Facebook ka ndryshuar ndër vite. Ajo u rrit më e madhe, dhe u bë më e ashpër në politikën e saj anti-spam dhe të rreme të përmbajtjes për të mbrojtur përdoruesit e saj nga bizneset dhe subjektet e tjera që u përpoqën të abuzonin me sistemin.


Pavarësisht sherr dhe dhimbje koke ndryshime të tilla, Facebook është ende një nga platformat më të frekuentuara sociale, duke bërë 77.89% të pjesës së tregut sipas StatCounter (që nga janari 2018).

Mund të gjenerojë trafik në mijëra për pronarët e faqeve të internetit që organikisht ose përmes reklamimit zhvillojnë një vijim besnik.

Si t’i qasemi marketingut në Facebook për rezultate më të mira?

That’sshtë pikërisht ajo për të cilën bëhet fjalë për këtë post. Lexo.

1. Strategjia e përhershme

Shtë një, dhe funksionon mirë me çdo medium shoqëror, por funksionon edhe më mirë me Facebook, ku është më e vështirë të lidhesh dhe të tregtosh me njerëz që nuk janë ndër Miqtë e tu.

Kjo është ajo: përpiquni të krijoni angazhim. Kurdoherë që të postoni një video të re, foto ose përmbajtje të bazuar në tekst, bëni atë për të krijuar ndërveprim – edhe më mirë nëse është një fije komenti dhe jo vetëm një pëlqim ose reagim.

Për të arritur këtë qëllim, ju duhet të siguroni vlera dhe të jeni të hapur për t’u përfshirë në bisedë vetë.

Por çfarë duhet të bësh, në praktikë, për ta shtuar atë vlerë? Akathma Devi sugjeron që ju:

1. Plotësoni plotësisht bio-n.
2. Përdorni hashtags të duhur.
3. Ruajtja e rëndësisë në përmbajtje, fjalor të thjeshtë dhe gramatikë të drejtë.
4. Jini komunikues [në vend] sesa transmetimi ose shitja
5. Përdorni përmbajtje vizuale që ndikojnë më shumë.

Këshillat e Akathma gjithashtu funksionojnë me çdo medium social, jo vetëm me Facebook, por për shkak të cilësimeve të përmbajtjes së Facebook-ut, është një strategji fituese që mund ta plotësoni me Këshillin # 8.

2. Mund të funksionojë edhe nëse nuk jeni në 24/7

Nuk është e nevojshme të jesh rreth Facebook gjithë ditën, gjatë gjithë javës.

Siç na thotë Patricia Weber:

Në Facebook është duke kontrolluar në rrjedhën time rreth 3 herë në javë. Platformshtë platforma më e zhurmshme, kështu që nuk jam atje shpesh. Por kur jam, më pëlqen, komentoj, e ndaj, këndoj Gëzuar Ditëlindjen kur shoh njoftimin.

Përgjigjuni njoftimeve tuaja sa më shpejt që të keni mundësi, por mos stresoni të jeni gjatë gjithë kohës. Tifozët tuaj, miqtë dhe anëtarët e grupit do të marrin ende një njoftim kur t’i përgjigjeni reagimeve të tyre.

3. Përdorni atë si një minierë të artë, jo si një tokë hedhëse

Kjo është ajo që David Trounce e Mallee Blue Media paralajmëroi tregtarët e mediave sociale:

Shumica e njerëzve në marketing përdorin Median e tyre Sociale si një terren dumping për lidhje me artikujt e tyre, ofertat, etj., Dhe shpresojnë se dikush do të marrë një interes. E vërteta është se shumica e njerëzve interesohen vetëm për zërin e tyre. Duke treguar një interes për zërin e tyre, ju mund ta ktheni marketingun tuaj në mediat sociale nga një Gropë Dumping në një minierë ari.

