Ръководство A-to-Z към Instagram Posts Design

Днес Instagram е чаша кафе, с което повечето хора предпочитат да започнат деня си.


Това е чудесно място да откривате нови области, продукти и опит, да четете новините. Тази платформа за социални медии побеждава Facebook, Twitter, Pinterest и показва още по-голяма ангажираност.

Тук ще научите как да направите Instagram свой умен съюзник и да го използвате по възможно най-добрите начини. Независимо дали популяризирате собствената си марка или просто искате да разкажете за живота си чрез Instagram, полезните съвети по-долу перфектно ще ви помогнат.

Тази публикация не е за „публикуване в точното време“ или „използвайте популярни хештагове“, а за изкуството да проектирате своя акаунт в Instagram и да създадете уникалния му облик.

Защо Instagram?

Според Shopify средната стойност на поръчката в Instagram е $ 65, докато Pinterest – $ 58.95, Facebook – $ 55 и Twitter – $ 46.29.

Хората участват с марки в Instagram 10 пъти повече от Facebook, 54 пъти повече от Pinterest и 84x повече от Twitter. Средният човек използва Instagram няколко пъти на ден.

Това означава, че пренасочването на маркетинговите ви усилия към Instagram би било интелигентен ход.

Кой си ти?

Instagram е изпълнен с лични и фирмени акаунти.

Последните успешно го използват за своите рекламни и маркетингови цели. Това е правилният избор за връзка с потребители, които предпочитат тази платформа.

Марките използват два вида съдържание: органичното, което те просто публикуват в акаунта, или платеното, насочено към вашата целева аудитория.

Добре направената емисия в Instagram добавя към познаването на марката, създава трайни взаимоотношения и в резултат дава дългосрочен органичен растеж.

Тази схема се използва и от лични сметки.

Първи стъпки в Instagram

Веднага щом се регистрирате, добавете снимката си и дайте малко информация за себе си, с която се сблъсквате с въпрос какви снимки искате да качите.

Разбира се, искате тези неща да са стилни и интересни за зрителите. Независимо дали сте собственик на лична страница или рекламодател на марка, искате оригинална страница, която да се откроява сред останалите. Нека разберем полезни съвети как да създадете своя акаунт, така че той да бъде разпознат веднага.

Преди да започнете с проектирането на публикацията си, първата точка, която трябва да помислите, е вашата стратегия. Това е изключително важно за марките. Трябва ясно да определите посланието, позиционирането, целите, целите на вашата марка и какво я прави уникална на конкурентния пазар.

Ще бъде полезно да проведете потребителски проучвания, за да разберете какво вдъхновява и мотивира потенциалните ви клиенти.

И накрая, трябва да си зададете въпрос:

Защо хората биха искали да следят моята страница?

Преди да започнете да правите някакви манипулации със своя акаунт, трябва да направите проучване и да разгледате емисиите на най-популярните марки, има 90% вероятност да намерите акаунт, който е единственият невероятен..

Между другото, изображението по-долу е от акаунта в GoPro.

Кредит: GoPro

Това разбиране ще ви помогне да разберете как да разграничите вашата страница и да я представите на света.

Съвети за дизайн

Принципите на проектирането и маркетинговите публикации в Instagram са прости, просто трябва да ги познавате. Ето списък с достъпни визуални техники, които могат да ви помогнат да спечелите сцепление в тази социална мрежа.

Виж & Усещам

Помислете как да изразите визуално идеите си за страница.

Това ще бъде видът и усещането на вашия акаунт, който помага да се създаде емоционална връзка с зрителите. Публикувайте визуализации, които са последователни по стил и качество. Изберете типа съдържание, което ще публикувате (снимки, илюстрации, дизайн, занаяти и т.н.) и помислете за стилове (студио, начин на живот и т.н.) Това ще отговаря на публиката и ще изгради силна връзка с тях. Основното правило е да следвате взетата визуална естетика.

Нека вземем няколко технологични марки като пример, тъй като вече споменах GoPro, захранването на акаунта им се състои най-вече от снимки, където хората използват камерите, и снимки / видеоклипове, направени с помощта на едни и същи технологии.

