Toolsfarë mjetesh përdorni rregullisht për të ndihmuar në krijimin e blogut tuaj?


Mjetet e produktivitetit si Evernote, Trello ose ZenWriter mund të vijnë në mendje.

Ndërsa këto janë mjete të shkëlqyera që mund t’ju ndihmojnë të përshtatni më shumë detyra në ditën tuaj, a jeni të sigurt që po punoni për detyrat e duhura për të filluar?

Produktiviteti pa strategji nuk do t’ju marrë askund.

Po sikur të humbni kohë për të shkruar postime në blog, ebook, ose duke krijuar kurse ose produkte audienca juaj nuk është e interesuar për?

Nëse dëshironi që blogu juaj të ketë sukses – veçanërisht nëse koha juaj është e kufizuar – është e rëndësishme të jeni strategjik për atë që punoni. Dhe një nga mjetet më të mira për të qenë strategjik në lidhje me rritjen e blogut tuaj është sondazhet e lexuesve.

Ndoshta nuk keni menduar të përdorni sondazhe më parë, por ato janë një mënyrë e fuqishme për t’ju ndihmuar të rriteni blogun tuaj në mënyrë strategjike, të identifikoni mundësitë e fitimit të parave dhe të mbizotëroni ngrohtësinë tuaj! Ja se si.

Fiksoni gabimet tuaja të Blogimit

Le ta pranojmë, asnjë prej nesh nuk është perfekt – madje edhe blogerët më të njohur bëjnë gabime.

Por edhe nëse e shfletoni blogun tuaj duke kërkuar gabime të zakonshme, është e vështirë t’i vini re ato sepse është e pamundur të jesh objektiv për punën tënde. Shtë e vështirë të hedhësh një hap prapa dhe të shohësh blogun tënd në mënyrën si bën audienca jote.

Kjo është një arsye që sondazhet janë një mjet i tillë i fuqishëm: Ata mund t’ju ndihmojnë të merrni një mendim objektiv në blogun tuaj dhe ta shihni atë ashtu si bën audienca juaj.

Një studim i mirë mund t’ju ndihmojë të zbuloni se çfarë po largon audiencën tuaj, ose t’i parandalojë ata që të abonohen ose të ndërmarrin veprime të tjera të dëshiruara.

Kur hartoni një studim për të përmirësuar blogun tuaj, ju mund të hartoni një studim të përgjithshëm për të identifikuar ndonjë problem të mundshëm, ose mund të keni tashmë një problem në mendje që dëshironi të rregulloni, siç janë:

 • Pse është niveli im i fryrjes kaq i lartë?
 • Pse kaq pak vizitorë blejnë librin tim?
 • Pse kaq shumë njerëz janë duke abonuar nga buletini im i emailit?

Shtë e lehtë të merresh me arsyet e problemeve si kjo, por pa pyetur audiencën tënde, është e pamundur të dish me siguri.

Pyetje të sugjeruara për anketim:

 • A do ta rekomandonit blogun tim te një mik? Pse ose pse jo?
 • A keni ndonjë vështirësi të lundroni në blogun tim?
 • Nëse mund të ndryshoni një gjë në lidhje me blogun tim, çfarë do të ishte?
 • Whatfarë ju pëlqen më shumë në buletinin tim të postës elektronike? Farë nuk ju pëlqen për të?

Analizoni efektivitetin e marketingut tuaj

A e dini se si lexuesit tuaj më besnikë gjetën blogun tuaj?

A janë shumica e lexuesve tuaj që i gjejnë postimet tuaja përmes kërkimit në Google, ose postimeve të ndara nga miqtë e tyre në Facebook? Po përpjekjet tuaja të mediave sociale në të vërtetë po shlyhen, apo po e humbni kohën tuaj duke promovuar çdo postim në Twitter?

Ju keni dëgjuar ndoshta për rregullin 80/20, i cili thotë se 80% e rezultateve vijnë nga 20% e përpjekjeve tuaja.

Nëse 80% e përpjekjeve tuaja të marketingut nuk po japin ndonjë rezultat, ju ndoshta do të dëshironi të dini rreth tij, në mënyrë që të mund ta përqendroni kohën tuaj në strategjitë që janë duke punuar, apo jo?

Duke përdorur sondazhe, ju mund të identifikoni dhe përqendroni përpjekjet tuaja në strategjitë që janë me të vërtetë duke punuar.

Ky është një studim i shpejtë për t’u zbatuar, por mund të ketë një ndikim të madh duke ju kursyer shumë kohë.

Provoni thjesht të vendosni një studim të shpejtë me një pyetje duke pyetur audiencën tuaj se si dëgjuan për herë të parë për blogun tuaj dhe dërgojeni atë në listën tuaj të emailit. Ju mund të habiteni me rezultatet!

Identifikoni pikat e dhimbjes së audiencës tuaj

A keni ndonjëherë luftë për të dalë me ide postimi në blog?

Shtë një problem i zakonshëm, veçanërisht nëse keni bërë blog për ca kohë dhe ndjeheni sikur i keni mbuluar të gjitha.

