Si (jo) për të Monedhizuar Buletinin e Blog-ut. Udhëzuesi Praktik

Ju keni botuar dhe drejtuar buletinin tuaj përrallor për blog.


Doingshtë duke bërë një punë të shkëlqyeshme në tërheqjen e pajtimtarëve dhe sigurohuni që çdo email që dërgoni të jetë tërheqës dhe i paharrueshëm.

Ndoshta normat tuaja të hapura dhe të klikimeve janë madje të mira!

Por tani ju doni ta fitoni atë.

ju duhet të fitoni para nga gazeta juaj në blog

Drejtimi i buletinit tuaj nuk kërkon më pak përpjekje sesa të ekzekutoni blogun tuaj, është një shërbim shtesë për lexuesit tuaj dhe keni çdo të drejtë të dëshironi të fitoni para nga ai.

Ka shumë mënyra për të fituar para nga një gazetë në blog: autoresponders, reklama në email ose në versionin në internet të botimit, ofertat dhe zbritjet, promovimet, etj..

Në fund të fundit, marketingu me postë elektronike është aty ku ju merrni ROI më të lartë sipas Marketing Sherpa (2015), veçanërisht kur zgjedhni email për celular (Marketingu Sherpa 2016).

Një listë është me të vërtetë shumë më e synuar dhe më e përgjegjshme sesa një blog (ku shkalla e kërcimit luan një rol në atë lloj rezultati mujor që ju merrni), kështu që fitimi i parave ka kuptim vetëm.

Por …

Si të fitoni para nga gazeta juaj, në praktikë?

Dhe si ta bëni atë pa i bezdisni pajtimtarët tuaj?

Kjo është ajo që ka të bëjë me këtë postim: Një udhëzues për t’ju ndihmuar të fitoni monedhën e buletinit tuaj të blogut, me disa këshilla shtesë për gabimet ‘eek ‘për të shmangur si plagën.

Si të fitoni monedhën e Buletinit tuaj të Blogut

Ndërsa ka shumë teori atje, ne duam të marrim praktikë këtu! Hapat që do të lexoni përfshijnë si dhe pse:

  1. Keni një Strategji të Buletinit në vend

  Ky duhet të jetë themeli juaj, dhe nëse jeni duke e lexuar këtë postim, ka shumë të ngjarë që tashmë keni drejtuar atë gazetë përrallore që përmenda në paragrafin intro. Nëse ky është rasti, kaloni te Hapi # 2 në këtë listë.

  Por nëse puna juaj po mundohet të ngjitni në radhët dhe keni të bëni me një rritje të çregjistrimeve dhe reagime negative, ky është koha për të punuar në ndërtimin e një strategjie të fortë të buletinit para se të përpiqeni të fitoni para, sepse fitimi i parave duhet të shkojë paralelisht me planin tuaj të përgjithshëm.

  Si ta bëni atë në praktikë

  Ju duhet të siguroheni që gazeta juaj është me të vërtetë e vlefshme për pajtimtarët tuaj, dhe nëse nuk e ka arritur atë nivel deri më tani (p.sh. ju keni një gazetë të përditësuar vetëm ose të komunitetit) kjo është koha për të rregulluar atë.

  Pse të rritet vlera e gazetës?

  1. Një buletin i vlefshëm tërheq abonentë të rinj dhe mban shumicën e atyre ekzistues.
  2. Ju duhet të rritni vlerën e përmbajtjes për t’u bërë thirrje reklamuesve që duan të blejnë një vend në buletinin tuaj, dhe ata duhet të dinë se gazeta juaj sjell përfitime reale për lexuesit dhe nuk përqendrohet vetëm në azhurnimet e faqeve dhe marketingun e bashkëpunëtorëve..

  Nëse futni ndryshime cilësore në mënyrë të natyrshme dhe ato përshtaten bukur në temën tuaj të gazetës kryesore, pajtimtarët nuk do të ikin kur të filloni të fitoni monedhën e gazetës tuaj.

  Gjithashtu, nëse baza e pajtimtarit tuaj është e qëndrueshme, ju mund të dëshironi t’i informoni ata jeni gati të filloni të fitoni monedhën e gazetës dhe të merrni përshtypjet e tyre mbi atë lloj të përmbajtjes promo që ata do të jenë më të interesuar të shohin. Ju mund t’u dërgoni atyre një lidhje studimi që ata mund të plotësojnë disa minuta të kohës së tyre.

