10 regles essencials per a un màrqueting eficaç d’Instagram

El 2020 és l’any d’Instagram. La plataforma se situa entre les 6 millors xarxes socials mundials segons Statista, amb mil milions de comptes actius mensuals. Els blocaires de diversos nínxols l’han utilitzat per arribar a milers de seguidors i impulsar les interaccions tant als seus canals com als seus blocs.


Si decidiu convertir Instagram en un dels vostres principals canals de màrqueting en xarxes socials o només una plataforma de generació de trànsit menor, aprendre a utilitzar-lo només funcionarà al vostre avantatge..

Vaig entrevistar uns quants blocaires que van utilitzar Instagram amb èxit per fer créixer el seu públic i vaig preguntar com ho feien. En aquesta publicació, coneixereu les maneres de fer que Instagram treballi en els seus esforços de màrqueting.

1. Comenceu amb els fonaments bàsics

Sheila Flores, usuària del poder d’Instagram @sheilaflores__ amb més de 20 k de seguidors, us ofereix uns quants consells brutalment honestos per començar a cops de puny:

Consells del professional Pro: Mark Verkhovski

Instagram és una plataforma única amb un focus fonamental en oferir a les empreses l’oportunitat de fer històries visuals riques. Molts professionals del web no s’adonen que Instagram no només és per a joves, sinó que és una gran plataforma de màrqueting que utilitza visuals. Així que realment no presten atenció a aquesta xarxa social.

Utilitzem una estratègia de publicació d’imatges empresarials amb la marca i el logotip del nostre lloc web. Això té una bona relació amb els joves, ja que molts d’ells són propietaris de llocs web i administradors de pàgines web. Una imatge viral d’Instagram us pot aconseguir milers de seguidors i clients potencials.

La nostra estratègia d’Instagram [implica]:

1. Entendre qui és el nostre públic objectiu a Instagram
2. Dissenyar visuals de manera que realment ressonin amb el nostre públic
3. Potenciar les nostres publicacions amb un anunci per a la visibilitat de la marca
4. Supervisar, mesurar i ajustar la nostra campanya social
5. Creixent la nostra llista de seguidors i subscriptors de correu electrònic.

Comprendre el públic és vital per a les vostres campanyes i visibilitat, i és l’única manera de fer que tot el vostre treball des del número 1 mereixi l’esforç.

Tanya de Kruijff, bloguera i artista creativa de TwinklyTanya.com i propietària del compte d’Instagram @twinklytanya, destaca la coherència com un tret essencial del vostre feed:

Consells del professional Pro: Minuca Elena

Minuca ElenaMinuca Elena

Cada xarxa social atrau un tipus de públic diferent. Plataformes com Instagram i Pinterest són una bona opció per a bloggers que confien molt en contingut visual. Llocs de nínxols com la moda, viatges, decoració de la llar, jardineria, menjar, fotografia atrauen molt de trànsit al seu bloc.

Estigueu atents a la vostra bio a Instagram. Escriviu la vostra declaració de missió (el vostre nínxol en el qual esteu blocant, quin tipus de lectors voleu ajudar i per què o com). Podeu encaixar tot això en només un parell de frases clares. Recordeu també incloure un enllaç al vostre bloc a la vostra bio.

Podeu afegir algunes imatges personals per vincular-vos amb els vostres lectors (com ara fotografies on feu servir determinats productes que promocioneu, imatges de conferències de blogs des del vostre nínxol o només selfies amables de tant en tant).

Tingueu cura de no excedir-lo. Necessiteu seguidors que estiguin atrets pel tema que tracteu.

Tanya de Kruijff també proporciona consells específics sobre com gestionar l’enllaç en directe al vostre bloc a la vostra bio, i mantenir-lo igual en tot moment no sempre és el camí correcte:

Assegureu-vos que no es tracta d’un enllaç genèric a la pàgina principal del vostre blog. Primer, el públic no tindria cap raó per fer clic en aquest enllaç. En segon lloc, haurien de trobar la seva manera un cop estiguessin al vostre bloc. L’interès d’atenció de la gent a Internet no és fantàstic, per la qual cosa hauríem de fer-lo el més fàcil possible.

