Nëse keni bloguar për ndonjë kohë të gjatë, keni dëgjuar për faqet e uljes. Ju është thënë se ju duhen atyre. Tema juaj WordPress mund të ketë një shabllon të veçantë të faqes së uljes, dhe me siguri keni parë tema dhe shtesa të tjera të WordPress të specializuara në krijimin e faqeve të uljes.


Me çdo postim tjetër në blog që keni lexuar duke shpallur se ju “duhet” ta bëni këtë ose atë për të qenë të suksesshëm në Blogging ose biznes, është e lehtë thjesht të rregulloni zhurmën.

Por nëse vendosni të dëgjoni vetëm një pjesë të këshillave “duhet të bëni”, nuk mund të gaboni me faqet e uljes. Faqet e përdorimit si duhet, faqet e uljes janë një mjet i fuqishëm për t’ju ndihmuar të arrini qëllimet tuaja të Blogimit:

 • Dëshironi më shumë pajtimtarë me email? Faqet e uljes mund të ndihmojnë në regjistrimet e tyre.
 • Dëshironi të shisni më shumë produkte ose shërbime? Faqet e ndalimit mund të rritin të ardhurat tuaja.
 • Dëshironi të merrni më shumë drejtime? Me faqet e mira të uljes, do të keni më shumë rezultate sesa mund të trajtoni.

Në këtë udhëzues, do të mësoni saktësisht se si mund të vendosni faqet e uljes për të punuar në faqen tuaj të internetit për të përmbushur qëllimet tuaja.

Isfarë është një faqe ulje?

Një faqe ulëse është një faqe që është e ndarë nga pjesa tjetër e faqes suaj të internetit, dhe që ka një objektiv shumë specifik: të merrni audiencën tuaj të ndërmarrë veprime.

Për shkak se faqet e uljes janë kaq të përqendruara me lazer në një qëllim të vetëm, ato zakonisht nuk kanë elementët normalë që pjesa tjetër e faqes tuaj ka: kokë lundrimi, shirita anësor ose futboll. Ata gjithashtu mund të kenë një pamje dhe dizajn të ndryshëm nga pjesa tjetër e faqes suaj të internetit.

Qëllimi i faqes së thjeshtë, pa frills të uljes është në mënyrë që vizitorët tuaj të mos kenë asnjë shpërqendrim, dhe asnjë zgjidhje tjetër përveçse të konvertoni ose klikoni butonin e pasëm.

Një dizajn i mirë i faqosjes së faqes së uljes (krediti: Spellbrand).

Kur të përdorni faqet e uljes

Ekzistojnë dy lloje kryesore të faqeve të uljes:

 1. Faqet e zbarkimit të klikimeve, me qëllim që vizitori të mund të klikojë një lidhje ose buton.
 2. Faqet e uljes së gjeneratës së plumbit, me qëllim që vizitori të plotësojë një formular (zakonisht me qëllim të fitimit të shitjeve për biznesin tuaj).

Për faqet e uljes përmes klikimeve, kopja juaj duhet të funksionojë për të bindur audiencën tuaj për përfitimet e blerjes së këtij produkti ose shërbimi.

Për faqet e uljes së gjeneratës së plumbit, është një ide e mirë për t’u dhënë vizitorëve një lloj stimulimi për të dorëzuar informacionin e tyre, të tilla si një freebie për pajtimtarët e rinj me email.

Ju gjithashtu mund të ofroni:

 • Një libër falas ose whitepaper
 • Regjistrimi për një webinar falas
 • Një konsultë falas
 • Një kupon zbritje
 • Hyrja në një dhuratë ose konkurs
 • Një gjykim falas
 • Njoftim për fillimin e produktit të ardhshëm

Hubspot zbuloi se sa më shumë faqe të uljes të keni, aq më shumë avion do të merrni:

Ndërsa shumica e kompanive nuk shohin një rritje të çon kur rritin numrin e tyre të përgjithshëm të faqeve të uljes nga 1-5 në 6-10, kompanitë shohin një rritje prej 55% të çon kur rritin numrin e tyre të faqeve të uljes nga 10 në 15. Dhe shikoni se si kjo çon numrat e indeksit të pikut edhe më shumë kur një kompani ka 40 ose më shumë faqe ulje në faqen e saj të internetit.

Përfitimet e përdorimit të faqeve të ndalimit

Pse të përdorni një faqe ulje dhe jo vetëm një faqe të rregullt në faqen tuaj të internetit?

Arsyeja kryesore është se ato rritin normat e konvertimit. Nëse keni një faqe në faqen tuaj që ka si qëllim që vizitorët të ndërmarrin veprime – cilado qoftë ai veprim – mund të ketë më shumë të ngjarë të ndërmarrin veprime në një faqe ulje.

Faqet e ndalimit kanë përfitime shtesë, megjithëse:

Përfitimi # 1 – Ata ju mundësojnë të synoni më mirë audiencën tuaj

Në faqen tuaj kryesore, çdo vizitor sheh të njëjtën faqe.

