5 Skriptet e thjeshtë PHP për të ndihmuar në rritjen e konvertimeve të drejtuara nga faqja në internet

Përdoruesit pëlqejnë të marrin njohje për vizitat e tyre.


Mendoni për këtë: a nuk ka ndonjë ndryshim të madh kur hyni në një vend ku askush madje nuk e pranon praninë tuaj në krahasim me një vend ku pritësi do t’ju përshëndet personalisht, edhe pse ata nuk e dinë akoma?

Jam i sigurt që bën.

Dhe do të pranoni që ajo bën një ndryshim edhe më të madh kur janë vizitorët tuaj të cilët po përpiqeni t’i shndërroni në pajtimtarë ose klientë dhe jo vetëm vizitorë një herë.

Pesë skriptet në këtë post ishin shkruar për të shtuar interaktivitetin që do të ndihmojë me konvertimet në internet dhe ju lutemi përdoruesve, duke i bërë ata të ndjehen të pranuar dhe jo të padukshëm.

Shënime për shkrimet

 • Të gjitha skriptet synojnë të punojnë në një mjedis të bazuar në WordPress, megjithatë ato janë mjaft fleksibël për tu zbatuar në llojet e tjera të faqeve të internetit (me përjashtim të # 3, që është në mënyrë rigoroze WordPress).
 • Me përjashtim të skenarit # 3, unë shkruaja dhe testova të gjitha shkrimet vetë dhe i fejuari im Simone Cianfriglia i rishikoi me dashamirësi ato. Ata duhet të jenë pa gabime, por më njoftoni në komente nëse keni probleme ose keni pyetje.

Kredia për fotografitë: Bota e n3wjack në pixel përmes cc CompfightKredia për fotografitë: Bota e n3wjack në pixel përmes cc Compfight

1. Përshëndetjet e lokalizuara me ofertë

Thuaj se keni oferta specifike për vende të ndryshme. Do të dëshironi që një përdorues nga një vend i veçantë të shikojë ofertat në lidhje me vendndodhjen dhe gjuhën e tyre dhe jo ofertat e përgjithshme.

Skripti i mëposhtëm do të përshëndesë përdoruesit nga vendet që keni bërë oferta speciale përderisa të gjithë të tjerët do të ofrohen ofertën tuaj të paracaktuar në vend:

<?php

$ country_code = trim (skedar_get_contents ("http://ipinfo.io/${_SERVER[‘REMOTE_ADDR’]}/country"));
$ lidhje = kërkojnë (‘links.php’);

funksioni getLink ($ vendi, $ lidhje) {
nëse ($ lidhje [$ vend])
kthimi i lidhjeve $ [vendi i vendit];
tjetër
kthimi i lidhjeve $ [‘parazgjedhur’];
}

?>

Përshëndetje! Unë shoh që ju jeni të vendosur në <?php echo $ country_code; ?>!

Kemi zbritje specifike për tregun tuaj!
">Dëshironi të shikoni brenda?

Me lidhjet.php duke qenë një skedar që përmban këtë kod:

// lidhjet.php

<?php

sfera e kthimit (
‘parazgjedhur’ => ‘URL0’,
‘IT’ => ‘URL1’,
‘MB’ => ‘URL2’,
‘SHBA’ => ‘URL3’
);

?>

Ky kod kthen një mesazh si ky

Përshëndetje përdorues nga RU!

Kemi zbritje specifike për tregun tuaj! Dëshironi të shikoni brenda?

Me “Dëshironi të shikoni?” duke u lidhur me ofertën e lokalizuar.

Kodi zbulon nëse përdoruesi i lidhur me këtë faqe nga një IP ruse në këtë shembull, dhe ai lidh vendndodhjen gjeografike të përdoruesit me faqen e ofertave specifike për vendin.