  Këshilla Pro / Shembuj të jetës së vërtetë

  Themeluesi dhe CEO i kompanisë së veshjeve Expo Veshmbathje Eric O’Bradovich bën mijëra në shitje çdo muaj me gazetën e tij duke përdorur këtë metodë:

  “Ne zbuluam se për të fituar para nga të gjitha ato çon potenciale, ne mund t’u japim pajtimtarëve me email marrëveshje të veçanta në rrobat tona. Kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për blerjen e përsëritur të klientit dhe gjithashtu një mënyrë e shkëlqyeshme për të bërë më shumë njerëz për t’u regjistruar. “

  Kjo është gjithashtu ajo që bëri Kim Garst për të marrë parapaguesit tashmë të interesuar për të blerë më shumë: Ata arritën të shesin një kurs të Reklamave në Facebook për njerëzit që zgjodhën materialin e tyre të reklamave të tjera në Facebook, dhe ndarja funksionoi si një bukuri me shitjet e tepërta (12% nga 84.300 abonentë të rinj kanë blerë një rritje të shpejtë, dhe 21% nga ajo 12% e blerësve kanë blerë një rritje të dytë).

  Para se të krijoni segmente të reja, sigurohuni që t’i kërkoni pajtimtarët që të pranojnë të qëndrojnë në përputhje me udhëzimet e GDPR.

  3. Krijoni Seritë e Email-it me Lidhje Affiliate

  Marketingu i Filialeve është një mënyrë e thjeshtë për të fituar para me listën tuaj, dhe ju mund të merrni krijues për sa i përket mënyrave që i përfshini ato në përmbajtjen tuaj.

  Seritë e postës elektronike janë më kompensuese sesa emailet e vetme dhe mund të përfshijnë më shumë segmente listash.

  Si ta bëni atë në praktikë

  Gjëja e parë që duhet të mbani në mend është se pajtimtarët nuk duan të konsumojnë në mënyrë pasive emailin tuaj – ata duan të bëjnë diçka, të veprojnë sipas përmbajtjes. Nëse emailet tuaja përfshijnë vetëm lexim pasiv, pajtimtarët nuk mund të klikojnë kurrë në lidhjet e filialit tuaj dhe nuk do të shënoni kurrë shitje.

  Nëse produkti juaj i filialit është gjëja logjike për të blerë pasi të keni lexuar një udhëzues se si të bëni diçka, shndërroni emailin tuaj në një pjesë arsimore dhe bëni lidhjen e filialit gjënë e fundit që do të shohin pajtimtarët tuaj, pasi të kenë mësuar se çfarë do t’ju ndihmojë ata me.

  Një ide tjetër është të intervistoni autorin ose kompaninë prapa produktit që jeni duke shitur si bashkëpunëtor, ose përdorues që e përdorën me sukses. Sa më shumë vlerë dhe provë mund të shtoni, aq më shumë besueshmëri do të ndërtoni dhe paratë do të pasojnë.

  Këshilla Pro / Shembuj të jetës së vërtetë

  Jason Rueger ndan këshillën e tij për të fituar para listën tuaj duke u dhënë më shumë pajtimtarëve tuaj:

  “Nëse siguroni vlera (shërbim, produkt, etj), pothuajse gjithmonë do të ketë disa nga klientët tuaj që duan më shumë. Pra, sigurohuni që ta keni atë mundësi. Nëse jeni duke shitur një E-libër për 15 dollarë. Ofroni librin E dhe një orë këshillë të personalizuar për 100 dollarë. Nëse e dini se çfarë po përpiqeni të arrini dhe po ofroni me të vërtetë vlerë të barabartë me hapin tuaj, atëherë disa njerëz do të duan më shumë ndihmë, këshilla, produkte, etj. “

  5. Shisni Produkte Tuaja (me një CTA tërheqës)

  Ashtu siç lexoni në këshillën # 2, segmentet janë në zemër të fitimit të parave të listave. Sidoqoftë, shtimi i thirrjeve për veprime nuk është mënyra për të shkuar vetëm për produkte bashkëpunëtorë (# 3) por edhe për të shitur shërbimet tuaja.

  Lista juaj mund të veprojë si ndërmjetës për të blerë direkt nga faqja juaj e internetit. Kjo është në të vërtetë një mënyrë shumë efikase, vetë-shërbuese për të reklamuar gjërat tuaja për një audiencë të synuar! What’sfarë është më e synuar sesa lista që ndërtuat me kujdes me përmbajtjen tuaj dhe përpjekjet e marketingut?

