25 motius tècnics (i el seu valor net) que heu de conèixer

Sobreviure en la indústria tecnològica extremadament competitiva és un èxit en si mateix, però aquests magnats tecnològics no només la van sobreviure, sinó que hi prosperen. Amb un valor net combinat de més d’1 triló de dòlars, aquests multimilionaris tecnològics elaborats segueixen dominant la llista de les persones més riques del món.


Però qui són aquests magnats tecnològics?

Doncs bé, alguns d’aquests noms haurien de ser familiars si alguna vegada has navegat per la xarxa. Alguns d’ells, però, són nouvinguts que pugen a les files aprofitant el mercat de les xarxes socials i de la tecnologia mòbil.

Llegiu i conegueu els magnètics tecnològics que són els agents mòbils de la indústria tecnològica actual.

1. Bill Gates

Funció actual: CEO / fundador d’Amazon.com

El juliol de 2017, Jeff Bezos va aconseguir destituir breument a Bill Gates del seu lloc per convertir-se en l’home més ric del món. Bezos, director general i fundador d’Amazon, va acumular la seva fortuna quan va introduir i va revolucionar el concepte de comerç electrònic per primera vegada. Quan Amazon va començar per primera vegada el 1994, va operar fora d’un garatge a la seva llar de Seattle i va ser minorista de llibres en línia. Des d’aleshores, l’empresa s’ha convertit en un bohemoth de comerç electrònic, venent tot, des de la moda fins a l’electrònica de consum i tot el que hi ha entremig.

 • Indústria tècnica Valor net: 81,7 milions de dòlars
 • Valor net en temps real: 94,8 milions de dòlars

3. Mark Zuckerberg

Funció actual: CTO / Fundador d’Oracle

Larry Ellison va fundar Oracle Corp, una empresa de programació, el 1977 amb altres dos col·legues. La companyia va obtenir la major part del seu benefici mitjançant projectes amb la CIA i desenvolupant programes que ajuden en bases de dades de gestió de relacions amb els clients. Ellison va renunciar al càrrec de conseller delegat el 2014, però continua exercint com a president del consell i responsable tecnològic d’Oracle.

 • Indústria tècnica Valor net: 59,3 milions de dòlars
 • Valor net en temps real: 60,1 milions de dòlars

5. Larry Page

Funció actual: president d’Alfabet

Juntament amb Larry Page, Sergey Brin va convertir Google en l’empresa que avui és. Brin va ser clau per facilitar la reestructuració massiva de Google el 2015, i va situar la companyia del motor de cerca sota la companyia holding Alphabet. Mitjançant Alphabet, continua explorant nous projectes i idees com ara “realització de llums”, com ara la fabricació de cases automatitzades i els cotxes d’auto-conducció.

 • Indústria tecnològica Valor net: 42,7 milions de dòlars
 • Valor net en temps real: 47,3 milions de dòlars

7. Jack Ma

Funció actual: President / CEO de Tencent Holdings

L’enginyer de programari Ma Huateng (o Pony Ma) es va aventurar a la indústria de la tecnologia quan va fundar Tencent Holdings, el portal d’internet més gran de la Xina, el 1998. Algunes de les empreses d’èxit que va fer amb Tencent Holdings inclouen QQ, un servei de missatgeria instantània; Wechat, un servei de text de mòbil amb més de 900 milions d’usuaris; i Tencent Games, la comunitat de jocs en línia més gran de la Xina.

 • Indústria tècnica Valor net: 36,7 milions de dòlars
 • Valor net en temps real: 43,3 milions de dòlars

9. Steve Ballmer

Funció actual: President / CEO de Dell

Fundador de la companyia informàtica amb el seu nom, Michael Dell és propietari de les seves fortunes de Dell Technologies. La fusió de Dell amb el gegant EMC d’emmagatzematge d’ordinadors va suposar la major adquisició de tecnologia amb un valor estimat de 60 mil milions de dòlars. Continua tenint una participació del 70% a la companyia i exerceix de president i conseller delegat.

