Filluesit e idesë: 20 fraza për t’ju ndihmuar të dilni me tema për të shkruar rreth

A ju dhemb truri nga krijimi i ideve të reja për blogun tuaj? Nëse ju jeni shkrimtari dhe fillestari i ideve ose ju caktoni tema njerëzve të tjerë, të vini tema çdo ditë ose ndonjëherë disa tema në ditë mund të kullojnë më krijimtarinë e shpirtrave.


Në Rrugën e Artistit, një udhëzues për të çliruar krijimtarinë tuaj, autori Julia Cameron i referohet asaj ndjenje të drenazhuar si “pusi krijues” që është i zbrazët. Ekzistojnë një numër i gjërave që mund të bëni për të rimbushur mirë pusin tuaj, dhe ne flasim për to në 10 mënyra për të kapërcyer bllokun e shkrimtarit kur Blogoni, por një nga mënyrat më të lehta për të arritur ide kur nuk mendoni se keni mbetur asgjë për të dhënë është që të përdorin fillestarët e ideve.

Një fillestar idesh quhet gjithashtu një i shpejtë. Shtë thjesht një frazë që ka për qëllim të vrapojë trurin tuaj dhe të marrë lëngjet tuaja krijuese të rrjedhin. Kur jeni në humbje për ide, mund të drejtoheni te këto kërkesa dhe të dilni me diçka për të shkruar. Për më tepër, këto kërkesa përdorin mirë SEO dhe metodat e tërheqjes së vëmendjes siç përshkruhet në 35 Mostrat e Titujve të Jerry Low nga Bloggerët me A-Lista.

20 Prompts – Ide të reja për artikujt tuaj!

Për kërkesat më poshtë, ju do të merrni titullin dhe do të plotësoni boshllëkun. Kjo do të shërbejë si ideja juaj për një artikull të ri. Ka qindra mënyra për të përfunduar çdo shpejtë. Edhe nëse jeni në humbje për ide të reja, me këto kërkesa, nuk do të përballeni kurrë më me atë problem.

1. Udhëzues për fillestar për ___________

Plotësoni pyetjen më lart me një temë që dikush që nuk e kupton fare temën tuaj të blogut. Për shembull, nëse keni një blog në lidhje me pjekjet, atëherë çasti i mësipërm mund të bëhet: Udhëzuesi i fillestarit për rregullimin e qetë.

2. 5 mënyrat kryesore për __________

Ky titull është mjaft i përgjithshëm që ju mund të shkruani në çdo temë nga fillestar në të ndërmjetëm për të përparuar. Për shembull, nëse blog-u juaj ka të bëjë me hapësit e dyerve të garazhit, atëherë mund të shkruani një artikull të titulluar 5 mënyrat më të mira për të mbajtur hapësin e derës së garazhit në rregull pune.

3. Si të parandaloni __________

Ky promovim i shpejtë i titullit është një thirrje për veprim. Somethingshtë diçka në kamare tuaj që është shqetësuese për lexuesit. Cfare eshte Nëse blog-u juaj ka të bëjë me filmat e veprimit, atëherë ky titull mund të bëhet: Si të parandaloni djegien e filmit të veprimit.

4. farë __________ duhet të dijë për __________

Ky titull është një vëmendje tërheqëse për një audiencë specifike. Ju do të plotësoni boshllëkun e parë me objektivin tuaj demografik dhe të dytin me temën. Kështu që, nëse zotëroni një agjensi të marrjes me qira të makinave, mund të shkruani: Whatfarë duhet të dinë Pushuesit për të marrë çmimet më të mira me qira në furgonët e pasagjerëve.

5. Raport special për Whatfarë _________ Mendoni për __________

Studimet e rasteve dhe raportet speciale japin një autoritet të faqes tuaj. Le të themi që faqja juaj ka të bëjë me mjetet juridike bimore për qen. Ju mund ta shndërroni këtë titull në diçka si kjo: Raport special për atë që mendojnë pronarët e qenve rreth gjembit të qumështit për funksionin e mëlçisë.

6. 10 gënjeshtra ju keni qenë duke thënë veten rreth __________

Ky është një titull i stilit paralajmërues. E tërheq lexuesin sepse ajo dëshiron të dijë se çfarë ka bërë gabim. Një shembull mund të jetë një faqe interneti takimesh. Titulli do të shndërrohej në diçka si: 10 Gënjeshtra Ju keni qenë duke thënë veten tuaj Pse jeni akoma beqarë.