Comparteix l’enllaç a la teva última publicació al bloc. Amb bit.ly podeu reduir aquesta URL i podreu veure quantes persones han fet clic al vostre enllaç realment. A continuació, assegureu-vos de tenir diverses trucades a l’acció per fer clic a l’enllaç. El més obvi [lloc] és el vostre perfil: digueu una cosa així com: “feu clic a continuació per rebre un planificador imprimible gratuït”, però també feu esment del vostre enllaç a les imatges que compartiu.

Per exemple, si heu compartit una imatge d’un pastís de carbassa amb aspecte meravellós, podríeu escriure: “T’agradaria un tros d’aquest pastís? A continuació, seguiu l’enllaç del meu perfil. ”

Amb aquest mètode, haureu de canviar molt l’enllaç de la vostra bio, però valdrà la pena. Les persones realment seguiran l’enllaç [i fins i tot] les persones que us han seguit durant un temps tindran un motiu per continuar fent clic als vostres enllaços.

El 2016, Instagram va actualitzar el seu algoritme per mostrar només les fotos que consideri més interessants a la publicació de notícies, generalment les que més compromís tenen (com els agrada, els comentaris, les visualitzacions) amb més rapidesa, i al nínxol o el gènere els usuaris participen majoritàriament..

Això s’obre a interessants estratègies de màrqueting per provar a Instagram:

 • Aprofiteu els vídeos del Boomerang (vídeos que es reprodueixen enrere després de reproduir normalment durant uns segons, una divertida funció d’Instagram que els usuaris els encanten)
 • Programa les publicacions per viure en directe a les hores del dia que el teu públic sigui més receptiu
 • Publica contingut de nínxol que saps que cridarà la seva atenció
 • Respon ràpidament als comentaris o, com a mínim, “agrada” amb un “cor”

A més, canvieu a un compte d’empresa si encara no ho heu fet, de manera que podeu consultar més estadístiques i tenir més bones dades de màrqueting.

Instagram Stories, l’aplicació que permet als usuaris publicar fotos, vídeos i esdeveniments de reproducció en temps real que caduquen al cap de 24 hores, a la Snapchat, ha experimentat un creixement vertiginós durant l’últim any. Instagram Stories va superar Snapchat el 2017 amb un boom de 300 milions d’usuaris actius diaris i les seves funcions interactives com una enquesta i una opció Swipe Up per visitar enllaços (si teniu 10 km + de seguidors) faciliten la interacció dels usuaris amb les marques. A més, els usuaris d’Instagram sempre poden respondre a Stories mitjançant Direct (sistema de missatgeria propi d’Instagram).

La millor manera d’aprofitar les històries d’Instagram per a la vostra marca és utilitzar-la per a enquestes ràpides, ofertes i notícies sensibles al temps i que voleu que els vostres seguidors llegeixin en les properes 24 hores i sessions de reproducció de esdeveniments de marca com Q.&A, discursos i trobades, i fins i tot organitzar seminaris amb altres experts.

Les històries també són vitals per a la freqüència de les vostres actualitzacions a la noticia de seguidors: els usuaris més responen a les vostres històries o interactuen (per exemple, voten a la votació), més publicacions es veuran en el seu feed.

4. Construir relacions amb altres Instagrammers

Altres usuaris d’Instagram poden ser o no la vostra competència, però mai no es poden equivocar construint relacions, ja que condueixin a nous seguidors (i lectors de blocs) o a col·laboracions.

Sheila Flores recomana que trobeu comptes que comparteixen els mateixos interessos de nínxol i que dediqueu temps a comentar les seves visuals:

Un cop estàs satisfet amb l’aspecte del teu perfil, és hora de començar a créixer [un públic]. El meu suggeriment és implicar-ho: cerqueu comptes amb els mateixos interessos que vosaltres, com les seves imatges, comenteu tantes imatges com pugueu.

