Създаването на вашия блог е стъпка номер едно.


За да останете пред конкуренцията си във всяка ниша, трябва активно да растете и да подобрявате блога си.

Има много фактори, които влизат в изграждането на успешен блог. Използването на правилния набор от данни, избора на най-добрите инструменти и прилагането на най-добрата стратегия всичко оказва влияние върху успеха на блога ви.

Contents

Какво има в това ръководство?

В това ръководство ще разгледаме редица неща, които можете да направите за непрекъснато подобряване и разрастване на вашия блог.

Нашият подход е подобен на „Kaizen” – термин, който обикновено се отнася до статистическия процес, който подобрява качеството във всеки аспект на бизнес (първоначално, производствена) дейност. Ще се съсредоточим върху използването на данни / конкретни уеб показатели, за да определим нашите действия.

Някои от съветите, които споменах, изискват много малко усилия и могат да създадат незабавни положителни резултати; докато други изискват повече време и умения за завършване. Това е като да играете RPG видео игри – някои нива са лесни, докато някои отнемат повече време / усилия, за да овладеете необходимите умения и пробив.

   Данните са ваш приятел, но кой?

   Знаем, че данните са от решаващо значение за измерване на вашия напредък и за постигане на подобрение в блоговете.

   Но какъв тип данни трябва да гледате?

   Ако не използвате правилните уеб показатели за проследяване на напредъка и фина настройка на сайта си, може да направите две стъпки назад, вместо една стъпка напред.

   В зависимост от естеството на вашата ниша и нивото на разбиране, можете да разгледате различни видове статистически данни.

   На пръв поглед докладът на Google Analytics може да бъде затрудняващ. Толкова много числа! И може да не сте запознати с някои от показателите или понятията.

   Ами не се страхувайте, защото …

   1. Числата / концепциите не са толкова сложни и
   2. Честно казано не мисля, че блогърите трябва да прекарват твърде много време в смилането на отчетите на Google Analytics.

   Ето защо предлагам да проследявате само четири номера на Google Analytics. Ето и четирите жизненоважни статистики в Google Analytics, които всеки блогър – независимо от размера на блога ви или нишата, в която се намирате – трябва да разбира и да следи..

   1- сесии / придобити потребители

   По дефиниция на Google: Сесията е група от взаимодействия на потребители с вашия уебсайт, които се провеждат в определен период от време.

   Представете си, че сесия като контейнер за действията, които потребителят предприема във вашия блог. Контейнерът може да съдържа множество изгледи на страници и събития и действия.

   Разберете, че има голяма разлика между сесия и потребител в отчета на Google Analytic.

   Просто обяснение (за повече подробности, прочетете това) е, че: Потребителят е човек, който идва във вашия блог и чете вашето съдържание. Един потребител може да записва няколко сесии на ден в отчета си от Google Analytics. Например, ако той / тя дойде на вашия сайт, прочете няколко публикации в блога 8 часа сутринта и се върнете отново след обяд 13:00 – това са записани две сесии.

   Има два метода, с които сесията завършва:

   • Изтичане на времето: след 30 минути бездействие / в полунощ
   • Промяна на кампанията: Ако потребителят пристигне през една кампания, напуска и след това се връща през друга кампания.

   Проследяването на колко сесии / потребители вашият блог придобива е един от начините за измерване на растежа. Ако вашият блог придобива повече сесии този месец от преди, тогава със сигурност трябва да правите нещо правилно.

   За да видите вашите номера в сесии / придобиване на потребители, влезте в Google Analytics, табло за управление > придобиване > Преглед.

   2- канали за трафик / референции

   Google Analytics групира източници на трафик в няколко канала, често срещаните са Платено търсене, Органично търсене, Директно, Социално, Препращане и т.н..

   Повечето от тези термини са неясни, освен:

   • Терминът „Препратка“ се отнася за посетители, идващи от връзки на други уебсайтове;
   • „Директно“ се отнася за потребители, които посещават блога ви, като въвеждат вашия уеб адрес в адресната лента.

   За да получите номера, влезте в Google Analytics, табло за управление > придобиване > Целият трафик > Канали.

   Пример (Придобиване > Целият трафик > Channels).

   Разгледайте добре откъде идва трафикът ви.

   Има ли сайт или блог, които се открояват от Коя социална платформа изпраща най-много трафик към вашия блог? Получавате много органичен трафик за търсене (късмет ви!)? Какви усилия се губят, доколкото трафикът?