източникизточникизточник

Говорейки за емоционални връзки, снимки като тази по-горе, правя дланите ми толкова потни, че мишката ми буквално изскача от ръката ми.

Нека да разгледаме някоя друга компания, която определено го закова по отношение на емоциите … това е BMW.

Когато бях дете, момчета на моята възраст се спускаха над вложки от дъвка Turbo.

Кредит: Вложки на венците

Почти трийсет години по-късно момчета на моята възраст се спускат над това.

Кредит: BMW

Времето минава, играчките стават все по-големи. Това е средно изглеждащ фураж на BMW …

Брандинг

Брандирането означава не само поставянето на името или логото върху изображенията. Когато става в Instagram, това предполага определена визуална идентичност, която го прави забележим сред другите. Вашата страница трябва да има силна естетическа вибрация, която да изравнява оригиналността си.

Нека разгледаме два забележителни акаунта, собственост на Алес Несетрил и Алекс Асеа.

Но момчетата имат стил, следя ги от около година, и двамата привлечеха вниманието ми със снимки от страхотни настройки.

Кредит: Алес Несетрил

Кредит: Алекс Асеа

Маркирането в Instagram е свързано с настройката на тона на вашия акаунт, избора на цветови палитри и състава на вашата страница. Не забравяйте за общия изглед на страницата. Помислете как изглеждат всички снимки, когато са поставени в обичайна Instagram мрежа.

Изборът на цвят е изключително важен. Освен това отразява корпоративната палитра на марката, цветовете оказват голямо влияние върху зрителите. Те създават определено настроение, стил, общуват съобщения. Между другото, наличието на ключов цвят на страницата го кара да се чувства и да изглежда изключително стилно. Изберете желаната цветова схема и се придържайте към нея, когато е възможно.

И двете момчета имат не само любимите си композиции, но и цветови схеми, доколкото виждам, те използват черно, бяло и сиво като основни цветове и ги допълват с някои ярки акцентни цветове.

Специфичните шрифтове са друга част от брандирането. Това е важно, тъй като образува връзка с вашата марка / страница. Когато популяризирате страницата си на платена основа и публикациите ви се показват като комерсиална, потребителите ще я определят благодарение на брандирането.

Между другото, можете да намерите различни страхотни пакети от Instagram за популяризиране на вашата компания, които лесно можете да редактирате и да им придадете корпоративния си облик. Както обикновено, те съдържат пакет от готови банери, които можете да използвате за различни цели.

Извън площада: Работа извън Instagram

Доскоро Instagram предлагаше да публикувате само квадратни снимки. Но квадратът не винаги е бил достатъчен, за да разкаже завладяваща история. Днес можете да избирате от опции за публикации в квадрат, пейзаж (хоризонтал) и портрет (вертикално). Въпреки че можете да качите всеки тип, по-добре е да изберете този и да се придържате към него за всичките си публикации.

Не забравяйте за фотоколажите. Различни приложения за редактиране на снимки предлагат да ги създадете с лекота. Най-известните са Insta-frame, позволяващи да създавате страхотни колажи безплатно и удобно оформление в Instagram, което помага да се представи цялата снимка, без да я изрязвате.

Редактиране на снимки

Работейки ежедневно с Instagram, трябва да знаете как да създадете перфектна снимка. Дори обикновеният може да изглежда страхотно, когато правите леки ретуши. Само избирането на правилния филтър може да трансформира кадър в творчески.

Можете лесно да оживите снимка, като играете с нейната перспектива, изберете яркостта и контраста си, добавете топлина или наситеност, манипулирайте цветовете и т.н. Има нещо, което може значително да улесни процеса на редактиране на вашите снимки, това е Photoshop или Lightroom действие.

По принцип действието е сценарий на предварително дефинирани модификации, които ще бъдат приложени към вашата снимка, след като щракнете върху игра.

Чувствайте се свободни да експериментирате и ще успеете.

