Как да подобрите взаимодействията си с Google Plus Post с 8 400%?

Замисляли ли сте се защо някои публикации в Google+ привличат стотици, ако не хиляди акции и +1, докато някои просто се давят в море от шум почти веднага след публикуването им?


Каква е разликата между популярна публикация в Google+ и средната? Какво кара един читател да иска да сподели публикацията ви в Google+ или дори да отдели време, за да я прочете на първо място?

В тази публикация ще споделя неотдавнашния си опит и ще ви дам подсказка или две за нещата, които научих. Можете лесно да повторите тези трикове за собствените си публикации в Google+.

Ето моята история.

Пример: Как получих 100 повторни споделяния и +1 за един ден

Не много отдавна публикувах обзор от 70+ уеб генератори на WHSR. В статията разгледах списъка на уеб генераторите за здрави уеб разработчици и блогъри.

Бях доста сигурен, че темата, обобщение плюс уеб генератори, беше сигурна тема, която ще бъде популярна в социалните медии. Последният път, когато публикувах подобен пост, озаглавен „30 Must See Web Generators for Lazy Web Masters“, той удари хомерун както на „Stumble upon“, така и на „reddit“. Внезапният скок на трафика беше толкова драстичен, че удари уеб хоста ми.

В Google+ промотирах статията два пъти.

Първо, уведомих личния си кръг за публикацията и споделих връзката.

След това се върнах и направих втори кръг от промоции. По време на втория кръг споделих публикацията публично с изображение по поръчка.

Резултатите

Двата различни публикации получиха много различни резултати.

Първият пост получи много малко внимание. Той получи само един +1 и това е всичко.

За втория пост използвах същото заглавие, но нещо очевидно работеше по-добре в този пост. Той получи 84 + 1, 70 повторни споделяния и шепа нови последователи през нощта.

С други думи, процентът на ангажираност за втория пост е с над 8 400% по-добър от първия.

google плюс публикуване

Какво прави втората публикация с 8 400% по-популярна?

Докато изучавах причините, поради които втората ми публикация получи огромен отговор на същата статия, когато първата публикация не го направи, стигнах до няколко заключения.

Наистина ли вторият пост е с 8.400% по-добър от първия? ПО ДЯВОЛИТЕ НЕ.

Но защо?

Просто казано, Публикация №2 получава по-добър прием в сферата на Google+, защото използва правилния формат за публикация. Знанието какво привлича очните топки на хората в Google+ е ключът към успеха на втората публикация спрямо първата.

Разликите между пост №1 и №2

DetailsPost # 1 (непопулярна) Публикация №2Коментар / забележка
Заглавие70+ удобни уеб генератори за интелигентни / мързеливи разработчици70+ удобни уеб генератори за интелигентни / мързеливи разработчициОбърнете внимание, че и двете заглавия са абсолютно еднакви.
СподелянетайнопубличноЯвно споделянето публично позволява повече зрители да гледат вашата публикация.
ИзображениеМалко изображение, НеописаноГолямо изображение, описателноГолемите изображения изяждат по-голямо пространство в стената на подаване в Google+ на другите. Освен това, описателно изображение привлича повече хора, които се интересуват от темата.
ЗаглавиеНормален текстсмелУдебеленият шрифт работи като кука и дава на зрителите на пост №2 фокусна точка, за да започнат да четат.
БрандингнулаWHSR лого добавено при изображениеНе съм сигурен дали професионалният вид влияе на нещо.
Публикуване на съдържаниеКратък откъс, 4 редаДълъг, 15 редаВсе още уча как работи това. В някои случаи дълъг пост = по-малко ангажираност; но в този пример е очевидно обратното.
Tags3 автоматично генерирани маркера – Web, уебсайт и WebDesign3 персонализирани маркера – WebDesign, Webtools и WebGeneators

Перфектната комбинация: висок, описателен образ + меко съдържание

Ако прекарате известно време в Google+, разглеждайки профилите на други хора, които са влиятелни хора с голям брой последователи или голям брой споделяния, ще забележите тенденция.

По-голямата част от публикациите им следват този формат: Високо описателно изображение + месен коментар.

Нека разгледаме някои примери и мисля, че ще видите какво имам предвид.

TwelveSkip

Полин Кабрера (TwelveSkip) е мой приятел в Интернет. Тя е страхотна в графичния дизайн и маркетинга в социалните медии. По-голямата част от нейните публикации в Google+ са придружени от високи изображения и заглавия с големи шрифтове.

Прекарах известно време в разглеждане на публикациите в Кабрера в Google+ и забелязах (екрани копирани през август), че публикациите с високи изображения получават поне два пъти +1 споделяния от тези с по-малки изображения или без изображение.

Проби от публикациите в Google+ на Pauline.Проби от публикациите в Google+ на Pauline.

Джон Пол Агиар и Адам Конъл

Подобна тенденция има с профилите на Джон Пол Агиар и Адам Коннел Google+.

Най-общо, публикациите в техните профили, които имат високи изображения, най-често са равни на повече повторни споделяния.

Препоръчителният формат за публикация в Google+

След като разгледах публикациите и проучих тенденциите, измислих „перфектния“ формат за публикуване в Google+.

google plus post format

Но чакайте, това не е вълшебно хапче

Високи изображения + описателни заглавия + месно съдържание FTW? Ами изобщо не - ако споделяте на грешна тълпа, това няма да свърши работа.Високи изображения + описателни заглавия + месно съдържание FTW? Ами изобщо не – ако споделяте на грешна тълпа, това няма да свърши работа.

Въпреки че форматът може да доведе до промяна в привличането на внимание, това не е магическо лекарство, което ще направи почти всичко популярно в Google+.

Ако напишете гадна публикация и я споделите в Google+, използвайки перфектния ми формат, тя няма да работи. Ако споделяте съдържание извън зоната на интереса на вашата аудитория или нещо, с което те не могат да бъдат свързани, това няма да работи. Ако нямате достатъчно активни последователи, това няма да работи.

Посетителите може да се заблудят, че щракнат върху връзката ви, но няма да ви дадат +1, ако не им хареса това, което намират, когато стигнат до вашия блог. И трябва да достигнете до вашите читатели във вашата ниша зона и на нивото им на интерес.

Реших да тествам това, за да докажа теорията си, че докато перфектната формула ще ви помогне да популяризирате добре написана, набелязана статия, няма да помогне, ако е извън интересите на вашите читатели.

Популяризирах друга статия, използвайки същия формат и тя не получи нищо от пода.

Без значение какви съвети или формули използвате, тя все още се свежда до основните положения.

Качеството на вашето съдържание и основните правила за маркетинг все още имат значение – МНОГО.

Изборът на тема също има голямо значение. Точно като Pinterest и Twitter, някои теми получават повече взаимодействие в Google+. Всяка платформа за социални медии достига определена демографска група и Google+ не е изключение.

Разберете какво вече постигате най-доброто взаимодействие в Google+ и работете върху съдържание, което съответства на тези теми. Бърз начин да направите това е да използвате Buzzsumo, за да видите какво получава най-много споделяния и след това да създадете своя редакционен календар, използвайки тези теми.

Ако можеш да си отидеш само с едно нещо от тази публикация …

Вашият формат и стил на публикация в Google+ имат значение.

Използвайте удебелен ред за заглавието и подзаглавието. Използвайте hashtags. Създайте описателно и високо изображение за публикацията си, което заема място. Напишете нещо полезно в публикацията, а не само едноредово изявление.

Ако направите това, вашите публикации ще имат по-голям шанс да станат +1 и да бъдат споделени.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map