30 Këshilla të Bloggerit se si të rritet leximi i blogut

Krijimi i një blogu që tërheq lexuesit nga kthimi është qëllimi i çdo blogeri.


Të gjithë ne jemi të vetëdijshëm për të shkruar postime në blog vetëm nuk do të na sjellin rezultate. Blog-u ynë duhet të ketë një audiencë që lexon dhe angazhohet me përmbajtjen.

Pse tërheqja e lexuesve besnikë të blogut ka rëndësi? Ka 73.9 milion postime në WordPress.com vetëm në një muaj (Dhjetor 2016, burimi).

Për fat të mirë, ka shumë gjëra që mund të bëjmë për të mbajtur vizitorët të kthehen për më shumë. Ne mund të shkruajmë përmbajtje më të gjatë, ta integrojmë atë përmbajtje me mediat sociale, të promovojmë blogun tonë, të ofrojmë veçori unike, etj.

Në postimet e mëparshme në blog, ne kemi sugjeruar gjithashtu disa nga metodat e kutisë për të rritur lexueshmërinë e blogut:

 1. Rritni teknikën tuaj të tregimit për të lidh lexuesit tuaj.
 2. Përdorni shërbimin telefonik falas për të tërhequr dëgjuesit.
 3. Filloni me marketing në video për blogun tuaj.

Por, cila është mënyra më efektive ose mënyra me kosto efektive për të filluar?

Këshilla të ekspertëve për të rritur lexueshmërinë në blog

Për të marrë një pamje më të mirë, kam arritur tek 30 blogerë me një pyetje:

“Si e rritni lexuesin tuaj në blog?”

Përgjigjet ishin ndriçuese. Ka shumë këshilla të dobishme që kam mësuar kur fillova të mbledh komente.

Këtu është lista e blogerëve në asnjë mënyrë të veçantë:

Michael Pozdnev / Lisa Sicard / Kulwant Nagi / Ashley Faulkes / Sharon Hurley Hall / Chris Well / Nate Shivar / Daren Low / / Brian Jackson / Harleena Singh / David Hartshorne / Amanda Menzies / Jasper / Stuart Davidson / Mike Allton / Tereza Litsa / Cent Muru / Kathryn Trainer / Chris Makara / Marina Barayeva / Bill Achola / Patricia Weber / Michael Karp / Jason Quey / Lorrene Regularisht / Viktor Egri / Dante Harker / Susan Payton / Justice Mitchell / Julie Blakley

Pra, merrni veten të qetë dhe le të zbresë në të!

Michael Pozdnev – IWannaBeABlogger

Pozdnev shprehu se kur ka një konkurrencë të fortë, është shumë e rëndësishme të zgjedhësh strategjinë e duhur për rritjen e numrit të lexuesve tuaj.

Zgjodha mënyrën e ndërtimit të marrëdhënieve me blogerët e tjerë. Mënyra e miqësisë, ”ndau ai. “Unë po zgjidhja miqtë e mi të ardhshëm nga komentuesit. Ata që komentuan artikujt që kanë të bëjnë me temën time.

Kjo është mënyra se si Pozdnev doli me teknikën e tij të informimit të blogerit – Teknika e komentuesve të BFF.

“Nëse e shihni më afër, do të shihni se secili nga artikujt e mi merr më shumë se 90 komente dhe 1k aksione sociale. E gjithë kjo u bë e mundur falë miqësisë. “

Pasi Pozdnev kishte miq, trafiku i tij si nga media sociale, ashtu edhe nga motorët e kërkimit filloi të rritet. “Më e rëndësishmja, kam marrë mbështetje nga njerëzit me mendje!”

Lisa Sicard – InspireToThrive

Lisa Sicard mësoi të rritet leximi i saj në blog duke komentuar rregullisht postimet në blog të njerëzve të tjerë. Ajo këshillon që të bëheni të njohur si një komentues kryesor në kamaren tuaj të veçantë.

Një mënyrë tjetër për të rritur audiencën tuaj në blog për të rritur listën tuaj të postës elektronike. Ofroni një eBook falas ose një produkt. Mos u shisni në postë elektronike dhe siguroni disa informacione të shkëlqyera për lexuesit tuaj. Sigurohuni që ta promovoni atë në blogun tuaj dhe në fund të postimeve tuaja.

Sicard gjithashtu beson se një mënyrë tjetër për të ndërtuar leximin tuaj është që të mos bëni pushimet tuaja shumë të gjata (30+ ditë).

Ajo shtoi: «Shumë njerëz po fillojnë dhe po braktisin tërë kohën, kështu që lista juaj është si një derë rrotulluese. Gjithmonë të jetë atje diku në ndonjë farë mënyre për tu vërejtur. Mos jini në çdo rrjet shoqëror, zgjidhni ato me të cilat ndjeheni rehat dhe që punojnë për ju! “

Kulwant Nagi – BloggingCage

Kulwant Nagi shprehu mendimin se blogezimi i miqve mund të jetë një nga mënyrat më të mira për të rritur një lexues të blogut. Me anë të blogjeve të miqve, ju mund të krijoni praninë tuaj përpara një audiencë përkatëse që tashmë viziton bloge të shkëlqyera.

