10 основни правила за ефективен маркетинг на LinkedIn

LinkedIn може да разчита на по-малка потребителска база в сравнение с Facebook и Twitter, но номерата все още са уместни за блогърите и мениджърите на социални медии, особено ако нишата или индустрията е B2B. Според Statista, LinkedIn се похвали с 450 милиона потребители през второто тримесечие на 2016 г., а платформата нараства.


Брой членове на LinkedIn от 1-во тримесечие на 2009 г. до 3-то тримесечие на 2016 г. (в милиони)

Освен числата обаче се отчита общността. LinkedIn е повече от онлайн резюме, а богатството от групи потребители, функции за съобщения и платформата за публикуване Pulse го правят чудесна маркетингова възможност.

Contents

Изграждане на сцепление към вашето съдържание

Както Шон Мартин, мениджър за маркетинг на съдържание в Директивата Консултинг, заявява:

LinkedIn е чудесна платформа за популяризиране на различните ви части на съответната аудитория. Освен това е чудесен за рекламиране на вашите услуги поради способността си да насочва към интереси, демографски данни и категории на работа.

Искате да извлечете максимума от възможностите за насочване на LinkedIn, както и да оптимизирате рекламите си, за да генерирате вида на трафика, който търсите..

Това само по себе си е добър мотиватор да опитате LinkedIn, но Орен Грийнбърг, дигитален маркетинг и управляващ директор на Kurve.co.uk, добавя малко повече контекст. Той отбелязва, че „[след] всички тестови кампании, управлявани от нас и други цифрови агенции, резултатите са почти еднакви в целия план – LinkedIn води до най-много B2B продажби, а LinkedIn водещите имат по-висок процент на реализация.“

Също така според Greenberg LinkedIn се представи по-добре и даде добри резултати в сравнение с Medium и Blogging (освен ако вече нямате аудитория в тези платформи), защото LinkedIn „незабавно уведомява вашата мрежа и, ако статията ви е полезна за споделяне, ще вижте поканите ви да растат и [дори] споделяте на други канали. “

Десетте основни маркетингови правила в тази публикация ще ви помогнат да се възползвате максимално от LinkedIn в три области:

 • Изградете и установете присъствие в платформата
 • Увеличете трафика и ангажираността
 • Насърчаване и увеличаване на възможностите за продажби и мрежи

LinkedIn банер

1. Поставете връзките на първо място

Основите работят на LinkedIn, както правят на всяка друга платформа за социални медии – трябва да отделите време за LinkedIn, за да изградите присъствие. И трябва да поддържате връзки, за да изградите евентуално мрежа около вашето име и бизнес.

През 2014 г. написах ръководство за основни маркетинг в социалните медии, което може да искате да прочетете, за да започнете, и ви предлагам да разгледате публикацията на KeriLynn на 6 начина маркетингът е точно като запознанствата.

За да бъдем конкретни:

 • Съсредоточете се върху изграждането на връзки, преди да се опитате да генерирате трафик чрез промоция
 • Включете се с другите в съдържанието им, преди да споделите вашето
 • Използвайте своя опит, за да помогнете, когато видите нужда

Забележка на внимание: фактът, че LinkedIn е създаден за професионални взаимоотношения, не дава възможност на потребителите да мислят за платформата като борда за спам и за съжаление, LinkedIn все още не изглежда силна политика срещу сенчести практики.

Така че, направете страхотно LinkedIn преживяване да започне с вас и бъдете много избирателни за контактите, които искате или приемете.

„Позиционирайте се като мислен лидер във вашата индустрия.“

Alayna Frankenberry, мениджър на стратегията за съдържание за BlueSky ETO, предлага четири начина, по които можете да изградите успешно присъствие в LinkedIn и да си направите име като един от най-добрите хора във вашата ниша или индустрия:

1. „Създайте собствено присъствие пред клиента.

Много по-лесно е да накарате хората да слушат експерт в бранша, отколкото да ги накарате да се занимават с безличен корпоративен акаунт “, обяснява Frankenberry. „Ако се позиционирате като лидер на мисълта във вашата индустрия, другите лидери и лицата, вземащи решения, ще забележат – и те ще бъдат много по-склонни да проверят вашата компания, клиенти и публикации.“

Frankenberry добавя, че все пак трябва да споделяте публикации и редовно да актуализирате акаунта на марката си, но не трябва да пренебрегвате собствения си профил в процеса.

