7 необичайни (но мощни) социални мрежи за блогъри на свободна практика

Кои социални мрежи са ви помогнали да изградите най-силната общност около блога си досега?


През ноември 2014 г. написах дълго ръководство, за да помогна както на SMM мениджърите, така и на блогърите да се възползват максимално от най-популярните социални платформи.

Въпреки това, има повече социални мрежи и общности, някои доста необичайни и малко чути сред блогърите, но определено мощни, ако играете добре картите си.

Кои карти можете да попитате? Ето списък:

 • Вашата ниша или индустрия
 • Вашата целева аудитория
 • Вашият специфичен подход и ъгълът, около който сте изградили основното си послание.

7-те необичайни, но мощни социални мрежи, въведени в тази публикация, ще работят най-добре за вас, ако имате тези три указателя (наистина вашето USP, уникално предложение за продажба) вече ясно в ума ви.

1. Кралят

Kingged

Посетете онлайн: https://www.deviantart.com

Използвах DeviantART за популяризиране на съдържанието си няколко пъти през годините, или в моята общност на наблюдатели (последователи) чрез записи в журнали и анкети, или чрез отклонения (публикации).

Освен публикации в блогове, аз също популяризирах кратка история на DeviantART, като публикувах откъс и след това се свързах към страницата на моя уебсайт, където читателите можеха да прочетат цялата история и да оставят критика. Трафикът и коментарите към моята история (и моите публикации в блога) бяха значителни, особено до 7 дни след като изпратих моето отклонение.

3. InfoBarrel

InfoBarrel.com

Посетете онлайн: https://gnu.io/social/

GNU Social е отворен код на „федерална“ социална мрежа, подобна на Twitter, в смисъл, че можете или самостоятелно да хоствате собствения си екземпляр (например social.yourdomain.com) или да се присъедините към съществуваща общност, но поддържате вашата идентичност за вход във всички федерални мрежи. Например, можете да използвате същото вход от social.yourdomain.com на community.frienddomain.net.

Ето списък на мрежите, които в момента изпълняват GNU Social като платформа. Любимият ми е Quitter.no – по-подобен на Twitter по отношение на UX, намерих приятна и лоялна публика за моите маркетингови етики и роботики, свързани с публикации.

Как GNU Social помага на вашия блог усилия? След като стартирате акаунт в обединената мрежа по избор и започнете да популяризирате своите публикации в блога, те ще бъдат видими за цялата общност в много други федерални мрежи.

5. Scoop.it

Scoop.it

Посетете онлайн: http://www.bizsugar.com

Подобно на Kingged, BizSugar е оптимизиран за бизнес блогъри, които искат да изграждат трафик към своите публикации, видеоклипове и други видове съдържание, както и да се свързват и да се свързват с други блогъри в същата ниша или индустрия.

Ако поддържате много специфичен за нишата блог, BizSugar ще работи много по-добре за вас като мрежов инструмент, отколкото други, по-общовалидни видове социални мрежи.

7. MyBlogU

MyBlogU

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map