Shihni demonstrimet këtu: http://symphonize.org/php/localized-greetings.php

Si funksionon kodi

 • Linja e $ country_code tërheq vendin e vizitorit nga një bazë e të dhënave publike e pritur në ipinfo.io
 • $ lidhjet tërheq rreshtin e përfshirë në skedarin e lidhjeve.php, që asocion secilin vend me URL-në e faqes së tij të ofertave
 • Funksioni getLink kontrollon nëse ekziston një shoqatë midis një vendi vizitor dhe lidhjen e tij të ofertës dhe nëse e bën, e kthen atë (ju do ta “jehoni” (shfaqni) atë brenda kodit HTML të mesazhit të vizitorit); nëse nuk ka ofertë për vendin e vizitorit, funksioni kthen ofertën e paracaktuar.

Si ta përdorni këtë skenar

Krijoni dy skedarë .php:

 • lokalizuar-greetings.php
 • links.php

që përmban kodin (i përshtatur për t’ju përshtatur nevojave tuaja) të paraqitura më lart.

Ngarko në dosjen rrënjësore ose në nënfolder të faqes tuaj të internetit, atëherë shtoni këtë linjë kodi të thjeshtë në shiritin anësor ose faqen e internetit tuaj ku dëshironi të shfaqet oferta:

<?php përfshijnë ("/path/to/localized-greetings.php"); ?>

Sigurisht, / shtegu / te / do te jete rruga absolute e dosjes tuaj te internetit (pyetni hostin tuaj per udhezim nese nuk mund ta kuptoni).

Pse përmirëson konvertimet

Shtë më e lehtë për ta bërë CTA-në e duhur, kur përdoruesi nuk ka nevojë të klikojë për t’i gjetur. Ky skenar tregon lidhjen e duhur (ose flamurin) sapo përdoruesi të vizitojë faqen. Lidhja e ofertës është atje përpara syve të përdoruesit, të gatshëm për të klikuar dhe konvertuar.

2. Faqja e Kontaktit të Vetëdijshëm për Kohën

Kur një vizitor viziton faqen tuaj të Kontaktit dhe dëshiron të kontaktojë, ata mund të dinë se në cilën zonë kohore ju jeni, por ata mund të mos jenë të sigurt se në cilën orë të saktë është në vendin tuaj, ose nëse jeni në dispozicion për t’u kontaktuar.

Skripti i mëposhtëm ndihmon sepse ndryshon mesazhin tuaj të disponueshmërisë sipas kohës kur një vizitor godet faqen tuaj:

<?php

date_default_timezone_set ("Europe / Roma");

$ koha = koha ();
$ localtime = kohë e gjatë ("% A% d-% b-% Y% T% Z", $ Koha);
ora $ = koha e lëvizjes ("% H", $ Koha);

jehonë "

ajo's $ lokale për vendin tim (Itali). ";

nëse (17 <= orë $ && $ orë < 19)
jehonë "unë'm në zyrë. Si mund t’ju ndihmoj?";
tjetër
jehonë "Zyra e mbyllur, me fal! unë'm në dispozicion 17: 00-19: 00 (5-7 PM) E hënë-Premte.";

jehonë "

";
?>

Kodi do të prodhojë këtë mesazh nëse përdoruesi viziton faqen tuaj në një kohë në vendin tuaj (në këtë shembull Italia) kur nuk jeni i disponueshëm:

Shtë ora 11:48 në vendin tim (Itali). Zyra e mbyllur, me fal! Jam në dispozicion 17: 00-19: 00 (5-7 PM) E hënë-Premte.

Ose këtë mesazh nëse ata vizitojnë faqen tuaj ndërsa jeni në dispozicion:

Shtë 5:48 PM në vendin tim (Itali). Jam ne zyre. Si mund t’ju ndihmoj?