2. „Станете активен сутрин.

Планирайте 20 минути всеки ден, за да проверявате личните си известия LinkedIn и да взаимодействате с публикациите във вашата емисия. Вижте какво се случва във вашите общности и посетете няколко профила от други, които работят във вашата индустрия. “ Frankenberry уверява, че това е малка инвестиция във времето, но навикът „ще се изплати в дългосрочен план, докато изграждате и поддържате силно присъствие в LinkedIn“.

3. „Бъдете щедри.“

Frankenberry ви насърчава да „подкрепите колегите си в уменията, където те са специалисти“ и да „пишете препоръки за вашите служители, клиенти и мениджъри, без да бъдете питани. Това не само ще ви спечели някои от същите реквизити “, но също така ще подобри вашето присъствие в LinkedIn и„ ще доведе до повече посещения на вашия профил и кликвания върху вашите публикации “.

4. „Дайте на хората това, което искат.

Повечето хора използват LinkedIn, защото се грижат за неща като професионално развитие и растеж на бизнеса. Споделете публикации, които предлагат решения на общи бизнес въпроси и дават полезни съвети как да постигнете целите. “ Frankenberry ви напомня да се „съсредоточите върху решенията вместо върху саморекламата“, така че ще видите как потребителите „се връщат отново и отново, за да си взаимодействат с вас и да споделят вашите публикации“.

2. Използвайте съобщения / чат към мрежата и популяризирайте

Използвайте интегрираната система за чат и съобщения LinkedIn предоставя за изграждане на лично рапорт с вашите връзки, преди да се осмелите да се свържете с други хора във вашата ниша (чрез InMail, ако сте Premium потребител, или чрез имейла на лицето, показан в профила му LinkedIn под контактите раздел).

Linkedin система за съобщенияИнтегрираната система за съобщения / чат на LinkedIn

Съобщенията (и чатовете, тъй като тя беше интегрирана през 2015 г.) веднага след създаването на връзка – и показването на истински интерес към тях и какво правят – също могат да помогнат за създаването на първа връзка и да предизвикат незабавно доверие.

Важно е да не изпращате съобщения, изглеждащи спам, в тази първа, деликатна фаза. Концентрирайте се върху човешкия фактор:

 • Коментирайте всичко, което ви се стори интересно от профила на връзката.
 • Задайте въпроси за последния им проект.
 • Накарайте ги да говорят.

Шанс за насърчаване на вашата собствена работа ще дойде естествено, тъй като другият човек развива интерес към вас.

Carole Lieberman, M.D, подчертава важността на създаването на връзка над изпращане на промоционално съобщение и риска, който сте поели чрез игнориране на човешкия фактор:

Когато [поискате] да се свържете с някого, не го правете, ако единствената ви цел е да се опитате да използвате техните връзки, за да популяризирате нещо. Когато някой ми направи това, аз прекратявам връзката с тях.

LinkedIn наистина е много повече от платформа, където професионалисти и компании търгуват интереси. Това е място за изграждане на взаимоотношения, което в крайна сметка ще се превърне в добри възможности и за двете страни.

Използване на InMail

Ерик Брантнър, основател на Scribblrs.com, съветва да не се подценява ефективността на собствения премиум инструмент за съобщения (InMail) на LinkedIn, особено с блогър и влияние на блогър.

Ключът е да се уверите, че имате кратък, добре изработен терен. Вие също трябва да гарантирате, че целта ви е подходящата аудитория за вашия терен.

Мисля, че InMail всъщност може да има по-високи проценти на отговори от студеното изпращане на имейли, тъй като електронните кутии на блогърите толкова често са изпълнени със спам. Излизането от пътя ви за търсене на профил в LinkedIn и изпращане на имейл може да се разглежда като изминаване на допълнителната миля.

Също така прочетете 4-те начина на генериране на водещи данни на Dan Virgillito с Premium LinkedIn профил за повече съвети и контекст.

3. Публикувайте в LinkedIn Pulse

Собствената платформа за публикуване на LinkedIn (Pulse) може да ви помогне да изградите своя авторитет, ако изложите съдържание, което вашата мрежа иска (и се нуждае) от него.

