Блог за манекени: Как да започнем успешен блог през 2020 г.

Искали ли сте някога да започнете свой собствен блог? Или вече имате блог, че не сте сигурни как да преминете на следващото ниво?


Ако отговорът ви е „да“, тази страница е мястото, където трябва да бъдете.

Contents

В това ръководство за блогове ще научите:

  Защо това ръководство за блогове? Малко за себе си

  Основах уеб хостинг тайни разкрити (WHSR) през 2008 г. и отчасти благодаря на голямото посрещане от общността на блоговете, ние преминахме от сила в сила. Оттогава WHSR се превърна в един от водещите сайтове на Net за съвети за уеб хостинг и аз привлечих към марката едни от най-силните гласове в съвременния блог – всички от които са направили своя принос в тази книга и сайта, правейки това е ресурсът за всеки, който тръгва по маршрута за самостоятелно хостване на блогове.

  С това ръководство без глупости ще ви осигуря някои от най-бързите, лесни за разбиране и най-вече ефективни решения на вашите проблеми с блоговете – извлечени от моя собствен опит и от умовете на хората, които се радват на това, което правят.

  Моята страница с потребителски профил на probloggerМоята страница с потребителски профил в Problogger.net – публикувах редовно в редица сайтове за ръководства на блогове с висок профил между 2015 – 2018.

  Глава 1. Настройка на блог от нулата

  Лесно и евтино е да започнете блог през 2020 г..

  Най-популярният софтуер за блогове, WordPress.org, е безплатен. Професионално разработените теми и приставки за WordPress са безплатни. И има буквално милиони безплатни уроци, за да започнете (включително и този). Единственият разход за стартиране на блог са парите, които плащате за уеб хост и име на домейн.

  Разбира се, на по-късен етап може да стане много сложно; но най-общо казано, блоговете са годни за всеки, който има компютър с интернет връзка. Всъщност можете да създадете блог и да го пуснете в следващите 20 минути. Стъпките, споменати в следващите стъпки, са точно как създавам блоговете си в началото.

  По принцип всичко, което трябва да направите е:

  1. Изберете добро уеб хост и име на домейн
  2. Насочете DNS на домейна си към вашия уеб хост
  3. Инсталирайте WordPress на новия си уеб хост (много лесно с помощта на автоматично инсталиране).
  4. Влезте в своя WordPress и публикуйте първата си публикация.
  5. И това е всичко.

  Звучи лесно? Вие залагате!

  Ще ви преведа през стъпките по-долу. Чувствайте се свободни, ако вече знаете как да настроите свой собствен блог.

  1. Изберете добро уеб хост и име на домейн

  За да започнете самостоятелно хостван блог, първо трябва да имате име на домейн и акаунт за уеб хостинг.

  Вашият домейн е името на вашия блог. Това не е нещо физическо, което можете да докоснете или видите; а просто низ от символи, които дават идентичност на уебсайта Ви – като заглавието на книга или място. Вашият домейн „казва“ на посетителите ви какъв блог посещават.

  Уеб хостингът, от друга страна, е мястото, където съхранявате съдържанието на блога си – думи, теми за блогове, изображения, видеоклипове и т.н..

  Имена на домейни – къде да се регистрирам?

  Можете да изберете и регистрирате вашите имена на домейни чрез регистратор на домейни. GoDaddy, NameCheap, Hover и Domain.com са едни от най-популярните регистратори на пазара.

  Имайте предвид, че е важно да разделите регистрацията на домейн от вашия уеб хост. Само защото уеб хостът ви предлага безплатен домейн не означава, че трябва да оставите хостинг компанията да контролира регистрацията на вашия домейн. Лично аз използвам NameCheap за управление на регистрациите в моя домейн; но всички други уважавани регистратори на домейни трябва да са добре. По този начин аз мога да променя DNS на моя домейн по всяко време и искам и да избягвам да се заключвам с един конкретен уеб хост. Горещо ви препоръчвам да направите същото за собствена защита.

  Уеб хостинг – Къде да хоствате вашия блог?

  Що се отнася до уеб хостинга, разгледайте най-добрите ми избрани уеб хостинг и индекс за отзиви за хостинг.

  Като за начало препоръчвам да започнете с малък със споделен уеб хост.