филтриране

Със Instagram имате набор от филтри по подразбиране.

Някои от тях ще използвате или вече използвате доста често, докато другите ще останат недокоснати. Разумно е да пренаредите този списък с филтри в прозореца за редактиране, така че най-използваните ще бъдат под ръка и да скриете тези, които никога не докосвате. Този хак ще ви спести времето.

Приложения за редактиране на снимки като VSCOcam, Filmborn, Snapseed, Aviary и други от този вид ще ви помогнат да намерите желаните филтри и да се възползвате максимално от съдържанието си.

Откровени снимки

Полираните изображения са страхотни, но не забравяйте, че хората винаги искат да виждат повече.

Те искат да разберат какво стои зад сцената. Зад кулисите и вътрешната работа на вашата компания могат да представляват същия интерес за зрителите. Когато представите нещо отзад на страницата си или дори някои лица отзад на вашата марка, вие ще направите бизнеса си по-прозрачен и по този начин надежден за своите последователи. Между другото, трябва да знаете, че подобни видове снимки често получават добри ангажименти.

Ако нещо подобно се случи зад кулисите ви, определено трябва да мълчите :)

Кредит: Tesla Motor

Instagram Stories

Едно нещо, което трябва да знаете, е, че над 250 милиона души използват Instagram Stories всеки ден. Това означава, че не можете да пропуснете шанс да популяризирате страницата си, като използвате опцията за истории.

Независимо дали историята ви съдържа куп снимки или просто мъничко видео, изглежда интересно за зрителите. Можете да подправите тези временни видеоклипове (потребителите могат да ги прекарват само за 24 часа) с щрапки, сладки табели или дори GIF файлове. GIF опцията вече е достъпна на историята на камерата.

Ако сте проверен бизнес потребител, имате още една готина възможност да споделяте връзки към вашите истории. Просто го добавете, като докоснете бутона за връзка след запис на историята.

Instagram видео е наистина чудесен инструмент за общуване с феновете.

Inspire

Трябва да забавлявате хората. Те обичат да се изумяват. Вдъхновете ги и по този начин спечелете тяхната лоялност. Публикувайте съдържание, което им харесва. Дайте им доза ежедневно вдъхновение и те ще се върнат за още.

Забавлявай се!

Всички споменати по-горе съвети са изпълними, но трябва да запомните, че не всички публикации в Instagram трябва да са маркетингови. Това е златно правило, което ще ви помогне да създадете наистина живо и ангажиращо съдържание. Понякога е разумно да се съсредоточите не върху изпращане на съобщението на марката си, където е възможно, а върху същността на мрежата, с която работите. Тази визуално богата на социални медии платформа е направена да бъде ориентирана към човека и игрива. Следвайте тази идея и се възползвайте максимално от нея.

Ето го. Чувствайте се свободни да използвате тези дизайнерски хакове в Instagram, освен това не забравяйте за добре познатия списък от съвети за управление на тази социална мрежа. Тук основните от тях: изберете подходящото време за публикации, планирайте ги, подбирайте внимателно хештаговете, използвайте статистически данни, насочвайте трафика към външния уебсайт, споделяйте съдържанието си в Instagram в други социални мрежи.

Обобщавайки…

Както виждате, принципите за проектиране на публикации в Instagram са доста прости и могат лесно да се прилагат както от лични, така и от бизнес акаунти. Надяваме се, че този лист за мами ще ви помогне да създадете желаното звездно съдържание, да промотирате себе си или да достигнете до повече потенциални клиенти за вашата компания.

Instagram е наистина креативно игриво пространство, в което можете да отпразнувате себе си или компанията си и да се свържете с страхотни хора. Така че, не се колебайте да експериментирате и да направите най-доброто от това във вашия бизнес.

За автора: Лана Миро

Лана Миро се влюбва в красивия уеб дизайн. Обича да споделя опита си и да изследва нещо интересно. Тя също така си сътрудничи с TemplateMonster. за подпомагане на всеки да намери най-добрите си решения за собствените си онлайн проекти.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map