Drejtimi i trafikut në faqen tuaj nuk është qëllimi përfundimtar, por pjesë e procesit të përgjithshëm të shndërrimit të vizitorëve të faqes në klientë. Mund të keni dhjetëra mijëra vizitorë unikë të faqes në ditë dhe akoma të mos i shndërroni ata klientë në shitje.


Në këtë post, unë do të ndaj disa këshilla për t’ju ndihmuar ta shndërroni atë trafik në uebfaqe në një histori të fuqishme suksesi në marketing.

Shkalla e konvertimit = sa prej këtyre djemve në të majtë (vizitorët) shndërrohen në ata djem në të djathtë (vizitorë që vendosin një porosi ose pajtohen në buletinin tuaj, ose ... etj) të shprehur në një numër përqindjeje.

Këshilla për të përmirësuar normën e konvertimit të faqes në internet

1. Testimonials

Mblidhni rekomandime nga klientët tuaj të kënaqur dhe ndani ato në faqen tuaj të internetit. Por mos ndalet vetëm këtu. A / B testoni përdorimin tuaj të atyre rekomandimeve për ndikim maksimal. Kjo mund të përfshijë aty ku i vendosni ato në faqe, çfarë ngjyre është teksti apo edhe cilat rekomandime përdorni.

Për shembull, Wikijob i rriti shitjet e tyre me 34% thjesht duke shtuar rekomandimet e optimizuara të klientit. Vendosni rekomandimet tuaja për të punuar për ju. Qëllimi ishte të rrisni shitjet, por qëllimet tuaja të konvertimit mund të jenë çdo gjë nga aksionet e mediave sociale deri te regjistrimi i vizitorëve në buletinin tuaj.

Comscore ishte në kërkim të rritjes së vizitorëve për të udhëhequr normat e konvertimit, pasi gjeti norma të ulëta në faqet e kapjes së plumbit – madje edhe ato faqe që përfshinin rekomandime (një taktikë e faqeve që performonin mirë). Për të provuar hipotezën se prova shoqërore mund të ndihmojë në përmirësimin e konvertimeve, Comscore testoi versione me tre faqe duke përfshirë variacione të ndryshme të dizajnit me logon e organizatës dëshmuese të paraqitur. Duke përdorur një plan urbanistik që paraqiste në mënyrë të dukshme logon rriti normat e konvertimit me 69% mbi versionin origjinal.

Lexoni studimin e rastit: Crossfit – Ngjarje 

4. Tendencat e industrisë

Qëndroni të azhurnuar në trendet e fundit të industrisë. Kur vëreni një prirje, ekzekutoni idenë tuaj shpejt për të kapur mundësinë përpara se të kalojë. Nëse ka një gjë që është konstante për tendencat, është se ato ndryshojnë shpesh.

Një shembull i një faqe në internet që kap një prirje dhe bën mirë me të është kur Amazon tërhoqi plotësisht faqen e tyre MP3 brenda dy orëve nga vdekja e idhullit të popit Michael Jackson. Amazon është mendjemprehtë për atë që i bën klientët të shënojnë, kështu që është e zgjuar të shikosh se çfarë bëjnë dhe të mësojnë prej saj. Sipas ARHG, Amazon mund të jetë duke ekzekutuar deri në 200 teste të konvertimit në çdo kohë të caktuar në faqen e tyre.

5. Sinjalet e besimit

Një gjë tjetër që mund të bëni është të shtoni sinjale besimi.

Dëshmia sociale është optimizimi i konvertimit 101 – këto janë gjëra që do ta bëjnë dikë që nuk e di se ju mendoni se mund t’ju besojë. Ju mund të ofroni gjëra të tilla si një politikë kthimi falas, një kthim të plotë 30-ditor pa pyetje, transportim falas, ose madje edhe një model më të mirë logo.

Ekzistojnë gjithashtu kompani të caktuara që mund të merrni një vlerësim të mirë me atë që konsumatorët i besojnë natyrshëm, siç janë BBB dhe Raportet e Konsumatorëve. Moz ofron një simbol të plotë të listës së tabelave dhe nivelin e besimit të konsumatorëve për ato simbole.

distinktivSipas studimit, Norton i siguruar jep sensin më të mirë të besimit kur payi.ng në internet. Kredia dhe detajet e studimit – Baymard.

6. Arka të thjeshta / të mbyllura

Amazon ofron një shembull të shkëlqyeshëm të modelit të arka të mbyllur. Një armë e mbyllur është thjesht një vend ku të gjitha shpërqendrimet janë hequr dhe fokusi është tek kontrollimi dhe blerja e asaj që është në karrocën tuaj.

A është shumë e zënë pagesa juaj? A do të tërhiqet vizitori juaj dhe do të klikojë diku tjetër përpara se të përfundojë shitjen?