Като пример вижте какво направи копирайтърът и собственикът на бизнес Ед Гандия в публикацията по-долу:

Пулсът на LinkedIn на Ед Гандия

Гандия използва платформата, за да популяризира блога си, разбира се, но го направи, като публикува качествени публикации, които адресират болката на целевата му аудитория.

Така че, виждате ли, импулсното съдържание не може да си позволи да бъде изтъркано, за да бъде ефективно.

Карол Либерман казва: „Когато публикувате статия, важно е да отделите известно време за избиране на снимка и създаване на заглавие, което привлича вниманието. Искате хората да спрат да превъртат и да кацнат на вашия пост. “

С други думи, вие искате вашите публикации в Pulse да бъдат толкова забележителни, колкото и публикациите в блога ви – може би само по-кратък, може би.

Шон Хол, собственик на TekBoost, се съгласява, че „предоставянето на блогово съдържание, свързано с бранша в LinkedIn, е отлична стратегия за получаване на експозиция от нови аудитории, като същевременно се обслужва от съществуващата ви мрежа“ и че „целта е да се предостави споделяно съдържание“.

Искате да публикувате „нещо, което вашите последователи биха били истински заинтересовани да видят и биха помислили да споделят с техните собствени последователи. Резултатът е експозицията, която се увеличава експоненциално, особено когато част от съдържанието стане вирусна. “

Защо публикуването на пулс е важно

Тияжай Кимзи, маркетинг директор в Crystal Structures Glazing, смята, че тайната на успеха в LinkedIn е да бъде ангажиран.

Не е достатъчно да създадете добре написан профил и по ред. Трябва редовно да публикувате съдържание, което ангажира хората, които са свързани с вас; неща, които са извън обичайното, но бизнес мислене. Когато публикувам добро съдържание, виждам повече хора да гледат моя профил, да искат връзки и харесвания и да коментират [ing] какво съм изложил там.

Ангажирането е, когато всяко усилие, което положихте на LinkedIn, се отплаща, а Pulse е прекрасна платформа за това.

За разлика от груповите нишки и коментарите, можете да развиете авторитет във вашата ниша, когато започнете да публикувате статии за Pulse, които носят храна за размисъл на големи и малки имена в общността ви в LinkedIn, и като цяло на потребителите на платформата.

Промоция и репутация

Имайте предвид, че вашите публикации в Pulse трябва да съществуват, за да популяризират съдържанието на вашия блог, а не само за споделяне на знания в индустрията с общността на LinkedIn. Това е важно, защото искате да засилите ангажираността както в профила си, така и в блога си, а не само в едното от двете, така че ще искате да публикувате само съдържание, което е от значение за това, което вече правите и пишете в блога си.

Кристин Виола, маркетинг директор в TheMLS.com, забеляза: „[Имаше] проблем с исканията, когато се свързвахме с оригиналното ни съдържание в блога, както и с статии, на които е цитиран изпълнителният ни директор. Една статия, която публикувахме (цитиран от изпълнителния директор), получи повече от 1200 гледания. Тъй като ние сме MLS система, ние винаги се опитваме да публикуваме подходящо съдържание за недвижими имоти, което се отнася за нашата аудитория. “

4. Групови дискусии за използване

Може да звучи банално да се повтаря тук, но се възползвайте от груповите дискусии в LinkedIn, не само като стартирате свой собствен, но и като отговорите на възможно най-много съществуващи теми..

Хенри Бътлър, маркетинг консултант в CanIRank, предлага да се включите в съответните групи LinkedIn, които могат да насочват трафик към вашия профил и блог:

Едно предимство на LinkedIn пред другите канали за социални медии е, че можете да придобиете по-насочен трафик, като се присъедините и популяризирате съдържанието си в групи от общности, свързани с вашата индустрия. Това ви позволява да получите името на вашата компания пред хора, които е вероятно да се интересуват от продукта или услугата, които предлагате.

С LinkedIn премахнете раздела Промоция от групите, сега е още по-важно да отидете там, където е вашата аудитория, и да избягвате самореклама, докато не си направите име за себе си.

