Rrjeti privat virtual (VPN): Një udhëzues shumë i detajuar për Newbies

Shërbimet Virtual Private Network (VPN) se může stát nxehtë në nte eit sotme qa nga privatësia and internetit po vjen nën zjarr nga shumë drejtime. Kompanit po përpiqen të dhëna për përdoruesit e pneumatik deri në masën që po bëhet tepër ndërhyrëse (Dëshironi shembull? Kjo, kjo, kjodhe kjo) ndërsa mnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn ….


* Skema e nxehtësisë së lokacioneve ku NSA mbledh të dhëna online duke përdorur Informatorin e papërmbajtur, nje mjeth and analizës së të dhënave që përdoret nga Agjencia Kombëtare SSA Shash. burimi: Guardian

Zaznamenal jsem raději k produkci na Facebooku, Google, softueri i Microsoft a shumë, por teknologjia me përparim të shpejtë a kaundu kñto kompani që të ….

Dnd nrërsa qeveritë mund të luftojnë për të kontrolluar situatën, disa raste ata vetë janë fajtorë për të njëjatat mëkate që korporatat po ballafaqohen me problememe – ndërhyrje e privatëjsimanis no bullmhigh.

Pracujete na internetu a jednotlivci na internetu nemusíte dělat internet? Pørgjigja na çon në temën tonë të VPN-ve.

Contents

Këshilla të ekspertëve

Disa se neobejde bez toho, abych zhřešil, často jsem měl pneumatiky. Ata pretendojnë të ofrojnë shërbime fizike në vende të ndryshme, por disa prej pneumatiky janë në të vërtetë virtuale. Mé fjalë të tjera, mund të jen jsem ví nur server n’e vendosur në një vend, por të merrni një addressë IP to caktuar në një vend ieetër. Pher shembull, një server në Kinë mund të jetë në të vërtetë nga SHBA.

Kjo është e keqe sepse kjo to the theë the the dhënat tuaja kalojnë nëpër server të shumëfishta në pjesë tëdrydry on the botens përpara se aréjnë destacionin përfundimtar. Nuk ka asnjë garanci se kriminelët kibernetikë, agjencitë e fshehta të fshehta të informacionite ose gjuetarët e shkeljes së të drejtave autorit can can dorën e pneumatik noë nga noë k serveru na ndëm.

Zjistěte si, zda chcete použít krypetu, abyste si ověřili, že jste ověřili prodejce a připojili se k VPN. Këtu janë katër mjete që mund të përdorni –

 1. Ping Test Tool nga CA Syntetický monitor aplikace
 2. Nástroj Traceroute Tool nga CA Synthetic Monitor
 3. BGP Toolkit nga Hurricane Electric Services
 4. Nástroj Komanda Prompt aka CMD në Windows

– Hamza Shahid, BestVPN.co

Siguri

Shumë shërbime VPN sot po fillojnë të zbatojnë masa më të mëdha sigurie për të përfituar përdoruesit e pneumatik. Filloi krysisht për tdi ndhmuar në bllokimin e dumbledimes the dhënave on internet, por tani është zgjeruar për të përfshirë ad-bllokimin dhe disa raste edhe zgjidhjet virus.

Si funksionon VPN

Pakshtë pak e vështirë për të përshkruar se si punon një VPN nëse nuk përfshihet një hollësi e vogël teknike. Megjithatë, a to qan duan vetëm conceptin basë, një VPN krijon një tunel tcu sigurt nga pajisja juaj në serverin VPN dhe pastaj nga atje nr rrjetin botëror.

Mé hollësisht, VPN krijon së pari një protokoll komunikimi nga pajisja juaj. Ky protokoll do të përcaktojë kufijtë is the t’dhhnat to the udhëtojnë nga pajisja juaj në serverin VPN. Ekzistojnë disa protokolle kryesore VPN for alat janë të zakonshme, edhe pse secili ka avantazhet dav disavantazhet e veta.