  Brezi i ngrohtë i plumbit përmes postës elektronike mund të funksionojë si një bukuri për t’i kthyer pajtimtarët tuaj në klientë. Videofruit hapi me sukses dy produkte në vitin 2014 me vetëm një pjesë të vogël të pajtimtarëve, kështu që edhe ti mund ta bësh atë.

  Si ta bëni atë në praktikë

  Kim Garst nga çështja e cituar më parë ftoi pajtimtarët e saj në webinars. Epo, nga 2,947 personat që u regjistruan në webinar të saj, më shumë se 80% ishin pajtimtarë. E mahnitshme, huh?

  Kjo tregon se listat funksionojnë. Kurdoherë që të keni përmbajtje të re jashtë gazetave, në faqen tuaj të internetit ose në një platformë tjetër të pritur, dërgoni një ftesë për pajtimtarët tuaj – dhe bëni atë gjithashtu një marrëveshje të veçantë, vetëm për ta, nëse paguani për të.

  Këshilla Pro / Shembuj të jetës së vërtetë

  Një nga gazetat e mia të preferuara, SmartBrief, vendos reklamat e tij në krye (tabela drejtuese ose drejtkëndësh), në fund të secilës pjesë nëse është e rëndësishme (Top Story dhe Creative më poshtë) dhe në formën e përmbajtjes së preferuar, me CTA një lidhje të theksuar:

  Reklama SmartBrief – banderolë LeaderboardSmartBrief – Reklama tekstiSmartBrief – Shpallje e veçuar e përmbajtjes

  Unë e di se reklamat e Smartbrief funksionojnë sepse ato janë të padëgjueshme – për mua, një nga audiencat e tyre të synuara.

  Mënyra e Tregtisë së Publikimit për të paraqitur reklama të vetme me postë elektronike është gjithashtu interesante dhe unë e shoh atë tërheqës çdo herë që marr një (pavarësisht nëse interesohem apo jo) pasi këto posta elektronike përshtaten në mënyrë të përsosur me stilin dhe tonin e përgjithshëm të publikimit..

  Këtu është një shembull:

  Tërheqja e reklamuesve

  SmartBrief përdor një faqe të shkëlqyeshme për të tërhequr reklamuesit në gazetën e saj – faqja e reklamave më poshtë tregon se si SmartBrief prezanton audiencën e saj për reklamuesit e ardhshëm:

  • Përqindjet e lexuesve me përvojë, me ndikim dhe të angazhuar nga 5.8 milion njerëz të arritur nga gazeta në të 14 industritë e mbuluara
  • Format e reklamimit dhe raportimi i matjeve të reklamave

  Kopja është e organizuar në atë mënyrë që i tërheq reklamuesit të zënë ngase është thelbësore, koncize dhe deri në pikën.

  7. Reklamat Pritëse që Angazhohen

  Pritja e një reklame – e quajtur edhe një email me përmbajtje – në buletinin tuaj është e ngjashme me të mirëpritur një postim promovues me cilësi të lartë në një blog – nëse flet dhe lidhet me lexuesit tuaj, pala promocionale do të perceptohet si vlerë e shtuar, jo akoma një bombë tjetër reklamuese.

  Si ta bëni atë në praktikë

  Reklamat janë një ide e mirë nëse buletini juaj zakonisht është i paketuar me informacione dhe pajtimtarët tuaj presin përmbajtje informative shumicën e kohës, por mund të mos pritet mirë nëse emailet tuaja zakonisht janë të shkurtra, personale dhe koncize.

  Nëse çështja juaj është e fundit, punoni për zgjerimin e buletinit tuaj përpara se t’i hapni reklamat, si një mënyrë për të fituar para.

  Kur kërkoni reklama në faqen e blogut tuaj kushtuar buletinit tuaj, sigurohuni që të rendisni kërkesat e cilësisë për reklamuesit që të përmbahen nëse dëshirojnë të angazhojnë pajtimtarët tuaj me përmbajtjen e tyre dhe ta kthejnë CTA-në e tyre në një makinë të gjenerimit të plumbit.

  Angazhimi i pajtimtarëve është thelbësor!

  Notfarë të mos bëni (pengesat për të shmangur)

  1. Mbivlerësoni Kapacitetin e Email-it

  Klientët me postë elektronike nuk janë të gjithë njësoj, ashtu si jo të gjitha lidhjet në Internet janë të njëjta.