Els comptes més petits és més probable que us segueixin si mostreu interès en les seves publicacions, però també és important fer comentaris sobre comptes més grans. Això és perquè aquests perfils tenen moltes visualitzacions cada minut i, si les persones veuen el vostre comentari, probablement també rebreu visites..

Flores explica la importància dels comentaris i per què són la vostra millor aposta per construir relacions genuïnes i trànsit de qualitat:

El fet de agradar i comentar les publicacions d’altres persones és la millor manera d’interactuar i crear relacions. Mostra interès real, no només comentaris d’una sola paraula. Si realment estan interessats en contactar amb vosaltres, us ho respondrem. Assegureu-vos de respondre a tots els comentaris de les vostres imatges. Mostra que estàs actiu i interessat pels teus seguidors.

Un altre consell és fer preguntes al vostre post. D’aquesta manera, animareu a la gent a comentar les vostres fotos.

I de nou: estigueu al vostre nínxol. És important relacionar-se amb persones interessades en el que publiqueu. Això us farà aconseguir seguidors fidels que us agradi el que feu. La definició del sector també us [inclourà] com a usuari suggerit per seguir els instagrammers que inicien un compte en el mateix nínxol que el vostre.

Tanya de Kruijff comparteix l’estratègia de l’afició i els comentaris que han funcionat millor per a ella i els errors que ha après. Ella diu:

Reacciona sempre davant les persones que han comentat la teva imatge. Busqueu activament les persones del vostre nínxol navegant pels hashtags rellevants i us agradin i comenteu les seves fotografies. [Això és el que] vaig descobrir que funciona millor:

1. No li agrada només una imatge.

Visita el seu perfil i agrada com a mínim tres de les seves imatges. Només llavors destacaràs entre totes les altres persones que agradin la seva darrera foto.

2. Els comentaris funcionen millor que els agrada.

Sempre intento comentar almenys una foto. No es requereix massa temps i és probable que obtinguis una resposta.

3. Feu sempre els vostres comentaris personals.

Vaig pensar que anava molt bé comentant coses com: “Ah, és tan bonic!” O: “Wow, això és adorable!” Poc sabia que els meus comentaris es podien confondre fàcilment amb els bots. Malauradament, Instagram està plena de bots. Són comptes que utilitzen comentaris genèrics i els envien a totes les imatges amb un hashtag determinat.

Diuen coses com: “Bon tret! / Guai! ? / Això és increïble!” o simplement comenten amb un somriure. El cas és que sovint ho comentava amb un somriure. No tenia cap pista que la gent pogués confondre el meu comentari sobre un bot. I què hauríeu de comentar, doncs? Bé, qualsevol cosa detallada sol funcionar. Per exemple: “M’encanten les ratlles de la falda!” O: “Sempre he volgut visitar Praga, espero algun dia seguir les passes”.

4. Fer preguntes.

Comentar, en general, és molt valuós, però si realment voleu connectar-vos, feu una pregunta precedida d’un compliment, [si és possible]. A la gent li agrada quan mostra interès per la seva feina i la majoria d’ells estan contents de respondre qualsevol pregunta sobre la seva publicació. [Els comentaris] són valuosos entrants de converses.

5. Utilitzeu grups de Facebook per promocionar-vos (de manera genuïna).

Hi ha grups de Facebook que existeixen per promocionar el vostre bloc / Instagram.

Assegureu-vos de no deixar sol l’enllaç! Participa amb els altres membres. A més, assegureu-vos d’estar actiu en altres grups del vostre lloc. Sempre publico les meves fotos d’Instagram en grups de doodle o planificadors. Quan ho faig, sempre m’assegura que poso el meu maneig d’Instagram a la cantonada de la imatge. Això impedeix que la gent robi la meva feina, però també em deixa el meu maneig en la ment de la gent del meu nínxol. Si els agrada la seva imatge, visitaran el vostre Instagram per obtenir més informació.

Si feu tot això, trobareu que establiu unes relacions molt agradables i valuoses amb altres blocaires. Pot semblar que és un treball dur, però realment no ha de dedicar-se gaire al vostre temps i, al final, val la pena.