Kjo është një çështje tjetër për të cilën është e vështirë të jesh objektiv. Kur jeni ekspert për një temë, mund të jetë e vështirë ta shihni atë si fillestar. Shtë e vështirë të shikosh ngrohtësinë tënde me një perspektivë të freskët, gjë që mund ta vështirësojë krijimin e ideve të mira për postim në blog.

Sa më shumë ta kuptoni audiencën tuaj dhe të shihni nga këndvështrimi i tyre, aq më i mirë do të jetë blogu juaj. Do të shkruani saktësisht për temat për të cilat duan të lexojnë.

Sondazhet mund t’ju ndihmojnë të kuptoni saktësisht se çfarë po luftojnë lexuesit tuaj dhe t’ju japin ide të pafundme vetëm për përmbajtjen që ata dëshirojnë.

Pyetje të sugjeruara për anketim:

 • Cila është lufta juaj # 1 me [temën e lidhur me ngrohtë]?
 • Për cilat tema dëshironi të lexoni më shumë postime në blog?
 • Pse regjistroheni në buletinin tim të postës elektronike?
 • Nëse ju dhe unë kemi pasur një seancë një-për-një stërvitje, cilat pyetje do të më bënit?
 • Whatfarë gjëje po ju ndalon nga [qëllimi i lidhur me ngrohtësinë]?

Krijoni Strategjitë e Parasë që Punojnë

Sondazhet janë gjithashtu një mënyrë e shkëlqyeshme për të dalë me strategji të fitimit të parave për blogun tuaj që dëshiron vërtet audienca juaj.

Sondazhi i audiencës së Amanda e bëri që ajo të shkruaj një libër elektronik më të shitur në Amazon!Sondazhi i audiencës së Amanda e bëri që ajo të shkruaj një libër më të shitur në Amazon!

Ju nuk doni të investoni shumë kohë për të shkruar një ebook epike ose duke krijuar një kurs të tërë në internet, vetëm për të zbuluar se nuk është ashtu siç dëshironte audienca juaj dhe askush nuk dëshiron të paguajë për të.

Duke bërë hulumtimin para kohe, ju mund të zbuloni saktësisht se çfarë është gati të paguajë audienca juaj. Pasi të keni identifikuar nevojat e lexuesve tuaj, do të dini saktësisht se cila strategji e fitimit të parave është e duhura për audiencën tuaj.

Amanda Abella, Traineri Millennial Business, kohët e fundit krijoi një studim për të identifikuar nevojat e audiencës së saj dhe për të zbuluar strategjinë më të mirë të fitimit të parave për blogun e saj.

“Kur po kaloja një rebrand dhe hulumtova audiencën time në fillim të këtij viti, unë u çudita kur zbulova se 80% thanë se shqetësimi i tyre kryesor ishte të mësonin se si të drejtonin një biznes në mënyrë që të mund të linin punën e tyre të ditës. Më shpërtheu. ”

Pasi ajo analizoi përgjigjet e sondazhit, ajo vazhdoi të shkruante librin e saj të parë dhe ta shndërronte atë në një bestseller Amazon!

Amanda këshillon duke e bërë sondazhin tuaj sa më të thjeshtë për tu marrë sa të jetë e mundur:

“Asnjë kuti e madhe për përgjigje, thjesht zgjedhje e shumëfishtë. Sa më pak të duhet të mendojnë për të, aq më shumë të ngjarë do ta mbushin atë. Kur erdhi te libri im, në të vërtetë u bëra në telefon me pjesëmarrësit e sondazhit dhe krijova një hapësirë ​​të sigurt për ta për të më folur për çështjet me të cilat përballeshin. “

Për anketën tuaj të fitimit të parave në blog, do të vlerësoni gjëra të tilla si:

 1. Për cilat tema interesohet më shumë nga audienca juaj
 2. Formatfarë formati ata preferojnë (ebook, kurs, video, stërvitje, etj.)
 3. Gjasat që ata do të blejnë diçka

Pyetje të sugjeruara për anketim:

 • Si mësoni më mirë (duke lexuar, duke folur një-në-një, duke shikuar video, etj.)?
 • Sa ebook keni blerë këtë vit?
 • A keni blerë ndonjëherë një kurs online më parë? Pse ose pse jo?

Mos harroni vetëm – pyesni audiencën tuaj

Bloggerët nuk u interesojnë lexuesit, dhe ne nuk dimë saktësisht se çfarë duan lexuesit tanë, përveç nëse kërkojmë. Rezultatet nga pyetjet e sondazhit tuaj mund të jenë befasuese. Mos supozoni se dini çfarë dëshiron audienca juaj – pyetini ata!

Amanda inkurajon shokët e saj të blogerëve të «Jepni njerëzve tuaj atë që duan. Shpesh herë mundohemi ta shpikim rrotën kur nuk është plotësisht e nevojshme. Unë kam qenë fajtor për këtë për vite dhe nuk ka kaluar derisa fillova të dëgjoja audiencën time dhe t’u jepja ato që kërkuan që gjërat të filluan të zhvendoseshin. ”

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me