Alguna vegada has proporcionat a DeviantART una oportunitat com a canal de promoció de contingut?


Vaig afegir DeviantART a la meva llista de plataformes inusuals però efectives per als bloggers aquí a WHSR i una gran quantitat de lectors em van dir que mai no havien pensat a DeviantART per promoure les seves publicacions.

És una llàstima, perquè DeviantART (en diré breu en DA en aquesta entrada) és molt més que una pàgina de galeria per a artistes. DA és una xarxa social de cap a peus i, tot i que està dirigida principalment a artistes i escriptors de ficció, també ofereix moltes oportunitats socials per a bloggers, inclosos:

 • Fòrums de la comunitat
 • Sales de xat
 • Enquestes
 • Blocs (Revistes)
 • Comentaris del perfil
 • Caixes de crits de perfil
 • Enllaços admesos a descripcions i enviaments de text (anomenats desviacions)

Quan desviu el canal de promoció adequat per a vosaltres?

Tenir el contingut i una comunitat a DA ajuda si el vostre nínxol de blocs es troba en una de les àrees següents:

 • Arts & Artesanies
 • Gràfics
 • Blog de la mare
 • Fotografia
 • Animació & Pel·lícules
 • Viatjar
 • Escriptura
 • Ficció
 • Tecnologia

També pot funcionar amb altres àrees, si sou prou creatius per reunir el millor dels dos mons (el vostre nínxol i el seu contingut visual)..

Aquesta publicació tracta sobre com vaig utilitzar DeviantART el 2013 per portar més de 20 fans / lectors al meu bloc de ficció i per seguir les meves actualitzacions en línia i mitjançant una llista de correu privada. El meu bloc de ficció tracta d’una sèrie de narracions breus i il·lustracions que tenen com a protagonistes robots, humans i aliens. El propi blog és un lloc web per allotjar les meves històries i obres d’art. La primera pàgina és on faig un blog sobre notícies, idees, fragments, entrevistes, iniciatives i em comunico amb el meu petit fandom.

Pas 1: necessiteu una comunitat existent

Ja tenia fama de DeviantArt com a artista i escriptor. Des que es va incorporar a la comunitat el 2004, vaig construir una comunitat de fans al voltant de la meva galeria, totes les persones que van ser realment atretes pel meu treball i amb les quals vaig construir amistat.

Ser amable i obert, és el que millor funciona a DeviantART, perquè els artistes i escriptors no utilitzen la plataforma només per als números i les crítiques, sinó per crear relacions sobretot.

Va trigar anys a desenvolupar relacions i convertir estranys en fans. Permeteu-me afegir que no vaig fer res d’especial (creatiu en màrqueting) per crear aquesta comunitat, a banda de fer temps per penjar-me al voltant de DeviantArt per conèixer altres artistes i escriptors, comentar el seu treball, respondre a comentaris sobre les meves publicacions i participar en discussions a la revista. entrades (blocs principals i personals de DeviantArt; també tinc els meus).

Quan vaig decidir promoure l’existència del meu bloc de ficció, a més del que ja compartia a DeviantART, vaig fer ús d’entrades i descripcions de revistes en enviaments (desviacions) per afegir enllaços i sol·licituds de comentaris..

Un exemple és el fonament de la història que vaig mantenir al meu bloc durant anys, però que vaig decidir publicar a DA per obtenir més comentaris, el projecte ALLIFE. Avui dia, Devia compta amb 1.002 visualitzacions, 12 favorits i 64 comentaris.

Pas 2: Entra en contacte

El següent pas va ser intentar que seguissin les actualitzacions del contingut preferit del meu bloc. Mitjançant les entrades de diari, vaig convidar la meva comunitat a veure el meu bloc per obtenir més contingut que el que he penjat a DeviantART.

Aquest va ser un pas vital: vaig dir als meus fans que necessitava la seva ajuda tan malament, perquè no estava segur de com algunes de les meves decisions sobre el meu bloc satisfacessin l’interès dels meus lectors, de manera que res seria més preuat que el seu comentari..