Nagi tha, “Shkruaj një përmbajtje të thelluar EPIC dhe dorëzoje atë në blogje cilësore. Nëse e lidhni audiencën me fjalët tuaja, ata ka shumë të ngjarë të vizitojnë blogun tuaj përmes bios së autorit. “

Nagi gjithashtu inkurajoi blogerët të përfshiheshin në intervista audio, video dhe teksti në bloge të tjera specifike. “Ndani historinë tuaj me botën. Ndani këshilla unike që po sjellin rezultate të mira. Kjo mund të prekni më shumë njerëz dhe t’i tërheqni ata në blogun tuaj. “

Ashley Faulkes – MadLemmings

Ashley Faulkes shprehet se një nga mënyrat më të mira për t’i bërë përshtypje njerëzve dhe i tërheq ata për tu bërë një tifoz dhe lexues është krijimi i përmbajtjeve të mahnitshme.

“E di, vetëm kjo nuk ju ndihmon. Kështu që, më lejoni t’ju jap një shembull së bashku me disa arsye… ”- ofroi ajo.

Ju mund të shkruani 10 postime interesante në blog mbi tema që rrihen deri në vdekje (gjë që është pothuajse e pashmangshme sot) Ose mund të shkruani diçka të mrekullueshme që është “sipër dhe më tej”, ajo që tashmë është atje. Sigurisht, zgjat 5x për aq kohë, por patjetër që do të dalloheni dhe do të merrni shumë më tepër lexues.

Dëshironi një shembull?

Kam shkruar një postim se si të krijoni përmbajtjen më të mirë të SEO vetëm disa muaj më parë. Ajo shkatërroi të gjitha aspektet e shkrimit të përmbajtjes dhe optimizimin e saj për SEO.

Përfshiu aq detaje dhe shembuj sa mund të gjeja. Kishte imazhe, citime, video dhe madje krijova një infografik për të shkuar me të.

Faulkes mendon se duke krijuar një përmbajtje kaq të mahnitshme do të zbuloni se ajo jo vetëm që ndahet dhe lidhet me shumë më tepër, por do të merrni një vëmendje shumë më të madhe dhe lexuesit si rezultat. Për shembull, postimi që ajo përmend më lart ka tashmë 2300 aksione në mediat sociale.

“Vetëm sigurohuni që të gjeni temën e duhur (për ngrohtë dhe audiencën tuaj) dhe diçka që mund ta mposhtni konkursin më parë.”

Salla Sharon Hurley – SharonHH

Mënyra kryesore që Sharon Hurley Hall rrit lexueshmërinë e saj në blog është përmes ndarjes së zgjuar sociale.

Unë përdor Twitter shumë, por është aq i zënë sa është e lehtë për njerëzit të humbasin atë që ndani. Për ta kundërshtuar këtë, duhet të marr përmbajtjen time përpara njerëzve të ndryshëm në periudha të ndryshme. Unë përdor dy mjete për këtë: Missinglettr dhe Buffer. Kur e lidhni blogun tuaj me Missinglettr, ajo krijon një fushatë me tweets me imazhe dhe tekst për të mbaruar vitin e ardhshëm. Ju mund të shtoni dhe modifikoni hashtags dhe të fshini azhurnimet që nuk ju pëlqen, pastaj të aprovoni fushatën.

Meqenëse Hall gjithashtu shkruan në shumë blog (me lidhje në faqen e saj), ajo dëshiron të promovojë atë përmbajtje gjithashtu. Ajo ndau: “Këtu hyn Buffer. Unë Buferoj postin, duke përdorur funksionin Scheduler Power për të postuar azhurnime paksa të ndryshme gjatë një muaji ose më shumë. Unë gjithashtu kontrolloj Analizat e Buffer për të parë se cilat azhurnime kanë bërë mirë, kështu që mund t’i ndaj përsëri ato më vonë. “

“Kjo strategji jo vetëm që rrit lexueshmërinë e blogut tim, por gjithashtu tërheq klientët që duan që unë të bëj blog profesionalisht për ta – një fitore e dyfishtë!”

Chris Well – BuildYourBrandAcademy

Chris Well ka një veprim unik për të sjellë më shumë lexues në blogun tuaj. Ai promovon artikuj me gjelbërim të përhershëm në mediat sociale. Ndërsa e tha, ai i promovon ato «në mënyrë të përsëritur».

Ai ndau, “Shumë shpesh, blogerët do të dërgojnë një mesazh të vetëm që do të bëhet me të. Por vetëm një përqindje e ndjekësve do të shohin cilindo postim. Prandaj, ideali është të dërgoni postime të shumta në periudha të ndryshme në ditë të ndryshme, për të arritur më shumë nga ndjekësit tuaj. “

Epo ofron një plan të thjeshtë tre-hapësh për t’ju ndihmuar të promovoni artikuj me gjelbërim të përhershëm:

 1. Krijoni tre ose katër mënyra për të përshkruar atë pjesë të përmbajtjes. Mundohuni t’i afroheni postit nga këndvështrime të ndryshme ose të gjeni pika të ndryshme interesi.
 2. Krijoni grafika të përshtatshme të mediave sociale për të shoqëruar këto postime. Përdorni mjete falas si Pablo ose Canva.
 3. Programoni këto postime për të ciklin pafund me mjete falas si Recurpost ose Social Jukebox.