   И въпросът с парите: Какво мога да направя, за да повиша тези числа през следващия месец?

   (Ще копаем в някои от нещата, които можете да направите в по-късната част на нашето ръководство.)

   3- Коефициент на отпадане

   Отскачането е сесия на една страница във вашия блог. Изскочен потребител идва в блога ви и напуска, без да посещава втора страница.

   Коефициентът на отпадане е добро измерване на вашето съдържание или качеството на трафика:

   • Сервирате ли правилното съдържание на аудиторията си?
   • Насочвате ли към подходящата аудитория със съдържанието си?

   Висока степен на отпадане не е необходимо лошо нещо.

   Ако успехът на вашия блог зависи от това, че потребителите преглеждат повече от една страница – например, потребителите посещават вашата страница „стартирайте тук“ и предполагат, че щракнат върху линк, за да прочетат другите ви публикации, тогава, да, високата степен на отпадане е лошо.

   Съществуват обаче и други случаи, при които високата степен на отпадане е за предпочитане. Например, ако вашият блог зависи от партньорския доход, тогава високата степен на отпадане може би е добро – вашите потребители посещават блога ви, кликват върху партньорските ви връзки и напускат.

   Степента на отпадане е важен показател, тъй като задейства въпроса „защо“.

   Защо има внезапен скок (или потапяне) в степента на отпадане на вашия блог?

   Има ли прекъсната връзка за изображение? Зареждането на сайта е допълнително бавно? Непокътнато ли е дизайна? Промени ли се драстично източникът на трафик на блога?

   4- Средно време на страница

   Проследяването на времето, което човек прекарва на страницата ви, ви помага да разберете начини за подобряване на съдържанието и лепкавостта на блога ви.

   Има различни начини за измерване на средното време на страницата, но за лесна справка, ние просто ще се съсредоточим върху най-лесния.

   Средно време на страница Влезте в Google Analytics, табло за управление > Поведение > Съдържание на сайта > Всички страници.

   5- (незадължително) цели

   По отношение на миряните, Целите в Google Analytics измерват доколко вашият блог постига целевите си цели.

   Тези цели могат да бъдат:

   1. Регистрирайте се във вашия бюлетин или
   2. Посетете и прочетете част от съдържанието във вашия блог или
   3. Изтеглете електронната си книга или
   4. Направете покупка (ако обработвате транзакция).

   Настройването на цели в Google Analytics не е задължително – но силно препоръчително, ако четете, за да преодолеете кривата на обучение.

   Правилно конфигурираните цели позволяват на Google Analytics да ви предоставя критична информация, като например броя на реализациите и процента на реализация за вашия сайт – което от своя страна ви помага да оцените ефективността на вашето съдържание или маркетингова кампания.

   Ще поговорим повече за това как се използват Целите .

   Подобрения …

   След като разберете различните видове данни, налични за вашия сайт, ето някои от практическите неща, които можете да направите, които ще подобрят вашия блог.

   Тактика №1: По-добре познайте аудиторията си

   Коя е вашата аудитория всъщност? Каква е общата им възраст? Какво ниво на образование имат? Всякакви културни особености?

   И най-важното: ЗАЩО те са на вашия сайт? Как можете по-добре да ги обслужвате?

   Ако не знаете кои са читателите на блога ви, снимате в тъмното.

   Ето три начина да познавате по-добре аудиторията си.

   Започнете с хора, които познавате, след това разширете до имена във вашата ниша. Събирайте информация, правете статистики и графики. Като блогър може да намерите полезни проучвания и анкети. Проучването на аудиторията на блога ви помага да определите демографските си данни.

   Използвайте анкети, анкети и интервюта, за да разберете кой чете, както и кой може да чете – техните възрасти, пол, професии, интереси, сфери на живот и др. Поканете ги да се свържат с вас и да се представят и да говорят за това, което им харесва вашия блог. Защо избраха да ви последват? Какви публикации са любимите им? Какво е за вас и вашето съдържание, което ви дава доверие в техните очи?

   Винаги каня абонатите на WHSR да натиснат „отговор“ в бюлетина, за да получа шанс да се свържа. Трябва да направите същото.

   Ето три инструмента, които ще ви помогнат да създадете безплатно проучвания:

   • Опитна маймуна
   • Google Form
   • Проучване на Zoho

   В страницата ви във Facebook има много информация (предполагам, че имате такава за вашия блог, ако не – отидете да създадете едно скоро). Просто трябва да знаете къде да ги намерите.