Per deixar-ho molt clar, posar-se en contacte amb DA no és només una qüestió de mantenir-se al dia del comentari que rep, sinó que també inclou la possibilitat de registrar-se amb els fans de tant en tant; per exemple, llegint i comentant la seva darrera entrada a la revista o la seva obra més recent o escrita. Més endavant vaig a concretar-me en aquest article, però val la pena esmentar també aquí.

El sentit de comunitat a DeviantART és molt fort; en certa manera familiar. També explicaré més endavant en el missatge com es poden descoratjar fortament els comportaments que traspassen les fronteres amb el spam i el plagi en aquesta plataforma (i no només DA; Kingged.com funciona de la mateixa manera; utilitzar la comunitat és qüestió de donar i rebre, i un saldo dels dos).

Pas 3: utilitzeu la plataforma per promocionar-la

Què vaig fer per portar més fans al meu bloc? He utilitzat la funció més potent del meu perfil de DA: el meu diari deviant.

Vaig escriure una nova entrada on vaig detallar el que trobarien els meus fans al meu bloc de ficció i si serien tan amables que em permetessin saber què en pensaven, i si els interessaria unir-se a un correu privat particular. llista per a fan més antics de “hardcore”.

1. Entrades de revistes

La majoria de les persones de la meva comunitat de DA van llegir i comentar les meves publicacions de diari més que les meves desviacions, per la qual cosa era el millor lloc per cridar l’atenció de tothom. Les revistes també són on els usuaris de DA es mostren més personals amb els seus comentaris, de manera que el comentari que vaig rebre allà va ser més clar que el que vaig obtenir en un altre lloc de la plataforma..

També he utilitzat DeviantART Journal per promocionar el meu compte de Twitter per al bloc; tanmateix, vaig tenir poc èxit amb ell (no hi ha comentaris a l’entrada i només 3 seguidors més de Twitter). No són molts els fan de la meva comunitat de DA, que són usuaris actius de Twitter, almenys els de la meva xarxa. Tot i això, us convido a experimentar amb aquest tipus de promoció creuada; Pot ser que funcioni per tu allà on no ho fes per a mi.

2. Notes (Missatges privats)

Per als que sabia que no llegirien el meu diari per cap motiu, vaig enviar una nota (un missatge privat a DA) amb la notícia i vaig demanar comentaris..

Em vaig assegurar d’utilitzar un to entusiasta en els meus missatges, perquè ja era el to habitual per a totes les nostres converses públiques i privades.

Així vaig obtenir més de 10 inscripcions a la meva llista de correu només per a fans privats del bloc de ficció.

3. Desviacions (art & Escriptura de publicacions)

Una altra forma de promocionar el vostre contingut és Desviacions. Simplement penja una part del teu contingut (un fragment, un tall d’imatge o un videoclip) que enllaça a la versió completa del teu bloc.

Això ho vaig fer amb la meva història curta Scrapp. A continuació podeu veure una captura de pantalla:

Com vaig promocionar el meu relat breu Scrap utilitzant desviacions DeviantART

Com veieu, vaig enviar només els dos primers paràgrafs de la meva història i després vaig afegir un enllaç “Continua a …” a la resta del meu bloc. Podeu fer el mateix amb els vostres estudis de cas i publicacions més llargues.

Per afegir més informació, inclosa una llicència personalitzada per al meu contingut, he utilitzat el camp de descripció del meu formulari d’enviament:

Com he utilitzat el camp de descripció de Desviació per afegir detalls importants i una llicència personalitzada

Si voleu que els vostres aficionats comentin només al vostre bloc i no a DeviantART, tanqueu comentaris sobre la vostra Deviació i convideu els visitants a comentar-los a la publicació del vostre bloc. Tot i això, us recomano que deixeu els dos canals oberts si realment voleu comentaris, perquè no tots els usuaris de DA voldran deixar la plataforma per fer comentaris en qualsevol altre lloc..

Si creeu obres d’art com a complement o a més de publicacions del bloc, mireu aquesta discussió als fòrums de DeviantART.