Nate Shivar – ShivarWeb

Nate Shivar përqendrohet në personat e përdoruesve për të kuptuar se kush do të ishte një lexues i mirë për blogun e tij dhe si të synonte ata lexues.

“Unë kam 3 persona përdorues që përfaqësojnë njerëz që do të ishin mirë për blogun tim. Unë kam zhvilluar tema të përmbajtjes që adresojnë shqetësimet e tyre. Brenda atyre temave të përmbajtjes, unë përmbaj përmbajtje të thellë & hulumtim fjalen për të kuptuar saktësisht se çfarë përmbajtje dëshirojnë & ato që ata duan të shohin brenda asaj përmbajtje. “

Pas publikimit, Shivar bën reklamat standarde sociale, promovimin e postës elektronike dhe reklamat sociale me pagesë. “Por dy gjërat kryesore janë që unë të qëndroj i qëndrueshëm me kalimin e kohës, dhe ta mbaj përmbajtjen time të vjetër më të suksesshme të azhurnuar dhe të freskët.”

Me kalimin e kohës, ndërtimi i një lexuesi është si ndërtimi i një muri – shtoni tulla nga tulla dhe mos lejoni që ajo të bjerë poshtë.

Daren Low – Bitcatcha

Një nga metodat që Daren Low përdor për të rritur lexueshmërinë e tij është duke ofruar mundësinë që të ftuarit të postojnë në faqen e tij.

Duket e çuditshme në fillim sepse duket se në vend që të rritet leximi im unë po i nxjerr jashtë. Sidoqoftë unë mendoj ndryshe sepse me blogerët mysafirë përreth, jo vetëm që takoj më shumë njerëz (vetë blogerët e ftuar), marr promovime falas për blogun tim.

Metoda funksionon mirë sepse është një fitore / fitore. Bloggerët e ftuar arrijnë audiencën në faqen e Low-it, por edhe blogu i tij merr ekspozim teksa ndajnë postimin e miqve në kanalet e tyre në median sociale.

Si rezultat, të dy kemi mundësinë për të hyrë në lexueshmërinë e njëri-tjetrit. Unë e shoh këtë si një situatë të favorshme. Për më tepër, marrja e reklamave në Facebook është një mënyrë efektive për të zgjeruar mundësitë e mia. Post-rritja vjen në dispozicion për promovimin e blogposts për një turmë shumë më të madhe. Sidoqoftë, këto 2 metoda funksionojnë vetëm nëse postimi i blogut në fjalë është me cilësi të nivelit të lartë. “

Brian Jackson – BrianJackson

Blog-u i Brian Jackson u rrit në një mënyrë unike. Ai filloi me markë personale në brianjackson.io dhe përfundimisht e migroi atë në markën woorkup.com ashtu siç është tani.

“Unë konstatoj se edhe në markën woorkup nëse i mbaj gjërat më personale, kam shumë më shumë angazhim nga njerëzit. Unë mendoj se si një shoqëri ne thjesht natyrshëm lidhemi më mirë me njerëzit, sesa me një markë. Kjo është arsyeja pse unë gjithmonë shkruaj në vetën e parë ”.

Një tjetër gjë që bën Jackson është të përpiqet të shkëmbejë këshilla dhe strategji që ai e ka shumë të vështirë të gjejë në Google. Ai shtoi, “Sigurisht që unë bëj kërkime për fjalen, por duke shkëmbyer këshilla që nuk janë ripërdorur një mijë herë në internet mendoj se më ka dhënë avantazhin e disa prej përmbajtjeve të mia. Nëse diçka Google dhe nuk mund ta gjej përgjigjen brenda 5 minutave, menjëherë mendoj ta shndërroj atë në një postim në blog. Kjo rrit regjistrimet e gazetave dhe gjithashtu krijon disa biseda të shkëlqyera nga lexuesit, pasi ka shumë të ngjarë që ata nuk kanë hasur në përmbajtje askund tjetër. “

Jackson mendon se mënyra # 1 për të rritur blogun tuaj është përmes konsistencës dhe disiplinës.

Nuk ka asnjë rrugë të shpejtë drejt suksesit me një blog, ju duhet të vendosni kohën dhe mundin dhe përfundimisht do të shihni kthimin. Dhe nëse sapo po filloni, rrinë me të për të paktën 6 muaj. Kam gjetur në faqe të reja, shenja 6 muajsh duket se është vendi i ëmbël ku fillojnë të ndodhin gjërat.

Harleena Singh – Aha-Tani

Harleena Singh këshillon marrjen e një qasje shumë-pronëshe në lidhje me rritjen e lexueshmërisë suaj në blog. Ajo tha, “Ju mund të nxitni promovimet në mediat sociale dhe të ndërtoni marrëdhënie, të përdorni blog duke komentuar dhe të kontribuoni postime të ftuar në vendet me trafik të lartë, të bashkoheni në komunitetet e blogeve dhe të zhvilloni ngjarje interesante në blogun tuaj.”