Shihni demonstrimet këtu: http://symphonize.org/php/time-aware-page.php

Si funksionon kodi

 • date_default_timezone_set (“Evropë / Romë”) i thotë serverit që zona e paracaktuar e kohës është një specifike dhe jo e paracaktuar e serverit. Kjo është e rëndësishme sepse vendndodhja e serverit tuaj mund të mos jetë e njëjtë me biznesin tuaj. Kur kodi tërheq kohën tuaj lokale në momentin kur një vizitor godet faqen tuaj, ai do të përdorë zonën kohore që keni specifikuar dhe jo serverin e paracaktuar. Në këtë shembull, unë përdora “Evropë / Romë” si zonë kohore sepse është lokacioni im (Itali).
 • Kam vendosur tre ndryshore:
  • $ kohë për funksionin e kohës ()
  • $ lokale për kohën e llogaritur sipas data_default_timezone_set; localtime $ përdor funksionin e strftime për të formatuar vargun e kohës. Ju mund të zgjidhni formatimin; Zgjodha “% A% d-% b-% Y% T% Z”, kjo do të thotë:
   % A – E Diela deri të Shtunën
   % d – 01 deri 31
   % b – Jan deri në Dhjetor
   % Y – Paraqitje me katër shifra të vitit
   % T – Koha në orë / minuta / sekonda
   % Z – Shkurtimi i zonës së kohës
  • Orë $ ​​për të llogaritur orën aktuale në vendin tim dhe kontrolloni nëse ora aktuale i përket intervalit të disponueshmërisë së zyrës (5-7 PM në këtë shembull)
 • Konstruksioni if ​​/ other është thelbi logjik i skenarit: nëse koha i përket intervalit të orarit tuaj të punës, kodi do të shfaqë “Unë jam në zyrë. Si mund t’ju ndihmoj?”; nëse jo, do të shtypet “Zyra e mbyllur, më fal! Unë jam i disponueshëm 17: 00-19: 00 (5-7 PM) E hënë-Premte. “

Si ta përdorni këtë skenar

Krijoni skedarin me kohë të vetëdijshëm.php që përmban kodin e mësipërm (me redaktimet tuaja të personalizuara).

Ashtu si me mësimin “Si ta përdorim këtë skenar” për skenarin # 1, përdorni vijën e mëposhtme të kodit për të thirrur .php në kodin tuaj të faqes:

<?php përfshijnë ("/path/to/time-aware-page.php"); ?>

Pse përmirëson konvertimet

Skenari në thelb do ta bëjë më të lehtë për veten tuaj të merrni mesazhe kontakti ose kërkesa vetëm kur jeni në dispozicion dhe jo jashtë orarit të punës.

Gjithashtu ua lehtëson përdoruesve të dinë nëse jeni në dispozicion apo jo, kështu që ata e dinë nëse do të marrin një përgjigje të shpejtë të mesazhit të tyre ose nëse duhet të presin për ditën tjetër të punës.

Në përgjithësi, një skenar i thjeshtë si ky mund të ndihmojë për të mbajtur komunikimet e përqendruara gjatë orarit të punës dhe të shmangni pritjen për ju dhe përdoruesit tuaj.

3. Një shtesë e dobishme për marketing për WordPress

Nuk do të ishte mirë nëse forma juaj e kërkimit për WordPress do të dukej kështu?

Farë po kërkoni?

Jetë specifik! (psh. “mjetet e marketingut të përmbajtjes”)

Me “Ji specifik! (psh. “mjetet e marketingut të përmbajtjes”) si teksti në fushën e kërkimit.

Nuk ka asnjë kod PHP që duhet të shkruani këtu, pasi ky është një hak i thjeshtë HTML i formës suaj të paracaktuar të kërkimit WordPress – duke ndryshuar tekstin e ekranit për fushën e kërkimit dhe butonin.

Ju mund ta bëni këtë duke hapur skedarin searchform.php në instalimin tuaj WP dhe duke kërkuar etiketën e mëposhtme:

“Kërko …”Është ajo që duhet të modifikoni për të rregulluar fjalët brenda formularit të kërkimit. Në shembullin e përdorur në fillim të këtij shpjegimi, fjalët për të zëvendësuar “Kërko …”Me janë” Jetë specifik! (psh. “mjetet e marketingut të përmbajtjes”) “.

Ky hack i vogël do të përmirësojë përvojën e përdoruesit dhe do t’i ndihmojë përdoruesit tuaj të shkruajnë dhe dërgojnë pyetje më të rëndësishme për të marrë rezultatet më të mira në bazën e të dhënave të WordPress.