Dhe pastaj Davidi shkon thellësisht në detaje:

“Kaloni një javë ku nuk postoni asgjë në mediat sociale. Në vend të kësaj, zgjidhni një platformë që përfaqëson më së miri audiencën tuaj (…) [dhe] gjeni njerëz që flasin ose për markën tuaj ose për ngrohtësinë tuaj. Në veçanti, shikoni për problemet që mund të zgjidhni.

Filloni të flisni me ta. Drejtojini ato tek një burim. Komentoni ose ofroni disa sugjerime.

Nëse dëshironi të ndërtoni ura në vend tuajin, lidhni mundësinë e kërkimit ose postimit të miqve, përgjigjuni një ose dy nga tweet-et e tyre në një mënyrë të dobishme. Retweet atë dhe nëse ata duken të përgjegjshëm, paraqitni një ofertë.

Me këtë strategji, unë zakonisht jam në gjendje të marr një klient të ri ose një mundësi të postit të ftuar nga vetëm një lidhje të vogël ose të zgjedhur me kujdes çdo javë. “

4. Paguajeni për të…?

Cormac nga My Online Marketer thotë se duhet ta konsideroni me të vërtetë këtë mundësi nëse doni të përhapni fjalën në të gjithë përdoruesit e Facebook me të cilët nuk jeni direkt në kontakt me:

Askush nuk i pëlqen të paguajë gjërat, veçanërisht kur më parë ishte falas. Sidoqoftë, reklamat e paguara në Facebook ofrojnë ende shumë për reklama dhe janë provuar si mediumi më i lirë për të promovuar një produkt tek një audiencë specifike, duke rrahur reklamat në TV, radio dhe letër, në drejtim të arritjes dhe kostos. Moz bëri një argument në favor të [Facebook] disa muaj më parë dhe ofron një lexim interesant nëse më pyet. “

Facebook kohët e fundit prezantoi Nota Ad Relevancy për të matur sa efektive është një reklamë për sa i përket angazhimit të përdoruesit (pëlqimet, komentet, pikëpamjet, etj.), Dhe Lookalike Audience për të gjetur njerëz të rinj për të arritur me reklamën tuaj. Kjo do t’ju ndihmojë të zvogëloni kohën dhe paratë e shpenzuara në fushatat tuaja reklamuese në Facebook.

Reklamimi po bëhet gjithnjë e më jetik për marketingun në Facebook në 2018, pasi gjigandi social azhurnoi algoritmin e tij për të ulur shikueshmërinë e markës në lajmet e lajmeve dhe për t’i dhënë më shumë hapësirë ​​azhurnimeve personale. Më 12 janar 2018, Mark Zuckerberg njoftoi se Facebook do të fillonte të bëhej përsëri më personal, pasi reagimet e komunitetit treguan se njerëzit kujdeseshin më shumë për t’u lidhur me njëri-tjetrin sesa me përmbajtjen e markës, duke çuar në shfaqjen e “më pak angazhimit” në lajmet për markat.

Kjo mund të jetë një problem i madh nëse keni përdorur Facebook për të arritur përdoruesit me postimet tuaja të marketingut, por reklamat janë këtu për të qëndruar dhe gjithmonë mund të prodhoni postime të paqarta, për tu kthyer në Facebook Reklama.

5. (Në mënyrë të moderuar) Inkurajoni reagimin

Nëse dikush nuk mund të blejë nga ju sot, ju prapë mund t’u jepni atyre një kupon në këmbim të një Facebook si, apo jo?

Këshillat e mia janë ta bëni këtë në mënyrë të moderuar, sidoqoftë, sepse Facebook ka zbatuar rregulla më të rrepta kundër spam-it në mediat sociale në vitin 2014 dhe do të fshijë postimet tuaja ose do t’ju ndalojë nëse kërkoni haptas pëlqime.

Sidoqoftë, asnjëherë nuk dhemb të lejosh ndjekësit e tu të dinë që nuk të interesojnë një gjest vlerësimi.

