Një plan për të shkruar udhëzime se si të drejtoni për faqen tuaj

Ka shumë artikuj në këtë sit se si të rritni trafikun tuaj në internet dhe këshilla për sjelljen e vizitorëve të rinj në faqen tuaj të internetit. Sidoqoftë, një nga gjërat që shumë pronarë të rinj të faqes së internetit anashkalojnë është ndërtimi i një liste postare. Një listë postimesh ka përparësinë që t’ju lejojë të vazhdoni të lidheni me vizitorët e faqes shumë kohë pasi të jenë transferuar nga ajo faqe fillestare e uljes.


Një mënyrë për t’i bërë njerëzit të bashkohen me buletinin tuaj të postës elektronike janë duke ofruar një udhëzues falas se si të bëni këtë. Nëse nuk keni shkruar kurrë një udhëzues të tillë më parë, është e vështirë të dini se sa duhet të jetë, ku të filloni procesin, çfarë formati ta ofroni atë dhe detaje të tjera të vogla që mësohen zakonisht përmes gjurmëve dhe gabimeve.

Më poshtë është një plan për t’ju ndihmuar gjatë procesit të shkrimit tuaj të parë se si të drejtoni. Më vonë, ju mund të dëshironi të degëzoni dhe të shkruani udhëzues shtesë dhe t’i ofroni ato për shitje në faqen tuaj të internetit ose si një përfitim i vazhdueshëm për të qëndruar në listën tuaj të postimeve.

Qëllimi me këta udhëzues të shkurtër është t’u jepni vizitorëve të faqes diçka me vlerë, kështu që ata do të duan të regjistrohen në buletinin tuaj dhe më pas vazhdoni t’u ofroni atyre vlera në mënyrë që ata të duan të qëndrojnë të pajtuar..

Ajo që mund të vlerësojë më së shumti lexuesit tuaj?

Wired Impact specializohet në ndihmën e jofitimprurësve që të ndërtojnë listat e tyre të postës dhe me përpjekjet e tyre të marketingut. Pjesa më e madhe e këshillave të tyre mund të zbatohen si për faqet fitimprurëse ashtu edhe ato jofitimprurëse, megjithëse.

Një pajtimtar i mundshëm është më i përshtatshëm për t’ju siguruar adresën e tyre të postës elektronike nëse shohin vlerën e menjëhershme për ta bërë këtë.

Para se të filloni mënyrën si të drejtoni, duhet të stuhisë së mendimit se cili lloj udhëzuesi do të ishte më i dobishëm për audiencën tuaj të synuar.

 1. Idetë e mendjes dhe të dalë me një listë të temave të mundshme.
 2. Kërkoni udhëzues të tjerë si-për të A e ka mbuluar dikush tjetër këtë temë gjithashtu ose më mirë se sa mund? A keni ndonjë gjë të re për të shtuar ose një veprim të ri mbi temën?
 3. Sondazhi vizitorët e faqes suaj për cilën nga temat që ata më së shumti interesohen të lexojnë.

Mundohuni ta rikthehni veten kur filluat për herë të parë që të keni ngrohtësinë. Për cilat tema keni kërkuar informacion? A thua ndonjëherë, “Gee, do të dëshiroja të kishte një udhëzues në ________”?

Hulumtoni temën tuaj

Pasi të keni dalë me temën që dëshironi të shkruani, do të dëshironi të kaloni ca kohë për të bërë kërkime. Edhe nëse e dini temën brenda dhe jashtë, shpenzoni pak kohë duke u kujdesur për statistikat dhe ndryshimet më të fundit në industri.

Përveç kësaj, shkoni përpara dhe shikoni pak më nga afër çdo udhëzues të ngjashëm në treg. Arefarë mungojnë që ju mund të mbuloni?

Do të dëshironit të paktën të ofroni ato që ofrojnë të tjerët, plus disa. Sa më shumë të ofrosh dhe sa më shumë informacion dhe perspektivë unike të kesh më mirë.

