Maya Wasta Network (VPN): Ein Leitfaden Pohara wincikan pikeun Newbies

Maya Network wasta (VPN) jasa anu rada eines topik panas Kiwari saprak privasi Internet datang dina seuneu tina loba arah. Pausahaan nyobian pikeun ngumpulkeun deui data dina pamaké maranéhna pikeun Umfang yen eta anu jadi übermäßig aufdringlich (Hayang conto? Tempo ieu, ieu, ieu, sarta ieu) Bari nagara dibagi kana cara ngatur kaayaan.


* Peta panas lokasi dimana NSA ngumpulkeun Daten online maké euweuh watesna informan, alat analisis Daten badag dipake ku Badan Amerika Nasional Kaamanan (NSA). Sumber: nu Guardian

Pikeun taun kami geus ngagunakeun produk utama kayaning software Facebook, Google, Microsoft sarta leuwih tapi téhnologi fortschreitend gancang geus cocoba pausahaan ieu munquetschen akun pamaké tina unggal bit informasi aranjeunna tiasa pikeun tujuan komérsial.

Sarta bari pamaréntah bisa bajoang ngadalikeun situasi, dina sababaraha kasus éta maranéhna sorangan anu kaliru ngeunaan dosa sarua yén Unternehmen lalaki di kasulitan pikeun – intrusion pribadina tur kempelan ilegal data pribadi.

Ku kituna, naon anu tiasa urang salaku individu do ngajaga privasi kami online? jawaban nu jadi marga urang deui topik kami tina VPN.

Contents

tipps ahli

Sababaraha panyadia dina pasaran anu tiasa waé henteu jujur ​​sareng kurban layanan. Aranjeunna ngaku nawiskeun server fisik di lokasi-tempat anu beda, tapi sawatara di antarana sabenerna virtuell. Kalayan kecap sanésna, anjeun tiasa nyambung ka server anu aya di salah sahiji nagara, tapi nampi alamat IP anu ditugaskeun ka nagara anu sanés. Contona, pangladén di Cina saleresna tiasa janten ti AS.

Hal ieu parah sabab ieu hartosna Daten anjeun ngaliwat sababaraha pangladen di bagean nu sejen di dunya sateuacan ngahontal tujuan akhir. Teu aya garansi yén Cyberkriminelle, agénsi kecerdasan rusiah atanapi hak cipta anu ngalanggar hak cipta gaduh panangan di salah sahiji pangladén panengah.

Pikeun nyingkahan masalah ieu, pangguna kedah uji coba pikeun leres pikeun parantos leres lokasi VPN. Ieu opat pakakas anu tiasa dianggo ku –

  1. Alat Ping Test ku CA App sintétik Monitor
  2. Alat Traceroute ku CA App sintétik Monitor
  3. BGP Toolkit ku Hurrikan Layanan Electric
  4. Paréntah Prompt Tool alias CMD dina Windows

– Hamza Shahid, BestVPN.co

Kaamanan

Loba jasa VPN kiwari ogé dimimitian pikeun nerapkeun ukuran kaamanan gede kauntungan pamaké maranéhanana. Ieu dimimitian kaluar utamana mah pikeun ngabantu meungpeuk pendataan online tur nyukcruk tapi kiwari geus dimekarkeun pikeun ngawengku ad-meungpeuk jeung dina sababaraha kasus malah solusi anti virus.

Kumaha VPN funktioniert

Ieu mangrupakeun saeutik hésé ngajelaskeun kumaha hiji VPN gawéna iwal hiji jéntré teknis saeutik anu aub. Najan kitu, pikeun jalma anu ngan hayang konsép dasar, hiji VPN nyiptakeun torowongan aman tina alat Anjeun ka Server VPN lajeng ti dinya kaluar ka web lega dunya.

Dina gede jéntré, VPN kahiji ngawangun hiji protokol komunikasi ti alat Anjeun. protokol ieu bakal nangtukeun wates von kumaha data bakal ngarambat ti alat Anjeun ka server VPN. Aya Sababaraha Protokol VPN utama nu umum, Sanajan Masing-Masing Boga Kaunggulan Jeung Nachteil Sorangan.

