Udhëzuesi i fillestarit për gypat e shitjeve (dhe si të krijoni pronën tuaj)

Kur jeni duke shitur diçka me blogun tuaj, ose duke bërë blog për të tregtuar biznesin tuaj, ju e keni atë qëllim në mendje me çdo postim që shkruani. Por a e dini saktësisht se si shkon audienca juaj nga të mësuarit për ekzistencën tuaj, deri te marrja e vendimit për blerje? Nuk ka gjasë të jetë një vendim impulsiv. Sipas hulumtimit nga Mintel, 69% e konsumatorëve hulumtojnë në internet para se të marrin një vendim për të blerë. Për 18 – 34 vjeç, ajo statistikë hidhet në 81%. Sot më shumë se kurrë, vendimi për të bërë një blerje është një proces. Ky proces nganjëherë quhet udhëtimi i blerësit, dhe ju mund të ndihmoni të drejtoni audiencën tuaj përgjatë këtij udhëtimi duke përdorur një gyp shitjeje. Ja pse keni nevojë për një, dhe si të hartoni tuajin.


Cilat janë gypat e shitjeve?

Një gyp shitjeje është një lloj përfaqësimi vizual ose modeli i procesit që klientët tuaj ndjekin, nga të qenit plotësisht të vetëdijshëm, deri në marrjen e vendimit për të blerë. Një gyp përdoret si një metaforë sepse është e gjerë në krye dhe e ngushtë në fund: vetëm një pjesë e audiencës suaj do të përfundojë procesin për t’u bërë një klient.

Fazat e gypit të shitjeve

Funnel Shitje Infographic. Ilustrim vektorialProcesi fillon në krye të gypit, i cili përfaqëson njerëzit që mendoni se mund të përdorin produktin ose shërbimin tuaj, por që nuk kanë dëgjuar ende për ju. Ata madje nuk mund të kuptojnë se zgjidhja juaj ekziston, ose të kuptojnë problemin që mund të zgjidhte. Në fund të gypit janë klientët tuaj, njerëz që kanë marrë vendimin për të blerë nga ju. Fazat në mes ndryshojnë. Kompanitë më të mëdha me ekipe të shitjeve dhe marketingut shpesh do të kenë gypa të ndërlikuar me shumë faza, si grafika në të djathtë. Por si një biznes i vogël, nuk ju duhet asgjë aq komplekse. Ju mund të përdorni një model të thjeshtë, me tre faza, siç janë:

 1. ndërgjegjësimi
 2. konsideratë
 3. veprim

Pse të përdorni gypat e shitjeve?

Shtë e vërtetë që jo çdo klient do të ndjekë të njëjtin proces të saktë. Në vend të një gypi, disa njerëz preferojnë të mendojnë për udhëtimin e blerësit si një cikël ose model tjetër, ose madje të hedhin poshtë idenë e një gypi krejtësisht. Ndërsa ato mund të mos jenë një përfaqësim i të gjitha madhësive, gypat janë një mjet i dobishëm dhe efektiv për tërheqjen e më shumë klientëve dhe rritjen e konvertimeve tuaja. Ato ju ndihmojnë të takoni audiencën tuaj atje ku janë, dhe t’i udhëheqin ata përgjatë rrugës për të bërë një blerje nga ju. Nëse nuk jeni duke përdorur një gyp shitje, mund të zbuloni se po përqendroni të gjitha përpjekjet tuaja në një fund të gypit pa e kuptuar atë. Nëse ti:

 • Lidhu me shumë perspektivë, por neglizhimi për të ndjekur rezultatet e mira
 • Kërkoni nga audienca juaj të bëjë një blerje të madhe menjëherë, pa zhvilluar një marrëdhënie me ta
 • Blog gjithçka për detajet e asaj që ju ofroni, por neglizhimi për t’i bërë të vetëdijshëm perspektivat për problemin që po zgjidhni

… Atëherë ju po kaloni fazat e gypit, dhe do të humbni klientët në proces.

Shembuj të gypave efektivë

Gypi Crazy Egg udhëzon lexuesit e blogut në udhëtimin e tyre për t'u bërë klientë.Gypi Crazy Egg udhëzon lexuesit e blogut në udhëtimin e tyre për t’u bërë klientë.

Veza e çmendur

Crazy Egg është softuer i hartës së nxehtësisë që ka një gyp të shkëlqyeshëm:

 1. Kreu i gypit: Ata kanë një blog udhëheqës të industrisë për optimizimin e konvertimit.
 2. Middle of Funnel: Një formë abonimi në blog ofron librin e freebie, “Si të zgjidhni problemet më të mëdha në konvertim”.
 3. Bottom of Funnel: Pasi të regjistroheni, ata ju kërkojnë të provoni një provë falas 30-ditore të Crazy Egg. Ebook gjithashtu ka një CTA në fund duke ju kërkuar të regjistroheni.

Moz

Moz ofron softuer dhe mjete SEO për tregtarët në internet.

