6 Mënyra Mbajtja e Kontaktit me Kontaktet e SEO tuaj Mund të Ju Ndihmoni të Fitoni Partneritete të Përhershme

A keni vënë re ndonjëherë një ngjashmëri midis kontakteve tuaja SEO?


Një gjë e thjeshtë, në të vërtetë.

Ata janë në të njëjtën ngrohtë ose industri tuaj.

Nuk ka rëndësi nëse jeni një bloger, një agjenci, një pronar biznesi ose një tregtar i përmbajtjes – që vazhdon të jetë e vërtetë.

Partneritetet janë në thelbin e B2B të suksesshëm, kjo është pothuajse e dhënë.

Kush janë kontaktet tuaja SEO?

Kontaktet tuaja SEO mund të përfshijnë gjithashtu:

 • Blogerët e tjerë në kamare tuaj që ju përmendën, promovuan ose u lidhën përsëri me ju
 • Kontaktet e biznesit që ju sponsorizuan në faqen e tyre të internetit falë një ngjarjeje ose një konference
 • Webmastera që ndihmuan në aspektet SEO të faqes tuaj të internetit ose blogut

Pse të mbash kontakte është e rëndësishme

Ju kontaktet e SEO janë jeta dhe buka e përpjekjeve tuaja të marketingut në internet. Pa to, është më e vështirë të nxirrni fjalë për blogun ose biznesin tuaj, ose të merrni ndonjë përmendje në internet, ose media sociale ose trafik të motorit të kërkimit fare..

Në thelb, kjo është punë ekipore.

Konkurrentët? Jo, partnerë

Unë e di se është më e lehtë të mendosh për kontaktet e SEO-së tuaj si konkurrencë – mbase ata marrin më shumë lexues të blogut, klientë ose udhëheqës sesa ju! Sidoqoftë, marrëdhënia juaj me këta njerëz në të vërtetë mund të shndërrohet në tokë pjellore për partneritete afatgjata.

Nëse e luani mirë lojën e komunikimit (dhe e mbani atë origjinale nga të dy palët), marrëdhënia mund të çojë në mundësi të mëdha për të ndihmuar njëri-tjetrin në markimin dhe marketingun tuaj, si dhe përpjekjet e SEO.

6 mënyra për të mbajtur kontakte me kontaktet tuaja SEO

1. Ka të bëjë me ndërtimin e marrëdhënieve

Sido që të jetë nofka ose industria që keni në blog ose të punoni, do të shkoni askund pa marrëdhënie të ngurta.

Blogdo bloger ose sipërmarrës i suksesshëm atje i detyrohet pjesën më të madhe të suksesit të tij marrëdhënieve që ai ndërtoi me njerëz të tjerë në kamare ose industri të tij dhe rrjetit të fortë që ai ndërtoi rreth mesazhit të tij thelbësor që përfundimisht u bë platforma e tij.

Kjo është veçanërisht e vërtetë për partneritetet, ku ju dhe personi tjetër nuk jeni më konkurrentë, por ndihmës të ndërsjellë (dhe të barabartë).

Kështu vepron Christopher Jan Benitez nga ChristopherJanB.com me kontakte SEO nga baza e të dhënave të tij.

Thuaj se specialiteti i kontaktit SEO është ndërtimi i lidhjeve, dhe unë e vendos atë nën kategorinë e ndërtimit të lidhjeve.

Konsideroni gjithashtu faqet që ju shtynë të jeni në kontakt me personin, d.m.th. blog, faqeshënuesit social, grupin / komunitetin online, etj.

Në fund të fundit, fundja është të përvetësoni marrëdhëniet duke intervistuar personin ose duke marrë një postim të ftuar të publikuar në faqen e tij. Gjithashtu, ju mund të bashkëpunoni në një projekt duke përdorur të dy shërbimet tuaja në një klient për të çuar më tej marrëdhënien tuaj të punës. Shumë më e rëndësishme, marrëdhënia duhet të jetë një gjë e vazhdueshme – gjithmonë mbani kontakte me kontaktin duke ritweetuar postimet e tij / saj, duke komentuar në blogje, duke arritur të gjeni këshilla dhe këshilla, etj..