   Facebook Audience Insights, свържете страницата си, за да разберете повече за вашата аудитория: възраст и пол, страници, които харесват и онлайн покупки (само в САЩ).

   Форумите са добри, за да видите какво ви вари във вашето поле и какво публиката ви е интересна и подходяща в даден момент.

   Worldmaster World и уеб хостинг разговор са два типични примера за това как един нишов форум може да ви даде невероятно количество данни, за да разберете за какво се занимават хората в моя бранш.

   Едно предупреждение, преди да скочите – не позволявайте шумът да ви разсейва от целите ви. Форумите са домакини на добрата и лошата ябълка на потребителската база, така че не забравяйте да филтрирате всякакви неподходящи дискусии и да се съсредоточите само върху това, което има значение – особено теми, които по същество са заявки за помощ, тъй като ви дават основен материал за написване на отговор.

   Тактика № 2: Налейте масло в огън: Фокусирайте се върху победителя

   Вече сте въоръжени с точните данни за вашия блог и аудитория, време е за някои действия.

   Първото нещо, което трябва да направите, е да разберете какво работи и какво не е за вашия блог.

   1. Инвестирайте повече пари и усилия в източници на трафик, които преобразуват най-доброто.

   В следния пример (вижте изображението по-долу), процентът на реализация на целите за Facebook Mobile и Google Organic трафик преобразува 7x до 20x по-добре. Това, което трябва да направим тук, е да отделим повече усилия, време и пари, за да получим повече трафик от тези два източника.

   За да проучите трафика на блога си, влезте в таблото за управление на Google Analytics > придобиване > Целият трафик > Източник / Средна.

   2. Удвоете рекламна кампания, която работи.

   Ако харчите 50 долара на месец за реклама в Twitter, която носи много трафик, харчете 100 долара на месец и достигайте до още повече хора.

   3. Разширете съдържанието си (вместо да създавате постоянно нови публикации)

   Разширете съдържание, което дава най-добрите проценти на ангажираност.

   Кои теми изглежда са най-популярни сред вашите читатели? Можете ли да добавите повече информация в публикацията? Бъдете креативни – интервюирайте експерт в бранша, добавете някои нови класации, направете видеоурок и т.н. Ключът е да се съсредоточите върху победителите и да направите най-доброто от тях.

   Потребителите прекарват повече време на тези страници (подчертани числа). Можете ли да разширите онова съдържание, което дава най-добрата степен на ангажираност? За да видите този номер, влезте в таблото за управление на Google Analytics > Поведение > Съдържание на сайта > Всички страници.

   Тактика № 3: Берете плодовете с ниско увисване

   Ниско висящите плодове е доста лесно да се вземе от плодово дърво и за щастие повечето уебсайтове имат ниско висящи плодове и за бране. Основните задачи, които можете да вършите за няколко минути на ден, могат да окажат голямо влияние върху общия успех на вашия блог.

   Някои основни задачи, които можете да направите сега, включват:

   1. Използвайте IFTTT, за да популяризирате най-новите си публикации в блога в социалните медии.
   2. Настройте профил в социалните медии специално за вашия блог.
   3. Добавете бутони за социално споделяне към уебсайта си.
   4. Създайте страница за контакти, така че посетителите на сайта да знаят как да се свържат с вас.
   5. Инсталирайте система за коментари на трети страни, като Disqus. Това ще подобри степента на ангажираност на потребителите.
   6. Напишете страница за отказ от отговорност, така че читателите да знаят, че могат да ви доверят, че сте на първо място.
   7. Споделяйте съдържание повече от веднъж; използвайте инструмент за автоматизация, за да споделите отново стария си коннет. Чрез повторно споделяне на по-старо съдържание, вие го държите под око.
   8. Създайте закръгляния, които съдържат някои от най-доброто ви съдържание.
   9. Създайте инфографика, която допълнително обяснява популярна статия.
   10. Направете малко A / B тестване, за да видите колко добре работи всичко от навигацията до бутоните Call to Action.
   11. Създайте страница тук тук, за да обслужвате новите си посетители.
   12. Разберете каква е основната ви тема за вашия блог и се уверете, че цялото съдържание съвпада с вашата тема / цели.
   13. Проверете за правописни грешки, граматически грешки и печатни грешки във вашия блог. Нищо не прави блога да изглежда по-непрофесионално от множество и последователни грешки в тази област.
   14. Разработете уличен екип. Това е екип от хора, които помагат да се разпространи думата за вашия блог. В замяна можете да им изпратите безплатна тениска или други екстри.
   15. Създайте редакционен календар.
   16. Планирайте резервни копия, за да не загубите целия си блог до катастрофален срив на сайта.
   17. Проучете линията си? Привлича ли интереса на читателя? Ефективно обяснява ли за какво става въпрос?
   18. Следвайте други блогове във вашата ниша и се свързвайте с тези собственици на блогове.
   19. Коментирайте други блогове и добавете ценни мисли.
   20. Намерете ментор, който е успял с техния блог. Помолете ментора да ви помогне да направите своя блог успех.
   21. Направете формулировката на своя призив за действие (CTA) възможно най-ясна. Заменете думи като „щракнете тук“ с по-силни команди като „вземете безплатна електронна книга“.
   22. Уверете се, че има баланс между изображения и текст, но тези изображения са подходящи за публикацията.
   23. Поправете всички счупени връзки. Можете да инсталирате плъгин, който лесно ще ви позволи да намерите прекъснати връзки в WP блог.