6. Gjeni Temat tuaja dhe Përdorni Buzzsumo

E Premte nga 20 Shkurt 2015, Rand Fishkin në Whiteboard ishte gjithçka për të përfituar sa më shumë nga trafiku juaj në Facebook.

Gjeje çfarë? Këshillat e tij janë që ju të zgjidhni temat tuaja për marketing në Facebook me saktësi dhe të përdorni Buzzsumo, dhe ai ju thotë pse:

(…) Mësoni se çfarë funksionon për temat tuaja në Facebook. Ka një mjet të shkëlqyeshëm për këtë. Quhet BuzzSumo. Ju mund të futni fjalë kyçe dhe të shihni pjesët e përmbajtjes që gjatë gjashtë muajve të fundit ose një viti kanë kryer më të mirën në rrjetet sociale, dhe në të vërtetë mund të filtroni direkt nga Facebook për të parë se çfarë është bërë më mirë në Facebook në kamare, me temat e mia , rreth temave të mia. Kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për të arritur atë që mund të funksionojë në të ardhmen, çfarë nuk funksionon, çfarë do të tingëllojë dhe çfarë jo.

Konsideroni Intimitetin e Anëtarëve të Grupit / Faqe

Ashtu si faqet, Grupet preken gjithashtu nga ligji i ri i BE-së për Mbrojtjen e të Dhënave (GDPR) që hyri në fuqi më 25 maj 2018. Gjykata e Drejtësisë e BE vendosi që Facebook dhe pronari i faqeve të ndajnë përgjegjësinë për mbrojtjen e të dhënave të anëtarëve të Page dhe Grupit, veçanërisht pasi faqet dhe grupet mbledhin të dhëna jo anonime në Insight, megjithëse ato tregohen në përgjithësi për ju.

Për të shmangur çështjet ligjore, sigurohuni që ndjekësit tuaj dhe anëtarët e grupit të dinë për Insights dhe si do të përdorni të dhënat e mbledhura nga faqet dhe grupet tuaja.

9. Mos Spam ose Facebook Do të veprojë në të!

Pavarësisht nga fakti që përmbajtja e faqes është bërë më pak e dukshme në Newsfeed, disa përmbajtje do të shfaqen ende në mënyrë organike, kështu që mos lejoni që Facebook t’ju tërheqë duke postuar spam në Newsfeed, lidhje mashtruese, informacione false dhe shpërndarje të tepërt ose ‘inkurajim’ për i pëlqen dhe riorganizon, ose ata do të veprojnë kundër tij.

Siç thotë me të drejtë Rand Fishkin në Whiteboard, “Facebook është me të vërtetë i vështirë të luajë më”. Mund të shtoja që Facebook duket se po ‘po luan Google’ këtu, por e vërteta e zhveshur është se sociale e madhe bën më shumë kontrolle më cilësore sesa dikur në të kaluarën.

Jini të kujdesshëm dhe vendosni fansat tuaj të parë – doni të mbani llogarinë tuaj në gjendje të shëndetshme për ta.

10. Krijoni Ngjarje

Sa herë që keni diçka të re në biznesin tuaj që dëshironi që miqtë dhe pasuesit tuaj të marrin pjesë, të krijoni një ngjarje – mund të krijoni një në grupin tuaj ose nga profili juaj.

Shikoni numrat, natyrisht: ngjarjet në grup do të arrijnë sa më shumë nëse grupi juaj (ose një grup ku jeni në të) ka anëtarë në qindra ose mijëra; nëse grupi ka vetëm një pjesë të vogël të anëtarëve por profili juaj numëron qindra miq, përdorni profilin tuaj për të krijuar një ngjarje.

Mos harroni ta ndani ngjarjen në faqen tuaj të biznesit dhe ta promovoni atë edhe në blogun tuaj!

Bonus: Më shumë rregulla në Facebook për marketing edhe më të mirë

Peizazhi në Facebook ka ndryshuar pak për tregtarët dhe blogerët që nga koha kur kjo postim doli për herë të parë në vitin 2015. Këtu kam mbledhur katër ide shtesë të marketingut për të nxitur përpjekjet tuaja të marketingut në Facebook dhe për ta përfshirë audiencën tuaj edhe më të përfshirë në përmbajtjen tuaj.