Ajo shton se gjithçka që ju duhet të bëni është të jeni krijues dhe të prodhoni përmbajtje cilësore që është e dobishme për lexuesit – jepni vlerë dhe i bëni lexuesit të vlefshëm.

Nëse përqendroheni në CRUX-in e Blogging, domethënë, përmbajtjen + marrëdhëniet + përvojën e përdoruesit, patjetër që do të shihni një rritje të lexueshmërisë suaj të blogut.

David Hartshorne – ByteOfData.com

David Hartshorne tregon një gjë kryesore për të filluar: “Ju duhet të promovoni postimin tuaj në blog. Yep. Botimi është vetëm fillimi ”.

Trafikut organik nga motorët e kërkimit do të marrë një kohë të gjatë për tu materializuar në një blog të ri, kështu që reklamimi mund të jetë jetik.

Pra, këtu janë disa gjëra që ju mund të bëni tani për të marrë disa trafik në blogun tuaj sipas Hartshorne:

 1. Pyesni miqtë tuaj – Nuk ka asgjë të keqe me postën elektronike ose tweet-in e miqve tuaj dhe duke u kërkuar atyre që “Të pëlqejnë dhe të ndajnë” postimin tuaj. Bitdo grimë ndihmon.
 2. Email-i Lista juaj – Nëse keni njerëz në listën tuaj të postës elektronike, atëherë njoftojini ata për postimet tuaja të reja. Nëse nuk keni një listë emaili, atëherë filloni të ndërtoni një të tillë.
 3. Posto në Media Sociale – Posto tek secila prej llogarive të tua të mediave sociale për të marrë topin të rrokulliset atje. Pastaj shtoni në Buffer në mënyrë që mesazhi të përsëritet disa herë gjatë orëve / ditëve të ardhshme.
 4. Njoftoni Influencuesit – Nëse keni përmendur një person ose kompani në postimin tuaj, atëherë njoftojini ata për këtë. Dhe kërkojuni që ta ndajnë atë para audiencës së tyre.
 5. Promovimi i Blogut – Provoni këto kanale për fillestarët: JustRetweet, CoPromote dhe Triberr.
 6. Komentimi i blogut – E fundit, por jo më pak e rëndësishmja, provoni dhe vazhdoni të komentoni në bloget përkatëse. Kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për të krijuar marrëdhënie në kamare dhe për të tërhequr lexuesit në blogun tuaj.

“Shpresoj që këto këshilla t’ju ndihmojnë të rritni lexuesit tuaj në blog. Jini të durueshëm dhe këmbëngulës. Duhet kohë. Por do ia vlen në fund, “inkurajoi ai.

Amanda Menzies – MakeupAndBeauty

Amanda Menzies ndjen këshillën më të mirë që mund të ofrojë është për të bashkëvepruar me njerëzit në mediat sociale. Duke treguar një interes për njerëzit e tjerë ata do të fillojnë të tregojnë interes për ju dhe (shpresojmë) blogun tuaj.

“Për llojin e blogeve që unë shkruaj, unë e lidh me markat një mënyrë të shkëlqyeshme për të marrë emrin / blogun tuaj të parë nga një audiencë shumë më e gjerë. Unë gjithmonë etiketoj një markë për të cilën kam folur në bloget e mia dhe shpresoj se do ta pëlqejnë, komentojnë atë ose e ndajnë atë në median e tyre sociale, më pas ajo shihet nga audienca e tyre e madhe dhe sepse ata kanë bashkëvepruar me ju, njerëzit do të mendojnë kjo duhet të jetë me vlerë të shikohet. “

Unë kisha një pin markë një nga fotot e mia në blog për Pinterest dhe kjo rriti trafikun tim në blog me një sasi të madhe vetëm nga një foto.

Jasper – Mundësia Ndërtimi

Jasper ndau mendimet e tij për të rritur një lexues.

Mënyra më e mirë për të rritur lexueshmërinë tuaj është të interesoheni për njerëzit e tjerë. Jini të parët që keni arritur, krijoni marrëdhënie me lexuesit tuaj dhe blogerët e tjerë. Po, është shumë punë. Por është gjithashtu argëtues dhe shumë fitimprurës.

Farë mund të prisni nëse ndiqni këshillat e Jasper?

 • Më shumë trafik
 • Mundësitë e postimit të miqve
 • Edhe punë e paguar

E gjitha vjen nga rrjetëzimi i vazhdueshëm në internet. “Unë rekomandoj shumë komentet e blogut si një pikënisje. Edhe në vitin 2016, komentimi i blogut është akoma një mënyrë shumë e fuqishme për të ndërtuar dhe mbajtur marrëdhënie, “tha ai.

Stuart Davidson – StuartJDavidson

Stuart Davidson ka një strategji të thjeshtë për rritjen e lexuesve në blog dhe që është kërkimi. “Njerëzit duhet së pari të gjejnë përmbajtjen tuaj përpara se të mund ta konsumojnë atë dhe në fund të fundit, të veprojnë mbi të, kështu që trafiku është elementi i parë i lexueshmërisë.”