Джули Граф, партньор за социално съдържание в Pole Position Marketing, съветва да „намерите и да се присъедините към групи, които привличат вашата целева аудитория“ и „да се ангажирате активно, отговаряйки на поставени въпроси и предоставяйки полезна информация в рамките на разговорите“.

Можете също така (внимателно) да публикувате връзки към вашето собствено съдържание, при условие че е ценно за групата, а не саморекламно. Използването на Групи по този начин може да помогне за изграждането на информираност за марката, да ви утвърди като авторитет и да ви помогне да изградите истински отношения с членовете на вашата целева аудитория.

Друга идея е да се присъедините към промоционални групи, където всички членове са там, за да помогнат за популяризирането на работата на другия. Един пример е Mastermind Group за популяризиране на блогове, който понастоящем е в LinkedIn, че можете да се присъедините, ако блогът ви вече получи известен трафик.

Разширете мрежата си

Груповите дискусии са полезни за разрастването на вашата мрежа. Както Дъг Макисаак, международен маркетинг консултант в TheLinkedCoach.com, коментира: „Размерът има значение – когато някой търси в LinkedIn, първо вижда резултати от мрежата си. Ако искате да се покажете в повече търсения, трябва да работите върху разрастването на вашата мрежа. Това е още по-важно, ако имате решение, което хората търсят в конкретна индустрия. “

Шон Хол препоръчва интерактивно участие в Q, свързано с индустрията&Сесиите като „мощен начин за изграждане на по-силни връзки и излагане на вашия отраслов опит на показ. Ключът е да се уверите, че добавяте стойност към разговора, а не просто грубо да разпръсквате вашата компания или продукт. “

За да обобщим това, създайте подходящи дискусии във вашата ниша и включете общността, докосвайки теми и ъгли, които се свързват с ядрото на вашия блог или бизнес послание и съдържание.

Когато достигнете до аудитория от сто или хиляди, може също да помислите да създадете своя собствена група и да я използвате за кръстосано популяризиране на вашите публикации.

5. Напишете заглавие и обобщение на интелигентен профил

Искате да привлечете нужното внимание от правилните хора и да дадете определена представа за себе си, какво правите и какво ви кара да го правите.

Мястото да направите това са полетата заглавие и резюме на вашия профил.

Дъг Макисаак съветва да направите заглавието си „кажете нещо за продукта и услугата, които доставяте. „Помагам на моите идеални клиенти да постигнат идеалните си резултати“ или „Доставям идеални резултати за своите идеални клиенти“. “

Вашето заглавие също може да бъде по-сбито от това: Нийл Пател използва „Съосновател в Crazy Egg & Здравейте бар “и избрах за себе си” Ориентиран към резултатите блогър, копирайтър, карикатурист “.

Важното е, че „не [изглеждате] това ви се струва твърде приличащо на клика“, казва Челси Хюит, маркетинг специалист в Unlimited Sotheby’s International Realty. „Текстът трябва да съдържа някакво вещество, което да щракне [посетителите] да кликне и да ги заинтересува да се върнат на вашата страница или уебсайт в бъдеще.“

За обобщението McIsaac пояснява, че:

Не става въпрос за вас – обобщението ви е шансът да продадете потенциалните си клиенти за това защо те трябва да правят бизнес с вас. Тя трябва да обясни с кого работите, какво решение предоставяте и как те могат да работят с вас.

В същото време, обаче, вие също искате да направите обобщението си поне донякъде лично, защото човекът, който го чете, ще иска да знае вашия глас и мислене.

Резюмето ми започва с няколко лични изречения, за да настроите настроенията, преди да продължа с моето какво мога да предложа:

Вземете човек с безгранично любопитство и множество интереси.

Комбинирайте това с личност, подобна на дете.

Имаш ме. :-)

Подобно на мен, Сара Бутуел, входяща маркетинг в Geek Powered Studios, е на мнение, че трябва да използвате първо лице, ако пишете собствен профил.

Това ви кара да звучите по-човешки и като всъщност влагате мисъл и усилия в написването на вашия профил. Потребителският ви профил не е просто резюме, а по-скоро личен поглед върху това кой сте професионалист. Не забравяйте да добавите това, което ви прави страхотен човек за работа, не само за.