Bonusi # 1 – Shtoni Ngjarje Videoklipi

Nëse drejtoni një faqe në Facebook, atëherë mund të përdorni Facebook Live në çdo kohë pa pagesë. Thjesht shkoni te Mjetet e Botimit -> Biblioteka e videos -> +Live (buton) dhe fillo menjëherë transmetimin (dhe regjistrimin) live.

Shikoni regjistrimet e drejtpërdrejta të themeluesit të ProBlogger, Darren Rowse këtu si një shembull.

Nëse nuk keni krijuar kurrë një video më parë, ose jeni të trembur nga kamera, shikoni postimin tim se si të filloni me marketing në video.

Bonusi # 2 – Postoni në ditët e tyre ashtu siç sugjeron Facebook

Facebook do t’ju sugjerojë të merrni pjesë në një temë në ditë të caktuara (p.sh. Dita Ndërkombëtare e Paqes, Dita e Punës, etj.) Dhe kjo do t’ju japë një shpejtë, duke e bërë më të lehtë për të dalë me përmbajtje sezonale për t’u ofruar fansave dhe miqve tuaj.

Ju mund të përdorni të shpejtë të Facebook ose të paraqitni një temë tuajin për ditën, për sa kohë që plotëson nevojat e audiencës tuaj.

Ky është urdhri i dhënë për Ditën Ndërkombëtare të Paqes 2016:

Njoftimi i Ditës Ndërkombëtare të Paqes në FacebookNjoftimi i Ditës Ndërkombëtare të Paqes në Facebook

Bonusi # 3 – Filloni një Meme të Hashtagut

Memet janë kudo. Nuk ka asnjë platformë të vetme të mediave sociale, përdoruesit e të cilëve nuk postojnë meme të një lloji, qoftë si citime që provokojnë mendimin, ose si konkurse, ose – edhe më mirë – si hashtags që dikush mund të përdorë dhe të ndajë.

Bashkohuni memet aktive të hashtagut aktual në industrinë tuaj të ngrohtë ose krijoni tuajin (p.sh. #DeliciousBloggingFriday mund të jetë një ide nëse drejtoni një recetë ose blog gatimi) dhe përfshini komunitetin tuaj. Nëse drejtoni një grup në Facebook, ose merrni pjesë aktive në atë që lejon memet e hashtagut, sigurohuni që të përhapni fjalën në lidhje me memen tuaj të zakonshme.

Si një bloger, #MondayBlogs është një vend i mirë për të filluar.

Bonusi # 4 – Përdorni të dhënat nga Facebook Insights

Nëse shkoni në https://www.facebook.com/PAGENAME/insights/ (me PAGENAME si emrin e faqes tuaj, p.sh. SelinaHydron në https://www.facebook.com/SelinaHydron), do të keni mundësi të përdorni të gjitha të dhënat e trafikut dhe angazhimit për postimet tuaja dhe të nxjerrin statistikat që mund t’ju ndihmojnë të përmirësoni përmbajtjen dhe fushatat tuaja të përbashkëta.

Unë e përshkrova më shumë detaje analitikën e të dhënave sociale në këtë postim. Këtu është një shembull i ekranit të Insitucioneve të mia / Postimeve të SelinaHydron:

Pasqyrime në Facebook - ShembullPasqyrime në Facebook – Shembull

Në shkurt 2018, Facebook Insights për Android dhe iOS iu nënshtrua një azhurnimi të madh për të ndihmuar pronarët dhe bizneset e faqeve të kuptojnë më mirë rezultatet e tyre, kështu që nëse përdorni telefonin tuaj për të menaxhuar faqet tuaja, ky është një lajm i mirë për analizë më të lehtë të të dhënave tuaja të marketingut.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me