 1. Top of Funnel: Blog Blog është një nga bloget më të famshme në SEO dhe marketing në hyrje në internet. Për shkak se blogu është mjaft i njohur në industri, krijon vetëdije dhe besim te marka dhe produktet e tyre.
 2. Mesi i gypit: Moz ofron versione të kufizuara falas të disa prej mjeteve të tyre, duke përfshirë Followerwonk dhe Moz Local, gjë që ju jep një shije të asaj që ata kanë për të ofruar.
 3. Bottom of Gunnel: Nga faqja fillestare e Moz, mund të regjistroheni për një provë 30 ditore falas të Moz Pro.

Si të Dizajnoni Gypin tuaj të Shitjeve

Top i gypit: Krijimi i vetëdijes

Qëllimi i kësaj faze të lartë të gypit është krijimi i vetëdijes dhe marrja e emrit tuaj përpara njerëzve që mund të përdorin atë që keni për të ofruar. Nëse tashmë keni një blog dhe jeni aktiv në mediat sociale, ju jeni një hap përpara. Ju mund ta përdorni praninë tuaj në internet në mënyrë më strategjike si majën e gypit tuaj duke krijuar dhe shkëmbyer llojin e duhur të përmbajtjes. Sigurohuni që të keni përmbajtje që është përqendruar te klientët në fillim të udhëtimit të tyre. Ata mund të mos e kuptojnë problemin me të cilin përballen, ose se si produkti ose shërbimi juaj do të ofrojnë një zgjidhje për atë problem. Për të përdorur blogun tuaj si majën e gypit tuaj, sigurohuni që:

 • Kuptoni audiencën tuaj dhe shkruani përmbajtje interesante të synuara për ta
 • Tituj magnetikë artizanal, të parezistueshëm
 • Përdorni imazhe tërheqëse
 • Promovoni blogun tuaj për të rritur lexueshmërinë tuaj

Mesi i gypit: Nga perspektiva te plumbi

Faza tjetër e gypit është krijimi i një marrëdhënie me audiencën tuaj, ndërtimi i besimit dhe shkatërrimi i atyre që nuk janë mirë. Kjo është ajo ku shumë blogerë heqin topin. Ata ndërtojnë vetëdijen me bloget e tyre, por nuk dinë ku t’i çojnë njerëzit prej andej. Pasi lexuesit të jenë të vetëdijshëm për problemin me të cilin përballen dhe zgjidhjen që ju ofroni, mund t’i lidhni ato me postime që krijojnë besim, siç janë:

 • Studime të rasteve se si ju ndihmuat klientët e tjerë
 • Përgjigje për pyetje ose kundërshtime të zakonshme që klientët kanë para blerjes
 • Një fragment ose shembull i produktit ose shërbimit tuaj
 • Shpjegime dhe shembuj se si ndryshoni nga konkurrentët tuaj

Buletini i postës elektronike gjithashtu është një mjet i shkëlqyeshëm i mesit të gypave. Ato ndihmojnë për të vendosur dhe thelluar marrëdhëniet tuaja me lexuesit e blogut tuaj dhe për ta çuar atë në nivelin tjetër. Për ndihmë në ndërtimin e buletinit tuaj të postës elektronike, shikoni këto postime:

 • Bait Hook Your: Freebies mirë për gjenerimin e udhëheq
 • 6 mënyra për të përzënë më shumë Regjistrime në Email në Blog-un tuaj
 • Si të trefishoni pajtimtarët tuaj me azhurnime të përmbajtjes

Fundi i gypit: Konsumatorët konvertues

Fundi i gypit është aty ku keni krijuar tashmë besim me audiencën tuaj dhe po përpiqeni t’i blini ato. Shikoni këto postime se si të përdorni atë gazetën e postës elektronike për të kthyer abonentë:

 • Si të fitoni para në mënyrë pasive me autoresponders të postës elektronike
 • 4 Letra Shembuj për të shndërruar pajtimtarët e listës postare në klientë

Faqet e ndalimit janë gjithashtu një mjet i shkëlqyeshëm i gypave të poshtëm:

 • Udhëzuesi i plotë i fillestarit për faqet e ndalimit
 • 9 Faqet më të mira të uljes dhe çfarë mund të mësoni prej tyre

Vini re se në shembujt e mësipërm, provat falas shpesh përdoren në fund të gypit. Ju mund t’i ndihmoni udhëheqësit tuaj të shndërrohen në klientë duke u ofruar atyre një shije të asaj që do të marrin nëse blejnë, pavarësisht nëse është në formën e një gjykimi falas, konsultimi falas, një fragment ose një mostër.

Rriteni biznesin tuaj duke krijuar një gyp sot

Krijoni gypin tuaj sot! Filloni duke hartësuar procesin e thjeshtë me të cilin njerëzit kalojnë nga të huajt tek klientët. Atëherë shikoni se cilat faza ju mungojnë dhe si mund t’i ndihmoni klientët tuaj gjatë rrugës.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map