Por me faqet e uljes, lehtë mund të krijoni oferta të ndryshme për anëtarët e ndryshëm të audiencës. Kjo është shumë e dobishme nëse keni shumë personazhe që po përpiqeni të synoni.

Me faqe të veçanta të uljes, ju mund të flisni gjuhën e audiencës tuaj dhe t’i bindni më lehtë ato.

Përfitimi # 2 – Ata janë lehtë për tu ndryshuar

Nëse po i drejtoni të gjithë vizitorët tuaj në faqen tuaj, do të jetë e vështirë të eksperimentoni dhe të bëni ndonjë ndryshim të madh në mënyrë që të rritni konvertimet tuaja. Do ndryshim që ju bëni do të prekë të gjithë vizitorët tuaj, dhe ndoshta edhe tërë faqen tuaj.

Një faqe e vetme ulje është shumë më e shkathët. Ju mund të bëni çfarëdo ndryshimi që dëshironi vetëm në atë faqe, pa ndikuar në pjesën tjetër të faqes tuaj.

Përfitimi # 3 – Janë të lehta për tu provuar

Sa herë që bëni ndryshime në faqen tuaj të uljes, lehtë mund të provoni ndryshime të ndryshme për të parë se çfarë shndërron më së miri.

Shumë mjete të faqeve të uljes kanë në të vërtetë mjete të integruara të testimit A / B që madje do të zgjedhin versionin më të mirë të faqes tuaj për ju, dhe mjetet e raportimit, në mënyrë që të shihni se si faqet tuaja po ndihmojnë me konvertimet (më shumë në ato mjete më poshtë).

Si të krijoni faqet tuaja të uljes

Ekzistojnë tre hapa për të krijuar faqet tuaja të uljes:

 1. Përcaktoni qëllimin tuaj
 2. Shkruajeni përmbajtjen
 3. Hartoni faqen

Më lart, ne shikuam disa synime që mund të keni për faqet tuaja të uljes, si dhe stimuj për të ofruar audiencën tuaj.

Krijimi i efektshëm i kopjimit

Për të shkruar përmbajtjen, hidhni një sy në disa nga artikujt tanë të kaluar në teknikat e shkrimit të kopjeve që do t’ju ndihmojnë të bindni vizitorët tuaj:

 1. 5 rregulla të shpejta për shkrime të kopjeve për bloget
 2. 25 rregulla për shkrimin e fjalive të çmendura të mira
 3. Ndaloni t’i frikësoni lexuesit larg – Bëni shkrimin tuaj të thjeshtë

Mjetet për të krijuar faqet e ndalimit

Për të hartuar faqen tuaj, është më e lehtë nëse përdorni një mjet të faqes së uljes. Ka mijëra opsione atje, por këtu janë disa nga më të njohurat:

1- Lulëzoni temat e faqeve të ndalimit

Temat e lulëzojnë kanë një plugin WordPress vetëm për krijimin e faqeve të uljes. Ajo vjen me dhjetra shabllone të paracaktuar që janë krijuar për të optimizuar konvertimet. Ajo ka një zvarritje dhe klikim të lehtë për të ndryshuar ndërfaqen, kështu që nuk keni nevojë të dini se si të kodoni për të rregulluar faqet tuaja dhe t’i bëni ato unike, ose t’i bëni ato të përputhen me markën tuaj.

2- OptimizoniPress

OptimizePress ofron një temë premium WordPress dhe një plugin me një mjet për krijimin e faqeve të uljes. Ai përfshin një redaktues zvarritës që lehtëson përshtatjen e përmbajtjes tuaj, së bashku me një shumëllojshmëri modelesh për të filluar.

OptimizePress ofron më shumë se 60 modele të faqes së uljes në planin e tyre të paguar (nga 97 dollarë).

3- Udhëheqësit

LeadPages është një platformë e krijimit të faqeve të uljes që përfshin një grup mjetesh për të krijuar dhe optimizuar faqet e uljes. Shtë në dispozicion për një pajtim mujor. Ajo funksionon me WordPress por edhe me çdo faqe tjetër, pasi ju mund ta implementoni atë thjesht duke përdorur HTML.

Praktikat më të mira për faqet e ndalimit të konvertimit të lartë

Gati për të filluar krijimin e faqes tuaj të parë të uljes? Mbani në mend këto këshilla dhe sigurohuni që të provoni për të parë se çfarë funksionon për ju:

Praktika më e mirë # 1 – Hiq shpërqendrimet dhe bëje të qartë CTA-në

Pavarësisht nëse është një buton i madh me ngjyra apo një formë e dukshme e zgjedhjes, vizitorët tuaj duhet të dinë me një shikim saktësisht se çfarë veprimi dëshironi që ata të ndërmarrin.

Open Mile zbuloi se heqja e rrëmujës dhe thjeshtimi i dizajnit të faqes së tyre të uljes, si dhe bërja e CTA një buton kontrastues shumë i dukshëm, rriti shndërrimet e tyre me 232%.