В крайна сметка, колко лична ще бъде резюмето ви, зависи от вас, но не забравяйте, че това е инструмент за продажба, а не автобиография.

6. Използвайте останалите 4 най-важни полета на профила

Всяко от тези полета ви позволява да добавяте конкретна информация към потребителския си профил, която ще ви помогне да привлечете правилните клиенти.

Така че освен заглавието и резюмето си (правило №5), можете да създадете по-добро впечатление.

1. Снимка на профила

Снимка на профила в LinkedIn

Първите импресии се броят, така че когато качвате снимката на потребителския си профил, уверете се, че тя е приятелска, чиста и професионално изглеждаща.

„Основната демографска информация на LinkedIn е 30-50 години“, казва Челси Хюит. „Тази възрастова група често включва хора с бърз живот, който се върти около работа, социални дейности, семейни събития и други! Ключът за привличане на вниманието им по време на бързо превъртане на емисиите им на LinkedIn е да има зашеметяваща снимка, последвана от кратко, но интересно заглавие / текст, което ги кара да искат да спрат и да научат повече. “

Това означава, че снимката на потребителския ви профил трябва да работи добре заедно с заглавието ви и да изглежда възможно най-оживена за добри резултати.

2. Връзки за публикации

Портфолио за публикации LinkedIn

Покажете най-добрите си публикации в блога, публикации на гости и безплатни електронни книги като връзки за публикации във вашия профил в LinkedIn.

Този раздел съдържа кратко портфолио, което посетителите ви могат да разгледат, за да „пробват“ вашия опит и компетенции.

3. Функция за качване на файлове

Функция за качване на файлове LinkedIn

Снимката по-горе показва как добавих моите илюстрации, направени за Института за творческо писане, към свързания с тях трудов опит в секцията „възобновяване“ на моя профил.

Можете да качвате файлове в секциите си „Обобщение, опит и образование“. Това са вашите клипове, доказателство от първа ръка за вашия опит и опит.

4. Интеграция със SlideShare

Откакто LinkedIn придоби SlideShare през 2012 г., платформата е лесно достъпна от социалната мрежа и можете лесно да добавяте своите слайдове и презентации към вашия профил, за да могат всички да четат.

Защо е важно да го направите визуален

„Визуалните изображения са едно от най-привличащите вниманието неща, които можете да поставите в профила или бизнес страницата на LinkedIn“, казва Сара Бутуел. Това могат да бъдат видеоклипове, снимки, лога, връзки, инфографика, екранни снимки и слайдове.

LinkedIn има толкова много допълнителни функции, които са свободни да добавите към вашата страница или потребителски профил сега. Жалко е, ако не се възползвате от тях.

Boutwell особено препоръчва да използвате SlideShare, „което ви позволява да създавате информационни слайдшоу“. Вижте правило №6 за съвети, ако не сте го прочели вече.

И накрая, можете да добавите визуализации към професионалното портфолио на LinkedIn, „което ви позволява да организирате и проектирате цялото си визуално и интерактивно съдържание“.

7. Силата на въвеждането на съобщения

Когато поискате нова връзка, LinkedIn ви позволява да напишете малко интро съобщение:

LinkedIn Въведение съобщение за заявки за връзка

Много потребители често пренебрегват тази функция и се ограничават да използват съобщението по подразбиране LinkedIn, вмъкнато в полето – „Бих искал да ви добавя към моята професионална мрежа в LinkedIn“, но когато се използва добре, функцията се превръща в невероятно мощен начин за изграждане на доверие и достоверност.

Краткото въведение трябва да отговори на основен въпрос за лицето, което го получава:

“Кой си ти?”

Или още по-добре:

„Какво те накара да искаш да се свържеш с мен?“

Въвеждащото съобщение е вашата възможност да уведомите вашата връзка, за да знаете кой сте, какво правите и какво ви накара да искате да влезете във връзка – всичко това е с по-малко от 300 знака.

Примерно интро съобщение може да изглежда така:

Здравейте! Луана Спинети тук. Аз съм базиран в Италия блогър на свободна практика със страст към роботи, като вас. Щях да обичам да говоря за нашето общо хоби! Искате ли да се свържете?

8. Търсете (честни) препоръки

Препоръките са прегледи и прегледи задвижват трафика, продажбите и репутацията в очите както на бъдещите, така и на колегите професионалисти.

