La Guia per a principiants als embuts de vendes (i com es pot crear el vostre propi)

Quan veniu alguna cosa amb el vostre bloc o creeu blog per comercialitzar el vostre negoci, teniu en compte aquest objectiu en cada publicació que escriviu. Però, saps exactament com passa el teu públic des de conèixer la teva existència, fins a prendre la decisió de compra? No és probable que sigui una decisió impulsiva. Segons la investigació de Mintel, el 69% dels consumidors investiga en línia abans de prendre una decisió de compra. Per als menors de 18 a 34 anys, aquesta estadística arriba al 81%. Avui més que mai, la decisió de realitzar una compra és un procés. A vegades, aquest procés s’anomena viatge del comprador i podeu ajudar a guiar el vostre públic durant aquest viatge mitjançant un embut de venda. Aquí teniu per què en necessiteu una i com podeu dissenyar-ne la vostra.


Quins són els embuts de vendes?

Un embut de vendes és una mena de representació visual o model del procés que segueixen els vostres clients, des de ser completament desconeguts fins a prendre la decisió de compra. Un embut s’utilitza com a metàfora perquè és ampli a la part superior i estret a la part inferior: només una fracció de la vostra audiència completarà el procés per convertir-se en client..

Etapes del Embut de vendes

Infografia de l’Embut de Vendes. Il.lustració vectorialEl procés s’inicia a la part superior de l’embut, que representa a les persones que creieu que poden utilitzar el vostre producte o servei, però que encara no us han sentit a parlar. És possible que ni tan sols s’adonin que existeix la vostra solució o entenen el problema que podria solucionar. A la part inferior de l’embut hi ha els vostres clients, persones que han pres la decisió de comprar-vos-les. Les etapes entre ells varien. Les empreses més grans amb equips de vendes i màrqueting sovint tindran embuts complicats amb moltes etapes, com el gràfic de la dreta. Però, com a petita empresa, no necessita res tan complex. Podeu utilitzar un model senzill de tres etapes com ara:

 1. Sensibilització
 2. Consideració
 3. Acció

Per què utilitzar els embuts de venda?

És cert que no tots els clients seguiran el mateix procés. En lloc d’un embut, hi ha qui prefereix pensar en el viatge del comprador com un cicle o un altre model, o fins i tot rebutjar la idea d’un embut. Tot i que potser no representen una mida única, tot i que els embuts són una eina útil i eficaç per atraure més clients i augmentar les vostres conversions. Us ajuden a satisfer el vostre públic on es troben i els guien pel camí cap a una compra per part vostra. Si no utilitzeu un embut de venda, podríeu trobar que esteu centrant tots els esforços en un extrem de l’embut sense haver-vos adonat. Si:

 • Connecteu-vos amb molts clients, però deixeu el seguiment de bones oportunitats
 • Sol·liciteu al vostre públic que faci una compra important de seguida sense desenvolupar una relació amb ells
 • Afegiu un bloc de dades sobre els detalls del que oferiu, però deixeu de fer conscient que els clients potencials siguin el problema que resolgueu

… aleshores, estareu saltant les etapes de l’embut i perdreu els clients del procés.

Exemples d’embuts efectius

L’embut de Crazy Egg guia els lectors del bloc en el seu viatge cap a convertir-se en clients.L’embut de Crazy Egg guia els lectors del bloc en el seu viatge cap a convertir-se en clients.

Ous bojos

Crazy Egg és un programari de mapatge de calor que té un embut excel·lent:

 1. Part superior d’embut: tenen un bloc líder en el sector d’optimització de conversions.
 2. Middle of Funnel: un formulari de subscripció al bloc ofereix el llibre electrònic de francès, “Com resoldre els problemes més grans a la conversió”.
 3. Part inferior de l’embut: després de subscriure-us, us demanen que proveu una prova gratuïta de 30 dies de Crazy Egg. L’ebook també té un CTA al final que us demana que us registreu.

Moz

Moz ofereix software i eines de SEO per als venedors en línia.