Protokollet e përbashkëta VPN

Megjithëse ka shumë protokolle communimi, ekzistojnë disa nga a to the zakonshme të cilat mbështeten normalisht pavarësisht nga markë e shërbimit VPN. Disa janë më të shpejtë, disa janë më të ngadalshëm, disa më tigure, të tjerë më pak. Zjistili jsme, že je to možné, že máte k dispozici tuňák, který je připraven k munici, ale máte k dispozici i VPN, a můžete se připojit k VPN..

Në përmbledhje –

 • OpenVPN: Protokolli me burim i hapur i cili është me shpejtësi mesatare, por ofron mbështetje të fortë të enkriptimit.
 • L2TP / IPSec: Kjo është mjaft e zakonshme d on ofron shpejtësi të përshtatshme, por lehtë bllokohet nga disa vende që nuk favorizojnë përdoruesit e VPN.
 • SSTP: Jo aq e zakonshme dhe mënjanë nga šifrování Mirë nuk ka shumë për të rekomanduar veten për të.
 • IKEv2: Lidhje shumë e shpejtë dhe veçanërisht e mirë për pajisjet mobile edhe pse of standardnë standarde më të ulëta të enkriptimit.
 • PPTP: Shumë shpejt, por ka qenë i mbushur plot me prapavijë të sigurisë gjatë viteve.

Server VPN VPN –

1 – OpenVPN

OpenVPN protokshtë një protokoll VPN me burim të hapur dhe kjo është edhe forca e saj, ashtu edhe dobësia e saj e mundshme. Material me burim to hapur mund të arrihen nga dikush, që to theë se jo vetëm përdoruesit e ligjshëm mund të përdorin dhe poudrimsojnë atë, por ata që nuk kanë qëllime aq të mëd’n’n’n’hebë.

Megjithatë, OpenVPN shshtë bërë shumë e zakonshme dhe mbetet një nga protokollet is sigurta në dispozicion. Ai mbështet nivele shumë të larta të encriptimit duke përfshirë atë që konsiderohet më së shumti si šifrování kyçe 256-bit i "pathyeshëm", që kërkon autentifikim RSA 2048-bit dhe një algoritëm SHA160 hash të 1-bit.

Fale suke duke qenë burim i hapur, ai është përshtatur edhe për pothuajse të gjitha platformat sot, nga Windows a iOS në platforma m e ekzotike, ro routers the pyžisjet micro si Raspberry Pi.

Shembull – Disa nga pajisjet e mbështetura nga NordVPN – Vini re is si çdo pajisje mbështet grupin e vet with a protocolleve

Tučný tuk, sigurie a laťka na dobré úrovni a na OpenVPN, který je parou shpesh si shumë i ngadalshëm. Kjo megjithatë është më shumë një kompromis, pasi është normalale që sa më i lartë të jetë shkalla e enkripcesit që përdoret, aq më shumë kohë do tête duhet përunning e rrjedhave të dhënave.

Protokol 2- tunelu 2 (L2TP)

Vrstva 2 Protokolli i Tunelit (L2TP) „de facto i Pika nė protokollin e tunelimit tëpës (PPTP) dhe Forwarding Protocol (L2F). Tučně se píše, pasuje se a děláš šifrování trajtuarem, také shpesh shpërndahej s bashku me protokollin e sigurisë IPsec. Deri më sot, ky kombinim është parë si më i sigurtë nuk ka ende dobësi.

Nově vytvořený server s protokolem UDP není portin 500, který je prodáván bez připojení k síti VPN, pokud je server VPN připojen k síti VPN..

Protokolli 3-Secure Socket Tunneling (SSTP)

Protokol Secure Socket Tunneling Protocol (SSTP) „ai që është më i vogël në mesin e njerëzve të rregullt, por është shumë e dobishme thjesht sepse është provuar plotensisht, ….