Kështu që shumë njerëz përdorin motorë kërkimi si Google për të gjetur përmbajtje. Padyshim, edhe lexuesit tuaj idealë. Duke renditur artikuj të lartë në rezultatet e kërkimit për fjalë kyçe që kanë vëllime të mëdha kërkimi të bëra nga perspektivat tuaja ideale, ju mund të tërheqni nivele të qëndrueshëm dhe të qëndrueshëm të trafikut në përmbajtjen tuaj.

Davidson këshillon që pasi perspektivat të gjejnë përmbajtjen tuaj, ajo përmbajtje gjithashtu duhet t’i bindë ata të ndërmarrin veprime. “Përmbajtja me cilësi të shkëlqyeshme do të ruajë vëmendjen dhe do të krijojë autoritet dhe besueshmëri, ndërsa thirrje të qarta dhe tërheqëse për veprime janë të nevojshme për ta shndërruar leximin në rezultate.”

Mike Allton – TheSocialMediaHat

Mike Allton në të vërtetë ka dy teknika (shumë të ndryshme) për rritjen e audiencës në hs.

E para është të krijoni përmbajtje të shkëlqyeshme dhe të siguroni që ajo ndahet kudo. Tingëllon e thjeshtë, por sigurisht që është një punë e jashtëzakonshme. Do të kaloj kohë duke krijuar artikullin, duke e botuar atë dhe më pas të kaloj në Listën time mbi 30+ Point Promovimin e Blog-ut për ta shpërndarë në të gjitha rrjetet e mia sociale, pajtimtarët e postës elektronike dhe mediumet e tjera. Ndërsa lexuesit hyjnë në artikull, nëse u pëlqen, ata do ta ndajnë atë me audiencën e tyre dhe kështu do të rritin lexueshmërinë time.

Teknika e dytë që ai përdor është të shfrytëzojë audiencën e njerëzve të tjerë përmes postimeve në blog të ftuar, podcast dhe transmetime video live.

“Kjo ishte veçanërisht e efektshme disa vjet më parë duke përdorur Google Hangouts dhe shfaqjet javore që krijuan shumë transmetues. Do të zhvilloja një marrëdhënie me një transmetues, zakonisht duke marrë pjesë në emisionet e tyre dhe duke lënë komente të zgjuara, të ftoja të bashkoheshim në një shfaqje të ardhshme, dhe pastaj të bëja një punë aq të mirë sa munda si mysafire. Këto mundësi për të demonstruar ekspertizën time, live, kishin ndikim të jashtëzakonshëm te shikuesit (dhe biznesi im!). “

Tereza Litsa – TerezaLitsa

Nëse dëshironi të rritni lexueshmërinë e blogut tuaj, Tereza Litsa deklaron se duhet të filloni duke analizuar përmbajtjen tuaj ekzistuese dhe nivelin aktual të angazhimit me audiencën tuaj. Cilat tema funksionojnë më mirë dhe çfarë e bën një lexues të ndajë postimet tuaja?

Pasi të keni kuptuar qartë mbi përmbajtjen më të mirë, hapi tjetër është të krijoni një kalendar të thjeshtë të përmbajtjes për të organizuar idetë tuaja në një plan. Kjo ju ndihmon të shkruani më me vazhdimësi dhe mund të përmirësojë motivimin tuaj ndërsa mendoni për qëllimet tuaja fillestare. “

Ajo shton se cilësia e përmbajtjes është gjithmonë e rëndësishme, por është edhe shpërndarja ajo që ka rëndësi.

Si do ta zbulojnë lexuesit e ardhshëm blogun tuaj? Cilat kanale duhet të përdorni për promovimin e përmbajtjes tuaj? Shpërndarja e zgjuar dhe e qëndrueshme mund t’ju ndihmojë të tërheqni një audiencë më të gjerë. Për më tepër, është gjithmonë një ide e mirë të mendoni jashtë kutisë dhe të eksperimentoni me lloje të reja përmbajtjesh, formate, apo edhe kanale shpërndarjeje.

Litsa thekson se gjëja më e rëndësishme është të mbani në mend se zëri juaj personal dhe autoriteti juaj shërbejnë si mjetet më të mira për blogun tuaj. “Nuk ka nevojë t’i sakrifikosh këto për shkak të rritjes së trafikut!”

Cent Muru – SocialMediaMarketo

Cent Muru thekson se nuk janë ditët kur thjesht mund të krijoni përmbajtje të mahnitshme për të rritur lexueshmërinë e blogut tuaj. “Përmbajtja e shkëlqyeshme është e domosdoshme, por thjesht nuk do të zvogëlohet në botën moderne pa ndonjë ndihmë shtesë.”