 1. Part superior de canal: El bloc Moz és un dels blocs més famosos de SEO i màrqueting entrant a Internet. Com que el bloc és tan conegut a la indústria, crea consciència i confiança en la marca i els seus productes.
 2. Middle of the Funnel: Moz ofereix versions limitades gratuïtes d’algunes de les seves eines, incloses Followerwonk i Moz Local, cosa que us proporciona un sabor del que han d’oferir.
 3. Part inferior de l’embut: des de la pàgina principal de Moz, podeu registrar-vos a una prova gratuïta de Moz Pro de 30 dies.

Com dissenyar el vostre propi embut de vendes

Part superior de l’embut: creació de consciència

L’objectiu d’aquesta etapa superior de l’embut és crear consciència i posar el vostre nom davant de les persones que puguin fer servir el que heu d’oferir. Si ja teniu un bloc i actiu a les xarxes socials, fareu un pas endavant. Podeu utilitzar la vostra presència en línia de manera més estratègica com a part superior de l’embut creant i compartint el tipus de contingut adequat. Assegureu-vos que tingueu contingut centrat en els clients al principi del viatge. És possible que no entenguin el problema al qual s’enfronten o la forma en què el producte o servei proporcionaran una solució a aquest problema. Per utilitzar el vostre bloc com a part superior del vostre embut, assegureu-vos que:

 • Entén el vostre públic i escriu contingut interessant dirigit a ells
 • Titulars magnètics, irresistibles
 • Utilitzeu imatges atractives
 • Promoveu el vostre bloc a fer créixer el vostre lector

Mitjà de l’embut: de la perspectiva al plom

La següent etapa de l’embut és tractar d’establir una relació amb el públic, crear confiança i desallotjar els que no s’ajusten bé. Aquí és on molts bloggers cauen la pilota. Construeixen consciència amb els seus blocs, però no saben cap a on dirigir la gent. Una vegada que els lectors siguin conscients del problema que tenen i de la solució que ofereix, podeu enllaçar-los a publicacions que generen confiança, com ara:

 • Estudis de cas sobre com heu ajudat altres clients
 • Les respostes a preguntes o objeccions comunes que tenen els clients abans de comprar
 • Un extracte o exemple del vostre producte o servei
 • Explicacions i exemples de diferència dels vostres competidors

El butlletí de correu electrònic també és una excel·lent eina de mig mitjà. Ajuden a establir i aprofundir la relació amb els lectors del vostre bloc i la porten al següent nivell. Per obtenir ajuda per crear el vostre butlletí de correu electrònic, consulteu aquestes publicacions:

 • Bait Your Hook: Els millors lliures per generar clients
 • 6 formes de conduir més registres de correu electrònic al vostre bloc
 • Com triplicar els vostres subscriptors amb les actualitzacions de contingut

Part inferior de l’embut: conversió de clients

La part inferior de l’embut és allà on ja heu establert confiança amb el públic i intenteu que els comprin. Consulteu aquestes publicacions sobre com aprofitar aquest butlletí de correu electrònic per convertir els subscriptors:

 • Com guanyar diners de manera passiva amb respondents de correu electrònic
 • 4 cartes d’exemple per convertir els subscriptors de la llista de correu en clients

Les pàgines de destinació també són una gran eina del fons de l’embut:

 • Guia completa per a principiants a les pàgines de destinació
 • 9 millors pàgines de destinació i què en podeu aprendre

Observeu que en els exemples anteriors, sovint s’utilitzen assajos gratuïts a la part inferior de l’embut. Podeu ajudar els vostres resultats a convertir-se en clients oferint-los un tast del que obtindran si compren, ja sigui en forma de prova gratuïta, consulta gratuïta, un extracte o una mostra.

Fes créixer un embut avui en dia

Crea el teu embut avui! Comença mapant el procés senzill pel qual la gent va des d’estranys a clients. A continuació, comproveu quines etapes us falten i com podeu ajudar els vostres clients al llarg del camí.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map