A més dels instagrammers que tinguin una idea similar al vostre nínxol, poseu-vos en contacte amb els influïdors nínxols o industrials. Si publiqueu un bloc sobre els mateixos temes i mostreu el vostre valor, potser us interessaran i us proporcionen exposició.

Tanmateix, tingueu en compte que els influents amb milers de seguidors potser no interactuen en absolut amb vosaltres, almenys no al principi i no si no us trobeu a la mateixa xarxa. En realitat, pot ser que tingui millors possibilitats amb petits comptes en lloc. En paraules de Tanya de Kruijff:

Comprometeu-vos amb comptes petits o comptes amb un seguidor igual o comptador següent. Els Instagrammers amb seguidors de 15K poden respondre al vostre comentari, però no és probable que visiti el vostre compte, i molt menys que us segueixin.

Simplement, demanen massa atenció per poder estar al dia amb tot. Els comptes més petits reben menys missatges, de manera que és més probable que us adonin. A més, és més probable que et vegin com un exemple [a seguir] i, per tant, comencen a seguir-te.

5. No hi ha enllaços en directe no significa cap promoció

Ja que Instagram no permet enllaços a publicacions, afegir enllaços i CTA a gràfics (estil infogràfic) és essencial. Per exemple:

publicació d’Instagram de twittercounterFont: Twitter CounterPost d'Instagram de rtrentthompsonFont: rtrent Thompson

Sheila Flores, com Tanya de Kruijff, us suggereix que aprofiteu l’enllaç en directe de la bio i dirigiu les vostres publicacions cap a aquesta:

Crec que [afegir enllaços en directe] seria una excel·lent actualització, però com que això no és possible ara mateix, us recomano que inclogués l’enllaç a la vostra nova publicació al bloc..

A continuació, publiqueu una foto i expliqueu al subtítol què poden trobar les persones (contingut) al vostre bloc. He posat “Enllaç en bio” i el meu nom d’usuari just després d’això (exemple: @nom). És una manera de facilitar que la gent pugui tornar a la vostra informació biològica i fer clic a l’enllaç.

A més, aprofita els altres canals socials per compartir i tornar a representar les imatges i vídeos d’Instagram. Podreu afegir enllaços en directe als altres canals, de manera que augmentareu la vostra visibilitat i obtindreu més conversions per al vostre contingut especial.

6. Marca les teves imatges i vídeos

Com que Instagram és una plataforma orientada visualment i no podeu afegir enllaços en directe al contingut del vostre bloc, és vital que les imatges que afegiu a les vostres publicacions tinguin una marca intensa per ser efectives.

Vegeu aquest exemple de McDonald’s:

McDonald's marca la publicació a InstagramFont: McDonalds

L’ús de colors, tipus de lletra i presentació són indiscutiblement McDonald’s i els usuaris recordaran aquest vídeo per tractar sobre un producte de McDonald’s..

7. Utilitzeu els botons de captura de pantalla en funció del vostre avantatge

Si utilitzeu hashtags a les publicacions d’Instagram és la manera de trobar-vos i fer connexions, però funcionarà encara millor si interactueu amb altres instagrammers fent servir el mateix hashtag abans de publicar-ne el vostre..

Tanmateix, voldreu evitar els hashtag multitudinaris, de la mateixa manera que voleu evitar les paraules clau d’alta competència quan optimitzeu les publicacions del vostre blog per als motors de cerca..

Tanya de Kruijff comparteix una estratègia per escollir els hashtags adequats per al vostre contingut:

Si voleu que la gent us noti a Instagram, no hi podeu anar sense [hashtags]. Però no només cal que les utilitzeu, sinó que les utilitzeu correctament. Només afegir hashtags genèrics com #travel, #food o #cats no us permetrà res. Aquests hashtags s’utilitzen amb tanta freqüència que la publicació s’esvairà a les profunditats d’Instagram en qüestió de segons.