Алекса Курц, маркетинг стратег в WebTek, разбира много добре какво означават препоръките за бизнеса:

Ако поръчате продукт онлайн, който се предлага от две компании, как бихте решили от коя компания да го закупите? Може би бихте сравнили цените на компанията A с тази на B или ще разберете как всяка компания се отнася към служителите си, но най-вероятно ще потърсите онлайн ревюта или ще попитате приятелите си за техните мнения.

Курц казва, че същото се случва и с профил в LinkedIn:

„За да се откроите от тълпата онлайн, силно се препоръчва да си изградите усещане за надеждност и надеждност.“

Най-добрият начин да направите това е да помолите минали клиенти, колеги и блогъри, с които сте гостували, или с които сте сътрудничили, да ви препоръчат в LinkedIn.

Препоръките обаче работят само ако са истински (да, някой всъщност може да отиде и да провери дали казаното е истина!). Имайки това предвид, веднъж предложих безплатна илюстрация на мрежата си в замяна на честна препоръка за свършена работа или от щастливи читатели на моите блогове.

Резултатът? Имах няколко добри отговора и получих топ препоръки от щастливи читатели, а един от моите колеги блогъри всъщност поиска нейната безплатна илюстрация (можете да я видите тук).

9. Използвайте @mentions и актуализации

Можете да използвате @mentions в коментари и теми и те ще уведомят вашата мрежа и ще участват във вашето съдържание за почти никакви усилия, като в Twitter.

Споменаванията са чудесен инструмент за „обаждане“ както на вашите връзки, така и на други големи или малки имена в бранша, за да участват в вашите теми, включително влияещи, от които искате да получите отзиви от.

Можете да „обаждате“ както на профили, така и на фирмени страници, така че споменаванията всъщност обхващат широк спектър от вашата мрежа.

Как работят @mentions в LinkedInКак работят @mentions в LinkedIn

От публикуването не можете да използвате споменавания в публикации на Pulse, но определено можете да коментирате своя собствена публикация и да добавите там споменавания, за да „извикате“ източниците, които сте цитирали в парчето.

Можете също така да пишете актуализации от своето табло за управление LinkedIn и те са доста полезен начин да привлечете погледа на хората към вашето съдържание и да бъдете възнаградени с трафик, коментари и харесвания, тъй като те работят като комбинация от Facebook и Twitter.

Шон Хол разширява тази полза дори върху сметките на служителите, ако имате персонал. „Уверете се, че вашите служители редовно публикуват свързано с индустрията съдържание в личните си акаунти, които са свързани към страницата на вашата компания“, казва той. „Те също трябва да споделят вашите актуализации на своите последователи, за да увеличат обхвата и ангажираността.“

10. Не забравяйте фирмената страница

Фирмените страници не са по-малко важни от вашия профил. В миналото си мислех, че са такива и претърпях загуба толкова много по отношение на трафика и ангажираността обратно към моите блогове.

Много е важно да изградите онлайн присъствие за вашия бизнес или блог, а фирмените страници са чудесен безплатен инструмент, за да привлечете вашите фенове и хора от вашата ниша или индустрия в конкретните актуализации, отнасящи се до вашия блог, а не само към вас самите. (Използвайте @mentions, за да улесните процеса! Вижте правило № 9.)

Както Шон Хол казва:

Наличието на фирмена страница ви позволява да общувате със своите последователи, да споделяте потенциални възможности за работа и да бъдете надежден ресурс в общността. Това може да бъде и друг начин да споделяте всички нови продукти, които пускате и е чудесен начин да предоставите връзки към вашия уебсайт. LinkedIn може да ви помогне да се разграничите от конкурентите си, като същевременно ви помогне да проверите какво може да прави вашата конкуренция.

Всъщност, възползването от този насочен канал – който също идва със собствена анализация, за да следи колко ефективни са вашите актуализации – може само да се възползва от цялостната ви маркетингова стратегия на LinkedIn.