Pas 4: Aprofiteu les enquestes

Després d’uns mesos que els meus fans sabien sobre el bloc, necessitava una informació més específica sobre aquest tema i els continguts, així que he tornat a utilitzar la revista per compartir una enquesta. També vaig utilitzar DeviantART Notes per enviar un enllaç a l’enquesta a persones que sabia que no llegirien el meu diari.

Aquí teniu un enllaç a l’entrada amb l’enquesta que podeu veure. Fixeu-vos que vaig rebre 17 comentaris interessants sobre aquesta entrada sols i no només al bloc.

A principis del 2015, vaig publicar una altra entrada de la revista per sol·licitar més informació sobre el meu contingut i el bloc, ja que DA Polls no va funcionar bé per a mi. Aquí teniu l’aspecte de l’entrada:

El reclutament d’aficionats mitjançant revistes DeviantART

En aquest cas, els fans que van respondre al meu CTA preferien Notes i correus electrònics com a mitjà de comunicació per rebre comentaris.

Què compta amb DA?

Com en Kingged, no només podeu anar i fer spam. Heu de crear relacions reals, des del cor, des de la passió pel vostre contingut i l’alegria de compartir-lo amb els altres. En altres paraules, has de ser un “artista del cor”, fins i tot si no ets un artista de la teva carrera o no facis blog sobre art.

En crear i nodrir relacions, es crea un seguiment fidel. A continuació us oferim alguns consells pràctics per orientar-vos.

1. Relacionar les relacions llegint el nou contingut de les publicacions i els vostres seguidors

Doneu suport als vostres seguidors i fans tal i com us donen suport. Cada vegada que s’atura per les seves galeries i revistes i deixa comentaris sobre la seva feina, nodreix la relació amb aquestes persones, configurant vincles que van més enllà del simple regal i recepció entre dos éssers humans. És l’inici d’una amistat, cosa que sempre hauríeu de valorar com a blogger, perquè cap blogger pot fer-la sola sense persones que realment es preocupin per ells.

Això és cert per a qualsevol plataforma que utilitzeu, però especialment per a DA. A més, el contingut dels vostres fans us pot inspirar a produir més i millor contingut.

2. Respon a tots els comentaris que rebeu

Els usuaris de DeviantART els agrada passar una bona estona comentant els treballs i revistes d’altres persones, perquè saben que és una manera excel·lent de crear relacions sòlides.

Això és el que heu de fer un cop comenceu a rebre comentaris sobre el vostre treball: respongui a aquests comentaris. No comença cap relació (ni es nodreix) fins que no reconegueu i doneu comentaris als vostres comentaris.

Deixeu veure als vostres fans que us importa el que diuen. A canvi, mantindran més temps i seran oberts a qualsevol idea nova que produïsca en el futur.

3. Sigues amable i genuí. Eviteu les vendes i una veu promocional a tot preu

El nucli de les comunitats de DA és el desig genuí de conèixer gent nova i construir relacions al voltant de l’art i l’escriptura. No vinguis a la venda, no facis correu brossa: es tracta de formes segures de perdre adeptes (observadors) o d’informar-se pel personal de DA per fer spam.

Ser venedor no funciona en DA de totes maneres. Els vostres esforços de promoció han de ser genuïns, basats en les relacions i heu de demostrar que realment creieu en el que feu (i creieu en el vostre bloc i el vostre contingut, no?). Aquest no és un truc de SEO sense sentit que els administradors web van utilitzar en el passat: es tracta de ser humans entre els humans.

4. Faciliteu que els vostres visitants i seguidors puguin aprendre més informació sobre el vostre contingut i les vostres idees

Afegint enllaços al contingut al bloc és el camí a seguir, per descomptat, però “fer-ho fàcil” no només es tracta d’enllaços: heu d’animar els vostres aficionats a fer clic i, per aconseguir-ho, heu d’assegurar-vos que se senten. segur fent-ho.

Expliqueu com funcionen les coses al vostre lloc, de manera que no us incomodaràs la seva privadesa, que el vostre lloc és segur per navegar i passar-hi temps. A més, enllaça el contingut que produeixes amb altres idees que saps que ja els interessen. Per exemple, si agraeixen les fotos de la naturalesa i tens una foto o un bloc de viatges, explica’ls aquestes fotos boniques i revistes de viatges que teniu a la vostra bloc Doneu la raó que creieu que gaudiran d’aquests elements del vostre bloc.