Heu d’investigar quins hashtags funcionen bé al vostre nínxol. Podeu fer-ho simplement introduint un hashtag a la barra de cerca d’Instagram.

Per exemple, comparteixo una gran quantitat de doodles amb els meus pinsos. Si escric #doodle a la barra de cerca, mostra que aquest hashtag té més de 13 milions de publicacions. Completament inútil.

Però també mostra molts altres hashtags que comencen amb la paraula doodle. Per exemple, #doodledrawing, que té 9.457 publicacions. Això és perfecte! Si comenceu amb el vostre compte, us recomanaria que la meitat dels vostres hashtags tinguin entre 1.000 i 10.000 publicacions i l’altra meitat entre 10.000 i 100.000.

No és suficient, però, trobar la quantitat adequada de publicacions en un hashtag. Heu de fer clic al hashtag per veure quin tipus d’imatges comparteixen les persones dins d’aquest hashtag. El vostre estil encaixa en aquest hashtag? Alguns resultats us poden sorprendre. En el meu cas, #doodlesofig amb 43.643 publicacions sembla perfecte.

Però quan el faig clic, veig que aquest hashtag està ple de … gossos! Labradoodles per ser exactes. La gent que navega per aquesta categoria es preocuparia menys perquè el meu dibuix estigués entre els cadells peluts.

Per tant, assegureu-vos que els vostres hashtags tinguin entre 1.000 i 100.000 publicacions i que les vostres fotos s’ajusten al seu contingut i estil. Oh, i teniu permès utilitzar fins a 30 hashtags. Utilitzeu-los tots!

Des del 2017, els hashtags ja no funcionen als comentaris per mostrar-los als resultats de la cerca. S’han de col·locar al subtítol de la publicació perquè puguin ser cercables i seguibles (sí, ara els usuaris poden seguir hashtags com fan comptes!).

8. Facilita la publicitat a les marques (i a tu mateix) a Instagram

És possible que vulgueu guanyar diners amb Instagram, aconseguint que les marques s’anuncien al vostre canal i, alhora, podeu desitjar sortir i cercar comptes d’Instagram per publicitar-los per augmentar el vostre trànsit i augmentar els vostres esforços de marca.

Ivan Kostadinov, responsable de la cerca remunerada de Local Fame, us suggereix que

Kostadinov explica:

El nostre objectiu era crear una millor presència a Instagram i vam haver de trobar un blogger de menjar que tingués una quantitat considerable de seguidors actius reals en aquesta xarxa social. Com podeu veure @poppy_loves_london té 28 k + de seguidors i milers de persones com les seves publicacions de forma regular, també és força activa i els seus seguidors com els seus missatges i aproven les seves preferències alimentàries.

També vam ser força persuasius quan vam arribar a ella i de fet no vam contactar amb altres blocaires ja que era ella o ningú més – el seu compte d’Instagram [compte] és tan bo..

Doncs sí, si teniu l’objectiu d’augmentar la presència d’Instagram, busqueu el màrqueting d’influencer, però feu una gran recerca perquè no voleu només cap blogger / influencer, només cal.

Igual que Kostadinov, seleccioneu la vostra cerca del compte d’Instagram adequat per anunciar-vos, perquè com més s’orienti la vostra divulgació, menys perdreu temps, diners i recursos en campanyes promocionals que no funcionen..

Si no voleu fer divulgació orientada manualment, podeu fer publicitat al feed de notícies d’Instagram.

9. Activeu a les comunitats de bloggers

Tal com va explicar Tanya de Kruijff a l’entrevista per al punt # 4, i tal com he esmentat al meu mètode de trànsit gratuït publicat aquí a WHSR, hi ha grups de Facebook dedicats íntegrament a la promoció d’Instagram..

Un dels grups més grans i actius en aquest sentit és Instagram Posse, una comunitat d’instagrammers que s’ajuden els uns als altres a créixer en el compromís i el recompte de seguidors. A partir del setembre del 2016, el nombre de grups és de més de 9.000 membres en els nínxols de bellesa, viatges i criança. Instagram Posse treballa en avantatge dels usuaris amb Comment Pods per crear compromisos, reptes de 30 dies i crítiques de compte.