VPN Protokol-protokol umum

Sanajan aya sababaraha protokol komunikasi, aya sababaraha leuwih Mainstream nu ilahar dirojong unabhängig von der Marke VPN jasa. Sababaraha nu gancang, sababaraha nu laun, sababaraha leuwih aman, batur kirang kitu. pilihan kasebut Hormat gumantung sasuai ka nu Anjeun, jadi ieu bisa jadi hiji bagian alus keur anjeun nengetan lamun nuju bade ngagunakeun VPN a.

Ringkesanana –

  • OpenVPN: Buka protokol sumber nu tina Geschwindigkeit rata acan nawarkeun rojongan enkripsi kuat.
  • L2TP / IPSec: Ieu rada umum ogé sarta nawarkeun beschleunigt santun tapi gampang diblokir ku sababaraha loka nu teu migawe kahadean pamaké VPN.
  • SSTP: Teu kitu ilaharna disadiakeun jeung kumisan ti enkripsi alus teu boga loba nyarankeun sorangan pikeun.
  • IKEv2: Sambungan Pohara saum sareng utamina alus keur alat nu bagerak sanajan Maturan standar enkripsi lemah.
  • PPTP: Pohara Gancang Tapi Geus stocherte in Pinuh Ku Schlupflöchern Kaamanan Leuwih Taun.

Protokol VPN ngabandingkeun –

1- OpenVPN

OpenVPN Mangrupa Open Source Protokol VPN Jeung Nu Duanana Kakuatan Na Ogé Kelemahan Mungkin Anak. bahan buka sumber tiasa diakses ku saha, nu hartina teu ngan bisa pamaké sah jeung ningkatkeun ka dinya, tapi maranéhanana jeung karsa teu jadi pinunjul oge bisa hinterfragen eta pikeun kelemahan sarta mangpaatkeun maranéhanana.

Leungit, OpenVPN geus jadi pisan Mainstream jeung tetep salah sahiji protokol blass aman aya. Ieu ngarojong tingkat enkripsi pisan luhur kaasup naon dianggap blass sakumaha enkripsi konci ‘unzerbrechlich’ 256-bit merlukeun 2048-bit persà auténtikasi, sarta algoritma SHA160 Hash 1-bit.

Hatur nuhun ka eta mahluk Open Source, éta ogé geus diadaptasi pikeun pamakéan dina ampir kabéh Plattform dinten, ti Windows sarta ios kana Plattform langkung aheng sapertos Router jeung alat mikro kawas buah prambus Pi.

Conto – Sababaraha alat dirojong ku NordVPN – Catetan kumaha unggal alat ngarojong set sorangan tina protokol

Hanjakal, Kaamanan Tinggi Boga Nachteile Sarta OpenVPN Mindeng Katempo Salaku Mahluk Pisan langsam. Ieu kitu anu leuwih ti hiji Kompromiss, saprak éta normal yén luhur ongkos enkripsi dipake, beuki waktu eta bakal butuh pikeun ngolah Daten aliran.

2- Lapisan 2 Torowongan-Protokoll (L2TP)

Lapisan 2 Torowongan-Protokoll (L2TP) de facto tina Titik mun Tuduhkeun-Tunnelprotokoll (PPTP) jeung Lapisan 2-Neraskeun-Protokoll (L2F). Hanjakal, saprak éta teu datang dilengkepan pikeun nanganan enkripsi dinya ieu mindeng disebarkeun babarengan jeung protokol kaamanan IPSec. Pikeun tanggal, kombinasi ieu geus katempona blass aman tur teu mibanda Schwachstellen acan.

Hiji hal pikeun nuduhkeun éta protokol ieu migunakeun UDP auf Port 500, nu hartina situs nu teu ngameunangkeun lalulintas VPN bisa ngadeteksi na meungpeuk dinya gampang.

3- aman stop kontak Tunneling Protocol (SSTP)

Ngamankeun stop kontak Tunneling Protocol (SSTP) Nyaeta Salah Sahiji Nu Geus Geringes Dipikawanoh Diantara Jalma Biasa, Tapi Eieu Pohara Kapaké Saukab Sabab Geus Pinuh Diusahakeun, Dites Jeung Dihijikeun Kana Ungal Titisan Windows Saprak Poé Vista SP1.