7. Mënyrat më të mira për të qëndruar të sigurt gjatë __________

Ky lloj titulli ndjek të njëjtën ide si një paralajmërim. Ajo luan në ndjenjën tonë se dëshirojmë të jemi të sigurt, të zgjuar dhe të lumtur. Le të përdorim shembullin e një kompanie sigurie. Artikulli mund të bëhet: Mënyrat më të mira për të qëndruar të sigurt gjatë një pushtimi në shtëpi.

8. 4 Fazat e Fitimit __________

Ky është një titull se si të shkruani, por me një numër specifik hapash për të marrë nga A në Z. Pra, një kompani ndërtimi mund të shkruajë diçka si: 4 Faza për të fituar një Bodrum plotësisht të papërshkueshëm nga uji.

9. Pse duhet të rri larg nga __________

Ky është një paralajmërim tjetër për lexuesin. Ju mund të plotësoni boshllëkun me pothuajse çdo temë që mund të imagjinohet. Nëse jeni specialist i SEO, mund ta shndërroni këtë titull në: Pse Duhet të Keni Sqaruar Pagesat për Vendosjen e Motorit të Kërkimit.

10. Këshilla më të mira për krijimin e __________

Ky titull duhet të rezervohet për këshillat tuaja më të mira për lexuesit. Ai duhet të vijë nga një intervistë ekspertësh, përvoja personale ose hulumtimi shkencor nga burime me reputacion. Le të themi që keni një sit që shet veshje. Ju mund të shkruani më poshtë: Këshillat më të mira për krijimin e veshjes së përsosur për natën e Vitit të Ri.

11. 3 hapa për të mësuar __________

Ky titull është shumë i gjithanshëm. Për të plotësuar boshllëqet për këtë titull, mendoni për atë që lexuesit tuaj kanë nevojë dhe duan të mësojnë dhe çfarë njohuri të veçantë keni. Nëse keni një shkollë gatimi, ju mund të keni të drejtë në lidhje me: 3 Hapat për të Mësuar të Bëni Souffle Perfect.

12. Pro dhe kundër të __________

Cilat janë disa nga të mirat dhe të këqijat më të zakonshëm të përfshirë në industrinë tuaj? Nëse drejtoni një kompani për marrëdhënie me publikun dhe doni të arrini klientë të mundshëm, mund të shkruani një temë si: Pro dhe kundër të reklamave të shtypura në botën e sotme dixhitale.

13. Gjithë sa duhet të dini për __________

Ky është një artikull gjithëpërfshirës i tipit udhëzues. Cilat janë temat e mëdha për faqen tuaj? Nëse keni një sit në lidhje me macet, atëherë mund të shkruani diçka në lidhje me: Të gjitha ato që duhet të dini rreth prezantimit të një koteleje për macet tuaja të tjera ose gjithçka që duhet të dini rreth leukemisë së maces.

14. Udhëzuesi __________ për __________

Duke folur për udhëzues, si mund të ofroni këshilla jashtëzakonisht specifike për lexuesit tuaj që askush tjetër nuk u ofron? Nëse shisni pajisje për qepje, mund të shkruani diçka si: Udhëzuesi i adoleshencës për të qepur Veshjen tuaj të Prom.

15. Rritni __________ tuaj me __________% me __________.

Luaj me dëshirën e lexuesit për të përmirësuar veten e tyre me këtë titull. Le të themi që keni një sit që ofron këshilla për planifikimin financiar. Ju mund të shkruani diçka si: Rritni Portofolin e Pensionit tuaj me 50% me Penny Stocks.

16. Ndihmim i shpejtë për __________

Nëse dikush vuan, atëherë çfarë dëshiron? That’sshtë e drejtë … lehtësim i shpejtë. Ky titull plotëson atë nevojë. Le të përdorim një shembull të prindërve në uebfaqe. Ju mund të shkruani diçka në: Relief të shpejtë për cholic ose lehtësim të shpejtë për dhimbje të fytit tek fëmijët.