El grup té els seus propis hashtags a Instagram per impulsar el compromís de la comunitat. De fet, els hashtags també ofereixen comunitats a la plataforma i n’hi ha molts per als bloggers: #bloggerslife, #problogging, #businessbloggers, #bloggingbootcamp, etc..

Compte amb els requisits i les regles de les que cada comunitat compleix. Per exemple, Instagram Posse té regles contra l’autopromoció, les sol·licituds “seguiu-me” i les sol·licituds d’empresa. Altres comunitats permetran una autopromoció, però encara haureu de seguir les normes de l’amfitrió.

Estigueu atents als concursos i enllaços a Instagram, també: són bones oportunitats per a treballar en xarxa. Podeu crear grups, concursos i enllaços.

10. Utilitzeu la cerca d’Instagram de manera sàvia

Cerca hashtags, influencers (sovint, tenen una icona verificada al costat dels seus noms, com @businessinsider) i petits comptes al mateix nínxol o indústria.

El primer resultat a la cerca d’Instagram sempre retornarà el hashtag més actiu, seguit dels comptes més actius. És una bona idea començar amb aquests perfils principals i després restringir-vos a hashtags i comptes (enllaçats generalment a les publicacions que trobareu) que es publiquen en nombres més petits.

No cal dir que la vostra cerca a Instagram s’ha de centrar més en els hashtags que en els comptes, perquè els hashtags són el centre de l’activitat d’Instagram i on trobareu persones al vostre nínxol..

Com millorar el vostre compte seguidor d’Instagram?

Al juny de 2016, Neil Patel va publicar una interessant infografia sobre com va obtenir els seus primers 1.000 seguidors.

La infografia informa d’estadístiques interessants, entre les quals destaca que la participació de seguidors a Instagram és del 4,21%, molt superior a Facebook i Twitter.

A més dels consells que ja heu llegit a la publicació que esteu llegint, el nucli de la guia de Neil inclou:

 • Teniu com a mínim 7 imatges abans de començar a promocionar el vostre canal d’Instagram
 • Connecteu el vostre compte d’Instagram a Facebook per obtenir una cobertura més àmplia
 • Com moltes publicacions d’instagrammers i escriu @mentions als comentaris
 • Publica un feed de publicacions d’Instagram (per hashtag) al lloc
 • Publica els diumenges per obtenir més compromís
 • Per últim, però no per això menys important, el vostre esforç pagarà millor si publiqueu formes de vida i imatges personals (esdeveniments d’empresa i blogging seran el vostre pa i mantega a Instagram)

De fet, el millor contingut que pugueu publicar a Instagram està relacionat amb esdeveniments socials, fotos de l’estil de vida i qualsevol visual que impliqui persones i objectes quotidians.

Aaron Lee, de PostPlanner, també va publicar un estudi de cas sobre el seu creixement seguidor d’Instagram, i notareu que la majoria dels consells que es donen reflecteixen els punts comentats en aquesta publicació..

Un consell notable del post de Lee és:

De vegades, les empreses intenten crear els seus propis hashtags, que normalment no funcionen. Si la vostra empresa no té un seguit enorme, només cal que utilitzeu hashtags populars com #tbt, #photooftheday i #love per promocionar les vostres publicacions.

També suggereix que realitzeu un concurs per augmentar el compromís i l’exposició, una bona idea un cop tingueu un seguiment fidel (almenys 100 usuaris).

Jo afegiria que encara podeu crear el vostre propi hashtag, però incloure’l sempre amb hashtags populars i rellevants que us ajudin a assolir l’exposició. Ja heu llegit consells similars en aquest sentit dels entrevistats citats en els punts anteriors, tot i que la seva experiència amb hashtags difereix una mica.