PyramydAir kreu testimin A / B në faqen e tij të arkëtimit për të provuar mënyrat për të rritur përfundimet e shitjes. Në testimin, zbuloi se thjesht duke eleminuar një hap të procesit të arkëtimit, ata ishin në gjendje të rritnin normat e përfundimit për 25 përqind. Ajo do të tregojë, thjeshtësia ende mbretëron.

Lexoni studimin e rastit: Walmart & TruckersReport

8. Funksione dhe efekte speciale në internet

Ndërsa nuk duhet të çmendeni me efekte speciale pasi ato mund të bllokojnë kohërat e ngarkesës së faqes tuaj, disa këtu dhe atje mund të rrëmbejnë vëmendjen e vizitorëve dhe të ndihmojnë në kthimin e vizitorëve tek klientët.

Për shembull, një Bar Hello është shumë e thjeshtë për tu shtuar në faqen tuaj. Kjo do t’ju ndihmojë të mbledhni adresën me email, të drejtoni vizitorët në kanalet tuaja të mediave sociale ose madje të drejtoni trafikun në një faqe specifike në faqen tuaj.

Si pjesë e një ridizajnimi të faqes, Blue Acorn përfundoi testimin A / B për të optimizuar faqet e tij. Mësoi shumë gjëra, duke përfshirë një nevojë për të minimizuar shënimin manual të të dhënave, një nevojë për të ridizajnuar dhe thjeshtuar faqen e saj të kategorisë, dhe më shumë. Duke zbatuar ndryshime në bazë të rezultateve të testimit, organizata rriti të ardhurat mesatare të vizitorëve me 17.1%, midis përfitimeve të tjera pozitive.

9. Formati i faqes

A keni vizituar ndonjëherë një uebsajt që është aq i zënë ose i çorganizuar sa është vështirë të lexohet? Ju ndoshta nuk keni qëndruar atje shumë gjatë, shumë më pak kohë sa të blini diçka. Shtë e rëndësishme që ju të zgjidhni një vizualisht të këndshëm dhe të lehtë për të lundruar në paraqitjen e faqeve dhe modelin që është e lehtë për t’u lexuar në internet.

Përdorni headers, nën-headers dhe pikat e plumbave. Sigurohuni që ka hapësirë ​​të bardhë, si dhe tekst në të gjithë. Ju do të ndihmoni në uljen e shkallës tuaj të fryrjes nëse faqet tuaja janë të lexueshme.

Ndonjëherë, edhe një version me sy të lirë mund të shkojë larg. Në testimin e tre faqeve të ndryshme, ajo gjeti versionin e tij më të mirë të performancës për të qenë versioni super i zhveshur me përmbajtjen më të vogël – një version që kompania personalisht mendonte se ishte shumë e rrallë. Sikur të mos ishte për testim, ata nuk do ta kishin përdorur atë version dhe nuk do të kishin parë rritjen e gjeneratës së plumbit 197% që pa.

10. Faqet e veçanta të uljes

Mos harroni vetëm një faqe ulje. Ofroni faqe të ndryshme uljeje për audienca të ndryshme që po synoni.

Voices.com përmirësoi nivelin e tyre të konvertimit për më shumë se 400% thjesht duke krijuar dy gypa të veçantë. Imagjinoni sa më shumë që të mund të përmirësonit konvertimet tuaja duke shtuar faqet e shumta të uljes, të destinuara për personazhe të ndryshëm të përdoruesve.

Vegla dhe sugjerime për të ndihmuar

Tani që keni disa ide për gjëra që mund të bëni për të përmirësuar shkallën tuaj të konvertimit, këtu janë disa mjete që do t’ju ndihmojnë të arrini atje më shpejt dhe ta bëni punën tuaj më të lehtë dhe më të saktë:

Mendoni Ndjekja e Syve

mendoni për ndjekjen e syve

A keni menduar ndonjëherë se sa efektive janë përpjekjet tuaja për reklamim? Kjo mund të jetë e vështirë për tu ndjekur, por ThirdEye mund të ndihmojë duke siguruar si konsultime ekspertësh për projektuesit ashtu edhe testimin e përdoruesit. Kompania ka punuar në marketing për shumë vite dhe ka statistika që do t’ju ndihmojnë të dilni me një fushatë më të suksesshme.

Google Analytics

Angazhimi në internet

WebEngage është një mjet që ju lejon të mblidhni reagime direkt nga klientët tuaj. Ata përdorin “anketime të synuara për hiper” dhe shtyjnë njoftimet për të mbledhur informacionin që ju nevojitet për të rritur shitjet. Kjo do t’ju ndihmojë të përmirësoni përdorueshmërinë dhe shkallën e angazhimit në vend.

 Klikoni Nxehtësia 

Reagimi i konceptit

Nuk jeni i sigurt nëse jeni në rrugën e duhur? Ju mund të merrni këshilla dhe reagime falas nga profesionistë të zhvillimit në këtë faqe.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me