Patricia Weber gjithashtu thekson rëndësinë e rritjes së marrëdhënieve me kontaktet tuaja SEO:

Në disa raste, kanë qenë ndjekës të blogut tim, të cilët komentojnë dhe ndajnë postimet e mia në blog: ata kanë blerë librin tim, ata më kanë paraqitur si një bloger të ftuar, ne kemi transferuar bisedën në internet, qoftë në Skype, në Hangouts të Google ose në telefon. Në një rast, për shkak të udhëtimit, ne ishim në gjendje të takoheshim personalisht.

Gjëja më e mirë që dikush mund të bëjë është të përqëndrohet së pari tek personi tjetër, dhe sinqerisht dëshiron të njohë personin tjetër dhe atë që i nevojitet. Unë kam qenë gjithmonë në këtë mënyrë si një introvert sepse është thjesht më e lehtë.

Kohët e fundit jam ftuar nga autori më i dukshëm introvert të jetë një nga shumë ata që ndihmojnë në krijimin e përmbajtjes për nisjen e saj të re.

Gjëja kryesore për të qenë një dhënës aktiv është të dini gjithashtu se çfarë doni të merrni nga kontributi juaj.

2. Bashkë-oponim në vend se konkurrencës

SMX Advanced Seattle

“Bashkëvijimi” është një term që nënkupton “konkurrencën bashkëpunuese” dhe vlen për individët, bizneset dhe organizatat që vendosin të bashkëpunojnë me konkurrencën e tyre në vend që të përpiqen të tejkalojnë rangun e njëri-tjetrit në ekonomi..

Kjo është një strategji e bazuar në teori të lojës – ju thjesht nuk kërkoni rezultatin më të mirë për veten tuaj – ju kërkoni rezultatin më të mirë për veten dhe partnerët tuaj të biznesit.

Tom Shivers nga Shfrytëzoni Kërkesën Online:

Ka kaq shumë aspekte të ndryshme në botën e sotme SEO, kështu që ju mund të krijoni biznesin tuaj si udhëheqës në vetëm një prej tyre. Nuk do të thotë që ju nuk mund të ofroni shërbimet e tjera SEO, por kur flisni me kompani të tjera që gjithashtu ofrojnë SEO, drejtoni me forcën tuaj dhe mësoni se si ata po bëjnë në atë fushë të SEO.

Një nga pikat e mia të forta është SEO Ecommerce dhe kam shumë klientë që përshtaten me profilin tim ideal për një klient në atë zonë. Kështu që kur bashkova një webinar për perspektivat e reja u arrita të mirat e tjera të SEO dhe u kërkova nga ata që të rishikojnë pamjet e mia për të dhëna. Shumë prej tyre bënë dhe ofruan këshilla të mira se si të përmirësoja prezantimin tim. Dhe për disa i referova burimin e këshillës ose këshillave në prezantimin tim dhe u sigurova që miqtë e mi të SEO-ve e dinin për këtë.

Kur erdhi koha për të promovuar webinar, u drejtova përsëri atyre që dhanë këshilla dhe pyeta nëse ata do të ndihmojnë në promovimin e saj. Një fitore e të dy për mua dhe bashkëpjesëmarrjen time.

3. Të punojmë së bashku për një Kauzë të Përbashkët

A ju dhe kontaktet tuaja SEO kanë një interes në një kauzë, qoftë kjo në lidhje me ngrohtësinë tuaj ose të natyrës edukative ose humanitare?

Ka shumë baza për të punuar së bashku në një kauzë të përbashkët dhe për të ndërtuar një partneritet që nuk do të përfitojë vetëm nga bizneset apo projektet tuaja, por do t’ju bëjë edhe ju në një marrëdhënie më të thellë në një nivel njerëzor, gjithashtu.

4. Ndani kontakte të rëndësishme biznesi me njëri-tjetrin

Nëse ju dhe kontaktet tuaja SEO janë të dyja aktive brenda të njëjtës ngrohtë ose industri, shanset janë që ju do të keni ndërtuar një bazë të dhënash të fortë të kontakteve të biznesit ndër vite.

Disa emra në bazën e të dhënave tuaja do të jenë më të rëndësishme për kontaktet tuaja SEO; të tjerët në bazën e të dhënave të tyre do të jenë më të rëndësishme për ju dhe biznesin tuaj.

Për të shkëmbyer emrat e afarizmit përkatës, punoni me teknikat më të fuqishme (dhe të provuara) të marketingut të të gjitha kohërave – referime.

Të dy duhet të siguroheni që të përmendni emrin e kontaktit tuaj në mesazhet që ju dërgoni njerëzve me të cilët do të kontaktoni, si dhe të nënvizoni pse është e dobishme në mënyrë të ndërsjellë që ju të merrni një shans për të punuar së bashku.