Al número 9 heu après que les comunitats i els grups de Facebook existeixen per ajudar-vos a crear xarxa i impulsar el vostre compte de seguidors de manera natural mitjançant la interacció i les relacions. Sheila Flores, que he citat diverses vegades en aquest article, és una de les instagrammers amb èxit que utilitzen grups de Facebook per crear els seus següents: de fet, la vaig conèixer al grup Instagram Posse (esmentat al número 9). A setembre de 2016, el seu compte @sheyfm compta amb 13 milions de seguidors.

Com a consell, us recomano que us mantingueu lluny de la pràctica ombrívola de comprar seguidors. Els usuaris d’Instagram acostumen a adormir-se, de manera que és probable que la seva confiança en el vostre canal es faci una immersió si noten una tendència en aquest sentit. La divulgació orientada segueix sent la vostra millor aposta.

Instagram Analytics: mesura del vostre èxit

Quan actualitzeu el vostre compte d’Instagram a un perfil d’empresa, se us proporcionaran eines d’analítica (Instagram Insights) per mesurar l’èxit d’Instagram.

Cada publicació i història té les seves pròpies mètriques i també podeu recuperar estadístiques sobre els vostres seguidors (ubicació, hores i dies que són més actius a Instagram, distribució de gènere i edat) i la forma en què interactuen amb el vostre contingut. El factor visual és fort, de manera que podeu obtenir una visió general del vostre compromís d’una sola ullada.

informació sobre el perfil d’instagram

Les captures de pantalla de dalt mostren algunes funcions d’un perfil d’empresa amb Insights: la pàgina del vostre perfil us indica quantes visites úniques heu rebut durant els darrers 7 dies, mentre que una sola publicació inclou números de compromís (likes, comentaris, articles desats a la col·lecció) i l’abast global d’aquest lloc.

També podeu utilitzar Google Analytics amb aquest hack per mesurar el trànsit de derivacions d’Instagram que rebeu al vostre bloc i com va augmentar des que vau començar a treballar el vostre pla de màrqueting d’Instagram. Hauríeu de veure augmentar el percentatge i el nombre de trànsit de derivacions d’Instagram.

Finalment, podeu recopilar manualment dades tal i com s’explica a l’article que vaig escriure el maig sobre mètriques de xarxes socials i bloc.

Les dades que voleu recopilar d’Instagram inclouen:

 • M’agrada
 • Comentaris
 • Clics
 • @Mentions
 • Seguidors
 • Implicació general (visuals que més m’han agradat / comentat / clicat i temps que més dediquen al dia)
 • Conversions (augment de vendes / baixades / visualitzacions de pàgines des que vau compartir contingut de marca a Instagram)

Torneu al vostre full de càlcul mensualment o al final d’una campanya de divulgació / participació per veure quins canvis han introduït els vostres esforços.

Perles de la saviesa d’Instagram (Take away)

Per resumir-ho, Instagram és una excel·lent plataforma que pot utilitzar per als vostres esforços de màrqueting si el vostre públic objectiu està orientat visualment i podeu produir imatges atractives i amables per donar suport a la vostra marca..

Sheila Flores et recorda que el teu èxit d’Instagram es basa en l’exposició:

Instagram és una xarxa social amb més de 500 milions d’usuaris de tot el món. Penseu en el trànsit que podeu obtenir al vostre bloc si l’utilitzeu de la manera correcta! I com s’obté trànsit? Tenir exposició. I per fer-ho, cal tenir-ho clar: definiu el vostre nínxol, compartiu contingut de qualitat, participeu i sigueu constants. Seguiu aquests passos i en molt poc temps tindreu una gran exposició.

Però l’exposició sola no farà la feina. Heu d’aportar valor a l’espectador o al seguidor. Flores afegeix:

Cerqueu els comptes que us agradin i mostreu interès per les vostres publicacions: com ara i comenteu-los. Si els interessa el seu compte, seran de nou. Es necessita temps per a un nou instagrammer, però si ho fas de la manera correcta, els teus seguits augmentaran cada cop més ràpidament. I això vol dir que cada imatge que publiqueu obtindrà més exposició. Un cop tingueu una gran exposició, el vostre compte serà de gran valor.