  При споделения хостинг – Въпреки че хостинг ресурсите са по-малки в сравнение с други (VPS, облак и т.н.), ще ви е необходим по-малко бюджет (често <$ 5 / месец при регистрация) и технически знания за начало. Когато избирате уеб хост за вашия блог, това са петте фактора на внимание:

  1. надеждност – Вашият блог трябва да е стабилен и достъпен онлайн 24 × 7.
  2. скорост – Имате нужда от хост, който се зарежда бързо, защото скоростта влияе на потребителското изживяване и класирането на търсенето.
  3. Ценообразуване – Хостинг с <$ 5 / месец е добро начало, на този етап нямате нужда от първокласна услуга.
  4. Стая за отглеждане – Ще ви трябват хостинг ъпгрейди (допълнителни функции, повече мощност на сървъра и т.н.), докато блогът ви расте.
  5. поддържа – Интернет се променя непрекъснато, винаги е добре да има някой, който да ви подкрепи от техническа страна.

  Препоръчителен хостинг на блогове за начинаещи

  1. хостинг на InMotion

  стартирайте блог с InMotion хостингВодете два блога в InMotion хостинг за $ 3,99 / месец.

  Посетете уебсайта: https://www.hostinger.com/

  Хостингерът е един от най-евтините уеб хостове наоколо, особено през периода на регистрация на медения месец. Въпреки че е бюджетна хостинг компания, Хостингер предлага множество премия за хостинг функции, които са подходящи за блогъри.

  3. SiteGround

  стартирайте блог с помощта на SiteGroundSiteGround таксува $ 3,95 / месец за хостинг на един блог.

  Професионален съвет: Само защото уеб хостът е популярен, не означава, че е най-подходящ за вашия блог. Погледнете хостинг представянето и прегледайте внимателно, преди да вземете решение.

  2. Насочете DNS домейна към вашия уеб хост

  След това ще трябва да актуализирате DNS записа в регистратора на имена на домейни (където сте регистрирали домейна си на стъпка # 1), за да насочите към сървърите на вашия уеб хост (InMotion Hosting, Hostinger или SiteGround).

  DNS означава система за имена на домейни и се използва за насочване на всеки входящ потребител към IP адреса на сървъра. Така че, когато потребителят въведе „WebHostingSecretRevealed.net“, DNS записите ще получат IP адреса на моя уеб хост и ще обслужват моя сайт за потребителя.

  Посочващи сървъри на имена на домейниПример: Посочване на уебсайт към InMotion хостинг сървъри на имена в GoDaddy.

  Ето стъпка по стъпка инструкциите за актуализиране на DNS на вашия блог на GoDaddy или Namecheap.

  3. Инсталирайте WordPress на вашия уеб хост

  За да започнете блогове с помощта на WordPress, първо трябва да инсталирате системата във вашия уеб хост. Това може да се извърши ръчно или автоматично с помощта на инсталационно приложение с едно щракване. И двата метода са доста прости и могат да се правят лесно.

  Ръчна инсталация на WordPress

  Накратко, ето стъпките, които трябва да направите:

  1. Изтеглете и разархивирайте пакета WordPress на вашия местен компютър.
  2. Създайте база данни за WordPress на вашия уеб сървър, както и потребител на MySQL, който има всички привилегии за достъп и промяна в него.
  3. Преименувайте файла wp-config-sample.php в wp-config.php.
  4. Отворете wp-config.php в текстов редактор (бележник) и попълнете данните си в базата данни.
  5. Поставете WordPress файловете на желаното място на вашия уеб сървър.
  6. Стартирайте инсталационния скрипт на WordPress, като получите достъп до wp-admin / install.php във вашия уеб браузър. Ако сте инсталирали WordPress в главната директория, трябва да посетите: http://example.com/wp-admin/install.php; ако сте инсталирали WordPress в собствен поддиректория, наречена блог, например, трябва да посетите: http://example.com/blog/wp-admin/install.php
  7. И сте готови.

  Инсталация на WordPress с едно щракване

  Повечето блогъри в днешно време не инсталират WordPress ръчно.

  С поддръжката на инсталационни услуги с едно щракване като Softaculous и Mojo Market Place (зависи от кой уеб хост използвате) процесът на инсталиране е много прав и може да се извърши само с няколко прости кликвания.

  За справка, следните изображения показват къде можете да намерите функцията за автоматично инсталиране на вашето табло за управление на Hostinger. За да инсталирате WordPress, просто кликнете върху кръговата икона и следвайте инструкциите за защита от манекени – вашата WordPress система трябва да е работеща за по-малко от 5 минути.

  Автоматичен инсталатор на хостинг WordPressПример: Можете да инсталирате WordPress на вашия уеб хост само с няколко щраквания с помощта на Hostinger Auto Installer (посетете Hostinger тук).

