Kush është blogeri personal?


Një ëndërrimtar, dikush do të thoshte. Një person me shumë kohë të lirë, dikush tjetër do të ankohej.

As një dhe një tjetër, them.

Unë jam një bloger personal.

Por edhe unë jam një bloger i ngrohtë.

Jerry Low ka mua si një kontribues në WHSR. Unë punoj si shkrimtar i pavarur, bloger dhe reklamues për klientët e tjerë. Unë drejtoj bloqe të ngrohta dhe jam i gjithi me kopjet ‘serioze’ gjatë gjithë javës.

Pse akoma një bloger personal atëherë?

Shtë e thjeshtë: Ju kurrë nuk rriteni nga Blogging Personal.

Shikoni se si e prezantova këtë blog post blog Unë e bëra atë personale. Unë e lë veten time të vërtetë të flasë. Mbase më vonë në këtë postim do të shtoj një anekdotë ose dy ku i shoh të arsyeshme.

Darren Rowse e Problogger.net filloi gjithashtu si një bloger personal. Postimet e tij flasin me zërin e tij. Ju mund ta ndjeni Darrenin atje, sikur të fliste me ty, ballë për ballë.

Ju nuk ndaleni së qeni një bloger personal kur kaloni në Blogging të ngrohtë. Aftësia për të shkruar me zemër dhe për ta bërë shkrimin tuaj të ndjehet si ‘ju’ është një pasuri që mund t’ju sjellë dobi vetëm në planin afatgjatë. Lexuesit duan histori të besueshme, të përzemërta dhe – besojnë atë apo jo – tregimi i tregimeve është një fitues në shkrimin e kopjeve, veçanërisht kur shkakton emocione të vërteta tek njerëzit.

Gjithashtu, gjithmonë mund të vazhdoni të mbani një blog personal së bashku me blogun tuaj të ngrohtë. Askush nuk tha që duhej të ndaloje blogjet për argëtim, apo jo? 😉

A shkruani si një Blogger Personal?

Shenjë e mirëpritur e një blogeri personal

Nëse jeni duke pyetur veten, kjo është një pyetje serioze, kështu që pyesni vetë dhe përgjigjuni me ndershmëri përpara se të lexoni.

Ju shkruani si një bloger personal nëse:

 • Ju flisni lirshëm për atë që ju pëlqen më shumë
 • Ju shkoni thellë me interesat tuaja
 • Ju ktheni komente dhe angazhoheni me lexuesit
 • Ju jeni e thjeshtë për t’u lidhur me të
 • Ju shkruani mirë dhe shpesh

A jeni ai lloj shkrimtari miqësor, komunikues? po?

Atëherë i keni të gjitha ato që duhet për të filluar me Blogging ngrohtë.

9 Mënyrat Ju Mund të Kaloni në Blogging Niche nga Blogging Personal

1. Ekstraktoni më shumë ngrohtësi në blog

Jam i sigurt se Arkivat e tua janë të mbushura plot me postime në blog për të paktën dy ose tre tema të ngrohta midis tregimeve të qenit tuaj dhe filmit të fundit që keni parë.

Shikoni për modele: çfarë është ajo që ju bëni blog më shumë? Whatfarë ndjeheni të shtyrë të shkruani kaq shpesh? Këto tema (ose subtopika) në blogun tuaj personal mund të grupohen për të formuar materialin fillestar për blogun tuaj të ri të ngrohtë.

Një shembull: thoni që 70% e postimeve tuaja personale kanë të bëjnë me modën – ju mund t’i përdorni këto postime si bazë për të filluar blogun tuaj të modës dhe stilit profesional.

2. Vendosni aftësitë tuaja kërkimore

Ju tashmë i keni ato! Kujtoni herën e fundit kur lexuat dhe vumë re mendimin për një shëtitës për fëmijë që keni blerë dhe postuar një postim të hulumtuar në blogun tuaj; ose një film që keni parë, ose një libër që keni lexuar. Procesi i kërkimit të informacionit, rishikimeve, studimeve të rasteve dhe letrave të bardha, ose të dilni nga zona juaj e rehatisë për të dërguar email me njerëz të rëndësishëm në postimin tuaj në blog është kërkim.

