure saben panuntun Internet njupuk. Ana kebutuhan sing perlu kanggo ngilangi pikiran sing kita ora kaancam dening apa sing kita tindakake online.

Coba umpamane ana wong sing pengin online lan golek gambar sawetara kucing sing lucu. Nalika nindakake, informasi kayata kebiasaan сърфиране, seneng / ora seneng, lokasi, lan liya-liyane diklumpukake отричащ panguwasa utawa organisasi. Apa ora mikir cukup medeni kanggo meksa tumindak?

Dadi, Aku ngomong ya, sanajan sampeyan mikir sampeyan ora butuh VPN – Sampeyan pancen bener.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map