Muru ofron një kombinim me 3 grushta për të rritur lexueshmërinë e blogut:

 • Përmbajtje e shkëlqyer
 • Krijoni tërheqje vizuale për përmbajtjen tuaj si infografikë
 • Plani i mirë i marketingut me përmbajtje ose një listë kontrolli

“Thjesht krijimi i një infografike të shkëlqyeshme dhe botimi në blogun tuaj nuk do ta bëjë këtë; duhet të arrini për ta botuar në faqet kryesore si SocialMediaToday, Inc, Forbes ose Sipërmarrësi për të marrë njohje dhe për të ndërtuar leximet e blogjeve tuaja, “tha Muru.

Traineri Kathryn – FuggsAndFoach

Kathryn Trainor ndau: “Në të vërtetë nuk mbaj mend si filluan të gjitha, por kur leximi i blogut tim u rrit me të vërtetë kur bëra 4 gjërat e mëposhtme.”

 1. Postoni më shumë se një në më shumë se një mënyrë – Ju mund të përdorni uebfaqen tuaj, por përdorni mediat tuaja sociale për t’ju ndihmuar gjithashtu. Mbajtja e tyre aktive dhe postimi disa herë në ditë mund t’ju japë disa shikues shtesë.
 2. Njihni audiencën tuaj – A keni një bandë nëna të zënë, të cilët janë duke kontrolluar vetëm në internet në ora 17:00 ndërsa bëjnë darkë? Keni njerëz me mendje biznesi që janë të përqendruar gjatë gjithë ditës.
 3. Jini të vërtetë, jini person – Ndërveprimi është një mënyrë kryesore për të fituar leximin. Nëse ata e dinë që ju jeni të vërtetë dhe ju flisni me ta ata do të kthehen. Ata ju shohin si një person jo vetëm si person që vendos fjalët për të shqiptuar fjalë.
 4. Argëtohuni – Nëse nuk është argëtuese nuk do të funksionojë! Lexuesi juaj mund ta shohë gjithashtu!

Chris Makara – ChrisMakara

Për Chris Makara, leximi në rritje i blog-ut mund të bëhet një sërë mënyrash të ndryshme. “Një nga mënyrat e mia të preferuara është të shfrytëzoj përmbajtje të përhershme në blog në postimet e ricikluara të mediave sociale.”

Kjo metodë lejon që Makara të promovojë vazhdimisht përmbajtjen e tij përsëri dhe përsëri në kanalet e mediave sociale. Ai shtoi: “Një pjesë e mirë e ndjekjes suaj sociale nuk do të jenë lexues të etur të blogut tuaj. Por nëse jeni në gjendje të ndani vazhdimisht përmbajtjen tuaj në llogaritë tuaja sociale, do të filloni të gjeneroni klikime në përmbajtjen tuaj. “

Brenda postimeve në blog, është më mirë të keni një lloj përmirësimi të përmbajtjes për të rrëmbyer adresën e tyre të postës elektronike. Për më tepër, mund të përdorni mbivendosje, dalje nga pop-up-et, etj (aq të bezdisshme sa mund të jenë, por ato funksionojnë) për të ndërtuar listën tuaj të emailit për gazetën tuaj.

Marina Barayeva – IntNetworkPlus

Marina Barayeva këshillon që kur të punoni në blogun tuaj duhet të filloni duke krijuar përmbajtje të vlefshme para se të shqetësoheni për ndonjë gjë tjetër. Përqendrohuni në përmbajtjen që njerëzit lexojnë dhe mund të zbatojnë në punën ose jetën e tyre dhe për të marrë rezultate. Kur të shohin se diçka funksionon, ata do të kthehen në sit për azhurnimet e reja. Optimizoni postimin tuaj për SEO, por gjithsesi mbajeni të lexueshëm. “

Barayeva këshillon gjithashtu promovimin e punës suaj sa më shumë që të jetë e mundur:

 • Ndani përmes rrjeteve të mediave sociale.
 • Lidhu me blogerët e tjerë dhe ndërto marrëdhënie me ta; më vonë mund të ndani përmbajtjen e njëri-tjetrit.
 • Përfshini ndikues në postimet tuaja. Kërkoni mendimin ose lejen e tyre për të shtuar kuotat e tyre. Mund të jetë një postim përmbledhës ose thjesht një citim brenda artikullit tuaj. Pas publikimit, shkruajini atyre një email dhe falënderojini për ndihmën e tyre. Disa prej tyre do të ndajnë postimin tuaj.

Gjithashtu, Barayeva thotë që të kërkoni mundësi për postimin e miqve në faqet ku audienca juaj e synuar varet. “Shkoni në një sit si helpareporter.com dhe shihni nëse dikush po kërkon këshilla në fushën e ekspertizës suaj dhe do t’ia kreditojë faqen tuaj përgjigjen.

“Me pak fjalë, formula në rritje e blogut: krijoni përmbajtje, promovoni kudo dhe dilni në platformat popullore.”

