A ka vdekur Twitter? Me siguri jo.


Twitter po i jep Google-it aksesin e plotë të Tweets.

Twitter po e shfrytëzon këtë trafik pa hyrë në platformë.

Nëse jeni një bloger, tregtar ose në biznes, Twitter duhet të jetë një pjesë e fushatës suaj të përgjithshme në media. Shtë thelbësore të cicëroni për të rritur ndërgjegjësimin e markës, ndërtimin e marrëdhënieve dhe është një mjet i fuqishëm për ndryshim.

Shikoni 10 rregullat thelbësore për marketing efektiv në Twitter.

Megjithëse Twitter ofron analizën e tij për të gjithë, shumë nuk po e përdorin atë në potencial të plotë. Përtej tweeting, këtu janë disa elemente themelore që mund të zbuloni në lidhje me një llogari në Twitter dhe çdo mesazh të fshehur.

1. Paneli analitik themelor në Twitter

Në mesin e vitit 2014, Twitter ka hapur platformën e saj analitike për të gjithë përdoruesit. Të gjithë me një dorezë në Twitter mund të kenë qasje të plotë në minierën e arit.

Qasuni në eksitorin tuaj në internet këtu.

whsr-tweet-aktiviteti

Ka shumë informacione që mund të merrni nga pulti, si përshtypjet, shkalla e angazhimit, klikimet e lidhjeve, etj. Por, para kësaj, duhet të kuptoni përkufizimin e secilës metrikë për t’i bërë të dhënat tuaja kuptimplote.

Blogu i Twitter ka të gjitha.

Nëse fushata juaj në Twitter është për të rritur përshtypjet, ju duhet të monitoroni atë metrikë të veçantë dhe të gjeni mënyrën më të mirë për të përmirësuar përshtypjet. Vëzhgoni secilën metrikë dhe krahasoni të dhënat me muajt e mëparshëm. Do të dini nëse i bëni gjërat ashtu si duhet sepse do të shihni një rritje të qëndrueshme.

Tani, hidhini një vështrim më të hollësishëm të detajeve të secilës cicërimë, do të gjeni mesazhe edhe më të fshehura.

Ja se si duken detajet e një cicërimi specifik:

whsr-Tweet-details

Nëse biznesi juaj po përqendrohet në këtë lidhje, bëjeni testimin A / B mbi të. Monitoroni metrikat kryesore duke shkruar tituj të ndryshëm, përfshini një hashtag të ndryshëm ose një pamje të ndryshme dhe zbuloni mënyrën më të mirë për të maksimizuar shtrirjen e tweet-it.

Analizimi i këtyre statistikave të të dhënave është hapi i parë për të vlerësuar punën e Tweet-it tuaj.

Gjatë muajit Mars 2015, Twitter filloi një faqe të re llogarie. Kjo faqe ju kursen shumë kohë duke ju siguruar një përmbledhje mujore të aktivitetit tuaj në Twitter.

whsr-tweet-hightlight

Ky pult, gjithashtu e bën gjërat më të lehtë për bizneset që të reklamohen në Twitter. Tani mund të merrni një vendim të shpejtë nëse një cicërimë ia vlen të promovohet pa kaluar kohë duke kaluar detajet e minutës.

Nëse analitika në Twitter është një pjesë e informacionit që e keni anashkaluar, le ta provojmë sot. Përqendrohuni në një metrikë dhe përmirësohuni prej andej. Mund të ndikojë mirë me kalimin e kohës.

përditësuar:

Më 27 maj 2015, Twitter përditësoi analitikën e tij me Audience Insights. Kjo karakteristikë ka një ndarje më të detajuar të interesit të ndjekësve tuaj, siç janë Demografia, Jetesa, Gjurma e Lëvizshme, etj.

Kjo është e mirë për biznesin, sepse tani jeni në gjendje të krahasoni ndjekësit organikë me përdoruesit e Twitter. Për momentin, gjurmohen vetëm përdoruesit amerikanë. Ju mund të bëni një studim krahasimi midis ndjekësve tuaj dhe përdoruesve të tjerë të Twitter.