 • Indústria tècnica Valor net: 22,4 milions de dòlars
 • Valor net en temps real: 23,5 milions de dòlars

11. Fill Masayoshi

Funció actual: conseller delegat / president de Tesla

Elon Musk va marcar la seva marca a la indústria de la tecnologia quan va cofundar PayPal, que més tard va ser adquirit per eBay per 1.400 milions de dòlars el 2002. Va llançar Tesla Motors, que es centra en la producció de vehicles totalment elèctrics del mercat massiu i SpaceX. , La companyia de coets de Musk que té un valor de més de 20 mil milions de dòlars.

 • Indústria tècnica Valor net: 20,7 milions de dòlars
 • Valor net en temps real: 19,7 milions de dòlars

13. Paul Allen

Funció actual: president de Samsung Electronics

El president de Samsung Electronic, Lee Kun-Hee, va fer la llista malgrat uns anys tumultuosos. Lee va patir un atac de cor el 2014 i roman hospitalitzat al Samsung Medical Center de Seül, mentre que el seu fill, Jay Y., va ser arrestat, acusat i empresonat per suborn al 2017. Malgrat això, el conglomerat electrònic manté la posició de lideratge al mercat mòbil amb els seus telèfons intel·ligents.

 • Indústria tècnica Valor net: 18,3 milions de dòlars
 • Valor net en temps real: 21,7 milions de dòlars

15. Azim Premji

Funció actual: Fundador / CEO de Netease

Un dels majors negocis de jocs en línia i mòbils del món, William Ding va acumular la seva fortuna a través del gran mercat de jocs de la Xina. Va ser l’home més ric de la Xina i el primer multimilionari d’Internet i jocs a Internet el 2003. La seva companyia continua gaudint del creixement amb un augment del 67% dels ingressos el 2016 fins a un import de 5.500 milions de dòlars..

 • Indústria tècnica Valor net: 16,1 milions de dòlars
 • Valor net en temps real: 18 milions de dòlars

17. Robin Li

Funció actual: Fundador / President de HCL

Shiv Nadar va ser pioner a la indústria informàtica índia quan va trobar HCL el 1976. Nadar va començar a fer calculadores i microprocessadors al seu garatge i posteriorment es va expandir a serveis de programari. HCL Technologies és actualment el quart proveïdor de serveis de programari més gran de l’Índia amb un ingrés estimat de 7.500 milions de dòlars.

 • Indústria tècnica Valor net: 13,5 milions de dòlars
 • Valor net en temps real: 13,4 milions de dòlars

19. Dustin Moskovitz

Funció actual: President de la Junta de supervisió de SAP

L’ex empleat d’IBM, Hasso Plattner, va marxar el 1972 amb altres quatre col·legues per llançar SAP (Programari, Aplicacions, Productes), una companyia de programari alemanya. SAP genera un ingrés anual de més de 20 mil milions de dòlars i és líder del mercat en l’espai B2B. Plattner va deixar el càrrec de conseller delegat el 2003 i continua exercint com a president del consell supervisor de SAP.

 • Indústria tècnica Valor net: 12,6 milions de dòlars
 • Valor net en temps real: 13,3 milions de dòlars

21. Zhang Zhidong

Funció actual: president executiu de Google

Eric Schmidt abans era el conseller delegat de Novell i cap de tecnologia de Sun Microsystems abans d’adherir-se a Google. Schmidt va ser conseller delegat del 2001 al 2011 i posteriorment va passar a ser president d’Alfabet, empresa matriu de Google, i va actuar com a ambaixador global de Google..

 • Indústria tècnica Valor net: 12,4 milions de dòlars
 • Valor net en temps real: 13,5 milions de dòlars

23. Terry Gou

Funció actual: Fundador de Dietmar Hopp Stiftung

Dietmar Hopp es va unir a Hasso Plattner i antics col·legues d’IBM per llançar la companyia de programari alemanya SAP el 1972. Hopp va exercir de conseller delegat de 1988 a 1998 i després de president del consell de direcció fins al 2003. Posteriorment es va retirar el 2005 i va orientar-se cap a la beneficència. col·labora amb Dietmar Hopp Stiftung, que ha repartit més de 470 milions de dòlars en programes d’esports, medicina, educació i socials.

 • Indústria tècnica Valor net: 10,2 milions de dòlars
 • Valor net en temps real: 10,6 milions de dòlars

25. Zhou Qunfei

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map