Bait Hook Your: Freebies mirë për gjenerimin e udhëheq

Postimi juaj në blog mund të ketë çdo përbërës të nevojshëm për ta bërë atë të shkëlqyeshëm, por çfarë ndodh kur lexuesit tuaj të arrijnë deri në fund?


Me të gjithë përmbajtjen që po konsumojnë, ka të ngjarë që postimi yt në blog së shpejti do të harrohet, pa marrë parasysh sa i pëlqen.

Nëse dëshironi që vizitorët tuaj të rastësishëm të bëhen klientë, duhet të përdorni një telefonatë për të vepruar.

Por thjesht të kërkosh lexuesit tuaj të ndërmarrin veprime shpesh nuk është e mjaftueshme. Atyre u kërkohet të heqin dorë nga adresat e tyre të postës elektronike kudo ku shkojnë, dhe kutitë e postës së tyre tashmë janë të tejmbushura.

Ofrimi i një freebie në shënjestër është një mënyrë e shkëlqyeshme për ta bërë ofertën tuaj me të vërtetë të vlefshme për ta dhe ia vlen rreziku i dorëzimit të adresës së tyre të emailit në një listë tjetër.

Kjo taktikë nuk është e re – me siguri keni parë mijëra libra elektronikë falas të ofruar në këmbim të abonimeve me email.

Por nëse merrni krijues me ofertën tuaj freebie, ju mund të kapërceni të gjithë zhurmën e përmbajtjes për t’u angazhuar me të vërtetë me vizitorët tuaj dhe për të marrë rezultate të synuara për të marrë kontakte me ju. Thjesht shikoni listën më poshtë për ide dhe frymëzim.

1- Ebooks

Ebooks mund të jenë lajm i vjetër, por ato janë ende një freebie popullore për një arsye: ato mund të ofrojnë vlerë të madhe për lexuesit tuaj, dhe gjithashtu mund të jenë shumë të shpejtë dhe të lehtë për ju për të prodhuar.

Një faqe ulëse bindëse për një libër elektronik falas nga Social Triggers.Një faqe ulëse bindëse për një ebook falas nga Social Triggers.

Një mënyrë e thjeshtë për të krijuar një ebook për të ofruar si një freebie është duke përpiluar një koleksion të postimeve të lidhura me blog nga arkivat tuaja. Ka shumë aplikacione që mund të përdorni për të krijuar automatikisht ebook, përfshirë PressBooks dhe Designrr.

Thjesht zgjidhni disa postime në blog në të njëjtën temë të lidhur me të cilën mund të bashkoheni në një narrativë, t’i modifikoni dhe t’i shtoni ato së bashku me një hyrje dhe përfundim për të krijuar librin tuaj elektronik.

Për dallim nga librat tradicionalë, librat elektronikë nuk duhet të jenë shumë të gjata. Ju shpejt mund të krijoni një ebook origjinale 10 ose 20 faqe, dhe në vend të kësaj ta quajni një “raport”.

Ose, për të paketuar edhe më shumë vlerë në freebook tuaj ebook, krijoni disa shtesa për të shkuar me të (të tilla si shabllone, lista kontrolli, grafika, etj.) Dhe ta quajmë atë një “manual mjet” ose “pako”.

Shembuj të jetës reale

 • Brian Dean i Backlinko ndan gjysmën e parë të një videoje në “Si të renditesh për çdo fjalë kyçe”. Në fund, shfaqet një formë e zgjedhjes, duke ju kërkuar të shkruani emailin tuaj për të parë pjesën tjetër të videos dhe për të marrë përmbajtje falas falas.
 • Flyplugins ofron një video mësimore 45-minuta në përdorimin e shtojcave të tyre WP Courseware për të shitur kurse online, në këmbim të adresës tuaj të emailit.

3- Podcast

Vizitorëve për të bërë një shkrim të gjallë u ofrohet një podcast falas për t'u pajtuar.Vizitorëve për të bërë një shkrim të gjallë u ofrohet një podcast falas për t’u pajtuar.

Një podcast është një mënyrë tjetër për të tërhequr vëmendjen e atyre që nuk kanë kohë për të lexuar një ebook të tërë. Podcast-të gjithashtu po lulëzojnë në popullaritet, me miliona abonentë në të gjithë rrjetin.

Podcast-et janë gjithashtu të shpejta dhe të lehta për tu krijuar, me një bollëk mjetesh të mundshme si Audacity, Podbean dhe SoundCloud për krijimin dhe ndarjen e podcast-it tuaj. Meqenëse nuk ka asnjë komponent vizual, ato mund të jenë shumë më të shpejtë për tu krijuar sesa videot, por prapëseprapë ju lejojnë të arrini një audiencë krejt të re sesa teksti vetëm.

Podcast-et bëjnë një azhurnim të shkëlqyeshëm të përmbajtjes edhe për postimet në blog të veçantë, pasi është e shpejtë dhe e thjeshtë për të regjistruar dhe ofruar një version audio të postit tuaj të blogut, ose një material shtesë për tu shtuar në postimin tuaj të blogut.

Për të konfiguruar dhe shtuar podcast-in tuaj në një faqe në internet, shikoni këtë mësim hap pas hapi nga Marshall Reyher.

Shembuj të jetës reale

 • Hubspot, një nga mjeshtrat e freebies opt-in, ofron një ton të burimeve falas duke përfshirë gazeta të bardha me tema si “Si të shmangni paralizën e teknologjisë së marketingut”.
 • Instituti i Përmbajtjes së Marketingut ofron një bibliotekë me letra të bardha falas mbi tema që fillojnë nga menaxhimi dixhital i aseteve deri në planifikimin e një strategjie të marketingut të ndikuesve.

5- Kursi i postës elektronike

Temat e lulëzojnë ofrojnë një mini-kurs falas për pajtimtarët.Temat e lulëzojnë ofrojnë një mini-kurs falas për pajtimtarët.

Një kurs i postës elektronike është një mënyrë tjetër për të siguruar vlera të mëdha për vizitorët tuaj dhe pozicionuar veten si një ekspert në industrinë tuaj.

Kurset e postës elektronike mund të duken të frikshme, por ato mund të jenë po aq të shpejta për tu bashkuar sa një ebook. Ju mund t’i krijoni ato edhe nga postimet tuaja të vjetra në blog, nëse keni shumë postime si-tek dhe si mësime. Thjesht zgjidhni postimet që kanë të bëjnë me temën dhe mund të bashkohen në një kurs koheziv.

Kurse mund të automatizohen lehtësisht duke përdorur mjetet e listës së postës elektronike si MailChimp ose Merrni përgjigje, kështu që thjesht mund t’i vendosni dhe ta harroni.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map