Audience Insights ndihmon bizneset të përmirësojnë strategjitë e tyre në Twitter.

whsr-tweet-audiencë-njohuri

2. Alternativë për Twitter Analitik

Ka shumë mjete të menaxhimit të mediave sociale të disponueshme në treg, të tilla si Bufferapp, Hootsuite, Ritetag, Klout, etj. Ka disa që thjesht përqendrohen vetëm në Twitter, siç janë Tweetdeck, Managefilter dhe SocialBro.

Të gjitha mjetet shërbejnë për një qëllim – ta bëjnë jetën tuaj më të lehtë.

Shumë kohë, mjeti ju jep një pasqyrë më të thellë në punën tuaj në Twitter. Shtë ndryshe nga sa merrni nga platforma amtare analitike e Twitter.

Këtu janë 3 platforma të cilat i gjeta të përshtatshme dhe të lehta për t’u përdorur për fillestarët.

Bufer (Freemium)

Buffer është një mjet i njohur për menaxhimin e mediave sociale. Ju lejohet të planifikoni cicërimat në çdo kohë dhe të caktoni orare të ndryshme çdo ditë. Kjo është e rëndësishme kur drejtoni fushata të ndryshme.

Duke përdorur tampon, ju jeni në gjendje të analizoni statistikat për çdo cicërimë. Buffer do të etiketojë cicërimin tuaj të mundshëm si Top Tweet. Ju mund të ndërmerrni veprime të menjëhershme në çdo cicërimë të vetme qoftë për rindërtimin ose rishkrimin për ta përmirësuar atë.

Kjo është diçka që analitiku në Twitter nuk mund t’ju ​​japë menjëherë.

Me llogarinë falas, ju keni vetëm qasje të kufizuar në të dhënat analitike të Buffer-it. Ju do të duhet të azhurnoni në një llogari të paguar për të shijuar analizën e hollësishme të të dhënave tuaja.

whsr-tweet-buffer

Ritetag (gjykim falas)

Ritetag është një mjet i mediave sociale që përqendrohet në hashtag. Ajo vjen me klasifikimin e ngjyrave hashtag, analitikë të angazhimit të menjëhershëm dhe vlerësim total të postimit. Ritetag analizon hashtag vazhdimisht, i cili ju lejon të maksimizoni mundësitë tuaja përpara se të dërgoni një cicërimë.

Kjo është veçoria që nuk mund ta merrni kur tweet nga platforma amtare e Twitter. Shtë e rëndësishme të përfshini një hashtag për të maksimalizuar ekspozimin tuaj në cicërimë. Ritetag sigurisht e mbush këtë boshllëk.

Merrni disa minuta për të zbuluar statistikat e hashtag-ut që po përdorni. A është hashtag juaj i tepruar ose thjesht pa një monitorim të duhur?

Shembuj të statistikave për #growthhacking hashtag në Twitter.

whsr-tweet-ritetag

Postchup (Falas)

Postchup (i njohur më parë si Tweetchup) është një mjet falas analitik në Twitter. Analizon se sa shpesh përmendet një cicërimë dhe tërhiqet nga ndjekësit tuaj.

Kjo ju jep analizë se si po trajtohet Twitter-i juaj. Do të zbuloni se cilët përdorues ju përmendën më shumë. Dhe, ekziston një listë e statistikave në lidhje me tweet-et dhe retweet-et tuaja.

Për më tepër, Postchup ju jep gjeo-vendndodhjen e njerëzve që ju përmendën. Nga atje, ju mund të keni një përmbledhje të plotë të vendndodhjes së audiencës tuaj.

Megjithëse analitika në Twitter ka një informacion të tillë, Postchup ofron analizën në një mënyrë më tërheqëse që është e lehtë për t’u kuptuar.

A po shënjon tweet-i juaj audiencën e duhur? Le të shohim se nga vjen audienca e @ WHSRnet.

Nëse jeni akoma tweet nga platforma amtare e Twitter, ju rekomandoj fuqimisht që të provoni disa mjete. Ju mungojnë shumë të dhëna të vlefshme.

Nëse nuk jeni i sigurt se me kë të filloni, provoni ato që kam ndarë më lart. Të gjitha mjetet janë të thjeshta për t’u përdorur dhe e bëjnë punën tuaj në Twitter më të lehtë.