Éta ogé pisan aman, machen kenop SSL 256-Bit na 2048-Bit SSL sertipikat / TLS. Éta ogé hanjakalna proprietäre pikeun Microsoft, jadi ayeuna die teu muka kana Prüfung umum – deui, duanana alus sarta goréng.

Vérsi 4- Internet Key Exchange 2 (IKEv2)

Internet Key Exchange vérsi 2 (IKEv2) dikembangkeun ku Microsoft sareng Cisco sareng awalna dimaksudkeun ngan ukur minangka protokol tunneling. Ku sabab éta ogé nyababkeun IPSec kanggo enkripsi. Agilitasna pikeun nyambungkeun deui sambungan anu leungit janten pisan populer di kalangan anu ngungkabkeunnana pikeun nyebarkeun VPN mobile.

5- Punkt-zu-Punkt-Tunnelprotokoll (PPTP)

Titik-ka-titik Tunnelprotokoll (PPTP) nyaeta salah sahiji dinosaurus antarana protokol VPN. nu protokol VPN pangkolotna. Sanajan aya kénéh sababaraha instansi pamakean, protokol ieu geus sakitu legana gefallen ku weg alatan badag, sela grell dina kaamanan na.

Cai Mibanda Sababaraha Schwachstellen Dipikawanoh Tur Geus Dieksploitasi Ku Boh Jungs Alus Jeung Goréng Lila Pisan, Sahingga Teu Aya wünschenswert. Kanyataanna, ayeuna the ukur nyimpen kurnia anu speed na. Salaku I disebutkeun tadi, beuki aman sambungan hiji, anu leuwih gampang geschwindigkeit nyaeta ningali turunna hiji.

Métode enkripsi jeung Kakuatan

Cara pangbasajanna pikeun ngajelaskeun enkripsi yen abdi tiasa mikir ieu sugan durcheinander informasi sahingga ngan hiji jalma anu boga pituduh kana kumaha anjeun durcheinander eta up tiasa narjamahkeun eta deui harti aslina.

Candak contona kecap tunggal – Cat.

Mun kuring nerapkeun enkripsi 256-Bit-Pikeun nu salah kecap, éta bakal jadi lengkep verschlüsselt na nicht entzifferbar. Komo Supercomputer pangkuatna di bumi bakal nyandak jutaan taun nyoba ngadekrip yén kecap tunggal kalawan enkripsi 256-Bit-Dilarapkeun ka eta.

Ogé, anu tingkatan enkripsi anu eksponensial, jadi enkripsi 128-Bit henteu nawiskeun satengah kaamanan enkripsi 256-bit. Sanajan masih beeindruckend, Para Ahli Yakin Yén Enkripsi 128-Bit-Baris Geura-Giru Jadi Pegat.

métode jeung kaunggulan enkripsi ieu kasebar normal dilarapkeun otomatis, gumantung kana anu aplikasi ieu kami nganggo, kayaning email, panyungsi, atawa program lianna. VPN di sisi séjén ngawenangkeun kami ka milih naon rupa enkripsi kami hayang, ti jenis kami milih bakal mangaruhan kinerja VPN urang.

Ku cara kieu urang tiasa ‘nyaluyukeun’ kinerja layanan VPN urang. Contona, sababaraha bisa resep enkripsi ekstrim na jadi rela berkorban Geschwindigkeit. Batur bisa resep Geschwindigkeit na sangkan nampa hiji tingkat handap enkripsi.

Kabéh ieu perlu tur kapangaruhan ku enkripsi sabab lamun nu nuju asup ka layanan VPN, Daten nu dikirim lamun nyobian pikeun ngotektak Internetmana ngaliwatan sambungan VPN énkripsi.

Abdi Garapan Persönliches VPN

Kuring ayeuna geus nalungtik, uji coba jeung experimentiert mit VPN keur bagian hadé tina sataun. Bari kuring teu janten ahli teknis di VPN acan, abdi geus pasti kapanggih kaluar leuwih ti Kuring geus kantos bener hayang ngeunaan jasa ieu.

Experkspérimén kuring dilebetkeun pamakéan VPN dina sagala rupa Plattform, kaasup aplikasi mobile android maranéhanana, Plugins Browser sareng sareng Modell pamakean béda. Sababaraha Abdi Gumbira Pas, Tapi Sababaraha Rongkah.

