Si të menaxhoni një projekt të dhënë grupi

Për dallim nga projekti standard i dhënies, një dhuratë në grup ka përfitime pasi forca e kombinuar e blogerëve mund të tërheqë sponsorë më të mëdhenj dhe më shumë trafik. Këtu është se si të menaxhoni një dhuratë në grup.


Ftoni grupin tuaj

Gjëja e parë që ju duhet të bëni është të ftoni blogerët të marrin pjesë në dhurata.

 • Eachdo bloger duhet të paraqesë një postim, kështu që sigurohuni që të ftoni midis 7 deri 15 blogerë për të krijuar një përmbledhje të këndshme. Më shumë se kaq do të jetë shumë për të menaxhuar.
 • Shtë një ide e mirë për të gjetur blogerë që kanë punuar me marka në të kaluarën për dhurata ose rishikime të produkteve. Për shembull, kam punuar shpesh me Surf Sweets, Glee Gum dhe Boiron, dhe ato janë shumë të hapura për të siguruar çmime për dhuratat e mia.
 • Vendosni një grup sekret në Facebook për të komunikuar dhe shkëmbyer informacione për projektin. Ju do të jeni koordinator i projektit dhe administratori i grupit, por nëse gjërat bëhen pak të padurueshme, mund të ftoni anëtarët e tjerë të bashkë-menaxhojnë projektin.

Zgjidhni një Tema

Dhuratat janë të suksesshme në tërheqjen e trafikut të qëndrueshëm kur flasin me audiencën tuaj të synuar. Për shembull, këtë vjeshtë unë arrita një dhuratë “alergji në shkollë falas” me 8 blogerë ushqimorë. Nëse nuk dini ende shumë blogerë në kamare tuaj, Lori Soard ndan disa këshilla të shkëlqyera se si të bashkoheni dhe të gjeni grupin perfekt.

 • Për ndikimin më të madh, do t’ju duhet ta rregulloni kohën me një ngjarje. Natyrisht, një kthim në shkollë ishte më i rëndësishëm për shtatorin, kështu që u sigurova që i gjithë projekti të përfundonte para fundit të këtij muaji.
 • Kërkoni hashtags ideal për temën tuaj – të shkurtër, me ndikim dhe mjaft popullor për të ngjallur interes. Përdorni një mjet si RiteTag dhe shikoni se cilat janë tendencat e sezonit. Ne kemi përdorur “HealthBTS”.
 • Tema juaj duhet të jetë miqësore me motorin e kërkimit. “Kthimi në Alergji Falë Shkollës” është një titull i mirë për SEO dhe mediat sociale.

Organizimi i mimeve

Ekzistojnë dy mundësi për çmime dhurimi në grup:

 • Pitch perspektivat tuaja. Kjo është ideale sepse krijon një bazë për partneritete të ardhshme me një markë të synuar dhe shmang shumë nga shpenzimet e xhepit nga ana juaj. Mblidhni statistikat për të gjithë blogerët e përfshirë, përfshirë arritjet e mediave sociale dhe pamjet e faqeve. Gjithsej ato për të krijuar një katran të fuqishëm.
 • Bleni një kartë dhurate. Bëni të gjithë të dhurojnë një shumë të vogël (10-20 dollarë) dhe të blejnë një kartë dhurate. Kjo është e dobishme sepse nuk keni nevojë për sponsorë për të ofruar një çmim të shkëlqyeshëm, por duhet të siguroheni që po blini një kartë dhuratë për kamare të përshtatshme. Për shembull, blogerët e librave mund të ofrojnë Barnes & Prmime letre fisnike; blogerët e gatimit mund të ofrojnë Williams & Kartat e dhuratave Sonoma, etj. Kjo është nga një dhuratë grupi:

1029-christmas-dhurojDhurata në grup me karta dhuratë të blera nga blogerët pjesëmarrës1029-easter-dhurojKëtu është një përmbledhje nga postimi im i Pashkëve. Përmbajtje unike rreth Pashkëve, me tema të ndryshme për secilin bloger.

Organizoni përmbajtjen nga secili Blogger

Një dhuratë e suksesshme në grup duhet të përqendrohet në përmbajtje të dobishme, me tematikë.

 • Do bloger duhet të ofrojë një titull unik në temën tuaj – i bëni ata t’ju tërheqë! Për blogerët e ushqimit, të gjithë mund të paraqesin një recetë unike. Për pushime, ju mund të organizoni temat në grupe: receta, mësime artizanale, dekorime, etj.
 • Do bloger duhet të paraqesë emrin e tyre të URL-së. Ju do të duhet atë përmbajtje disa ditë para se postimi të shkojë drejtpërdrejt në mënyrë që ta organizoni atë. Bloggerët mund të krijojnë kopje të projektit në bloget e tyre për të krijuar lidhjen, edhe nëse postimi nuk është shkruar ende.

Vendosni Afatet

Shtë thelbësore të caktoni datat e duhura për secilin artikull që ju nevojitet. Bloggerët dhe markat që humbasin afatet duhet të trajtohen me kujdes, por mund t’ju duhet t’i përjashtoni ato nga ky projekt. përfshijnë:

 • Post temë
 • Angazhimi i çmimeve të sponsorizuara, përfshirë lidhjen, nëse është e nevojshme, dhe imazhin e çmimeve
 • Blogger postoni lidhjen URL
 • Lidhje për hyrje në dhurata
 • Imazhet më të mira nga blogerët dhe markat për master grafik
 • Data dhe ora që postimet dhe konkursi do të jenë live
 • Data e përfundimit të konkursit
 • Korniza kohore e zgjedhjes dhe njoftimit të fituesit
 • Data e mbylljes së projektit