3. Hartoni të dhëna në Twitter duke përdorur Excel

Përveç të dhënave analitike që merrni nga platforma amtare e Twitter dhe mjetet e mediave sociale, gjithmonë mund të bëni analizën tuaj.

Shpesh, ata që duan të punojnë vetë, do të kenë një kuptim më të mirë të këtyre të dhënave. Kjo nuk është një detyrë e vështirë. Thjesht duhet të eksportoni të dhënat nga Twitter analitik dhe një spreadsheet Excel.

whsr-tweet-dhënat

Këtu janë disa analitikë të thjeshtë që unë kam dalë me përdorimin e të dhënave nga @WHSRnet. Para se të hidheni në analiza, së pari duhet të dini se çfarë doni të merrni nga të dhënat.

Pa një qëllim të qartë, të dhënat tuaja të eksituara janë vetëm një spreadsheet me kolona dhe karaktere. Dua të di:

 1. A sjell një përshtypje më të mirë në cicërimë standarde ose me përgjigje?
 2. A jep cicërimë standarde apo përgjigje në cicërimë jep normë më të mirë angazhimi?
 3. Cila ditë e javës më ka dhënë përshtypje më të lartë mesatarisht?
 4. Cila ditë e javës ka një shkallë më të mirë angazhimi?

Le të kontrollojmë udhëzuesin hap pas hapi:

1. Hapni të dhënat e analizës në Twitter (format CSV) në Excel

2. Bëni të dhënat tuaja në një tabelë me kokë

3. Përdorni funksionin Excel LEFT për të dalë me datën në një kolonë të re

LEHT [([@ kohë], 10) për të dalë me data

4. Përdorni funksionin Excel TEXT për të kthyer datën në ditë të javës në një kolonë të re

TEXT (E2,"DDD") të kthehet ditën e javës

5. Përdorni funksionin Excel IF për të zgjidhur një cicërimë standarde ose përgjigjeni cicërimë në një kolonë të re

N (SE (LEJE ([@ [Teksti Tweet]], 1) ="@","përgjigje","standard")

6. Kur të keni të gjitha të dhënat gati, analizoni të dhënat tuaja duke përdorur tabelën kryesore ose grafikun qendror

Grafiku më poshtë tregon figurën e përgjithshme të përshtypjeve mesatare të një cicërimë standarde dhe një cicërimëje me përgjigje gjatë një jave.

whsr-tweet-mesatare-përshtypjet

Ka disa gjëra që mund të supozoj nga grafiku i mësipërm:

 1. Shtë e qartë se cicërima standarde ka përshtypje më të mira në krahasim me përgjigjen në cicërimë.
 2. E shtuna shënon përshtypjet më të larta nga cicërima e përgjithshme.
 3. Përshtypja nga cicërima standarde është rreth 2x përshtypje e përgjigjes tweet.
 4. Përshtypja është e qëndrueshme nga e marta në të premte.

Unë do të gërmoj më thellë në të cilën ditë ka shkallën më të mirë të angazhimit. Unë do të përdor të njëjtat të dhëna për të gjeneruar një grafik tjetër.

whsr-tweet-emgagement-normë

Disa gjëra që mund t’i përmbledh nga grafiku i mësipërm:

 1. Tweet-i i përgjigjes më ka dhënë shkallë më të mirë angazhimi.
 2. E Premte ka shënuar shkallë më të mirë të angazhimit në cicërimin e përgjithshëm.
 3. Shkalla e angazhimit nga cicërimi i përgjigjeve është rreth 3x më i lartë në krahasim me cicërimin standard.
 4. E Diela ka shkallën më të ulët të angazhimit.

Planifikimi i të dhënave është argëtues edhe pse ju kushton kohë. Por, jam i sigurt që do të mësoni shumë nga të dhënat, gjithashtu. Të dhënat në spreadsheet në vetvete janë të pakuptimta nëse nuk dini se çfarë të kërkoni.

Provojeni vetë, ka shumë mesazhe të fshehura brenda të dhënave tuaja sesa mund t’i imagjinoni.