  Edhe nëse klienti i emailit i pajtimtarit tuaj do të hapë emailin tuaj në tërësi, pa marrë parasysh madhësinë, lidhja e tyre mund të mos e bëjë atë të dërgojë përsëri kodin relativ të përcjelljes për të siguruar që ESP të llogarisë emailin tuaj si të lexuar.

  Kjo është ajo që i ndodhi Clover me MailChimp dhe pajtimtarët që përdorin Gmail për të lexuar email. Ndërsa lexuesit po hapnin emailet e tyre, çështjet e lidhjes dhe lidhjes së postës elektronike të Gmail nuk e bënë atë në kodin e ndjekjes:

  Hapjet e emailit llogariten, të paktën për Mailchimp, kur një jpeg i vogël i padukshëm në pjesën shumë të poshtme të postës elektronike shkarkohet.

  Sidoqoftë, kur emaili juaj është shumë i gjatë ose shumë i mbushur me fotografi ose është mashtruar shumë me gjëra të ndritshme, Gmail dhe shumë ofrues të tjerë të postës elektronike (…) bëjnë diçka që quhet email i shkëputur. (…) Kur emaili juaj është i klipuar, niveli juaj i hapur vuan. (…) Ju lëvizni përmes emailit tuaj dhe hapni një [email] lart. Ju e lexoni atë nga fillimi në fund. Por për shkak se nuk e keni Wi-Fi poshtë dhe sepse nuk e keni ngarkuar emailin para se të humbisni shërbimin, interneti do të supozojë se nuk e keni lexuar kurrë atë email. (…) Problemi është që 102KB është i vogël. (…)

  Pra, ajo që bëri Clover ishte fshirja e 75% të përmbajtjes së postës elektronike si një rrugëdalje për klipimin.

  Mësimi i mësuar është të mos i bëni emailet tuaja shumë të gjata. Nëse dëshironi të shkoni me formën e gjatë, bëjeni atë për postë elektronike ose me postë elektronike me një numër shumë të ulët të mediave të lehta (logot e vogla ose vetëm një imazh).

  2. Vrasja e interesit të pajtimtarëve me shumë reklama

  Ndonjëherë thjesht mund të kesh shumë gjëra të mira!

  Reklamimi i tepërt në gazetën tuaj ul vlerën e tij të përgjithshme në vend që ta shtoni atë, sepse pajtimtarët do të marrin një mur tjetër reklamimi në formën e postës elektronike në vend të botimit unik me njohuri unike, të padëgjuara që ngjallën interesin e tyre në radhë të parë.

  Keni shumë reklamë (dhe vlerë më pak unike) dhe do të shihni ritmet tuaja të pajtimit.

  E vërteta është në mes të dy të kundërtave, kështu që sigurohuni që të gjeni ekuilibrin e duhur – reklamimi gjithmonë duhet të shtojë më shumë përmbajtjen tuaj të emailit dhe jo ta zëvendësojë atë derisa të bëhet diçka tjetër plotësisht.

  3. Përdorimi i lidhjeve të bashkëpunimit jo të zbuluara në postë elektronike

  Nuk ka të bëjë vetëm me anën ligjore të lojës – nëse nuk shpalosni lidhjet e bashkëpunimit në postë elektronike, pajtimtarët tuaj mund të ndjehen të mashtruar dhe ose të çabonoheni ose t’ju raportojnë në programin e filialeve.

  Mos harroni se besimi bazohet në ndershmëri – kur veproni në mënyrë të poshtër brenda postave tuaja elektronike, njerëzit që i lexojnë ata nuk do të marrin përmbajtjen e paanshme që ata kërkonin dhe ata mund të mos besojnë më atë që thoni.

  Gjithmonë shpalosni lidhjet e bashkëpunimit dhe reklamat.

  Mendimet përmbyllëse

  Do ta them me Shannon Mattern sepse është mesazhi thelbësor i gjithë postimit:

  Siguroni vlerë vepruese në çdo email të vetëm që ju dërgoni në listën tuaj. Jini autentikë në mënyrë që të lidheni me pajtimtarët. Përdorni automatizimin për t’i dërguar njerëzve mesazhet e duhura në kohën e duhur në marrëdhëniet e tyre me ju.

  Dhe atëherë do të fitoni para.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map