Sidoqoftë, ju mund të rregulloni faqen tuaj të formularit të kërkimit dhe rezultateve duke instaluar një nga 15 shtojcat e Kërkimit WordPress Hongkiat të rishikuar në 2015.

Pse përmirëson konvertimet

Jo çdo përdorues e di se si të kërkojë atë që po kërkon. Sa më shumë udhëzime të mund të marrin gjatë dhe pas procesit, aq më mirë.

Ndonjëherë një përdorues do të drejtojë një pyetje të thjeshtë me shpresën për të gjetur atë që po kërkon në mesin e rezultateve. Ky lloj pyetjeje nuk ka të ngjarë të sjellë përdoruesit rezultatet e nevojshme, megjithëkëtë, kështu që për t’iu dhënë përdoruesve një sugjerim se si të kryejnë një kërkim më të mirë në sit do t’i çojë ata të arrijnë më shpejt në përmbajtjen që kërkojnë dhe të përmirësojnë përvojën e tyre të përgjithshme (a përdorues i kënaqur është një përdorues që do të kthehet).

4. Freebies Unique Blog Post

CTA-të specifike janë të njohura që funksionojnë shumë më mirë sesa CTA-të gjeneruese. Ju mund të punoni me azhurnime të përmbajtjes ose mund të automatizoni disa nga përpjekjet tuaja për konvertim jo-listë me këtë skenar të thjeshtë PHP për WordPress

për të treguar një ofertë unike në fund të çdo postimi:

<?php
// FALAS nga posti

$ postOffers = varg (
‘1’ => ‘Ky post pa pagesë është në URL1’,
‘2’ => ‘Ky post i dytë falas është në URL2’,
);

funksioni postFreebie ($ postId, $ postOffers) {
kthej $ postOffers [$ postId];
}

$ postId = get_the_ID ();
$ freebie = postFreebie ($ postId, $ postOffers);

jehonë $ freebie;
?>

Një pamje demo:

Shembulli-postfreebie

Unë redaktova ‘Ky post pa pagesë është në URL1 ‘në grup si

Ky postim freebie është në
URL1

për këtë demonstrim.

Vini re se ‘Ky post pa pagesë është në URL1 ‘do të shfaqet vetëm për këtë postim‘ Përshëndetje Bota ’dhe JO postimet e tjera – ky është qëllimi i skenarit. Për ta bërë të njëjtën ofertë freebie në dispozicion për më shumë postime, ju duhet të specifikoni ID e postës në varg; për shembull, nëse dua ‘Ky postim falas është në URL1 ‘të paraqitet edhe për ID-në e postës 354, do ta shtoj si më poshtë:

$ postOffers = varg (
‘1’ => ‘Ky post pa pagesë është në URL1’,
‘354’ => ‘Ky post pa pagesë është në URL1’,
);

Si funksionon kodi

 • Ndryshorja $ postOffers është një grup që lidh çdo ID të postës të specifikuar në varg (ju mund të shikoni ID-të tuaj të postës duke lëvizur miun në lidhjen Redakto nën secilin post në http://example.com/wp-admin/edit.php )
 • Funksioni postFreebie () e lidh ID e postës në ofertën e tij të lidhur dhe e kthen atë në kod. Vini re se $ postID përdor një funksion të WordPress që quan ID aktuale të postës
 • $ freebie merr $ postID dhe $ postOfera dhe kthen ofertën e duhur për secilin post, të cilin ju do ta bëni (eko) me “jehonë $ freebie”

Si ta përdorni këtë skenar

Krijoni një skedar postoffers.php dhe ngarkojeni atë në rrënjën e domenit tuaj, një nën-dosje ose brenda dosjeve tuaja të temave. Pastaj telefononi skenarin brenda modelit single.php të temës suaj pas përmbajtjes së postimit (<?php the_content ();>) me këtë linjë kodi:

<?php përfshijnë ("/path/to/postoffers.php"); ?>

Përndryshe, thjesht mund të kopjoni dhe kaloni të gjithë kodin në modelin tuaj single.php (i njëjti pozicion).