El valor que proporcioneu necessita el suport de qualitat, imatges de marca i / o vídeos per atraure els ulls dels usuaris i dirigir-los al vostre bloc. També necessiteu hashtags que ajudin a conduir trànsit dirigit al contingut d’Instagram. Minuca Elena diu:

Incloeu imatges de gran qualitat a les publicacions del vostre bloc i marqueu-les amb el vostre logotip i el títol de la publicació. Incloeu una clara crida a l’acció quan les compartiu a Instagram. Utilitzeu hashtags rellevants que us ajudaran a atraure els lectors adequats. No utilitzeu hashtags que no estiguin relacionats amb el vostre contingut només perquè són populars. A més, tingueu cura de no tenir massa hashtags. N’hi ha prou amb tres o quatre per a cada foto.

I heu de compartir contingut (de marca) que parli dels desitjos i necessitats de la vostra audiència. En paraules de Mark Verkhovski:

El nostre major èxit ha estat crear imatges atractives que parlin a la nostra audiència. Memes, cites inspiradores, consells professionals, infografies: es tracta de visuals que utilitzem per afectar el públic objectiu. Totes les nostres imatges estan filigranes amb logotip i nom de lloc web que promouen el reconeixement de la marca i condueixen el trànsit al nostre lloc.

A més, els agraden i els comentaris. El gust i els comentaris són el cor de totes les relacions a Instagram, però només funcionen quan són genuïnes. Com comparteix Tanya de Kruijff:

Comento molt les publicacions d’altres persones. Molt sovint aquests comentaris es responen amb els comentaris! A més, els grups de Facebook ajuden realment. Sempre participo en fils en què heu d’agradar i comentar unes quantes imatges dels feeds dels altres.

Però el que és igual (o encara més important): mai participo en els fils següent4. Poden semblar atractius, perquè obtindreu fàcilment molts seguidors nous. Però tenir seguidors a qui no els importa el vostre feed, és suïcidar Instagram. Instagram pensarà que el vostre feed no és prou interessant com per mostrar-lo als vostres seguidors. Com més gent s’interactivi amb el vostre contingut, més gent de la vostra llista de seguidors realment arribarà a veure les publicacions del vostre feed.

Sobre el poder de les visuals a Instagram, hi afegeix:

Publica fotos que alimentin la curiositat dels teus seguidors. Les teves publicacions han de ser una mica de teasers per als articles del teu bloc. Depèn del vostre nínxol com fer-ho de la millor manera. Si teniu un bloc de menjar, podríeu publicar la vostra recepta al vostre bloc i una imatge a Instagram que fa que els vostres seguidors anhelessin aquesta recepta. Si teniu un bloc de viatges, podríeu mostrar al públic una imatge impressionant de l’orientació de Nova York a la nit i deixar-los visitar el vostre bloc per a bars i clubs que recomanaríeu. Si el vostre bloc té un tema més abstracte, donant consells sobre blocs, per exemple, Instagram podria no semblar la plataforma més lògica per promocionar-vos. Però, tot i així, podeu! Podeu compartir pressupostos dels vostres articles i utilitzar la descripció com a mini bloc. Si volen un consell complet i elaborat, hauran de visitar el vostre bloc. Les possibilitats són infinites.

Per últim, però no per això menys important, un consell tècnic (encara de Tanya de Kruijff):

Ara, els hashtags només exposaran les fotografies al públic escollit. Perquè els agradi i els segueixin, necessiteu imatges nítides i clares. Utilitzeu una bona càmera, una il·luminació natural i brillant i editeu les fotos abans de publicar-les. No et preocupis, la càmera no ha de ser una fantàstica DSLR. Tinc el 99% de les meves imatges actuals amb el meu telèfon, un Samsung Galaxy S7 Edge. Per a l’edició, faig servir l’aplicació gratuïta Photo Editor Pro o les opcions d’edició a Instagram.

Fer que Instagram funcioni per als vostres esforços de màrqueting no és tan espantós com pot semblar, al cap i a la fi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map