Според MDG Advertising 37% от потребителите във Facebook се ангажират по-пълно с публикация, в която е включена снимка; и 67% от клиентите заявяват, че качеството на изображението на продукта им помага да решат дали да купуват продукта или не. Една от причините сайтове като Pinterest да станат толкова популярни е, че хората намират изображенията за привлекателни. Вероятно сте чували да казва, че снимката е „на стойност 1000 думи“. Това е вярно, защото хората се движат визуално.


Значението на имиджаЗначението на имиджа – 67% от клиентите заявяват, че качеството на изображението на продукта им помага да решат дали да купуват продукта или не. Пълна инфографика тук.

Защо трябва да включвате снимки във вашия блог

Според проучванията на eMarketer от март 2014 г. за видовете съдържание, публикувано във Facebook, снимките съставляват около 75% от съдържанието, публикувано и споделяно на страниците във Facebook. Същите тези снимки имат около 87% процент на взаимодействие от потребителите на Facebook.

Въпреки че посетителите на вашия сайт със сигурност не очакват да видят само снимки, когато посещават вашия блог, успехът на публикации на базата на снимки във Facebook, Twitter и Pinterest доказват, че трябва да ангажирате читателите си със снимки, които подобряват текста на вашия сайт..

Разбиране на авторското право и честна употреба

Мнозината, които създавате нещо, се считат защитени с авторски права. Със сигурност можете да регистрирате артикула в Службата за авторско право на САЩ за допълнителна защита и за възможността да възстановите всяка загубена стойност, но след като я създадете, елементът е ваш.

Това включва, но не е ограничено до:

 • Писмена работа
 • Снимки
 • Художествено произведение
 • кино
 • музика

Когато някои собственици на уебсайтове попадат в проблем

Някои хора не искат да нарушават авторските права. Те просто не разбират как работи, кредитират правилно, получават разрешение и какво могат и не могат да се използват. Под правилата има и много сиви зони.

Там, където някои собственици на уебсайтове се сблъскват със снимки е, че те просто търсят търсене на „снимки на сладки кучета“ и копират първата снимка, която виждат, че обичат. Снимката обаче може да е такава, която фотографът не желае да споделя на нито един друг уебсайт. Авторските му права току-що са нарушени.

morguefileКъде да намерите снимки, които е добре да използвате

За щастие има фотографи, които искат да ви предоставят снимки, които можете да използвате на вашия сайт (при условие че ги кредитирате по подходящ начин). Има доста сайтове, където можете да намерите тези снимки, които са свободни за използване, стига да ги кредитирате. Тези сайтове включват:

 • MorgueFile
 • CompFight
 • PhotoPin
 • Образи на публични домейни (например много в архивите на правителството на САЩ, но винаги проверете дали можете да използвате)
 • Снимки на прозореца на вашия браузър

Има и фотографи, които споделят своите снимки в сайтовете с акции. Това са снимки, на които можете да закупите правото да използвате снимката за определена цел и местоположение.

Например, можете да закупите правата за използване на снимката само на вашия уебсайт. Ако искате да публикувате книга и да използвате същата снимка, ще трябва да се върнете и да купите допълнителни права.

Снимките с акции обикновено са изключително качествени. Ето някои сайтове, които предлагат снимки за акции за продажба:

 • iStockPhoto
 • Dreamstime
 • 123 RF

За още повече идеи вижте статията на Джери Лоу за 20+ източници на безплатни изображения за вашия блог.

Свържете се с оригиналния фотограф

Ако не можете да намерите изображението, което искате на някой от горните сайтове, тъй като е изключително специфичен, трябва да се свържете със собственика на снимката и да получите разрешение за използване на снимката на вашия сайт. Някои фотографи ще ви позволят да го използвате с обратна връзка и да ги кредитирате. Някои ще кажат „не“.

Ако фотографът каже, че можете да използвате снимката, запазете имейла на сигурно място, в случай че някога има въпрос дали сте получили разрешение да го използвате.

Какво е честна употреба?

Честната употреба попада в Закона за авторското право (Дял 17 от Кодекса на Съединените щати) и има лакмусов тест на четири фактора, за да определи дали е справедливо използването на част от произведение, защитено с авторски права. По принцип, ако произведението има познанство и човекът го използва в исторически контекст, тогава използването на част от него може да е подходящо. Въпреки това е сложно и може да се объркате дали употребата е справедлива или не и се стигне до правни проблеми.

Според Службата за авторско право, четирите фактора са:

 1. Целта и характера на употребата, включително дали тази употреба е с търговски характер или е с нестопанска цел за обучение
 2. естеството на авторските произведения
 3. количеството и съдържанието на използваната част във връзка с авторските произведения като цяло
 4. той въздейства на използването върху потенциалния пазар за или защитени с авторски права произведения

Честната употреба има тенденция да играе повече с писан текст. Например, ако искате да цитирате тази статия, можете да включите кратка оферта и да я кредитирате. Ето един пример:

В статията на WHSR, озаглавена „Можете ли да използвате тази снимка? Разбиране на честната употреба и това, което снимките могат и не могат да бъдат използвани законно във вашия блог ”от Лори Соард, тя съветва:„ Ако фотографът каже, че можете да използвате снимката, запазете имейла на сигурно място, в случай че има някакъв въпрос за това дали ви е позволено да го използвате. “

Това е кратък цитат, той е кредитиран в оригиналния източник и подобрява статията ви. Повече от вероятно, никой няма да се оплаче от това, че се използва малкото по-голямо изделие, стига да бъде кредитирано по този или подобен начин.

Когато има въпрос относно авторските права и дали използването е в най-добрия интерес на оригиналния създател или на обществеността, мащабът изглежда малко балансира към интереса на обществеността, въпреки че.

Що се отнася до изображения, вероятно е най-добре да се придържате към безплатни снимки и публични публични снимки. Наистина не можете да използвате малка част от снимка и е трудно да разберете какво би било добросъвестно и какво не. Наистина не си струва да рискувате дълга, изтеглена правна битка, когато има толкова много снимки, които могат да се използват без притеснение.

Според американските професионални фотографи авторските права са право на собственост. Освен това сайтът гласи: „Нарушенията на авторските права – възпроизвеждането на снимки без разрешение – могат да доведат до граждански и наказателни наказания.“

Правилата могат да се променят

Можете да направите всичко правилно и да използвате само сайтове, които изброяват снимки на Creative Commons, да приписвате според исканията на притежателя на авторските права и все пак да получите забележка от фотограф един ден, че използвате тяхната снимка без разрешение.

Това, което може да се случи, е, че първоначално фотографът може да предложи снимката с просто приписване, но по-късно променя правилата и изисква плащане за използването на снимката.

Първо, важно е да си запишете къде сте изтеглили първоначално снимката и какво е изявлението за правата.

Второ, ако фотографът поиска, незабавно премахнете снимката. Изпратете я обратно и обяснете, че сте изтеглили снимката на дата X и сте приписали както е посочено, но сте премахнали снимката.

Бъдете учтиви. Възможно е някой да е откраднал нейната снимка на първо място или тя просто да е забравила, че я е предложила за приписване. Един фотограф може да прави хиляди снимки годишно и е трудно да бъдете в крак с тях.

Ако следвате тези прости правила, трябва да намерите много висококачествени снимки за вашия блог и да не изпадате в никакви проблеми. Забавлявайте се като намерите тези снимки, които говорят с 1000 думи и подобряват вашите статии.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me