5. Realitzeu bona part del vostre contingut de forma visual i amplieu-lo o complementeu-lo amb contingut textual

És una bona idea començar sempre amb visuals en DA. Per exemple, podeu crear obres d’art o una infografia breu que il·lustri la publicació del vostre bloc: afegir-hi un títol i penjar-lo com a obra d’art o text amb una previsualització / imatge de banner i, a continuació, introduïu detalls a la descripció de la desviació o al cos del vostre text..

Feu el mateix amb les entrades de diari. Comença sempre amb una imatge, utilitza fotos i obres d’art que afegeixen i complementen el teu text.

Què evitar a DeviantART?

1. No ignoreu l’etiqueta

Hi ha tipus de contingut que no estan permesos a la plataforma DeviantART per etiqueta, com ara gràfics i text explícits per a adults.

Si heu d’afrontar temes relacionats amb el sexe, el racisme o la violència, tot el que publiqueu encara ha de respectar les directrius, per la qual cosa heu de tallar o censurar la vostra obra. Afegiu un enllaç al vostre lloc web per a la resta del vostre contingut.

Com en qualsevol plataforma, cap contingut que promogui la discriminació i la violència no està permès segons les lleis del país.

2. Tingueu cura amb qualsevol fotografia que utilitzeu

Els membres del personal DeviantART (i els seus usuaris) sovint vetllen per incomplir els drets d’autor i la plataforma té una norma contra la fotografia robada (vegeu l’enllaç d’etiquetes al punt anterior).

Es pot demanar documents que ho demostrin que teniu dret de fer servir les fotos que feu servir. Si no podeu proporcionar cap prova, el vostre contingut serà eliminat.

Si no podeu fer servir algun tipus de fotografia legalment, busqueu alternatives de Creative Commons o de domini públic.

3. Tingueu cura amb el treball “sobreinspirat”

Alguns artistes i escriptors de la DA són atractius quan es tracta de treballs derivats, de manera que si us trobeu amb qualsevol tipus de contingut que us hagi inspirat, assegureu-vos que esteu dins dels vostres drets per crear treballs derivats..

La inspiració no està sotmesa a drets d’autor, però el plagi ho és. Manteniu la línia de creu a la vista per evitar problemes legals o ètics.

4. Spam de comentaris agressius

No és estrany que alguns usuaris de DA intentin explotar el poder promocional dels comentaris (a les entrades de diari, desviacions i perfils d’usuaris) per promoure el seu propi contingut, descomptes i concursos. Totes aquestes accions en definitiva obtindran una sanció d’algun tipus, des del bloqueig de l’usuari (per part de l’usuari ofès) als informes de correu brossa que podrien comportar la prohibició permanent de la plataforma si el dany fos massiu i implicés diversos comptes..

Ja ho he dit anteriorment en aquesta publicació i ho tornaré a dir: no facis correu brossa, perquè no aportarà avantatges, especialment en DA.

Aprofiteu bé les estadístiques de DeviantART

Resum estadístiques DADeviantART ofereix a cada galeria d’eines eines estadístiques, fins i tot per a comptes gratuïts (encara que de manera limitada, com explicaré a continuació).

Podeu obtenir una visió de com es mostra el resum de les estadístiques en una pàgina d’usuari de DA a la foto aquí a la dreta: el menú desplegable Estadístiques està present a la pàgina del perfil de l’usuari perquè tothom faci clic i visualitzi, i mostra el bàsic. números d’activitat i popularitat del compte. El botó en si és una petita taula d’estadístiques abans que es converteixi en una “Estadística” en caràcters grans, com es mostra a la foto. Ara mateix, el meu botó mostra:

166 Desviacions

18.238 comentaris

98.442 vistes de pàgines

Feu clic al botó “Més estadístiques” a la taula d’estadístiques breus, se us dirigirà a una pàgina de estadístiques que recopila tota la informació en detall. Mirar abaix:

Pàgina d'estadístiques de DeviantART

Què cal buscar en aquesta pàgina?