Gshtë gjithashtu shumë i sigurt, duke përdorur çelësat 256-bit SSL SSL certifikatat 2048-bit SSL / TLS. Fatshtë për fat të keq edhe pronësia e Microsoft, kështu që nuk është e hapur për shqyrtim publ – përsëri, si të mirë ashtu edhe të keq.

4- Internet Key Exchange verze 2 (IKEv2)

Verze 2 a klíč k uložení internetového připojení (IKEv2) v základní verzi aplikace Microsoft Microsoft Cisco a jeho další aktualizace v rámci protokolů tunelizimi. Prandaj, ai gjithashtu përdor përdorimin e IPSec për kriptim. Shkathtësia e saj pêr t’u me lidhjet e Humbura ka bërë që ajo the jetë shumë e popullarizuar në mesin etyty që përdorin atë për vendosjen në celular të VPN-ve.

5 – Protokolli i Tunneling Point-to-Point (PPTP)

Protokolli i Tunneling Point-to-Point (PPTP) VPNshtë një nga dinosaurët në mesin e protokolleve VPN. protokollet VPN vjetra VPN. Megjithëse ka ende disa raste with a pebrdimit, Ky protokoll ka rënë kryesisht nga rruga e rrugës për shkak të boshllëqeve të mëdha dhe tuk dmeshme në sigurinë e saj.

Ajo ka disa dobësi të njohura dhe është shfrytëzuar nga të dy djemtë e mirë dhe tq keq shumë kohë më parë, duke e bërë atë më të dëshirueshme. Ne, fakt, že jsem v duchu, ale také. Pokud budete chtít, můžete si být jisti, že je víra, shpejtésie a mundshme, že je shohësh një rënie.

Metodat e Encryption dhe Forca

Mënyra më e thjeshtë për të përshkruar enkriptimin që unën mund të mendoj është që ndoshta të grumbulloj informacione në mënyrë që vetëm një person që ka udhëzuesin se s e keni future at the buy in the the down to the down the down to the down to the down on the mund.

Merrni për shembull një fjalë të vetme – Kat.

Nease unë aplikoj 256-bit šifrování p’r at një fjalë, io to is is is iste is bte is ate underfetable. Edhe superkompjuterit më të fuqishëm në tokë do then duhen miliona vjet duke u përpjekur të dekriptojnë at fjalë të vetme me šifrování 256-bit tue aplikuar në të.

Gjithashtu, nivelet e šifrování janë eksponenciale, kështu që šifrování 128-bitový nuk ofron gjysmën e sigurisë së šifrování 256-bit. Edhe pse ende is frikshëm, ekspertët besojnë se 128-bit šifrování sshpejti do thyhet.

Další metody, které jsou k dispozici v normálních aplikačních automatech, jsou různé aplikace, které jsou k dispozici, e-maily, zprávy nebo jiné programy. VPN nga ana tjetër on lejojnë të zgjedhim se çfarë lloje të zašifrování ne duam, pasi ql lloji ne zgjedhim do tik ndikojë në performancën tonë VPN.

Në këtë mënyrë ne mund të "përshtatim" provádět VPN a VPN připojení. Për shembull, disa mund të preferojnë kriptimin ekstrem dhe të jenë të gatshëm të sakrifikojnë shpejtësinë. Teda tjerë mund të preferojnë shpejtësinë dhe kështu të pranojnë një nivel më të ulët të enkriptimit.

E-mail s doménou a předběhnou kriptimi sepse kurge jeni reggentruar në një shërbim VPN, the dhënat që dërgoni kur përpiqeni të kërkoni VPN in VPN VPN.

Përvoja ime personale VPN

Pokud jste tančili, ověřte si, že VPN VPN není k dispozici. Ndërsa unë nuk mund të jetë një ekspert teknik në VPNs ende, unë me me siguri kuptova më shumë se kurrë që kam dashur me të vërtetë për këto shërbime.

Eksperimentet e mia canë përfshirë përdorimin e VPN në platforma të ndryshme, duke përfshirë aplikacion e pneumatik Android mobile, pluginy prohlížeče me mode ndryshme të përdorimit. Disa unë kam qenë i befasuar këndshëm, por disa zhgënjyer krejtësisht.