Pse përmirëson konvertimet

Ashtu si me azhurnimet e përmbajtjes për listën e pajtimtarëve tuaj, lirat e shkarkueshme funksionojnë më mirë nëse ato janë unike për një postim specifik, në mënyrë që lexuesit e atij postimi të kenë një shans të zhyten më thellë në temën e tyre të preferuar, ndërsa ata mund të mos jenë të interesuar për një temë tjetër që ju shkroi, thuaj, një libër elektronik falas për.

Një format i mirë për këtë lloj reklamimi të konvertimit është formati i drejtuesit, i vendosur në një gjerësi pak më të vogël se përmbajtja e postimit tuaj.

Nëse blogu juaj funksionon në WordPress, mund të përdorni Counter Electric Download Download për të numëruar konvertimet e shkarkimeve për secilin freebie. Gjithashtu, sigurohuni që të vendosni Qëllimet e Konvertimit në Google Analytics, Piwik ose softuer tjetër analitik që përdorni për të mbajtur shënimet e konvertimeve.

5. Ofertat specifike ditore

Nëse ofroni oferta specifike për ditë të caktuara të javës (p.sh. 20% zbritje nga shitjet në ebook tuaj të martën dhe këshillim falas të Premteve), do ta gjeni këtë skenar të dobishëm:

<?php

date_default_timezone_set ("Europe / Roma");

$ koha = koha ();
ora $ = koha e lëvizjes ("% H", $ Koha);

nëse (koha e gjumit ("% w", $ kohë) == 0)
{jehonë "

Ofertë speciale e së dielës!

"; }

përndryshe nëse (stretime ("% w", $ kohë) == 3)
{jehonë "

Ofertë speciale e së mërkurës!

"; }

tjetër
{echo "Asnjë ofertë speciale sot"; }

?>

Shihni demonstrimet këtu: http://symphonize.org/php/day- Specific-offers.php

Si funksionon kodi

 • Për zonën kohore dhe kohën, kam përdorur të njëjtin kod nga skripti # 2.
 • % w është një parametër i zgjatjes () që nënkupton “Përfaqësimin numerik të ditës së javës” dhe llogarit të Dielën (0) si ditën e fillimit të javës (duke përfunduar me të Shtunën (6). Kështu që “if (koha e zgjatjes (“% w “, me kohë $) == 0)” nënkupton “nëse dita e tanishme e javës është e Dielë”, atëherë shfaqni “Ofertën Speciale të së Dielës!”.
 • Pjesa tjetër e kodit është një konstruksion nëse / tjetër për të shfaqur oferta të ndryshme për ditë të ndryshme të javës. Në këtë rast, vetëm dy ditë të javës kanë oferta speciale (e diel dhe e mërkurë), ndërsa ditët e tjera nuk kanë asnjë ofertë speciale të bashkangjitur, kështu që kodi do të shfaq një “Jo oferta speciale sot” në këtë shembull.

Si ta përdorni këtë skenar

Shihni udhëzimet për shkrimet e mëparshme.

Pse përmirëson konvertimet

Ashtë humbje kohe për përdoruesin (dhe gjithashtu shumë zhgënjyes) të bjerë në një ofertë interesante vetëm për të zbuluar se nuk është në dispozicion në asnjë ditë të caktuar.

Ky skenar i thjeshtë do të rrotullojë reklamat tuaja të ofertave çdo ditë për të treguar vetëm ofertat që janë në dispozicion në një ditë specifike dhe ushqeni opsionet e paracaktuar të përdoruesit në ditët e tjera. Nëse përdoruesi është i interesuar në ofertën e sotme, sot është dita që do të sjellë konvertime dhe asnjë përdorues të irrituar (të cilët mund të mos kthehen për të kontrolluar në ditën e duhur).

Më shumë Skriptet e Konvertimit?

Brian Dean i Backlinko shpjegon se si ai rriti konvertimet për 785% me skriptet, pluginet dhe widgetet e thjeshta PHP pa testimin A / B.

Jose Pérez në ConversionXL tregon gjithashtu se si marketing i personalizuar mund të ndihmojë në rritjen e konvertimeve dhe shitjeve të drejtuara nga faqja e internetit.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map