   Тактика # 4: Създаване на списък, събиране на имейли на посетители

   Хората, които посещават вашия сайт, са кацнали там, защото се интересуват от темата, която покривате. Това е толкова насочено към аудитория, колкото можете да срещнете. Важно е да съберете тяхната информация за контакт, за да можете да продължите да предлагате на пазара на тези лица.

   Социалните медии са пренаселени, но с имейл изпращате материалите си на много специфична аудитория, която вече е решила, че се интересува от това, което трябва да кажете.

   91% от хората проверяват електронните си пощенски кутии всеки ден.

   Сравнете това със сайтове като Facebook, където публикацията ви може да бъде изтласкана от емисиите на новините от целия шум.

   За щастие има някои инструменти за маркетинг по имейл, които могат да ви помогнат да съберете и да бъдете организирани с имейл маркетинга.

   • Постоянен контакт
   • GetResponse
   • Aweber

   Освен това ще искате да използвате професионално проектирана форма за отказ, така че няма съмнение, че потребителят се е регистрирал в пощенския списък. Последното нещо, което искате е да бъдете обвинени в спам на онези от вашия пощенски списък. Някои от посочените по-горе инструменти за списъци с имейли имат вградени формуляри за включване или приставки, които се синхронизират с вашия блог.

   Как да насочите и увеличите достъпа си за имейл: Съвети от Adam Connell

   Адам Конъъл

   Една от любимите ми техники [създаване на списък] е използването на „категорично насочени регистрации“.

   Това е подобна идея с надстройките на съдържанието, но е много по-лесно да се управлява.

   Идеята е да използвате формуляри за отказ, за ​​да предлагате изключително съдържание, което е от значение за тема, която някой чете по това време.

   Например, ако провеждате блог за храна, предлагате различен „оловен магнит“ на хората, които четат категорията за рецепти за хранене, отколкото вие, които разглеждате категорията рецепти за закуска.

   Това е, което използвахме в UK Linkology, за да увеличим регистрациите по имейл с над 300%:

   Ето кратко описание на процеса, който използвахме:

   1. Реорганизира & кондензирайте нашите категории блогове до 4-5 основни теми
   2. Създадох водещ магнит за всяка основна тема
   3. Инсталирахте приставката Thrive Leads WordPress, която може да насочва формуляри за включване към конкретни категории
   4. Настройте формуляри за включване, за да популяризирате всеки водещ магнит (ние се съсредоточихме върху страничната лента, формулярите за включване на съдържание и поповер)
   5. Активирано насочване по категории, за да се гарантира, че всеки формуляр за включване ще се появи в правилната категория

   Ключът тук е да предложите оловен магнит, който е тясно свързан с това, което някой чете по това време.

   По този начин е много по-вероятно да се абонират.

   – Адам Connell, Адам Connell ме точи.

   Тактика # 5: За страницата

   Наистина невероятна информация за страницата трябва да съдържа повече от фактите за вашата компания. Това трябва да е историята на вас и как разраснахте бизнеса си, какви са основните ви убеждения и какво ви прави различни от вашите конкуренти. Ето някои ключови елементи на една добра страница за страницата.