Kuring kudu disebutkeun yen di ahir poé, euweuh urusan kamampuhan sahiji produk a, aya kacida euweuh alesan keur naon pausahaan ieu geus layanan palanggan goréng. Na enya, kuring meunteun Inkompetenz na Faultier salaku ‘layanan palanggan goréng’.

Ausstattung nu

Keur bagian blass, tés abdi anu dilumangsungkeun ngagunakeun boh mangrupa Open-Source-VPN klien atawa aplikasi VPN dipasang dina mesin Basis Windows. Ieu Biasana Rupa, Tur Kuring Geus Kapanggih Yén éta Téh Biasana Kasus, wobei Hardware Kami Kudu Di Imah Watesan VPN Urang Leuwih Ti Nu Jasa Sorangan.

Hal pangpentingna kuring diajar ngeunaan alat-alat éta lamun diniatkeun nyebarkeun VPN nu langsung kana Router, anjeun kudu jadi sadar salah faktor pohara penting – Anjeun VPN kudu boga Prozessor tajongan-burit. Ieu téh Biasana Dugi Ka ‘Dzat-Abdi-Gusti’ Rentang Harga Router Nirkabel Konsumen, Jeung Malah Lajeng, Nu Rada Diwatesan.

Salaku conto, abdi diusahakeun sababaraha VPN auf einem Asus RT-1300UHP nu lamun rupa pikeun kalolobaan imah. Pasti Tiasa Ngadamel Malah beschleunigt Pinuh Gigabit (über LAN) Jeung Nepi Ka 400 + Mbit / s auf WiFi. Acan eta ngan junun ein Durchsatz ngeunaan 10 Mbit / s sakali VPN ieu nyetél. Dina laju nu, Prosésor ieu Geus, der 100% Terus belastet.

Jenis Router nu peryogi wir nuju ngawangkong ngeunaan anu dina rentang ti ROG Suka bungah GT-AC5300 oder Netgear Nighthawk X10 – Mahal teu norma pikeun blass rumahtangga. Malah teras, upami beschleunigt Internet Anjeun téh gancang – Engpass bakal tetep anjeun Router.

Die Internetverbindung

Kuring ngamimitian kaluar nguji VPN dina garis 50 Mbit / s nu méré kuring deukeut jeung Geschwindigkeiten diémbarkeun – Ich Biasana ngagaduhan Sabudeureun 40-45 Mbit / s. Ahirna kuring bergeser ka garis 500 Mbit / s für dimana atuh meunang sabudeureun 80% tina Geschwindigkeit diémbarkeun – ilaharna 400-410 Mbit / s.

Ieu ngan lamun kuring bergeser ka garis geschwindigkeit luhur yén kuring sadar loba VPN bajoang pikeun ngatur di geschwindigkeiten misalna alatan kombinasi faktor. Ieu ngawengku mesin maneh ngajalankeun eta on, jarak antara anjeun jeung server VPN anjeun milih, naon ongkos enkripsi Anjeun hoyong, sareng nu sanesna.

Naon geus I Dipaké ein VPN Pikeun

1- Streaming

Awalna ieu lolobana nguji Geschwindigkeit, ngan tetep rékaman lagu ogé percobaan. Sakali I tos ngadegkeun dasar hiji, abdi mimiti nguji séjén herunterladen loka atawa Video-Streaming. Keur bagian blass, abdi kapanggih yén ampir sakabéh VPN nu bisa ngalirkeun Video 4k UHD.

2- Torrenting

Torrenting diuji ogé, tangtu, sarta kuring manggihan yén hiji nguciwakeun saeutik. Jigana nu sakali beschleunigt das Internet asal anjeun ngahontal hiji titik nu tangtu, anjeun nimu yén kinerja layanan VPN Anjeun pakait nyirorot iwal mun investasi nyata kana in Infrastruktur hadé.

Kaulinan 3-

Kuring teu bener Spiel teuing (sahenteuna teu kaulinan nu masalah keur pagelaran VPN) tapi tuh butuh catetan tina kali ping. Mun anjeun anu kesel in der Hoffnung ngagunakeun VPN ngakses kaulinan éta kaluar tina nagara, anjeun bisa jadi kuciwa. Ping kali ngaronjatkeun pisan nu salajengna anjeun ti Server VPN, sanajan beschleunigt anu gancang sarta stabil.

