Тайните на писането на неустоими публикации в блога

Можете да имате невероятен дизайн на уебсайт, но в крайна сметка съдържанието е това, което продава вашия уебсайт на външния свят. Писането на неустоими публикации в блогове е важен компонент за запазване на съдържанието свежо и ангажиращо.


Има много елементи, които отличават публикацията в блога.

Съвет №1: Познайте своята аудитория

Първата стъпка при написването на неустоима публикация в блога е да знаете за кого пишете публикацията.

Към кого искате да се свържете с публикацията си?

След като разберете това, решаването на правилния фокус за статията е прост въпрос.

Можете да разберете коя е вашата аудитория, като прочетете анализи и анкетирате редовните си посетители. След като познаете целевата си аудитория, напишете потребителска персона или две.

Сега напишете всичките си статии, сякаш го пишете за тази персона.

Копайте по-дълбоко: Как да намерите идеи за блогове, които хората нямат търпение да прочетат

Съвет №3: Измислете ангажиращо заглавие

Заглавието на вашата публикация в блога може да накара читателя да кликне върху връзката и да прочете публикацията или да отскочи. Най-добрите заглавия са описателни и активни. Важно е да накарате читателя да иска да прочете статията.

Копайте по-дълбоко: Защо разказването на истории е жизненоважна част от блоговете

Съвет № 9: Затворете с цел

Не губете пара, когато наближите последния параграф от публикацията в блога си. Ще искате да затворите статията със същия инерция, с който сте отворили. Един солиден заключителен абзац ще напомни на читателите какво сте обхванали в публикацията и ще им остави чувството, сякаш са научили нещо ново.

В рамките на този заключителен параграф ще искате също да създадете призив за действие. Друг вариант е да добавите бутон в края или отделен ред с призива за действие (CTA). CTA просто призовава читателя да предприеме някакви действия.

Един пример за призив за действие е изявление от рода на: „Станете по-добър бегач, като прочетете интелигентни отзиви за вода“.

За да напишете добър CTA, трябва да знаете какво искате да постигнете с изявлението. Какво действие искате да предприеме вашият читател? След като знаете действието, което искате да предприеме читателят, ще бъде лесно да напишете изявление, което да помоли читателя да направи точно това.

Копайте по-дълбоко: Пет начина за улавяне на грешки в собственото ви писане

Защо прекарвате време за създаване на невероятни постове?

Страхотните публикации в блогове могат да помогнат за класирането на търсачките, да привлекат посетителите на сайта да се регистрират за вашия пощенски списък и да поставят вашия уебсайт в най-добрата възможна светлина.

Следвайки тайните в тази публикация, вашите публикации в блога ще бъдат с възможно най-високо качество.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map