A keni nevojë për të përfunduar ndonjë sondazh apo studim për udhëzuesin tuaj? Tani është koha për të filluar ato, kështu që ju do t’i keni përsëri brenda në kohën që ju të plotë udhëzuesin tuaj.

Ju gjithashtu do të dëshironi të dërgoni ndonjë kërkesë për kuotat. Për shembull, nëse doni të përfshini një seksion në një temë jashtëzakonisht të ngrohtë dhe ka vetëm një njeri në vend që e di përgjigjen, do të duhet të përpiqeni të kërkoni ekspertizën e tij për një citat ose dy për të shtuar në udhëzuesin tuaj.

Shumica e njerëzve që janë ekspertë nuk janë domosdoshmërisht shkrimtarë dhe mund të jenë të lumtur t’ju ofrojnë një vlerësim në këmbim të një lidhjeje në faqen e tyre arsimore ose një kredi të thjeshtë për informacionin.

Mostrat e udhëzuesve How-To

WHSR ka disa udhëzues se si të drejtoni në këtë sit, në mënyrë që të shihni mënyra të ndryshme për të cilat ato mund të vendosen. Për më tepër, ka shembuj të tjerë të shkëlqyeshëm të udhëzuesve të listuar më poshtë. Ju mund të mësoni shumë duke studiuar se çfarë tjetër është në dispozicion në këtë zhanër të të shkruarit para se të filloni udhëzuesin tuaj.

 • Si të ndërtoni një blog të suksesshëm – Ky udhëzues tregon disa nga këshillat më të mira të mbledhura ndonjëherë në WHSR dhe lidhjet me artikuj dhe më shumë tema të këndshme si-tos. Shtë një udhëzues gjithëpërfshirës i detajuar që tërheq nga arkivat e faqes, si dhe paraqet informacion të ri. Një si-si kjo mund të tërheq vizitorët në faqen tuaj. Ofrohet si një ebook falas kur regjistroheni në listën e postës. Thjesht lëvizni në fund të faqes për formularin.
 • Llojet e Web Hosting – Ky udhëzues i ilustruar është një ndihmë e shkëlqyeshme për të porsaardhurit të cilët mund të mos i kuptojnë plotësisht pasojat dhe faqet e internetit të mbajtjes në internet. Sidoqoftë, përmirësohet me ilustrime në vend. Ilustrimet mund të shtojnë shumë në udhëzuesin tuaj dhe ta bëjnë atë lexuesit t’i referohet përsëri dhe përsëri.
 • Një Udhëzues i Newbie për Fillimin me Linux – Ky udhëzues është i disponueshëm në MakeUseOf dhe mbulon gjithçka që ju duhet të dini në lidhje me bazat, përfshirë komandat themelore dhe mësimin e desktopit të Ubuntu.
 • Përgatitja për intervistat në punë – Pyetni një menaxher të ketë përgatitur një udhëzues falas që do t’ju ndihmojë të përgatiteni për atë intervistë të madhe. Ata përdorin modelin për t’ju dhënë udhëzuesin kur u siguroni atyre adresën tuaj të postës elektronike. Sidoqoftë, ia vlen të regjistroheni për këtë udhëzues të hollësishëm.
 • Mbrojtja e familjes tuaj në internet – Covenant Eyes ka krijuar një udhëzues falas që ndihmon prindërit të mbrojnë tërë familjen nga rreziqet në internet. Ashtu si udhëzuesi i mësipërm, do të duhet të siguroni emailin tuaj për të shkarkuar udhëzuesin, por ia vlen edhe përpjekja pasi tregon se si një udhëzues mund të bëhet së bashku në një mënyrë që siguron hapa të dobishëm për lexuesin.

Projekt-i Si-për

Udhëzuesit How-to mund të marrin një mori formash të ndryshme. Ato mund të jenë video, broshura, libra me gjatësi të plotë dhe madje edhe shfaqje prezantuese.