   Идея №1: Олово с отваряща се кука, която хваща читателя.

   Жълтите листни хамаци хваща читателя с този ред на страницата им за страницата: „В ДОПЪЛНЕНИЕ към устойчивите социални промени, ние страстно вярваме в пътувания, дрямка, добра храна, страхотни приятели, дълги разговори, разширени хоризонти + дух на приключения.“ Как бихте могли да помогнете, но четете нататък?

   Идея №2: Дръжте го лично.

   Eight Hour Day е един пример за уебсайт, който прави това добре. Просто започва с „Здравей! Ние сме Нейтън Страндберг и Кейти Кирк … ”Силният, разговорен тон привлича читателя.

   Идея № 3: Споделете историята си.

   Брайън Кларк от Copyblogger започва своята страница About, като говори за историята на компанията.

   Вашата страница About трябва да бъде отражение на вашия бизнес изявление и вашата собствена личност. Направете го интересно и читателите ще се чувстват сякаш ви познават на лично ниво.

   Тактика # 6: Подобрете визуално блога си

   На средния човек са необходими 0,05 секунди, за да направи преценка за вашия уебсайт. Това означава 50 милисекунди, за да направи добро първо впечатление на вашия посетител. След 50 милисекунди е съмнително човекът да има време да прочете голяма част от вашия текст. Какво означава това? Това означава, че първото впечатление на уебсайта на повечето хора е направено въз основа на дизайна и изображенията, които мозъкът обработва по-бързо от текста.

   Като цяло, ето какво предлагам с визуалните елементи на вашия блог:

   Недей:

   • Използвайте неподходящи, грозни стокови снимки, които не правят нищо, за да изглежда марката ви отличителна
   • Използвайте снимки с лошо позирани модели

   Ето три начина да намерите, не е нужно да наемате фотограф и екипаж, за да получите красиви снимки за вашия уебсайт.

   1- Създайте се

   С толкова много безплатни ресурси и уеб приложения в Интернет е супер лесно да създавате зашеметяващи изображения сами – дори и да не сте графичен дизайнер по професия.

   Фото редактори

   Искате оригинална графика за следващата си публикация в блога? Създайте го сами, като следвате тези стъпки:

   1. Правете снимки с телефона си,
   2. Намерете безплатни икони и векторни изкуства в WHSR Icons, Icon Finder или Freepik,
   3. Обединете и редактирайте тези елементи с помощта на уеб редактор като Pic Monkey, Canva или Design Wizard.

   Пример – Създаване на изображение в Facebook Post с помощта на безплатен редактор на Wizard Design. Инструментът предлага повече от 17 000 шаблона за дизайн и 1 200 000 изображения в тяхната база данни – .

   Софтуер за сваляне (безплатен)

   Запишете екрана си и го направете в GIF изображения. Безплатен инструмент – ScreenToGif (Windows) и Kap (Mac).

   Пример – GIF изображение Направих тази публикация за колекция от личен уебсайт, използвайки ScreenToGif.

   2- Наемете дизайнер на свободна практика

   В случай, че графичната и фотоснимането наистина не е вашето нещо, винаги можете да оставите работата на дизайнер на свободна практика.

   Разходите за графичен и уеб дизайн значително намаляха през последните години благодарение на безплатния софтуер и жестоката конкуренция. Въз основа на скорошното ми проучване – дизайнер таксува средно около $ 26 / час и можете да стигнете до $ 3 / месец.

   Не реклама: Chee Ching е моето лице, когато се нуждая от професионални дизайнерски услуги. Тя е дизайнерът на „пълен пакет“, който идва с голям талант и бизнес усет – не мога да я препоръчам достатъчно.

   Разходи за уебсайт и графичен дизайн въз основа на Upwork Top 100 профили на свободна практика. Средна почасова ставка = 26,32 $ / час; най-висок = $ 80 / час, най-нисък = $ 3 / месец (източник).

   3- Pixabay (или други директории, които предлагат красиви изображения)

   Ако трябва да добавите неподходящи снимки към публикацията си – най-малкото, което можете да направите, е да избегнете грозни запаси. Те са не само нежни и отличителни, но могат да се появят на множество други сайтове в даден момент, което прави блога ви да изглежда по-малко уникален.

   Има безброй директории с изображения, в които можете да получите безплатни, зашеметяващи снимки. Pixabay ми е любим заради своята гъвкавост. Няма изисквания за атрибуция, което означава, че можете да правите каквото искате с изображенията, които получавате от този източник.

