Telekonferenca ka rreth e rrotull për shumë vite. Që kur më shumë se një person mund të jetë në një linjë, njerëzit kanë përdorur telefona për të bërë takime me njëri-tjetrin. Për qëllime të ndërtimit të lexuesve në internet, telekonferenca mund të përdoret për të tërhequr dëgjuesit, të nxjerrë në pah ekspertët dhe të vendosni markën tuaj përpara njerëzve që përndryshe nuk mund të kenë dëgjuar për biznesin tuaj.


Ne kemi biseduar shumë në të kaluarën për mënyra të ndryshme për të tërhequr lexuesit në faqen tuaj të internetit, përfshirë përdorimin e bisedave në Twitter dhe grupeve promovuese. Telekonferenca është pak më ndryshe sesa uebfaqet, sepse nuk keni elementet vizuale që dëshironi të keni me një webinar, që është më shumë një video-konferencë.

Një konferencë telefonike mund të përdoret në një numër mënyrash për t’u arritur lexuesve tuaj:

 • Biseda në grup të vogël me ekspertë në zonën tuaj të ngrohtë. Regjistroni bisedën dhe ofrojeni për vizitorët e sitit kur regjistrohen në buletinin tuaj.
 • Shpërbloni referuesit kryesorë me një bisedë në grup, ku ju përgjigjeni të gjitha pyetjeve të tyre në fushën tuaj të ekspertizës.
 • Kryeni intervista dhe postojini ato në internet. Unë shumë herë e bëj këtë në Kafe me Autorë, duke përdorur Blog Talk Radio. Në të kaluarën, kam përdorur thirrje konferencash, kam regjistruar seancat dhe kam bashkuar intervista me disa autorë.
 • Thirrjet një-për-një drejtuese.

Shërbime për t’u përdorur

Thirrje falas për konferencë

FreeConferenceCall.com është një shërbim që e kam përdorur shpesh. Ato përmbajnë thirrje 100% falas. Ju mund t’i regjistroni ato thirrje dhe t’i shkarkoni më vonë. Karakteristikat e tjera përfshijnë:

 • Përshëndetje me porosi ju mund të regjistroni për të mirëpritur njerëzit në konferencën tuaj
 • Zgjidhni muzikën që njerëzit të dëgjojnë ndërsa janë në pritje
 • Nëse keni nevojë për shërbime të shkëmbimit të ekraneve, kjo kompani parashikon që gjithashtu deri në 25 persona falas dhe më shumë për një tarifë.
 • Ju mund të transmetoni një konferencë live, të ngjashme me një transmetim radio.

Unë personalisht e kam parë që ky shërbim të jetë shumë i besueshëm dhe statik, edhe kur jam detyruar të përdor një celular, i cili konsiderohet një i madh jo-jo për moderatorin.

Bashkohu me mua

Join.me është një tjetër mundësi për telekonferencë. Ju mund të fitoni konferencë të pakufizuar audio me këtë sistem. Ata thjesht telefonojnë numrin që u jepni dhe shkruajnë një ID 9-shifrore. Kjo është gjithashtu një mënyrë e shkëlqyeshme për të kufizuar numrin e njerëzve që mund të bashkohen në konferencën tuaj. Ju jepni vetëm ID për ata që dëshironi të merrni pjesë.

 • Nuk ka shkarkime softuerësh
 • Ju mund të dërgoni ftesa në internet dhe të merrni thirrjen e filluar nga pulti i programuesit tuaj.
 • Ju gjithashtu mund të përdorni një telefon inteligjent ose iPad për të pritur konferenca për celular.

Si shumica e këtyre sistemeve të thirrjeve në konferencë, struktura e çmimeve është në një shkallë që rrëshqet më shumë pjesëmarrës. Për konferencën audio, do t’ju duhet një llogari Pro, e cila fillon me 20 $ / muaj dhe shkon lart nga atje.

UberConference

UberConference ofron disa tipare vërtet të zoti që ju ndihmojnë të dukeni si profesionisti që jeni. Duke përdorur kompjuterin tuaj dhe telefonin tuaj, ju lehtë mund të heshtni thirrësit e zhurmshëm (ju e dini, atë me qenin që po zhyten në sfond), ose të shtoni në një person tjetër, siç është një mysafir.

Ju mund ta shndërroni atë në një webinar duke ndarë ekranin tuaj, nëse kjo është një dëshirë e juaja. UberConference gjithashtu ofron mundësinë për të parë kush flet në vend që të kërkojë ose këmbëngulë për kodet individuale të pinit.

Nëse kufizoni thirrjet tuaja në 10, atëherë mund ta përdorni këtë shërbim falas. Përndryshe, është 10 dollarë në muaj për deri në 100 pjesëmarrës njëherësh.

Thirrje Konferenca Totale Falas

Thirrjet Konferencë Totale Falas kanë disa veçori interesante. Thirrjet në konferencë janë falas për deri në 250 pjesëmarrës, që është shumica nga cilido prej shërbimeve telefonuese. Ju mund të paguani deri në 10,000 në një telefonatë të vetme, por është ndoshta më mirë që të kufizoni vetëm numrin dhe të kurseni disa dollarë (shiko më poshtë). Ju gjithashtu do të merrni:

 • Një numër telefoni dhe pin që mund të përdoret për çdo telefonatë konferencë. Kjo është bukur kur ju keni të njëjtët pjesëmarrës që ju bashkohen dhe gjithashtu është e lehtë për tu mbajtur mend.
 • Ka raporte të hollësishme në lidhje me thirrjet, kështu që ju mund të shihni se ku mund të bëhen përmirësime në konferencat e ardhshme.
 • Filloni dhe ndaloni regjistrimin nga pulti i moderatorit.