* Shënim – Ndërsa unë e kuptoj që jo të gjithë janë një tifoz i Excel por si ai ose jo ju do të duhet të merreni me të në një moment. Ajo që tregohet më lart është hack i thjeshtë i të dhënave në Excel + Twitter. Python mund të jetë një shtesë e vlefshme nëse kërkoni analiza edhe më komplekse. 

4. What’sfarë është rezultati juaj në Twitter?

Ju mund të kaloni disa orë në ditë duke bërë tweet, duke bashkëvepruar me ndjekësit tuaj dhe duke monitoruar një hashtag. Ju mund të pyesni, cili është rezultati?

Rezultati ndryshon në varësi të qëllimit tuaj. Ju mund të matni bazuar në numrin e ndjekësve, të klikoni përmes normës, numrat e regjistruar nga URL në shënjestër, etj.

Përmendja sociale është një pikë referimi i përgjithshëm se si po performon @handle. Përmendja sociale përcaktohet se sa herë një markë monitorohet në mediat sociale.

Studimi tregon se markat në eksitim marrin mesatarisht 39 përmendje në ditë. A e dini se cili është numri për ju?

Ka shumë mjete në dispozicion për të matur rezultatin e Twitter. Unë do të ndaj me ju mjetet që janë të lira dhe të thjeshta për t’u përdorur.

Socialert (Freemium)

Socialert është një zgjidhje me një ndalesë për analizat në Twitter, analizën e fjalëve kyçe, përcjelljen e hashtagut, identifikimin e temave në trend dhe më shumë.

Mjeti ka një pult interaktiv që mund t’ju ndihmojë të gjurmoni fjalë kyçe të lidhura me bazë në kohë reale. Kjo mund të përdoret për të kontaktuar me audiencën tuaj (të cilët nuk e kanë përmendur dorezën tuaj) ose të dini sesi po performojnë konkurrentët tuaj. Përveç monitorimit të Markës, mjeti mund të përdoret gjithashtu për të identifikuar ndikuesit përkatës dhe ekspertët që lidhen me domenin tuaj.

.

Socialert në veprim (në @WHSRnet).

Followerwonk (Freemium)

Followerwonk është një produkt i zhvilluar nga Moz. Kjo do t’ju japë të dhëna në lidhje me ndjekësit tuaj Twitter, vendndodhjen dhe ngrohtë. Në mënyrë që të përdorni, duhet të regjistroheni duke përdorur llogarinë tuaj në Twitter. Shtë falas për t’u përdorur.

Followerwonk është duke përdorur autoritetin Social për të matur ndikimin e Twitter. Autoriteti shoqëror matet bazuar në retweet. Për të përmirësuar rezultatin, duhet të rritni angazhimin në Twitter.

whsr-tweet-followerwonk

Nëse keni nevojë për më shumë mjete, këtu janë 6 duhet të dini mjete analitike në Twitter për të eksploruar. Duke njohur se si po performon marka juaj, ju mund të planifikoni për drejtimin dhe burimet tuaja.

Nuk ka asnjë formulë të vetme për të ndjekur rezultatin tuaj në Twitter. Rezultati me ndikim është i ndryshëm nga çdo platformë. Vetëm ngjitni në një ose dy metrikë dhe lëvizni rezultatin tuaj lart.

Mënyra më e mirë për të matur rezultatin social është konkurrenti juaj më i afërt.

Mbi ty

Unë kam menaxhuar @WHSRnet për 6 muajt e fundit. Shpresoj të kem më shumë të dhëna për të ndarë me ju në të ardhmen.

Nëse nuk jeni ende adhurues i Twitter, drejtohuni për të na ndiqni @WHSRnet.

Twitter është platforma e 4 më e madhe e mediave sociale, dhe me të biznesi juaj funksionon më mirë.

Twitter ka një mundësi për ta bërë të njohur markën tuaj dhe për të rritur shitjet tuaja. Ju kurrë nuk mund të gaboni me 302 milion përdorues aktivë mujorë.

Ajo që funksionon për mua mund të mos funksionojë për ju. Si i analizoni dhe shfrytëzoni të dhënat tuaja në Twitter? Na tregoni për këtë në Twitter!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me