   Освен това, той е много прост за използване – има дори просто търсене в началната страница, налично преди дори да влезете. Ще получите достъп до снимки, векторни изображения и илюстрации и можете да филтрирате, ако е необходимо. Изтеглянето на действителните изображения е невероятно лесно и отново се предлага с опции за размер на изображението (пиксели и MB), така че изображението, с което разполагате, да е ясно и качествено за каквато и да е вашата цел (в моя случай, най-вероятно онлайн за вашия блог – не е необходим огромен размер на файла).

   Проба – изображение, намерено в Pixabay.

   Примери от реалния живот

   Пример №1: Не съкращавайте цялото си съдържание заедно

   Трябва да има баланс на бялото пространство и други елементи. Бялото пространство не трябва да бъде бялото в цвят. Обърнете внимание как Freshbooks използва отрицателно пространство, за да създаде елегантен вид. Намалете струпването на страницата. Изтрийте ненужните елементи или ги преместете на друго място. Увеличете бялото пространство, за да намалите шума.

   Пример №2: Използвайте прост дизайн, за да сведете до минимум разсейването

   Потребителите трябва да се съсредоточат върху съдържанието ви. Mint върши добра работа, като фокусира читателя върху целта на сайта – да ви накара да се регистрирате за акаунт.

   Пример №3: Използвайте по-малко елементи в горното си навигационно меню

   След това можете да създадете подкатегории под тези по-големи. Един пример, който показва как можете да организирате много категории, можете да видите на Amazon.com. Те разделят елементи на категории, като например Книги, но след това допълнително разбиват категорията по допълнителни подкатегории, за да ви помогнат да подредите и намерите конкретния елемент, който искате от хиляди. Ако имате много категории, опитайте се да измислите само няколко основни категории. Намалете използването на изскачащи прозорци. При максимум добавете само едно изскачащо меню.

   Тактика № 8: Оптимизация на търсачките на страницата

   Когато имате по-добри класирания в търсачките, ще видите увеличение на трафика и приходите. Измислянето на светия граал за това как да се класира по-високо в търсачките може да изглежда непосилно. Въпреки че е вярно, че изследванията и подобряването на фактори извън страницата (като например получаване на връзки) са естествено важни, в SEO има много плодове с ниско окачване, които много блогъри пренебрегват.

   Google редовно променя техните алгоритми, така че може да е трудно да разберем какво точно иска Google. Има три неща, върху които трябва да се съсредоточите, ако искате да се класирате добре в търсачката на Google: Съдържание, авторитет за изпълнение и потребителско изживяване.

   Всички тези фактори се обединяват и се съчетават в това, което Google смята за „добър“ блог, който е достоен за по-високо класиране в резултатите от търсенето им..

   Увеличете трафика си за търсене с 321% с onpage SEO

   Напоследък изучавам начините за увеличаване на трафика за органично търсене само чрез промяна и форматиране на съдържанието (SEO на страница).

   И имам хубави резултати.

   Трафикът за търсене на един от моите публикации се увеличи с 321%!

   Ето основните стъпки за SEO на страницата, които ще ви помогнат да получите повече трафик:

   1. Проследявайте изходящите връзки, за да разширите съдържанието си с информацията, от която се интересува вашата аудитория.

   Например: В моята статия за първата публикация в блога има връзки към други ресурси с десетки идеи за публикации в блога.

   Щом добавих кода за проследяване на изходящи връзки, разбрах, че моите читатели кликват върху тези връзки като луди. Какво направих? Разширих съдържанието си с 57 идеи за първата публикация в блога. И сега това е най-популярната ми ключова дума, която носи най-много от трафика на Google.

   2. Създайте s, ако имате повече от 2000 думи.

   Това ще ви помогне да получите бързи връзки към Google SERP и да увеличите CTR.

   3. Намерете въпросите, зададени от вашата аудитория по темата на вашата статия и дайте отговори.

   Можете да приемате въпроси от Google в блока „Хората също питат“.

   Тези действия ще увеличат шансовете ви да влезете в представения фрагмент.

   4. Опитайте да включите подходящи ключови думи с дълга опашка във вашия H2.

   Но не прекалявайте!

   5. Използвайте номерирани и маркирани списъци, за да имате шанс да ударите показания фрагмент.