Kjo është ajo që duket se ia vlen të kontrolloni.

Bëni Konferencën të suksesshme

Në një artikull mbi CIO nga Esther Schindler, menaxheri i zhvillimit të internetit Gerry Mann sugjeroi planifikimin paraprakisht për problemet e teknologjisë që ju dhe telefonuesit tuaj mund të hasni gjatë thirrjeve në konferencë ose takimeve virtuale.

“Dërgoni artikuj për t’i shqyrtuar mirë paraprakisht.”

Nëse do të vendosni kohën në planifikim, promovimin dhe mbajtjen e një telefonate konferencë, do të dëshironi të merrni sa më shumë që të keni mundësi. Përveç që keni informacion për të shqyrtuar para kohe, do të dëshironi të vendosni disa masa mbrojtëse.

 • Bëni një bashkë-moderator i cili mund të hyjë brenda dhe të vazhdojë takimin në rast se do të ngecni nga linja. Bashkë-moderatorja duhet të ketë skenarin dhe shënimet tuaja dhe qasje të plotë në programin tuaj të takimit, në mënyrë që ajo të mund të heshtë thirrësit e zhurmshëm dhe të bëjë punën që do të bëni nëse do të ishit atje. Natyrisht, kjo do të duhet të jetë dikush që i besoni plotësisht.
 • Nëse jeni duke shkuar jashtë një skenari, kjo ju jep një transkript të çastit të konferencës. Përdorni copa dhe copa për ta promovuar atë në mediat sociale. Nëse keni bërë një pyetje, shtroni të njëjtën pyetje në Twitter dhe pastaj ndiqeni vazhdimisht dhe tregojuni ndjekësve tuaj se ata mund të marrin përgjigjen duke shkarkuar regjistrimin falas të telekonferencës tuaj.
 • Ndjekje me të pranishmit për ju ngjarje dhe pyesni nëse kishte ndonjë pyetje për të cilën ata nuk mendonin se ishin përgjigjur plotësisht. Përgjigjuni këtyre pyetjeve në një postim në blog ose në një telekonferencë të dytë.
 • Mblidhni informacione nga ata që marrin pjesë në mënyrë që të mund t’i shndërroni ato në klientë të rregullt. Inkurajoni ata të regjistrohen në buletinin tuaj për të mësuar në lidhje me thirrjet e ardhshme të konferencës.

Pak masa mbrojtëse

Do të dëshironi të vendosni disa masa mbrojtëse për t’u siguruar që konferenca të mos shndërrohet në një makth për ju.

 • Ose komentet pa zhurmë ose merrni vetëm aq njerëz sa ju jeni në gjendje të bisedoni me të në një kohë. Nëse pyetje të shumta ju frikësojnë, kërkoni që njerëzit t’i dërgojnë para kohe dhe pastaj t’i lexojnë ato vetë.
 • Sigurohuni që pjesëmarrësit të kuptojnë se ata janë përgjegjës për tarifat në distanca të gjata. Theksoni që numri nuk është një numër 1-800. Nëse është një numër 1-800, jini shumë të kujdesshëm pasi mund të paguani për çdo person që telefonon.
 • Njoftojini njerëzit se do të bëni çmos për të regjistruar konferencën, por nuk ka garanci. Regjistrimet mund të jenë të gabuara. Ose, duke qenë i ri në thirrjet në konferencë, ju mund të rrëzoni aksidentalisht regjistrimin e parë ose dy.
 • Praktikoni para kohe. Mblidhni bashkë-moderatorin tuaj dhe vraponi përmes skenarit së bashku.
 • Sigurohuni që folësit mysafirë të jenë në gjendje të marrin përsipër linjën. Vendosni një kohë për të praktikuar me ta gjithashtu dhe sigurohuni që ata të kuptojnë plotësisht procesin e përgjithshëm.
 • Keni një plan rezervë në rast se linjat e telefonit tuaj dhe / ose Interneti bien. Një herë më duhej të përdorja celularin, të kujtohet? Kjo sepse fuqia ime doli jashtë. Bëra atë që duhej. Nuk ishte ideal, por funksionoi.

Personalisht, unë do të shmangja plotësisht çdo plan që më kërkonte të paguaj për secilin telefonues dhe minutat që ata përdorin.

Do telefonues duhet të jetë përgjegjës për tarifat e saj në distancë të gjatë. Kjo është me të vërtetë më e mira në një epokë ku shumica e njerëzve kanë të paktën disa distanca të gjata që mund të përdorin në celularët e tyre. Përndryshe, nëse paguani për një shërbim 800, ju mund të paguani për çdo person që telefonon dhe që me të vërtetë mund të hani në buxhetin tuaj të përgjithshëm promovues.

Një tjetër rrugë për promovim

Ka disa njerëz që nuk e ndiejnë se thirrjet në konferencë janë shumë të suksesshme.

Si me shumicën e llojeve të promovimit, disa gjëra funksionojnë mirë për disa dhe jo për të tjerët. Qëllimi im është t’ju prezantoj me ide të ndryshme, me kosto efektive që mund të provoni. Shumë prej tyre unë kam testuar veten time dhe kam pasur të paktën një sukses dhe reagime pozitive. Përndryshe, mund të ketë të tjerë që e kanë provuar me sukses. Shtë e zgjuar që të kufizoni investimet monetare derisa të shihni se sa mirë funksionon një promovim i veçantë për ju dhe markën tuaj. Sidoqoftë, ofrimi i një konference kur konkurrenca juaj nuk është thjesht mund t’ju bëjë ju përpara atyre me hapa të parë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me