  Нещата могат да изглеждат различно за различните уеб хостове, но процесът е основно един и същ. Така че не се притеснявайте, ако не използвате един от тези хостове, които показвам тук.

  Защо WordPress?

  Лично аз мисля, че WordPress е най-добрата платформа за блогове за начинаещи. Въз основа на статистически данни от Built With, над 95% от блоговете в Съединените щати са изградени с помощта на WordPress. В световен мащаб има почти 27 милиарда блогове, които се изпълняват на WordPress.

  4. Намерете страницата си за администратор на WordPress и влезте

  След като инсталирате вашата WordPress система, ще ви бъде предоставен URL адрес, за да влезете в страницата си на администратор на WordPress. В повечето случаи URL адресът ще е нещо подобно (зависи от папката, в която сте инсталирали WordPress):

  http://www.exampleblog.com/wp-admin

  създайте нов блогпостСъздаване на нов пост за блогове в новата WordPress Gutenberg.

  Последната версия на WordPress по това време на писане е версия 5.3.2 – по подразбиране ще използвате WordPress Gutenberg като текстов редактор. Gutenberg носи много гъвкавост на платформата WordPress. Това е особено полезно за начинаещи, тъй като много неща като задаване на цветове на фона и повече вече не изискват кодиране. Блок системата помага и при управление на оформлението на статиите.

  За да напишете и публикувате нова публикация, просто отидете до лявата странична лента, щракнете върху „Публикации“ > „Добавяне на ново“ и ще бъдете насочени към екрана за писане. Кликнете върху „Визуализация“, за да визуализирате как изглеждат нещата в предния край (какво ще видят вашите читатели), след това публикуването щракнете върху „Публикуване“..

  Здравей! Вече публикувате първата си публикация в блога.

  Посетете: Директория с теми WordPress

  Тук можете да получите всички безплатни теми за WordPress. Темите, изброени в тази директория, следват много строги стандарти, предоставени от разработчиците на WordPress, следователно, според мен, това е най-доброто място за безплатни дизайни на теми, които не съдържат грешки..

  2. Клуб с теми за платени WordPress

  Друг начин да получите висококачествени платени теми е да се абонирате за тематични клубове на WordPress.

  Ако за първи път чувате за тематични клубове, ето как работи: Плащате фиксирана сума такса, за да се присъедините към клуба и получавате различни дизайни, предлагани в клубовете. Темите, предлагани в Тематичен клуб, обикновено са професионално проектирани и актуализирани редовно.

  Елегантните теми, Studio Press и Artisan Themes са три клуба за WordPress теми, които препоръчвам.

  Има много повече други – някои клубове дори се грижат за определена индустрия, като брокери или училища; но в тази статия ще обхванем само три.

  Елегантни теми

  WordPress платен тематичен клубЕлегантни образци на теми – Повече от 80 премиум теми WordPress, .

  Посетете: StudioPress.com. Цена: 129,95 долара / тема или 499,95 долара / живот

  Ако сте дългогодишен потребител на WordPress, вероятно сте чували за StudioPress. Той е популярен със своята Genesis Framework, минималистичната и SEO-приятелска рамка на WordPress за всички теми на StudioPress.

  StudioPress предлага гъвкаво ценообразуване въз основа на вашите нужди. Рамката Genesis с детска тема се предлага за еднократно плащане от 59,99 долара. Темата за премиите, която включва рамката Genesis, струва $ 99 всеки. Ако искате достъп до всички теми, можете да платите 499 долара.

  Теми на Artisan

  готови сайтовеГотови сайтове, предлагани от Artisan Themes.

  Научете повече: Ето няколко други прости неща, които можете да направите, за да защитите вашия WordPress блог

  Приставки за по-добра ефективност на блога

  W3 общ кеш WordPress плъгин

  Когато става въпрос за оптимизация на ефективността на блога, W3 Total Cache и Swift Performance са най-популярните опции.

  Двата други приставки за производителност, които също трябва да разгледате, са Cloud Flare и WP Super Cache. Cloud Flare е безплатен плъгин, предоставен от компанията CDN, Cloud Flare; докато WP Super Cache е разработен от Donncha и Automattic, компанията, която разработва и управлява WordPress сега.

  Плъгинът за кеш е задължителен в съвременния свят на блоговете – той значително подобрява потребителското изживяване, като увеличава производителността на сървъра, намалява времето, необходимо за изтегляне и увеличава скоростта на зареждане на страницата.