Въпреки това, Swapnil Bhagwat, старши мениджър в Orchestrate Technologies, LLC, предупреждава, че „наличието на фирмена страница на LinkedIn и публикуването на съдържание на нея както и когато искате, може да не доведе до желания ангажимент. Състезанието за привличане на вниманието на потребителя в емисия LinkedIn е доста интензивно, а за да се види вашето съдържание се нуждаят от допълнителни усилия. “

Тогава не е достатъчно да имаш фирмена страница. Трябва да го поддържате жив и ритащ, за да включите аудиторията си и да извлечете максимума от нея. Как? Bhagwat предлага:

Добавете страницата си LinkedIn към всички видове социално споделяне като Buffer или HootSuite. Също така, [можете да постигнете] сегментиране на ниша [с] опцията за насочване, която позволява на фирмите да се насочват към конкретна аудитория – въз основа на демографски данни и други филтри – с изключително съдържание.

Хол добавя също, че фирмената страница на LinkedIn „ви позволява да се свържете с потенциални клиенти чрез споделяне на свързано с индустрията блогово съдържание, участващо в Q&Сесия или дори показване на призив за действие в резюмето ви. “

Това е много повече, което можете да постигнете от вашия профил!

Kelvin Jiang, CFA, основател на Buyside Focus, използва LinkedIn, за да пусне на пазара своя бизнес и да генерира по-голямата част от трафика си. Съветът на Jiang е „да направи фокусирането на актуализациите на вашата компания и насочването към реализациите“.

Помислете за темите, свързани с вашата аудитория, и публикувайте връзки към качествено съдържание на вашата компания. Това ще включва подходящи публикации в блогове, инфографика, видеоклипове и кръгли публикации на уебсайта на вашата компания. Последователите ви ще виждат връзки към вашето съдържание директно на тяхната първа страница LinkedIn, което води до висока конверсия. Това е чудесен начин да генерирате трафик към уебсайта си и да привлечете повече последователи към страницата на вашата компания.

Що се отнася до актуализациите, Сара Бутуел препоръчва да спазвате „последователност с публикуването на вашата бизнес страница. Ако опитът на моя мениджър на социалните медии ме научи на каквото и да е, това е, че времето и последователността са две от най-важните неща, които трябва да имате предвид, когато използвате социални платформи.

LinkedIn е по-професионална атмосфера със сигурност, но това не означава, че не можете да бъдете социални и маркирате членове в мрежата си, ако мислите, че нещо, което сте публикували, ще бъде от значение за тях. И публикуването често е чудесно за ангажиране и просто да изкарате марката си там. Въпреки това, не спамвайте всички. Не забравяйте да включвате разнообразие, като смесване в снимка или презентация на SlideShare от време на време.

Долната линия за фирмените страници на LinkedIn, както казва Jiang, е:

Публикувайте съответните актуализации. Направете ги насочени към кликване и реализация. Това генерира трафик към вашия уебсайт и привлича повече последователи към страницата на вашата компания LinkedIn.

БОНУС # 1 – Рекламирайте в LinkedIn

Ако не можете да отделите твърде много време и ресурси за входящ маркетинг, винаги можете да рекламирате в LinkedIn.

Шон Мартин препоръчва да „прецизирате целевите си кампании [и] опитайте да качите водещ списък или списък с имейли към LinkedIn, за да стесните още повече рекламната си аудитория. След това можете да използвате LinkedIn, за да изпращате директни реклами за пренасочване към тези потребители, както и да създавате подобни аудитории, за да копирате демографските данни на потребители, от които вече сте успели да генерирате потенциални клиенти. Това е нещо като рецепта за повтаряне на предишен успех в генерирането на олово. “

Можете също така да „използвате спонсорирани публикации, свързани с целеви страници, вместо части от съдържанието“ и Мартин обяснява как:

Има два типа LinkedIn реклами, които можете да използвате за съдържанието или страниците си. Първата е обикновена текстова реклама, втората е спонсорирана реклама. Вторите са по-големи и използват изображения за реклама вместо просто статичен рекламен текст. Те виждат много по-висока честота на кликване от обикновените текстови реклами, което има смисъл.

Обикновено хората използват тези по-успешни спонсорирани реклами, за да популяризират новите си части от съдържанието. Въпреки че това е чудесен начин да популяризирате по-новите си парчета, бихте могли да харчите този висок процент на кликване за по-оптимални възможности. Например можете да създадете конкретни целеви страници и да свържете към тези със спонсорираните си реклами, за да генерирате реализации, а не само водещи клиенти. Искате да се възползвате от най-мощния трафик, който можете, където това е най-важно.