Blogerët tërësisht tërhiqen nga informacioni, kështu që nuk ka të ngjarë që më me përvojë të shkruajnë vetëm për mendimin e përgjithshëm, të painformuar. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të rafinoni këto aftësi kërkimore dhe të mësoni pak gazetari (d.m.th. raportim, intervista). Nëse jeni të frikësuar për të filluar, shkrimtari i pavarur Carol Tice ka një postim të shkëlqyeshëm në Make A Living Writing për t’ju bërë të filloni pa stres.

Skicë, hulumtim, pastaj shkruaj!

3. Angazhohuni me lexuesit tuaj

Kjo është diçka që ju, si një bloger personal, jeni mjaft i mirë. Blogjet personale lulëzojnë në marrëdhënie të ngushta me lexuesit, njerëzit që potencialisht mund të shndërrohen në miqtë tuaj dhe të cilët mund t’ju lëndojnë me thjesht përmendjen e shkëputjes përgjithmonë (keni qenë atje, bëre atë).

Si një bloger personal, ju argëtoni biseda të gjata me lexuesit tuaj, kujdeseni për ato që mendojnë, çmenden nëse thonë gjëra negative për një histori për të cilën ju intereson, pyesni veten pse lexuesi nuk e komenton më dhe ju i mungon asaj. Si një bloger i ngrohtë, ky ndërveprim është thelbësor: nuk do të lulëzoni pa lexues dhe pajtimtarë dhe nuk do të keni asnjë përmirësim pa reagime.

Sa më shumë të bashkëveproni me lexuesit tuaj, aq më shumë do ta kuptoni. Mos harroni: blogu juaj i ngrohtë është media juaj dhe lexuesit janë audienca juaj.

4. Bëhuni personel me lexuesit

Blogjet kanë lindur si ditarë. Ata ishin – dhe janë akoma – një alternativë në internet për atë ditarin e letrës që keni përdorur për të mbajtur nën jastëkun tuaj për të shkruar në kohën e gjumit.

Ndërsa një ditar letre është rreptësisht vetëm për sytë tuaj, megjithatë, një ditar në internet është i hapur për publikun, kështu që ju keni — lexuesit. Unë tashmë shkruaja për rëndësinë e bashkëveprimit me lexuesin tuaj në Rrugën # 3, por do të ritheksoj këtu që lexuesit mund të rezultojnë të jenë më të mirët e miqve tuaj nëse dëgjoni ato që thonë dhe për t’u kuptuar me ta.

Nga ‘personable’ dua të them

 • Ju dëgjoni plotësisht nevojat e tyre
 • Ju përgjigjeni në komentet e tyre
 • Ju merrni kontakt me email nëse një lexues lë të kuptohet një lloj reagimi më privat
 • Ju përmendni lexuesit tuaj më të dobishëm në postimet tuaja në blog

Gjithashtu, blogerët personalë i dërgojnë me email lexuesit e tyre shpesh. Ata bëhen miq. Si një bloger i ngrohtë, bëni të njëjtën gjë duke krijuar një gazetë për lexuesit tuaj: ju do të ndërtoni besim dhe besnikëri dhe, natyrisht, posta elektronike e lehtëson ndërtimin e miqësive të vërteta dhe origjinale. Të jesh ‘serioz’ për kamare nuk do të thotë të jesh i ftohtë dhe të flasësh biznes gjatë gjithë ditës!

5. Mbajeni mirë idenë tuaj gjithmonë të plotë

Si një bloger personal, ideja juaj është gjithmonë e plotë. Një ditë nuk kalon pa ndodhur diçka që bën materiale të mira për një postim: diplomimin e djalit tuaj, vallëzimin tuaj shkollor të fundvitit, një libër që ju me të vërtetë e keni dashur, mendime të caktuara që keni pasur për shkrimin personal, projektet tuaja të reja për scrapbooking , etj.