   Щом бях там, кликванията към моята статия на тази заявка се увеличиха с 20%!

   6. Винаги изпробвайте ново заглавие за страниците си, ако не сте доволни от резултатите от трафика си от Google.

   Променете го. Експериментирайте! Добавете модификатори и нови ключови думи.

   За моята най-популярна статия смених тага заглавие повече от 20 пъти тази година 🙂

   В резултат на това увеличих трафика с 321% благодарение на тези прости стъпки на страница на SEO.

   – Майкъл Позднев, искам да бъда блогър.

   Някои прости неща, които можете да направите, за да подобрите класирането при търсене са:

   • Използвайте описателни alt-маркери за всички изображения
   • Поправете всички 404 грешки и прекъснати връзки
   • Включете ключови думи във вашите H1, H2 и H3
   • Вътрешно свързване – уверете се, че важните ви страници са добре свързани вътрешно
   • Използвайте оригинално, полезно съдържание, което отговаря на нуждите на потребителите – Google Panda санкционира сайтове с твърде много тънки страници със съдържание
   • Използвайте галета и карта на сайта, за да помогнете на Google да разбере структурата на вашия сайт и потока на съдържанието
   • Използвайте а, ако съдържанието ви е по-дълго от 2000 думи
   • Тествайте заглавията на своите страници, за да подобрите CTR на страницата с резултати от търсенето – проучванията на случаите показват, че CTR влияе върху класирането на сайтовете.
   • Подобрете степента на ангажираност на сайта – скоростта на отпадане и времето на страницата влияят на класирането на сайта.

   Тактика # 9: Прочетете собственото си писане

   Един прост начин да подобрите блога си е да отделите време за работа върху старо съдържание. Четете редовно старите мнения на:

   • Намерете и поправете граматическите грешки. Дори парчета, преминали през много редакции, могат да съдържат печатни грешки.
   • Пишете по-добри заглавия и подзаглавия. Проверете дали те са насочени към ключовите думи, които искате и че са достатъчно интересни, за да уловите интереса на читателя.
   • Генерирайте нови идеи за популяризиране на стари публикации в социалните медии. Например, можете ли да домакин на чат в Twitter, който използва някои от старите ви публикации, за да започне дискусия?
   • Пренасочете старо съдържание и го представете по свеж и интересен начин, като слайдшоу или видео.
   • Създайте закръгляния на най-добрите си публикации, които са центрирани около определена тема.
   • Улеснявайте намирането на популярните публикации.
   • Рециклирайте и надградете старото си съдържание в нещо още по-ценно от преди.

   Тактика № 10: Доброто съдържание не е достатъчно

   Не може да се отрече, че доброто, добре написано съдържание е важно, ако искате да ангажирате аудиторията си. Но просто не е достатъчно, за да насочите трафика към сайта си сам.

   Трябва да създадете съдържание, което вашата целева аудитория най-много иска да прочете.

   Откъде знаеш какво искат да прочетат?

   1. Google Analytics

   Погледнете отново към Google Analytics. Разберете какъв тип съдържание обича вашата аудитория. С кои парчета си взаимодействат или споделят най-често? Създайте повече от тези теми и по-малко от по-малко популярните (или променете по-малко популярните, за да приличат повече на популярните публикации).

   Например, това са нашите топ 10 публикации в блога за уеб хостинг тайни, разкрити за януари 2016 г. Публикацията за Facebook плъгини задържа аудиторията по-дълго от средното. Това означава, че публиката намира тази информация за полезна. Всъщност те прекарват 100% повече време на този пост, отколкото за някои други. Време е да разберете какво го прави толкова добре и да „усилвате“ съдържанието.

   2. Други медийни платформи

   Вдъхновете се от популярното съдържание в Podcast, YouTube канали, SlideShare и т.н. Това е прозорец за това, което хората във вашата ниша искат да знаят повече. Има причина, че определено съдържание е по-популярно във всеки даден момент.

   Например iTunes позволява на потребителите да разглеждат подкасти въз основа на популярността. Обърнете внимание на темата, както и на начина, по който се представя пред публиката.

   Използвайте YouTube, за да видите какво правят влогърите във вашата ниша. Разберете кои видеоклипове са най-популярни в каналите им. Превърнете тези популярни видеоклипове в идеи за съдържанието на блога.

   На SlideShare можете да отидете на страницата с най-популярните, за да разберете кои слайдове привличат интереса на посетителите на сайта.