Sidoqoftë, të gjithë kanë një gjë të përbashkët. Ata priren të ndjekin një model fakteve që ofrohen për të siguruar që lexuesi e di saktësisht se çfarë hapash duhet të ndërmarrë për të përfunduar detyrën e përfshirë në udhëzues.

plan

s

Një (TOC) është veçanërisht e rëndësishme nëse shkruani një udhëzues që është më shumë se disa faqe. Meqenëse udhëzuesi juaj ka të ngjarë të jetë në format elektronik, një TOC do t’i lejojë lexuesit të lundrojë përsëri në pikën e fundit që po lexonte.

Ai gjithashtu do t’i lejojë lexuesit të shohë me një shikim atë që është brenda udhëzuesit dhe të lundrojë shpejt në temat që janë më të rëndësishmet për të.

Prezantimi

Paraqitja duhet të jetë një shënim personal nga ju. Disa shkrimtarë vendosin që dikush tjetër të shkruajë prezantimin duke dhënë udhëzuesin. Ky mund të jetë një ekspert tjetër në industrinë tuaj ose dikush i famshëm.

Sidoqoftë, është krejtësisht e pranueshme që ju të shkruani prezantimin. Thjesht shpjegoni:

 • Kush je ti
 • Si keni filluar në industri
 • Pse lexuesi duhet të dëgjojë ato që keni për të thënë
 • Experiencesdo përvojë unike që keni

Shtë mirë të lejoni që personaliteti juaj të shkëlqejë në prezantim.

Seria e hapave specifikë

Pjesa kryesore e udhëzimit tuaj si do të përfshijë hapat që lexuesi duhet të ndërmarrë për të përfunduar detyrën për të cilën po shkruani. Pra, nëse udhëzuesi ka të bëjë me fillimin e blogut tuaj, do të shkruani disa pjesë të hollësishme për tema të tilla si:

 • Zgjedhja e një kamare
 • Vendosni blogun tuaj
 • Krijimi i postimit tuaj të parë
 • Krijimi i një programi se kur duhet të postoni
 • Arritja e njerëzve në faqen tuaj

Sa hapa që përfshini do të varet nga sa e përqendruar është tema juaj. Nuk ka gjatësi të duhur ose të gabuar për secilin seksion, por sigurohuni që ta mbuloni temën tërësisht. Siç mund ta shihni nga mostrat e mësipërme, disa udhëzues si-si janë shumë të gjatë dhe të detajuar dhe disa janë shumë të shkurtër dhe deri në pikën, por e çojnë lexuesin në burime shtesë.

Këshilla të përparuara

Shtë një ide e mirë të mendoni se cilat tema janë një hap mbi mënyrën tuaj fillestare se si të udhëzoni dhe të përfshini një pjesë të këshillave të përparuara që do ta marrin lexuesin tuaj një hap më larg. Kjo nuk është diçka që udhëzuesit e tjerë mund të ofrojnë, kështu që do t’ju ndihmojnë tuajat të dalin nga turma.

Përndryshe, ju mund të ofroni një seksion të zgjidhjes së problemeve. Nëse jeni duke shkruar në një temë teknike, kjo mund të jetë veçanërisht e dobishme.

mbyllje

Mbyllni si të drejtoni me një shënim përmbyllës për lexuesin. Kjo thjesht mund t’i tregojë ato në gazetën dhe se do të jepen më shumë këshilla çdo javë ose mund të jetë një shënim më personal që faleminderit për leximin e udhëzuesit dhe punon për të krijuar një marrëdhënie shkrimtar / lexues.

Pavarësisht se çfarë bëhet fjalë për udhëzuesin tuaj, duke ndjekur një plan themelor do t’ju lejojë ta shkruani atë më shpejt. Ju gjithashtu do të keni më pak të ngjarë të humbisni informacione të rëndësishme që i duhen lexuesit nëse ndiqni të njëjtën skicë për secilin udhëzues që shkruani.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map