 • El total de “visualitzacions de pàgines” us indica quantes visualitzacions de pàgines teniu fins ara
 • “Vistes X vegades” us indica quantes vegades (en general) es van veure les desviacions de la vostra galeria
 • “X Deviants watch” mostra quants usuaris (desviadors) de DA us segueixen (vigilen)
 • “X comentaris rebuts” és el nombre de comentaris (en general) que heu rebut sobre les vostres desviacions
 • “Afegit als favorits dels deviants X vegades” és la quantitat de vegades que les vostres desviacions es van afavorir (marcat com a preferit)
 • “Heu donat X comentaris cada 10 rebuts” és la mitjana de comentaris que heu publicat a les obres d’altres per cada 10 comentaris que heu rebut a la vostra (com més gran sigui aquest número, més heu interactuat mitjançant comentaris)
 • “La desviació amb més comentaris és …” mostra la desviació que ha rebut més comentaris a la galeria. Això és un bon indicador del que li agrada i busca al públic de DeviantART a la vostra galeria
 • “El més favorit, amb X favorits” us indica quina desviació era la més preferida i quants favorits va rebre
 • “La desviació més vista és …”, us indica quina de les vostres desviacions va rebre més visualitzacions de pàgines i quantes
 • “S’han donat X favorits per cada 10 comentaris”, és el nombre de preferits que heu rebut per cada 10 comentaris oberts (de mitjana)
 • Les estadístiques de càrrega mitjana, inclosos quants dies passen entre les publicacions (de mitjana) i el dia de la setmana, estadísticament
 • “La majoria de desviacions s’envien a (categoria)” us indica quina categoria (literatura, gràfics, etc.) heu utilitzat més quan vau enviar un treball a DeviantART
 • Llista d’estadístiques mitjanes, inclosos comentaris mitjans, visualitzacions i preferits per desviació i per dia, i pàgines vistes al dia.

Els usuaris gratuïts de DeviantART només tenen accés a la pestanya Resum de la pàgina de estadístiques, mentre que els membres (Core) de pagament també tenen accés a les altres pestanyes, que proporcionen informació i estadístiques més detallades, incloses les gràfiques..

Tanmateix, com a usuari gratuït, podeu triar entre tres opcions de visualització del vostre Resum: Totes les hores, Últim any i Últims 6 mesos. Això és útil per comparar el rendiment general amb l’activitat més recent.

Implementa Google Analytics

DeviantART permet als usuaris pagats (membres core) afegir un codi de Google Analytics al seu perfil per obtenir el millor d’ambdós mons: l’analítica del trànsit de la plataforma i l’analítica de Google.

Col·loca el cursor al nom del teu compte a la barra superior i s’obrirà un menú desplegable. Feu clic a “Configuració”. Trobareu una llista de la configuració pública i personal a la part esquerra de la pàgina. Feu clic a Personal -> General i després desplaceu-vos cap avall al quadre Configuració diversa; just abans, trobareu el quadre de Google Analytics amb un camp per enganxar el vostre identificador de seguiment de GA.

Si no sabeu com fer-ho, feu clic a “On puc trobar el meu identificador de seguiment?” enllaç al costat del camp d’entrada.

Emportar

Aquí teniu els fonaments d’aquest article!

 • Utilitzeu DeviantART si el vostre bloc tracta temes visuals, manualitats, ficció, criança i altres continguts que podeu produir personalment.
 • Assegureu-vos que us agradi participar en la vida de la vostra comunitat, perquè es tracta d’interaccions interactives que aconsegueixen l’èxit a DA.
 • Creeu una comunitat de fanàtics que vulgueu al voltant del contingut que pengeu i assegureu-vos que saben com en poden treure més profit al vostre bloc.
 • Aprofiteu les estadístiques de DeviantART i integreu-les a Google Analytics.

DeviantART és una plataforma obvia que us pot ajudar a créixer més el trànsit del vostre lloc web.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me