Mé duhet, který se používá k získání finančních prostředků, je maras parasysh aftësitë e një producti, nuk ka absolutisht asnjë arsye për asnjë nga këto kompani që të kenë shërbim të keq të klienti. Po, un e e vlerësoj paaftësinë dhe përtacinë si ‘shërbim i keq i clientit’.

Pajisjet

Nejprve si přečtěte, vyzkoušejte a kryjte vévody, kteří jsou klienti, kteří se připojují k síti VPN a aplikují VPN a instalují se na základnu Windows. Kone zakončitt janë the mi gheur the cam gjetur se zakonisht ndodh që hardueri që ne kemi në shtëpi kufizon VPN-në tonë më shumë sesa vetë shërbimi.

Gjëja më e rëndësishme që cam mësuar në vífje me pajisjet êshtë se nëe keni ndërmend të vendosni VPN direkt në router tuaj, ju duhet to justi vetëdijshëm për një faktor shumë nëkënëëë këëkëjëjjjjj. Kěto zakonisht janë të kufizuara no rangun e çmimeve "Ó můj bože" směrovač pa tel të konsumatorëve, dad madje edhe atëherë, janë mjaft të kufizuara.

Pokud se chcete připojit k VPN, musíte si vybrat z různých variant Asus RT-1300UHP a můžete si je nechat ujít a shumicën shive. Bezpečné připojení k internetu přes Wi-Fi a bezdrátové sítě LAN s Wi-Fi 400 Mb / s. Megiithatë, ai arriti vetëm një xhiro rreth 10 Mbps sapo u krijua VPN. Në atë shkallë, procesori tashmë ishte duke u lodhur në 100% vazhdimisht.

Lloji i routerit on the new cilin po flasim është në rangun e ROG Rapture GT-AC5300 nebo Netgear Nighthawk X10 – Shtrenjtë dhe jo standard për shumicën eamilyjeve. Edhe atëherë, nëse shpejtësia e internetit është e shpejtë – ngushtësia to të mbetet router juaj.

Lidhja e Internetit

Fillova testuje VPN síť s rychlostí 50 Mb / s, což je možné získat za reklamu, zakončení kamery 40-45 Mb / s. Vydělejte si na zhvendos na lince 500 Mb / s, když se můžete nechat marrovat rreth 80% za shpejtësive të reklamohen – normalisht 400-410 Mbps.

Ishte vetëm kur u zhvendosja në një linjë me shpejtësi më të lartë që kuptova se shumë VPN përpiqen të menaxhojnë me shpejtësi tilla për shkak të një kombinimi factorësh. Kjo përfshin makinën që ju e përdorni, distancën ndërmjet jush dhe serverit VPN që zgjidhni, cilat standard të enkriptimit ju preferoni dhe mum shumë.

Ajo që unë kam përdorur një VPN për

1 streamování

Žádné další údaje nejsou k dispozici, ale je možné, že je zaznamenán nový rekord a který je k dispozici. Pasi tish kisha vendosur një bazë, fillova të testoja vende të tjera të shkarkimit ose video streaming. Přizpůsobte se madhe, kam gjetur se pothuajse tj gjitha VPN-janë të afta to transmetojnë videot 4k UHD.

2 – Torrenting

Torrenting u testua gjithashtu, sigurisht, dhe kam gjetur se pak zhgënjyese. Mendoj se sapo shpejtësia e internetit nè internet tê arrijë një pikë të caktuar, to abu zbuloni is performanca e shërbimit tuaj të VPN-in bie në mënyrë dramatike nëse nuk n Investice shumë në një infrastrukturë më të.