OpenMile-AB-testimin-krahasimi

SAP BusinessObjects zbuluan se shtimi i një butoni të madh portokalli për shkarkim, përveç një lidhje ekzistuese të shkarkimit, rriti shndërrimet e tyre për 32%. Vineyard, një hotel luksoz në Londër, gjithashtu zbuloi se shtimi i një butoni të madh rriti shndërrimet e tyre me 32%.

vresht-abtest-summary

Praktika më e mirë # 2 – Përdorni fjalë të veprimit

Kur shkruani titujt dhe kopjoni, sigurohuni të përdorni fjalë të drejtuara nga veprimi.

Vetëm duke ndryshuar kopjen e tyre nga emocioni i bazuar në veprim, L’Axelle ishte në gjendje të dyfishonte konvertimet e tyre:

Formulimi i titullit dhe kopjimit pati pasoja të mëdha kur ishte fjala për konvertimin – një veprim i ndërmarrë ndjehej i kryer 93% më mirë.

Kopjimi i orientuar nga veprimi i përdorur në versionin në të djathtë, rriti konvertimet me 93%.

ulje-faqe-veprim të orientuar-kopje

Praktika më e mirë # 3 – Përdorni fotografitë e njerëzve

Sado bindëse të jetë kopja juaj, duke parë një imazh të një personi lejon audiencën tuaj të lidhet më mirë, pasi ato mund të vizualizojnë veten në vendin e këtij personi.

Në një provë A / B nga 37signals, ata zbuluan se duke përfshirë një fotografi të një personi më shumë se dyfishuan konvertimet e tyre.

Praktika më e mirë # 4 – Ndeshni Ofertën tuaj me Reklamimin tuaj

Nëse reklamoni një ebook falas në Facebook, vizitorët tuaj duhet të sillen në një faqe ulëse që është posaçërisht për të shkarkuar atë libër elektronik. Mos i zhgënjeni ata duke i bërë ata të kërkojnë atë (ata do të heqin dorë!).

Oli Gardner i Unbounce thotë:

Kurdoherë që e prishni momentin e konvertimit, po i jepni vizitorit tuaj një shuplakë në fytyrë dhe duke u thënë atyre që edhe ata mund të shkojnë diku tjetër (burimi).

Praktika më e mirë # 5 – Përqendrohuni në përfitimet specifike

Pavarësisht se cili është objektivi juaj, ju duhet t’i jepni audiencës tuaj një arsye të mirë për të ndërmarrë veprime. Sigurohuni që kopja juaj të përqendrohet në ato që do të marrin vizitorët tuaj dhe pse ka rëndësi.

Sims rriti regjistrimet e tyre me 128% vetëm duke ndryshuar kopjen e tyre për t’u përqëndruar në ofertën më bindëse. Pasi testuan disa ndryshime të ndryshme, ata kuptuan që lojtarët u përgjigjen më mirë ofertave specifike. Ndërsa kopja origjinale sapo tha “Regjistrohuni tani”, versioni përfundimtar tha “Regjistrohuni lojën tuaj dhe merrni një qytet falas tani!” Specifikimi është çelësi – dhe nuk është e dobishme të sqaroni se ajo që po ofroni është falas!

Praktika më e mirë # 6 – Shtoni Shqyrtime dhe Testimonials

Kur po i kërkoni audiencës tuaj të ndërmarrë veprime, po u kërkoni atyre që t’ju besojnë, veçanërisht nëse ai veprim përfshin dorëzimin e informacionit për pagesa. Ju mund t’i jepni audiencës tuaj sinjale të besueshmërisë tuaj në mënyra të ndryshme, por një nga mënyrat më efektive për ta bërë këtë është me rishikimet.

Sipas MarketingLand, 90% e klientëve thonë se vendimet e tyre për blerje ndikohen nga rishikimet në internet. Mendoni për herën e fundit që keni blerë diçka në internet – me siguri i keni lexuar së pari kritikat.

Dyqani i grave për veshje FigLeaves zbuloi se shtimi i rishikimeve në faqen e tyre të tregtisë elektronike i bën të gjithë vizitorët e tyre në internet 35% më të prirë të bëjnë blerje. Një studim tjetër i rastit nga WikiJob zbuloi se shtimi i dëshmive të thjeshta gjithashtu rriti shitjet e tyre me 34%.

Praktika më e mirë # 7 – Testoni format tuaja zgjedhëse

Gjatë gjithë kohës që shpenzoni për të ngritur faqen tuaj do të harxhohet nëse format tuaja nuk funksionojnë. Sigurohuni që të provoni formularin e zgjedhjes së drejtpërdrejtë për t’u siguruar që po funksionon ashtu si është menduar.

Krijoni faqen tuaj të parë të Landing Sot!

Nëse keni nevojë për disa shembuj të tjerë për të filluar, shikoni postimet tona në 9 faqet më të mira të uljes dhe çfarë mund të mësoni prej tyre.

Pastaj, zgjidhni një nga mjetet e mësipërme, në mënyrë që të mund të gjurmoni normat e konvertimit dhe të shihni se si ato përmirësohen me faqet e uljes. Do të tronditeni nga ndryshimi që ata bëjnë!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me