Idetë nuk njohin kufij!

Dhe kjo është një bekim për hapin tuaj të ardhshëm në Blogging ngrohtë, sepse sa më shumë ide që mund të mblidhni – madje edhe më shumë sesa mund të përdorni në të vërtetë – të pajisur më mirë do të jeni kur muza lë dhe gjithçka që ju mbetet është një faqe bosh për të shikoj në ekran.

Një shembull nga jeta ime – disa muaj më parë, unë mbeta deri në mesnatë për të biseduar me një çift miqsh që jetonin një dysheme nën mua. Biseda jonë lidhet me Google SEO dhe si të lulëzoni gjatë këtyre kohërave të vështira. Në fund, u dhashë miqve të mi një këshillim të vërtetë falas! Dhe ajo bisedë u shndërrua në një postim për WHSR që shpresojmë se do të publikohet brenda disa javësh. 😉

E lehtë, e drejtë?

6. Asnjëherë mos ndaloni të bëni Blogging!

Ju filluat të bënit blogje për veten tuaj sepse e panë kënaqësi, interesante dhe lehtësuese nga stresi. Mirë, atëherë – i cili tha se Blogging ngrohtë duhet të jetë stresues me çdo kusht?

Sigurisht, të shkruash për një vend – dhe për lexuesit e uritur – kërkon më shumë punë për ta bërë blogun tënd një burim më të mirë në fushën tënde, por me të gjitha mjetet argëtohu, shkruaji për përmbajtjen e zemrës suaj dhe kënaquni me zanatin sikur të ishte aktiviteti më relaksues në Tokë.

Endorfinat kanë rëndësi kur bëhet fjalë për suksesin në jetën e të rriturve!

Një këshillë personale: ndonjëherë, kur jam ngadalë në mëngjes, bëj punë shtëpiake ose dal së pari me një mik, atëherë zhyten në punë për t’u çlodhur. Unë jam një person i qetë, kështu që pas një aktiviteti të lodhur fizik, unë nuk mund të pres që të ulem në tryezën time dhe të kryejë një aktivitet intelektual. Unë e përdor atë karakteristikë të psikikës sime për të qenë më produktive.

Gjithashtu, ndihmon për të ndryshuar detyrat midis trupit dhe mendjes – pasi të keni lodhur pak trupin, mendja juaj është më e lexueshme në një seancë pune të thellë.

Më besoni – unë shkrova draftin për këtë post në divanin midis mini-syve. 😉

7. Asnjëherë mos hiqni dorë nga ndonjë nga interesat tuaja

Blogimi nuk duhet të hajë gjithë kohën tuaj. Nëse nuk bëni asgjë interesante, si mund të shkruani diçka interesante për lexuesit tuaj? Do të hiqnitit dorë nga blogimi, sapo të thaheni (shihni Nr. 5) dhe të shkoni të bëni diçka tjetër.

Vetëm menaxhoni mirë kohën tuaj dhe sigurohuni që koha juaj e shkrimit të shkëputet për atë një ose dy orë në ditë. Pjesa tjetër është jeta dhe idetë që mbledhin për postimet tuaja të rradhës!

Interesat e tua të tjera gjithashtu shtojnë më shumë gjëra të mira, si blog-et e vizitorëve të ngrohtë dhe bloget e tjera. Nëse keni marrë në konsideratë bloge të shumta, mund të dëshironi të lexoni postin tim tjetër këtu në WHSR në lidhje me drejtimin e shumë blogjeve në mënyrë të efektshme dhe pa stres.

8. Anekdotat personale ndihmojnë lexuesin të lidhet

Jam i sigurt se e keni vënë re sa personale fitoj në këtë post: shtova anekdota nga jeta ime, këshilla nga përvoja ime, gjëra që kam mësuar.

Une per ty.