   Проба от реалния живот: Плакатни пари подкасти, класирани според популярността.

   3. Тенденция в Twitter

   Какво е в тенденция в Twitter? Това може да предложи поглед върху текущите теми, за които вашите читатели може да искат да знаят повече. Имайте предвид:

   Не всичко, което се развива в Twitter, е от значение за вашата ниша. Съпругата на Брад може би е била уволнена от Cracker Barrel, но това наистина ли има общо с вашия бизнес коучинг бизнес? Може би е така, ако сте искали да поговорите за това как да преодолеете войнството на социалните медии.

   Винаги можете да генерирате нови идеи за блогове от What’s Trending в Twitter – дори и да не е точно вашата ниша. В WHSR – част от нашия растеж идва от стратегията за съдържание, където ние обединяваме основната си ниша (блогване, уеб хостинг, маркетинг на социални медии) с други актуални теми (World of War Craft, Dungeon Master, Shark Tank TV сериали, градинарство и т.н. ). Сключването на брак с две много различни теми разширява читателската аудитория и предлага нови ъгли на писане по вашата тема.

   Сайтове, където хората задават въпроси по дадена тема, като Quora, също могат да бъдат добър източник, за да видите какво хората искат да знаят повече за.

   Тактика № 11: Създайте страница в центъра и представете най-доброто си съдържание

   Разгледайте различните категории на вашия уебсайт. Липсват ли категории? Можете ли да създадете страница на хъба (някои я наричат ​​„страница с лента“) и да представите най-доброто си съдържание в тази категория? Или може би просто искате да подчертаете конкретна тема пред другите, защото вашият анализ на данни показа, че посетителите на вашия сайт са най-заинтересовани от XYZ.

   Можете да създадете диаграми, които се връзват в темите, да групирате елементи в основна диаграма и да добавите цвят и интерес към вашия сайт. Някои от типовете съдържание, които може да искате да включите, са:

   • Ръководства за употреба по конкретна тема
   • Казуси
   • Разширени теми
   • Най-популярни теми в конкретна категория
   • Теми, които са в тенденция в момента

   Тактика # 12: Подобряване на скоростта на зареждане на сайта

   Преди малко говорихме за важността на бързите времена за зареждане за вашия уебсайт и колко нетърпеливи могат да бъдат хората. Бързото зареждане на вашия блог изисква да разгледате много различни елементи.

   Инструменти за изпробване

   ShortPixel помага за компресиране и оптимизиране на изображения, без да застрашава качеството на изображението. Можете да въведете URL адреса на вашия сайт тук и да проверите колко повече можете да компресирате изображенията на вашия сайт с ShortPixel.

   Тактика # 13: Свържете се с други хора във вашата ниша

   Повечето ръководства за блогове, които ще намерите онлайн днес, се фокусират върху подобряването на писането или добавянето на повече съдържание.

   Истината обаче е, че повече или дори по-добро съдържание не винаги е отговорът.

   Понякога е по-интелигентно да се откажете от създаването на повече съдържание и да разгледате други неща, които можете да направите, за да постигнете по-добри резултати от блоговете, като например работа в мрежа с вашите връстници.

   Отначало може да не изглежда добра идея да говорите с други блогъри във вашата ниша. В крайна сметка и двамата се състезавате за подобен трафик.

   Въпреки това, свързването с други влияещи може в действителност да се възползва и от двамата. Има достатъчно трафик за обикаляне и когато блогърите се препоръчват един на друг, посетителите на техния сайт са склонни да забелязват.

   • Достигнете и се свържете с други блогъри. И двамата се насочвате към сходна аудитория, така че и двете ще се възползвате. Можете също да се свържете с блогъри в свързани ниши. Например, ако правите дървени табели и ги продавате, ще искате да се свържете с блог, който говори за декор “Направи си сам”.
   • Споделете информация с други блогъри. Намерили ли сте място за реклама, което е особено успешно? Не се страхувайте да казвате на другите. Те от своя страна ще ви кажат къде рекламират.
   • Разменяйте помежду си публикации за гости, за да достигнете до публиката на другия.
   • Представете вашите приятели на блогър на вашите читатели, като включите интервю, пуснете статия за тях във вашия бюлетин или просто им дадете да викат в социалните медии.
   • Споделете идеи за писане и редактиране.

   Jeffrey Wilson Administrator
   Sorry! The Author has not filled his profile.
   follow me