Bill Acholla – BillAcholla

Bill Acholla ka disa metoda që kanë punuar mirë që ai të rritet leximi i blogut të tij. Ai ndan:

 1. Dita e parë e kaloj duke gjetur një temë që është unike dhe mjaft e ulët për konkurrencën. Unë i filloj gjërat me SEMrush.com për të gjetur fjalët e duhura që njerëzit janë duke kërkuar në të vërtetë.
 2. Sapo të vendosa për fjalen, kaloj katër ditët e ardhshme duke krijuar përmbajtjen e duhur. Para se të filloj të shkruaj, duhet të sigurohem, kam identifikuar pikat e dhimbjes dhe informacionin mbështetës që do të më ndihmojnë të shkruaj një përmbajtje tërheqëse.
 3. Unë do të botoj përmbajtjen në blogun tim.
 4. Atëherë do të kaloja 1 muaj duke promovuar përmbajtjen time epike përmes marketingut paraprak dhe blogjeve të miqve.

“Këto metoda funksionojnë. Ata kanë punuar për mua, dhe ata do të punojnë edhe për ju. “

Patricia Weber – Patricia-Weber

Patricia Weber këshillon që blogerët e rinj duhet ta bëjnë rritjen e një leximi përparësinë e tyre kryesore në 90 ditët e para dhe më pas të vazhdojnë të monitorojnë rritjen e lexuesve nga atje.

Gjatë 7 ose 8 viteve që ajo ka bërë bloge, ka disa taktika që mbeten të preferuara të saj:

 1. Bashkëpunoni me blogerët e tjerë duke shkëmbyer postimet e tyre, duke komentuar postimet e tyre dhe duke qenë me ta në komunitete.
 2. Publikimi i përmbajtjes me cilësi të lartë në blogun tim, kështu që lexuesit vazhdojnë të duan më shumë dhe blogerë të tjerë të profilit të lartë të më kërkojnë të postoj mysafirin për blogun e tyre të temave të ngjashme.
 3. Vazhdoni të forconi muskulin tim të vetë-promovimit. Këto ditë unë angazhohem më shumë me transmetim të drejtpërdrejtë sepse si më shumë introvert, më lejon të flas sikur po flas me një audiencë të vogël intime. Unë kam një webmaster për të bërë të gjitha konstatimet teknike të blog-ut me gjëra të vogla si shtesa për të ndihmuar me SEO. Por diçka që unë po e përfshij, më shumë këto ditë dhe numër
 4. Hashtagët në titujt e mi të postimit, për të përfituar nga shtrirja organike. Me një hulumtim të vogël për të gjetur më të fortë, përvoja ime deri më tani është më shumë angazhim dhe më shumë pamje në faqe.

Michael Karp – Kopjaktika

Kaloj shumë kohë duke promovuar përmbajtjen time. Unë përdor metoda kryesisht falas si këto për shkak të ROI-it afatgjatë dhe marrëdhënieve të ndërtuara. Unë zakonisht bëj shumë komunikim me email sa më shpejt që publikoj një postim. Pastaj punoj në ndërtimin e lidhjeve për ta renditur atë. Shtë pak më e komplikuar se kaq, por unë e kam kondensuar atë në një proces 7-hapësh që mund të shkarkohet këtu.

Jason Quey – CofoundersWithClass

Sipas Jason Quey, ekzistojnë mënyra të shumta për të rritur një lexues të blogut.

Rekomandimi im është që të përqendroheni në një kanal marketingu që është i qëndrueshëm (për një blog që është kryesisht SEO, PPC, fjalë për gojë dhe partneritete të mëdha).

Pastaj, Quey sugjeron të mësoni se si të përdorni 1-2 kanale të tjera të marketingut për të arritur atë qëllim. “Vetëm pasi të keni zotëruar ato kanale, duhet të merrni parasysh gjithçka tjetër.”

Lorrene rregullisht – WordingWell

Lorrena Rregullisht u jep vlerë lexuesve të saj dhe i lejon ata të dinë që ajo i kupton luftërat e tyre.

“Duke i trajtuar me respekt dhe duke i ndihmuar ata, unë e kam rritur lexueshmërinë time. Unë gjithashtu ndaj tyre informacione të rëndësishme në platformat e mia sociale. Në atë mënyrë, ata e dinë që unë nuk jam spammy dhe NUK promovoj VETM përmbajtjen time. Ata e dinë që unë vazhdimisht po mendoj për ta dhe atë që ata interesojnë. ”

Si rezultat, ata më respektojnë shumë.

Viktor Egri – Automizy

“Unë drejtoj blog.automizy.com dhe filluam udhëtimin tonë në vitin 2016. Sot ne kemi blogun tonë 3 seanca çdo muaj në blogun tonë që nuk është i madh, por prapëseprapë, është shumë i synuar dhe jo keq pasi filluam me 100 seanca në shkurt 2016.

Fillimi me një blog është sfidues, përbëhet nga shumë përbërës. Nëse ju mungon diçka do të keni një punë të vështirë:

 1. Profili ideal i lexuesit (Persona blerës i biznesit tuaj)
 2. Përmbajtja që me të vërtetë i ndihmojnë ata (strategji e mirë e përmbajtjes)
 3. Postimi i shpeshtë
 4. Një proces i mirë dhe i matur i promovimit të përmbajtjes

Procesi ynë duket si ky:

 1. Mbledhja e temave dhe futja në kalendarin e përmbajtjes
 2. Hulumtim SEO për artikullin e ardhshëm
 3. Shkrimi i përmbajtjes me fjalët kyçe në mendje
 4. Shtimi i “përmbajtjes së bonusit”, përmbajtje falas që mund të shkarkohet në artikull
 5. Postimi gjithmonë në të njëjtën ditë në të njëjtën kohë
 6. Promovimi: Gjenerimi i etiketave UTM, ndarja e përmbajtjes me pajtimtarët, në forume dhe komunitete ku lexuesit tanë janë, duke shpërndarë në median sociale duke përdorur CoPromote
 7. Analizimi i shfaqjeve të kanaleve në Google Analytics

Dante Harker – DanteHarker

Dante Harker tregon disa softuer që mund t’ju ndihmojnë të rritni lexueshmërinë tuaj në blog.