  Ако вашият блог има много изображения в него – помислете за добавяне на EWWW оптимизатор на изображения. Това е оптимизатор на изображения с едно кликване, който може да оптимизира файловете с изображения във вашата библиотека. Той също така има функция за автоматично компресиране на изображение, за да намали размера на изображенията, докато ги качвате. Чрез оптимизиране на изображения можете да намалите времето за зареждане на страницата и да доведете до по-бърза производителност на сайта.

  Научете повече: SEO 101 за първи път блогъри

  Плъгин за блокове Гутенберг

  Персонализирани блокове Гутенберг

  С въвеждането на редактора на Gutenberg в WordPress 5.0, блогърите вече могат да създават съдържание, използвайки редактор, базиран на блок. По подразбиране WordPress предлага набор от основни блокове за съдържание, като абзац, изображение, бутон за призив към действие, кратък код и т.н. Чрез добавяне на плъгини на Gutenberg Block можете да добавите още ангажиращи елементи (например примери – често задавани въпроси, акордеон, потребителски профил, въртележка, туитове с кликване, GIF блокове и др.).

  Сглобяеми, Ultimate Blocks и CoBlocks са три лесни и безплатни плъгини на Gutenberg Block, които да изпробвате.

  Глава 4. Намиране на ниша и създаване на съдържание

  Обикновено начинаещият започва блог: те ще пишат за работата си в понеделник, хобита във вторник, филми, които са гледали в сряда, и политически мнения през уикендите. Накратко, тези хора просто пишат на голямо разнообразие от теми без основен фокус.

  Да, тези блогове биха натрупали постоянно следване сред техните приятели и семейства; но това е за това.

  Много е трудно да имате значителен брой лоялни читатели, когато блогвате произволно, защото хората няма да знаят дали сте филмов критик, рецензент на храна или критик на книги. Рекламодателите също ще се откажат да рекламират с вас, тъй като не знаят за какво става въпрос. За да изградите успешен блог, трябва да намерите ниша.

  Как да изберем правилната ниша за блогове?

  За да намерите правилната ниша за блогове, ето основните моменти, които трябва да вземете предвид.

  1. Попълнете нужда

  Ако някога сте мислили „Иска ми се някой да публикува блог за това“, това е моментът на а-ха. Ако това е тема, за която бихте искали да знаете повече, то вероятно е тема, за която другите хора искат да знаят.

  Какво е вашето уникално познание? Как можете да предоставите нещо уникално по темата, което никой друг не може? Възможно е дори чрез интервю с експерт.

  Пример: Блогът на Джина, Embracing Imperfect, се фокусира върху подпомагането на майките, отглеждащи деца със специални нужди.

  2. Нещо, за което сте страстни

  Не забравяйте, че ще пишете, четете и говорите по вашата тема всеки ден през следващите няколко години. Ако нямате интерес към темата на вашия блог, тогава би било много трудно да се придържате постоянно.

  Освен това ще се радвате да пишете по тези теми.

  3. Тема, която има постоянна сила (вечнозелено съдържание)

  Въпреки че полемиката е голяма, не гарантира, че темата ви ще бъде тук следващата седмица. Например, ако сте много страстен към Vine и започнете блог, съсредоточен върху него, когато това излезе от мода, ще останете без съдържание. По-добре е да се съсредоточите върху една по-обща тема, като „авангардни тенденции в социалните медии“ или „приложения за изображения, които рок“. По този начин, ако прищявка изпадне от мода, вашият блог все още може да наблюдава каквото и да го замести.

  4. Печеливша

  Вашият блог трябва да бъде в ниша, от която можете да печелите пари.

  Запитайте се дали това е тема, която ще привлече читателите и ще ви донесе приходи – независимо дали чрез реклама или продажби. Ако блогът подкрепя съществуващия ви бизнес, блогът привлича ли нови клиенти? Ако блогвате само защото сте страстен по темата, има ли начин да осигурите приходи от вашия блог?

  Използвам SpyFu, рекламно средство с плащане за кликване, за да преценя понякога рентабилността на ниша. Моята логика зад това – ако рекламодателите плащат хиляди долари в Google Adwords, трябва да има пари, които трябва да бъдат направени в това поле. Ето два примера, които открих:

  _niche2-месечен бюджет - спортни предложенияПример №1: Това е рекламната статистика за производител на спортно облекло (помислете за спортни марки като Adidas или New Balance, но по-малки). Тази компания харчи повече от 100 000 долара месечно за Adwords според Spyfu.Ниша №3 - доставчик на ИТ решения - глобален пазар, повечето хора, които управляват сайт, ще се нуждаят от тях. Има 10 - 15 други големи играчи в тази област. Тази компания наддава за 3 846 ключови думи в Google и харчи около 60 000 долара на месец.Пример №2: Това е статистиката на рекламата за доставчик на ИТ решения. В тази ниша имаше приблизително 20 други големи играчи. Тази компания, по-специално, закупува реклами на 3 846 ключови думи в Google и харчи около 60 000 долара на месец.