Organizoni përmbajtjen që të gjithë duhet të përdorin

Për praktikat më të mira të SEO dhe për të mbajtur një dhuratë të rregullt, do t’ju duhet të bashkoni ato postime unike me përmbajtje të ngjashme. Ngarko këto në skedarët e tu në Facebook:

 • Paraqitje dhe përmbyllje e pasur me fjalë kyçe. Paraqitni temën, kush e koordinoi atë, çfarë po jepni dhe kohën e dhënies. Mbyllja duhet të ofrojë një falënderim për secilin sponsor gjithashtu.
 • Hashtags dhe fjalë kyçe.
 • Lidhje për të gjitha çmimet e sponsorizuara. Mos harroni të bëni lidhje të tilla “nofollow” dhe të shpalosni dhurimet.
 • Ndani kodin e dhuratës.
 • Një listë e rregullt, e rregullt e të gjithë artikujve të blogerit.
 • Një imazh master për dhuratat e krijuara nga imazhet më të mira të grupit ose çmimet e dhuratave. Mbani në mend se për të qenë gjithnjë të gjelbër, çdo bloger duhet të shtojë imazhe shtesë për ndarjen në të ardhmen.
 • Tregojuni grupit tuaj të kopjojë skedarët e Facebook në modalitetin “Redakto” kur po ndan kodin HTML.

Vendosja e konkursit

 • Preferimi im për të garuar një konkurs është Rafflecopter, pasi ata sigurohen që të mos kërkoni hyrje që nuk lejohen, siç janë pëlqimet në Facebook. Nëse keni vetëm llogari falas, pyesni dikë në grup që ka një llogari të azhurnuar për të menaxhuar shënimet ose për të përmirësuar llogarinë tuaj.
 • Sa më shumë çmime të dhuroni, aq më shumë shënime mund të kërkoni. Pyetni çdo bloger dhe markë për 1-2 hyrje. Ju duhet të kufizoni hyrjet në media sociale (“vetëm Twitter, Facebook ose Instagram”). Ofroni 2 nga 3 opsionet, pasi disa marka ose blogerë mund të mos jenë në të gjitha mediat sociale.
 • Nëse doni të gjeneroni regjistrime në gazeta, kërkoni lidhjen e regjistrimit të postës elektronike nga markat dhe blogerët. Ju nuk do të keni kohë për të kërkuar lidhje, nëse ata nuk e dinë atë.
 • Testoni të gjitha lidhjet që merrni. Kjo është kohë, por është e rëndësishme që përmbajtja dhe shënimet të jenë të sakta.

Mos harroni kushtet!

Ekzistojnë rregullore dhe ligje vendore dhe vendore që rregullojnë dhuratat, të cilat konsiderohen “rezultate tërheqëse”. Shtojini këto në terma, që është një kërkesë e spastrimeve. Disa gjëra të zakonshme që ju duhet të deklaroni përfshijnë:

 • Kush mund të hyjë. Preferoj që pjesëmarrësit të jenë mbi 18 vjeç.
 • Aty ku mund të banojnë hyrësit. Nëse jeni në Sh.B.A., për shembull, është e mençur ta mbani konkursin vetëm për pjesëmarrësit në Sh.B.A..
 • Shpjegoni qartë çmimin (et) në postim dhe / ose terma.
 • Këto fraza:
  – “Asnjë blerje e nevojshme”.
  – “Shanset për të fituar bazohen në regjistrime.”
 • Kur dhe ku do të postohen fituesit, përfshirë afatin kohor që ata të përgjigjen. Unë gjithmonë jap 24-48 orë që fituesit të përgjigjen dhe t’i informojnë ata mund të zgjedh një fitues të ri nëse nuk dëgjoj përsëri.

Iffarë ndodh nëse diçka shkon keq?

Rregulloni çdo çështje në mënyrë që hyrësit dhe fituesit të marrin atë që u ishte premtuar. Dëgjoni reagimet që merrni.

 • Nëse fituesit i dërgohet çmimi i gabuar, kontaktoni kompaninë – atyre u kërkohet të respektojnë çmimin për të cilin ranë dakord.
 • Nëse një lidhje është e prishur ose e vdekur, kthehuni dhe rregulloni ose ndryshoni hyrjen. Kjo nuk është praktikë e mirë për një konkurs por është më mirë sesa të kesh një hyrje të vdekur ose një më pak se në fillim të konkursit.

Mendoni Afatgjatë

Pasi dhurata të jetë e plotë, ka disa gjëra që ju do të doni të bëni për të maksimalizuar këtë projekt:

 • Këto postime janë përmbajtje të shkëlqyera kurate për temën tuaj dhe kabina të jetë e gjelbër për këtë sezon ose festë nëse hiqni informacionin e dhënë. Informoni grupin tuaj për atë informacion një numër të caktuar javësh pasi fituesi të marrë çmimin e tij.
 • Sigurohuni që megjithatë të mos hiqni markat që kanë kontribuar çmime. Ju mund të dëshironi të rimendoni mënyrën e paraqitjes së përmbajtjes ose të bëni një rishkrim, në mënyrë që anëtarët e grupit të mund të modifikojnë përmbajtjen e përhershme në një mënyrë që ka kuptim.
 • Faleminderit sponsorët më pas dhe sigurohuni që t’u dërgoni atyre ndonjë reagim pozitiv nga fituesit e çmimeve.
 • Krijoni një studim rasti duke përfshirë numrin e hyrësve, aksionet dhe pamjet e faqeve për të dhënë dhuratat e ardhshme.

Një dhuratë në grup është shumë punë dhe një angazhim i madh në kohë por është gjithashtu një mënyrë e shkëlqyeshme për të nxitur trafikun, punën me markat dhe blogerët dhe për të ndërtuar eksitim në ngrohtë tuaj.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map