17. A jeni i shqetësuar për __________?

Titujt “A je ti” janë një mënyrë tjetër për të trajtuar një shqetësim që vizitorët e faqes suaj mund të kenë. Artikulli më pas paraqet një zgjidhje për atë shqetësim. Pra, nëse drejtoni një sit ku njerëzit diskutojnë çështje politike, ju mund të shkruani diçka si: A jeni i shqetësuar për zgjedhjet e ardhshme? apo jeni i shqetësuar për votimin e personit të gabuar? Mendoni si lexuesit tuaj dhe përpiquni të kuptoni se për çfarë shqetësohen më shumë.

18. Merrni __________ Si __________ (person i famshëm)

Një teknikë tjetër është të përdorësh emrin e një personi të famshëm për të tërhequr njerëzit në artikull. Le të themi që keni një uebfaqe për këshilla për dietat. Ju mund të shkruani diçka si kjo: Merrni Biceps Like Channing Tatum.

19. Për njerëzit që __________

Ky titull mund të përfshijë një gamë të gjerë temash. Ideja është që të plotësohet boshllëku me një dëshirë. Kështu që, ju mund të shkruani diçka si: Për njerëzit që duan të humbin 30 paund ose për njerëzit që duan të përmirësojnë ritmin e tyre të golfit.

20. X Mënyrat e Provuara për __________

Ju jeni duke ofruar vlera me këtë lloj titulli. Këto mënyra janë “provuar” dhe ekspertët i rekomandojnë ato ose i keni testuar vetë. Për një sit rreth shkrimit, ju mund të gjeni: 20 Mënyra të Provuara për Përfundimin e Romës tuaj të Parë.

Mos kini frikë t’i shtoni titujt, por përpiquni t’i mbani nën 10 fjalë ose rrezikoni të humbni vëmendjen e lexuesit. Titujt jashtëzakonisht të gjatë duken gjithashtu të çuditshëm në pajisjet e lëvizshme. Sipas Pew Internet Research, dy të tretat e përdoruesve të telefonave celularë shkojnë në Internet. Mbani në mendje ndërsa formuloni një titull interesant, por të shkurtër. Kështu që 5 mënyrat kryesore për të pjekur një tortë, mund të zgjerohen në Top 5 mënyrat për të pjekur tortën e përsosur.

Teknika e urgjencës për të gjetur një ide

clusteringkredia e fotografisë: juhansonin përmes fotokin PC-së

Nëse keni provuar secilën prej shkronjave të shkrimit më lart dhe akoma nuk keni një ide të fortë për të shkruar rreth kësaj, provoni një teknikë të shoqatës falas të quajtur grupim. Celestine Chua, themeluese e Përsosmërisë Personale, rekomandon teknikën e grumbullimit në artikullin e saj 25 teknikat e dobishme të trurit. Kjo është një teknikë që unë e kam përdorur vetë me sukses për të paraqitur ide për tema të studimit, ide për artikuj dhe madje edhe për të punuar në skena për romane. Shtë e thjeshtë, por efektive. Ja se si funksionon:

 • Mbërtheni një copë bordi poster ose gjeni një tabelë të bardhë për të shkruar.
 • Mbyllni sytë për një moment dhe lironi mendjen tuaj të shpërqendrimeve.
 • Tani, filloni të shkruani! Shkruani gjënë e parë që ju vjen në mendje në një rreth në qendër të bordit tuaj.
 • Shkruajeni fjalën tjetër që ju vjen në mendje në një rreth që del nga rrethi kryesor, si në imazhin më poshtë.
 • Vazhdoni, duke krijuar gjithnjë e më shumë grupime të qarqeve derisa të keni një tren mendimesh ose disa të tjera.

Tani, hap prapa dhe shikoni në grupin tuaj. A mund të dilni me një ide nga ato që keni shkruar? Kërkoni modele dhe ide të mëdha. Nëse jeni akoma mbërthyer pasi provoni këtë ushtrim, thirrni ndihmën e të tjerëve qoftë përmes një takimi virtual ose personalisht. Përsëriteni këtë stërvitje, por lejo që të gjithë të hedhin idetë që i shtojnë grupimeve.

Duke përdorur udhëzimet e mësipërme dhe këtë ushtrim klasterues, duhet të lëkundeni nga mungesa e krijimtarisë dhe të goditeni në atë ide të shkëlqyer që do t’i shtyjë lexuesit në faqen tuaj dhe t’i mbani ato atje.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map