БОНУС № 2 – Две Стратегии в LinkedIn

Генеричните съвети и съвети могат да ви отнесат само досега и нищо не побеждава доверието в подробни стратегии, които произхождат от опита на маркетинговите мениджъри.

Кери Дод, маркетинг мениджър в Siren Group, и Oren Greenberg, и двамата споделиха своите стъпка по стъпка стратегии, за да извлекат максимума от LinkedIn. Ще намерите по-голямата част от съветите, дадени в предишните правила, както и някои уникални познания, идващи от техния пряк опит.

„Ключът към откриването на съдържанието ви е чрез заемане на ниша.“

Кери Дод казва, че „ключът към откриването на съдържанието ви е чрез заемане на ниша“ и да направите това:

1. Определете основните вертикали на вашата компания и създайте уникално съдържание за всяка

Например вертикалите на Siren Group включват търсещи животозастрахователни брокери, модни компании за електронна търговия и разработчици на социални онлайн игри.

2. Настройте LinkedIn витрина страница за всяка ваша вертикала

Споделете свързани новини от индустрията – винаги създавайте имидж за всеки пост, за да постигнете по-добра ангажираност.

3. Споделете статиите в блога на вашата компания в тази вертикала на страницата на витрината

Използвайки малък бюджет, използвайте LinkedIn Ads, за да спонсорирате публикациите на блога си на страницата на витрината (задайте насочване на аудиторията за най-добри резултати). Това помага за отглеждането на вашите последователи на витрина.

4. Публикувайте уникални, полезни статии LinkedIn Pulse

„Не забравяйте да споделите [тях] на вашата витрина.

5. Изпратете съобщение в Twitter до @LinkedInPulse с линк към статията си Pulse

Уверете се, че статията ви за Pulse се споделя, харесва и хората коментират в рамките на първите 48 часа след публикуването (попитайте приятели / семейство / колеги). Това ще му даде по-голям шанс да се представи от LinkedIn.

6. Създайте група LinkedIn за всяка вертикала

Поканете ключови потенциални участници да участват в тази група, да споделите полезни и подходящи статии. Чрез създаването на група вие можете да установите контакт и да изпратите директно съобщение до членовете на групата.

Насочени публикации: стратегия стъпка по стъпка

Втората стратегия, от Орен Грийнбърг, ви ръководи стъпка по стъпка, за да намерите целева аудитория в LinkedIn и да напишете страхотна публикация, съобразена с техните нужди:

1. Изградете пост на небостъргача. Добавете визуални изображения (изображения, видеоклипове и т.н.) и дори елемент на забавление, защото „да бъдеш забавен и човек добавя съвсем ново ниво към мрежата с бели якички“.

2. Намерете целите си – Вземете списък от 50-100 души, които искате в мрежата си (първо помислете за публикацията – за кого е уместно, биха ли го прочели, ценна ли е информацията за тях?).

3. Изпратете персонализирана заявка за връзка – кажете им малко за себе си в съобщението за връзка: тя ще стигне дълъг път до другия индивид, ако видят, че сте отделили време с тях. (Вижте правило №2)

4. Отбележете 10-20 групи, които са силно насочени и свързани с статията и след като получите поне 10 от насочените си нови връзки в мрежата, публикувате публикацията и също я споделяте в тези групи. Можете дори да пуснете бюлетин, казващ на аудиторията си, че току-що сте публикували статия, и не искате да продавате нищо – ако докажете, че си струва, хората ще дойдат при вас и можете да изградите връзка и може би да спечелите клиент за цял живот.

„Това може да ви се стори много“, казва Грийнбърг, „но резултатите говорят сами за себе си – понякога дори 5 000 + мнения за тези статии и над 100 споделяния. Свържете се с аудиторията си и завършете с въпрос – „това беше моето разбиране по въпроса, бих искал да чуя вашето“ – коментарите имат голяма сила, когато се показват в емисиите на хората, събирането и разширяването на мненията. “

За вас – каква е вашата тайна рецепта за ефективен маркетинг на LinkedIn? Уведомете ни по нашите социални канали.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map