VPN Patarosan Remen tanya (FAQ)

Naha kuring peryogi sambungan internét pikeun nganggo VPN?

Ein VPN dirancang pikeun topéng sarta ngajaga lokasi anjeun sarta Daten, tapi anjeun masih merlukeun hiji sambungan Internet.

Sabaraha Harga Jasa VPN?

Sapertos sadayana panyadia jasa, perusahaan VPN hoyong anjeun tetep sareng aranjeunna salami, saprak éta aliran pendapatan. Kaseueuran panyadia ladénan VPN nawiskeun sababaraha istilah pamayaran sapertos bulanan, saparapat jeung saterusna. Seringna langkung lami rencanana, langkung murah tingkat bulanan anjeun bakal, tapi anjeun kedah mayar sadayana kontrak sateuacanna. Nyangka Mayar Antara $ 9 Dugi $ 12 pro Bulan Rata-Rata Kanggo Kontrak Bulanan, Kalayan Diskon Dugi Ka 75% Kanggo Kontrak Jangka Panjang.

Ieu daptar ladenan VPN pangalusna dimana urang ngabandingkeun harga sareng fitur.

Bakal ngagunakeun VPN ngalambatkeun kacepetan internét kuring?

VPN dirancang heula sareng pangpayunna pikeun ngajagi idéntitas anjeun sareng jaga data anjeun aman. Hanjakalna, salah sahiji efek samping énkripsi anu dianggo pikeun ngajagi Daten anjeun nyaéta ngalambatkeun konéksi Internét anjeun. Salaku aturan jempol, harepan ngahontal henteu langkung ti 70% tina kacepetan garis anjeun saleresna nalika nganggo VPN. Faktor anu sanés sapertos jarak tina server VPN, beban server sareng sateuacana ogé bakal mangaruhan kacepetan Internét nalika anjeun ngagunakeun VPN.

Sakumaha Gancang Sambungan VPN Tiasa Angkat?

Kaseueuran panyadia ladénan VPN bakal nyarios yén anjeun moal ngawates laju anjeun. Sanajan kitu, aya kaayaan sanésna ogé ditimbang. Sakumaha anu kasebut di luhur, ngarepkeun moal nyandak langkung ti hiji tina jalur anjeun saleresna.

Sabaraha hésé pikeun nyetél sambungan VPN?

Ku leresna kedah sapertos saderhana masang aplikasi sareng ngalebetkeun nami pangguna sareng kecap konci anjeun. Teras sadaya anu anjeun kedah lakukeun nyaéta klik tombol sareng anjeun bakal nyambung ka server VPN. Hanjakalna, ieu sanés mangrupikeun solusi anu pangsaéna sareng sababaraha koneksi kedah dibutuhkeun kanggo pagelaran optimal. Seueur panyadia layanan VPN sapertos kitu NordVPN, Surfshark jeung ExpressVPN bakal gaduh Tutorial ngeunaan cara ngalakukeun ieu, gagal anu waktuna pikeun berhubung sareng staf layanan palanggan na.

Alat naon anu kuring tiasa ngajalankeun VPN?

Ieu gumantung kana panyadia ladénan VPN anjeun ngadaptarkeun. Ampir sadaya panyadia bakal ngadukung Windows, MacOS, Sareng Linux Sareng Plattform Mobile Mainstream. Seueur Bakal Ogé Ngadukung Penyebaran Router () Samentawis Sababaraha Cater Pikeun Alat Anu Langkung Aheng Sapertos Himbeer Pi.

Kusabab enkripsi 256-Bit bakal ngalambatkeun sambungan kuring jauh, éta aman pikeun kuring ngagunakeun énkripsi 128-bit?

Ieu mangrupikeun sakedik, saprak cukup kuat. Patarosan anu anjeun kedah naroskeun ka diri anjeun kedah janten, “Sabaraha privasi kuring sareng kaamanan online pikeun kuring?”

Naha aya anu terang yén kuring maké VPN?