Unë bëj shumë gjëra për të rritur lexueshmërinë time në blog, por një nga ato që bien më shumë në sy është përdorimi i softuerit Massplanner. Ky është program i shkëlqyeshëm planifikimi që mund të bëjë më shumë sesa shumë çdo tjetër. Një nga karakteristikat e saj të shkëlqyera është ndarja e blogut tuaj në grupe të ndryshme në Facebook që janë në kamare tuaj. Vlen mirë të kontrolloni.

Susan Payton – Marketingu i Vezëve & Communications

Kur bëhet fjalë për ndërtimin e një audiencë, Susan Payton i pëlqen të punojë më zgjuar, jo më shumë.

Një mënyrë që kërkon shumë pak përpjekje për të rritur lexueshmërinë e një blogu është përdorimi i shtojcës WordPress Revive Old Post. Jo vetëm që e bën atë median tuaj social të përmbajë përmbajtje të dobishme që do të tërheqin lexues të rinj, por gjithashtu ndriçon dritë mbi përmbajtjen më të vjetër që ju nuk mund të jeni duke promovuar në mënyrë aktive. Thjesht vendoseni atë dhe harroni atë! It’sshtë vazhdimisht një nga referuesit e mi më të mëdhenj të trafikut në blogun tim.

Justice Mitchell – JusticeMitchell

Drejtësia Mitchell thekson se ndërtimi i një lexuesi ka të bëjë me krijimin e përmbajtjes që ka një pozicion, ose mendim, me një gatishmëri për ta evoluuar atë me audiencën tuaj. “Unë i urrej guru që ulen në kutitë e sapunëve dhe bisedat e rrahjeve të parave që nuk bien në linjë”.

Unë vij nga një vend krijues ku idetë bëhen më të mëdha, dhe më mirë (ose trashitur), aq më shumë ato janë të rafinuara. Nëse përmbajtja juaj nuk i lë dyert e hapura, atëherë po tërheq një lloj auditori që dëshiron të thuhet – “dele” nëse dëshiron. That’sshtë mirë për sykofantët narcissistic që duhet të jenë të drejtë gjatë gjithë kohës, por nuk ka asnjë sfidë, apo rritje në këtë. Auditorët duan të mësojnë DHE të kontribuojnë; nëse nuk jeni student i lojës suaj – thjesht po pini pshurrjen tuaj.

Julie Blakley

Kam hasur në postimin e Julie në 7 mënyra për të rritur audiencën në blog kur bëra hulumtime në këtë temë. E pashë të dobishme dhe vendosa të ndaja një nga këshillat e saj këtu.

Sindikoni përmbajtjen tuaj me publikimet e palëve të treta – Itshtë një nga mënyrat më të lehta dhe të shpejta për të rritur audiencën dhe ekspozimin e përmbajtjes tuaj. Këto faqe citohen shpesh nga një larmi njerëzish, dhe përmbajtja juaj e postuar atje ka të ngjarë të marrë shumë më tepër aksione sociale. Këto faqe gjithashtu mund të ekspozojnë emrin, lidhjet, kompaninë dhe udhëheqjen e mendimit tuaj tek një audiencë shumë më e madhe, dhe nga ana tjetër mund të largojnë më shumë njerëz në faqen tuaj.

TL; DR: Gjashtë Takeaways për lexuesit e nxituar

Ka shumë këshilla të vlefshme në këtë postim nga blogerët në llogore. Këto janë temat e zakonshme që duket se vijnë nga shumica e blogerëve të suksesshëm:

 1. Ndërtoni marrëdhënie reale me blogerët e tjerë.
 2. Ndani dhe bashkëveproni me të tjerët në platformat e mediave sociale.
 3. Krijoni përmbajtje më të mirë dhe vepruese për të ndihmuar lexuesit tuaj.
 4. Optimizoni postimin tuaj për një renditje më të mirë të motorit të kërkimit.
 5. Përdorni mjetet e duhura për t’ju ndihmuar të bëni kërkime më të mira dhe marketing.
 6. Shndërroni veprimin tuaj në një proces të përsëritshëm.

Një falënderim i madh për të gjithë miqtë tanë që morën kohë për të ndarë këshillat e tyre se si të rriten lexuesit në blog.

Shpresoj se këto këshilla ofrojnë disa ide dhe baza të forta se si të rritet leximi i blogut tonë. Nëse keni diçka specifike që funksionon mirë për ju, ndajeni me ne në Twitter ose Facebook.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map