3-hraní

Nezaujmete nuk luajnë shumë (paktën jo lojërat që kanë rëndësi për performancë e VPN), por unë kam marrë parasysh ping herë. Nëse jeni një lojtar që shpreson të përdorni VPN pêr tê hyrë në një lojë që është jashtë vendit tuaj, mund të jeni të zhgënjyer. Kohet e Ping rriten shumë is the shumë që të jeni nga serverat VPN, edhe nëse shpejtësitë janë të shpejta dhe të qëndrueshme.

VPN Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ)

Kamera není připojena k internetu a je připojena k VPN?

Një VPN projektushtë projektar për t ma maskar dhe mrehtur vendndodhjen dhe të dhënat tuaja, por a end keni nevoje për një lidhje në Internet.

Sa kushton një shërbim VPN?

Pokud máte k dispozici více, připojte se k VPN VPN a dejte si pozor, abyste si mohli nechat ujít, aby vaše pneumatika vypadala velmi rychle. Shumica e ofruesve të shërbimeve të VPN of projectnë kushte të ndryshme pagese, si janë: mujore, tremujore etj. Shumica e kohëve më të gjatë se sa plani, aq më e lirë do të jetë niveli juuj mujor, por do té duhet paguani tag githith kontratën paraprakisht. Prizeni paguani midis 9 deri 12 $ nii muaj mesatarisht për kontratat mujore, me zbritje deri në 75% p kontr. Afatgjata.

Këtu është lista e shërbimet më të mira VPN ku krahasojmë çmimet dhe veçoritë.

A do tad ngadalësoni shpejtësinë e internetit duke përdorur një VPN?

VPN-janë krijuar para së gjithash për at the chycení identitetin tuaj dhe për t’i mbajtur të dhënat tuaja të sigurta. Fatkeqësisht, një nga effectet anësore të kriptimit që përdoret për të mirdtur të dhënat tuaja është se ngadalëson lidhjen tuaj në internet. Pokud si přejete, aby se připojili k 70% účtům, budete aktuálně připojeni k síti VPN. Faktory jsou vzdáleny na serverech VPN, které jsou umístěny na serverech a na serverech a serverech a serverech na internetu. Internetové připojení na serverech VPN a serverech VPN.

Je třeba také VPN VPN?

Shumica e ofruesve të shërbimeve VPN do t’ju tregojnë se nuk do tuf kufizojnë shpejtësinë tuaj. Sidoqoftë, ka rrethana të tjera për t’u marrë parasysh gjithashtu. Pokud se rozhodnete pro více informací, budete se připojovat k mému shumë se një tp shpejtësisë tuaj to linejës aktuale.

V takovém případě je třeba VPN prodávat?

Nainstaloval jsem duet, který byl nainstalován a nainstalován v nouzi a aplikován do budoucna. Je možné, že budete mít k dispozici tlačítko VPN, ale kliknete na tlačítko VPN na serveru. Fatkeqësisht, kjo nuk është gjithmonë zgjidhja më e mirë d’a disa lidhund on the duhet të shkulen për performancën optimale. Shumë of the thes shërbimeve VPN and psh NordVPN, Surfshark dhe ExpressVPN to the ketë mësime with the ta bëjnë këtë, duke mos dështuar që është koha për t Marshë kontakte me stafin e pneumatik teb shimrbitit.

Virtuální připojení VPN?

Kjo varet nga cili ofrues i shërbimit VPN me të cilin regjistroheni. V systému Windows, MacOS a Linuxu je možné používat platformu pro kryptografii. Shumë do të mbështesin vendosjen e ruterit () ndërsa disa kujdesem për pajisjet on ezotike siç është Raspberry Pi.

Meqenëse kriptimi X -UMX-bit do tad ngasalësojë lidhjen time shumë, аshtë e sigurt për mua të përdor šifrování 256-bit?

Kjo është pak e ndërlikuar, pasi janë mjaft të forta. Pyetja që duhet të bëni vetes duhet të jetë, "Neexistuje důvěryhodná internetová internetová reklama?"

A do ta dijë dikush që jam duke përdorur një VPN?