Sababaraha jaba coba tetep kaluar pamaké VPN tur gaduh cara pikeun ngadeteksi lamun hiji sambungan asup téh ti server VPN. Zum Glück, VPN sadar ieu sareng tos datang nepi ka Gegenmaßnahmen nu mantuan. Tingali kaluar pikeun panyadia ladenan nu nawiskeun Verstohlenheit, atawa Serververschleierung.

Naha kuring ngan ukur nganggo penyambungan browser VPN?

Kuring geus diusahakeun kaluar hiji Erweiterung sababaraha panyungsi VPN sarta geus kapanggih yén pikeun bagian blass, ieu digolongkeun kana dua kategori utama. Aya jalma nu meta salaku proxies tur saukur bounce sambungan anjeun kaluar server, sarta sababaraha nu meta salaku kontrol browser pikeun aplikasi pinuh VPN. dimungkinkeun hartina anjeun masih gé perlu aplikasi VPN dipasang dina urutan nganggo Erweiterung nu. VPN ekstensi Browser anu Biasana Moal Jasa VPN Pinuh.

Naha VPN dianggo sacara sah?

Sanaos sareng henteu. Sanajan kalolobaan nagara henteu gaduh undang-undang anu ngalawan VPN dianggo, sababaraha anu leres-leres nyaram. Dina kasus anu ekstrim, sababaraha nagara henteu ngan ukur nyaram panggunaan VPN tapi ogé berpotensi ngabui pangguna VPN. Hatur nuhun, ngan ukur sababaraha nagara anu VPN parantos dilarang dugi ka ayeuna.

Naha kuring leres-leres teu tiasa dipercaya sareng VPN?

Ieu gumantung kana sabaraha aman anjeun ngagunakeun sambungan VPN sareng panyayun anu anjeun pilih. Aya seueur kasus dimana für pangguna VPN ditéwak saatos imanna dina panyadia layanan anu pamustunganana ngancik log pamaké ka penguasa.

Kacindekan: Naha anjeun ngabutuhkeun VPN a?

privasi online pribadi sahandapeun ngepung ti kitu loba arah na sigana geus kajadian sapeuting. Isro anu poé nalika urang ngan kungsi salempang ngeunaan penjahat cyber, tapi ayeuna urang ogé kedah salempang ngeunaan pausahaan.

Alami, Kabutuhan Pikeun VPN Umumna Gumantung Kana Nagara Mana Anjeun Dina, Saprak Masing-Masing Ngagaduhan Tingkat Ancaman Anu Béda. Pertanyaanana sanés mangrupikeun anu tiasa dijawab ku enya basajan atanapi henteu.

nilai global VPN pasar (milyar, USD) – Sumber: statista

Sanajan kitu, tina laju kanaékan nilai pasar VPN global, Abdi moal disebutkeun yen eta pisan dipikaresep anjeun gé butuh salah früher atanapi engké. Geus waktuna geus kaliwat nu pamaké individu dimimitian nyokot privasi sarta kaamanan maranéhanana online für teu dibales jeung néangan cara pikeun ngamankeun informasi maranéhanana.

Simkuring geus selbstgefällig ngagunakeun Internet teuing cara sarua nu urang salawasna kudu, ngan ngotektak sakumaha seneng sakumaha tiasa. Leres, Virus jeung Malware geus dijieun kami leuwih vorsichtig, tapi teu pira geus robah.

Pribadi, kuring ngarasa yén nyoko layanan VPN kedah lengkah saterusna unggal pamaké Internet verpflichtet. Aya anu peryogi mencét megatkeun kaluar ti Denkweise yen kami teu kaancam ku naon kami ngalakukeun online.

Candak contona jalma anu ngan ukur hoyong online sareng milari sababaraha gambar tina ucing lucu. Nalika ngalakukeun éta, inpormasi sapertos kabiasaan surfen na, resep / henteu resep, lokasi, sareng seueur deui und dimaksud dikumpulkeun ku otoritas atanapi organisasi. Naha éta henteu nyangka pikasieuneun pikeun ngadorong sababaraha jinis tindakan?

Ku kituna, abdi nyebutkeun enya, malah lamun dipikir anjeun teu butuh VPN a – Anjeun bener ngalakukeun.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map