5. Njoftoni partnerët tuaj për përmendjet në internet

Herë pas here, do të ndodhë që të gjeni kontaktet tuaja SEO të përmendura në postimet e tjera të blogut dhe mediave sociale.

Kurdoherë që të futeni në këto përmendje, dërgoni me email me kontaktet tuaja SEO dhe njoftojini ata. Një model i thjeshtë mund të jetë si vijon:

Përshëndetje Emri i plotë,

Sapo ju kemi gjetur ju përmendur në Great Niche Blog – këtu është URL: http // urlhere.com / post /

Përgëzime!

Të fala,

Emri juaj

Ju mund të konfiguroni një Google Alert ose një njoftim me email të Mention.net për çdo herë që kontaktet tuaja të SEO përmenden në një blog, media sociale ose botime të tjera në internet.

6. Mos harroni anën tuaj njerëzore

Ju nuk do të shkoni askund në partneritete nëse harroni anën tuaj njerëzore.

Kontaktet tuaja për SEO, ashtu si lexuesit e blogut tuaj ose klientët tuaj, janë shumë më tepër sesa emrat e biznesit. Ata janë qenie njerëzore si ju, me nevoja, ndjenja, emocione dhe një familje që i pret ata në fund të ditës.

Jetë atje për ta kur kanë nevojë për një prekje të mirësisë njerëzore. Mund të mos sjellë më shumë trafik, para ose sukses në tryezën tuaj menjëherë, por mund të forcojë partneritetin dhe veçanërisht besimin tek njëri-tjetri.

Këshillë Bonus: Gjithmonë Kërkoni Përfitime të Ndërsjella

Ndiqni strategjinë e përmendur më parë teorinë e lojës. Kërkoni përfitime për të dy, veçanërisht përfitimet e ndërsjella.

Cormac nga My Online Marketer ndan përvojën e tij si një ndërtues i lidhjeve që kërkuan ndihmën dhe partneritetin e kompanive të tjera SEO:

Unë ndërtoj shumë lidhje, në fakt ne madje ofrojmë një shërbim të ndërtimit të lidhjeve këtu. Siç e dimë të gjithë, mund të jetë punë e harxhuar dhe e kushtueshme.

Shpeshherë zbuloj se ndërmarrje të tjera që ofrojnë shërbime të ngjashme marrin kontakt me të jashtme këtë pjesë të procesit të tyre.

Pointështja është se unë kam ndërtuar marrëdhënie të shumta në këmbë me bizneset e tjera të SEO ose ndërtuesit e lidhjeve që mund të duan një lidhje tani nga ana tjetër për një në një fazë të mëvonshme në një sit tjetër..

Ajo funksionon mirë për të dy palët.

Për më tepër, ka një numër faqesh që unë i kam ftuar për vite me radhë. Duke marrë kohë për ta bërë këtë, rezulton mirë në vendosjen tuaj në faqen e tyre dhe përmbajtje të re që gjeneron aksione dhe lidhje për të tyre.

Një fjalë e fundit e kujdesit

Mund të jetë joshëse të trajtoni partnerët si asete të disponueshme kur të përqendroheni në përfitimet që do të merrni në planin afatgjatë. Në fund të fundit, pasi një partner nuk sjell më shumë para, trafik apo sukses, mund të ndjehet sikur është koha e duhur për të hedhur partnerin.

Sidoqoftë, si dikush që nuk e neglizhon etikën njerëzore në mjedisin e biznesit, unë do të rekomandoja kundër një praktike të tillë. Kjo nuk do të shkaktonte stres të panevojshëm për ju dhe partnerët tuaj (ose, në rastin më të keq, dramë), por mund të pengojë çdo mundësi të ardhshme për të krijuar partneritete me bizneset e tjera. Përvojat negative shkojnë lehtësisht virale dhe ju mund të përfundoni diku në ‘murin e partneritetit’.

Jo një ide e mençur, nëse kujdeseni për reputacionin tuaj.

Nëse zbuloni se partneri nuk ju sjell më shumë përfitime, kontaktoni dhe bisedoni. Ju mund të gjeni një zgjidhje së bashku. Nëse asgjë nuk funksionon, atëherë mund të ndaheni me kushte të mira, pa dëmtuar reputacionin e njëri-tjetrit.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map