Diskrétní server VPN VPN se připojuje k VPN serverům VPN, které jsou dostupné na serverech VPN a VPN serverech. Fatmirësisht, VPN-the janë të vetëdijshëm për këtë dhe canë dalë me kundërveprime që ndihmojnë. Shikoni pear ofruesit e shërbimeve të cilat ofrojnë vjedhje, ose skamje Server.

Největší věda një shtesë të shfletuesit VPN?

Kam prověří dispečerské VPN připojení k internetu, když se připojíte k pjesën më tad madhe, když se píšete v kategorii krysore. Očekává se, že se připojíte k serverům, které jsou připojeny k serverům, aby se dalo ovládat pomocí aplikace VPN a aplikace VPN. K fondům, které jsou k dispozici, se můžete připojit k aplikacím VPN na instalaci a nainstalovat je, aby se dalo získat peníze. Začínáme s VPN sítí zakončena nuk janë shërbime të plota VPN.

Janë të ligjshme përdorimi i VPN-ve?

Po Jo Edhe pse shumica e vendeve nuk canë ligje kundër përdorimeve të VPN, disa plotësisht e ndalojnë atë. Žádné rastrové ekvalizéry, disa vende jo vetëm që ndalojnë përdorimin e VPN at ed a pundrdesit e mundshëm to burgut t VPN-së. Fatmirësisht, ka vetëm një pjesë e vogël e vendeve ku VPN-të janë ndaluar deri më tani.

A jam plotësisht e pashtershme me një VPN?

Chcete-li se připojit k různým druhům, je nutné zajistit VPN připojení k cilinu ze svých služeb. Přizpůsobení rastru v síti VPN a zastavení připojení k internetu bez nutnosti připojení k přepážce pomocí přepínače a přepínače v autorizovaných sadách.

Përfundim: Keni nevojë për VPN?

Privatësia personale në internet është nën rrethim nga kaq shumë drejtime duket se ka ndodhur brenda natës. Pryč z toho, co nevíš, abys měl kriminální kibernetiku, poranil du gjithashtu duhet, abys šel, abys mohl být vjediní, když budeš chtít,.

Natyrisht, nevoja juuj pjr një VPN do t is iste is maskte vares nga cili vend ju jeni brenda, pasi secili no nivele të ndryshme kërcënimi. Pyetja nuk është diça për të cilën mund të përgjigjet me një po ose jo të thjeshtë.

Vlera globale e tregut VPN (miliardë, USD) – Burimi: Statista

Megjithatë, nga shkalla e rritjes në vlera e tregut global VPN, Unë to të them ‘umshtë shumë e mundshme që do t’ju duhet një her ot von oe. Kohshtë koha e kaluar që përdoruesit individualë canë filluar të marrin privatësinë dhe sigurinë e pneumatik online për të dhënë dhe të kërkojnë mënyra për tiguri informacion e pneumatik.

Ne kemi qenë të vetëdijshëm duke përdorur internetin shumë në të njëjtën mënyrë në të cilën ne gjithmonë kemi, vetëm duke shfletuar sa tum lumtur që mund të jetë. Vírus, viruset Malhe na kanë bërë më të kujdesshëm, por jo shumë ka ndryshuar.

Personalisht, mendoj is miratimi at një shërbimi VPN duhet to jet jet hapi i ardhshëm që secili përdorues on internetit merr përsipër. Ekziston një nevojë urgjente për të dalë nga mendësia se ne nuk kërcënohemi nga ajo që bëjmë në internet.

Merrni për shembull dikë që thjesht dëshiron të shkojë në internet dhe të shikoni p’r disa fotografi on disa maceve të lezetshme. Další informace, informace o tom, co se děje a kde / které jsou shfletimit, pqlimet / pëlqimet, vendndodhja dhe shumë më tepër janë duke u bërë t mbledhura nga autoritetet ose organizate. Nuk je předělána na mém dně, aby se detyruar ndonjë formë veprimi?

Pra, un ‘them po, edhe nëse mendoni se nuk keni nevojë për një VPN – Ju me të vërtetë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map