Lexuesit e blogut nuk janë si lexuesit e gazetave ose eseve akademike: ata kërkojnë histori që i kapin, mund të lidhen me të, dhe në fund të fundit ato janë argëtuese dhe të shpejta për t’u lexuar.

Anekdotat ndihmojnë një post të mbarë në sytë e lexuesit! Dhe ata shtojnë besueshmëri, gjithashtu, sepse lexuesi mund të shohë se ka një person të vërtetë me ndjenja të vërteta dhe përvoja jetësore prapa këtij postimi, gjë që bën për prova të vërteta ato që ju jeni duke thënë nuk është një mashtrim i hartuar mirë.

Ja çfarë thotë Sophie Lizard e Be A Freelance Blogger në një intervistë për Raubi Marie Perilli në CopyPress.com:

Unë e dua natyrën e saj joformale, ku shqipja është e pranueshme dhe e folura e thjeshtë është e detyrueshme. Shtë një kombinim efektiv i anekdotave personale dhe referencave ndaj burimeve të tjera në internet, i cili është i dobishëm për lexuesit, dhe është lloji im i preferuar i shkrimit. – Sophie Lizard në CopyPress.com

9. Bëni kujdes të veçantë, të veçantë në hartimin e postimeve tuaja në blog

Ju e bëni atë tashmë me postimet tuaja personale, por siç e përmenda në rrugën # 6, postimet e ngrohta kërkojnë më shumë punë.

E di që mund t’ju frikësojë nga përpjekjet, por ju lutem – qëndroni të qetë dhe lexoni më tej. E tëra që ju nevojitet është të bëni një kujdes të veçantë, shtesë në fushat e mëposhtme:

 • gramatikë
 • Zhargon e këndshme
 • Kontrolli i fakteve (materiali hulumtues)
 • Pjesëmarrja në intervistë / konferencë.

Kjo e fundit nuk ka të bëjë me shkrimin por materialin për të mbledhur për postimet tuaja. Lexuesit e këndshëm i duan intervistat dhe raportet e konferencës!

Në fund, gjithçka vie për të qenë e dobishme për audiencën tuaj.

Personal DHE Niche?!

Blogim ... në letër?Nga Paul Jacobson përmes Compfight (CC)

Po, mund t’i keni të dy. Surprised?

Mendoni për të gjithë ata blogerë nënë atje – ata bëjnë blog për fëmijët e tyre dhe familjet që kanë të bëjnë me ngrohtësinë e prindërve.

Mendoni për Matt Cutts të Google, blogu i të cilit ka të bëjë me jetën e tij dhe gjërat e tij në Google.

Bestshtë më mirë që të keni dy blog të veçantë, prandaj mos e merrni blog-un e Cutts për një shembull të mirë.

Zgjodha që këto shembuj të ju tregojnë se si mund të vazhdoni të bëni Blogging si për veten tuaj, ashtu edhe në një vend, pa patur nevojë të hiqni dorë nga blogu juaj personal.

Vetëm një fjalë kujdes

Mos lejoni që blogu juaj personal të prishë reputacionin tuaj të ngrohtë.

Të kesh personale nuk do të thotë të shkruash flakë, të trollosh, të bësh diskriminim, të shkelësh të drejtën e personave të tjerë për intimitet ose mashtrim dhe të përdorësh gjuhë të dobët.

Mendoni se çfarë do të mendojë një lexues i mundshëm i blogut tuaj të ngrohtë kur ajo gjen blogun tuaj personal??

Gjithashtu, mund të ndjehet e vështirë të gjesh kohë për blogun tuaj personal kur të filloni Blogging ngrohtë. Sidoqoftë, me kohën do të mësoni të menaxhoni më mirë detyrat tuaja dhe madje të punoni në më shumë postime në të njëjtën kohë.

Këshilla ime e fundit për këtë post është që gjithmonë fillojeni ditën me pak shkrime personale– do t’ju ngrohtë për blogezimin e ngrohtë.

Për suksesin tuaj! 🙂

Kredia e figurës (komike): Verónica Bautista 

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me