  Научете повече: Как да пиша поне едно страхотно съдържание на седмица последователно

  Глава 5. Отглеждане на вашата читателска блог

  Тъжната истина за много блогъри там им отне твърде много време, за да натрупат читателска публика. Получаването на първите им 1000 показвания на страници може да отнеме месеци, а някои много специализирани блогове изглежда никога не стигат до там.

  Ето пет основни стратегии, които ще ви помогнат да вземете блога си от ден 1 до 1000 преглеждания на страници.

  1. Напишете нещо, което хората искат да прочетат

  Хората се давят в актуализации на социалните медии, емисии за новини, имейли и различни видове промоции. Все по-трудно е да накарате хората да четат съдържанието ви. Все пак можете да се справите добре, ако знаете коя е вашата идеална аудитория и какво търсят. Помислете за разликата във вашата ниша, какъв тип съдържание липсва и как можете да донесете повече стойност на аудиторията си.

  Ето неща, които могат да ви помогнат при вашите изследвания:

  • Използвайте инструменти за социални медии, за да проследявате успешното съдържание в социалните медии. В такива далеч можете да генерирате идеи за съдържание, които получават добри отзиви от социалните медии.
  • Използвайте инструменти за съдържание, като отговори на обществеността, за да търсите популярни въпроси, които хората задават в Google.
  • Използвайте брой гледания в YouTube, за да намерите теми, които хората ги интересуват.
  • Използвайте инструмент за изследване на ключови думи, за да определите конкретните теми, които хората търсят във вашата ниша. Можете да създавате съдържание въз основа на тези ключови думи.

  2. Свържете се с вашата общност

  „Споделено и готово“ вече не е името на играта.

  Трябва непрекъснато да споделяте публикациите си отново и отново. Ако сте поканени да се присъедините към групата на Pinterest борда, която отговаря на вашата ниша, регистрирайте се и споделяйте и коментирайте често. Ако се присъедините към списък на едноподобни блогъри, има вероятност те да споделят редовно съдържанието на всеки друг – седмично или ежедневно. Това ще помогне за увеличаване на вашата читателска дейност и ангажираност.

  Последователно търсете своето племе – наградете другите членове в него и се свържете с тях.

  Помощ на партита в Twitter. Коментирайте публикациите на други членове. Споделяйте статии във вашите бюлетини. Закръглете и наградете блоговете, които обичате, като представяте по един всяка седмица или месец.

  Попитайте как можете да помогнете на някого с публикация на гост или като предложите места за публикации на гости. Продайте продуктите си, използвайте връзките на техните партньори, популяризирайте връзките им във вашата социална медия, докато ги маркирате. Когато се появят възможности за набиране на блогъри, тези блогъри ще запомнят вашата помощ и ще ви поканят да участвате.

  3. Уверете се, че блогът ви е лесен за четене

  Аз се разочаровам, когато намеря блог със заглавие, напълно се вълнувам само да намеря съдържанието с голям парче текст, няколко абзаца, без заглавия или куршуми и малки шрифтове. Това ме прогонва.

  Освен всичко, което преживях по-горе, вашият блог не трябва да натоварва читателите с изскачащи прозорци и кликвания. Вместо това представете съдържанието умело на своите читатели. Познайте ограниченията на времето на вашите читатели и разберете какво ги кара да останат на вашия сайт.

  Ето какво можете да направите, за да направите блога си по-лесен за четене:

  • Оптимизирайте блога си с помощта на заглавки, подзаглавия, точки от куршуми или номерирани списъци. Това помага на съдържанието ви да изглежда по-организирано.
  • Разделете съдържанието на блога си по раздели или абзаци. Една стена с текст може да изглежда смущаваща и затрупваща читателите.
  • Избягвайте използването на фантастични шрифтове. Придържайте се с уеб-безопасни шрифтове като Arial, Georgia, Times и т.н..
  • Използвайте прост английски и пишете в кратки изречения. Насочете своята четимост на статията за ученик в осми клас.

  4. Коментиране в блога

  Първо, коментирането на блогове е възможно най-пренебрегваният метод за изграждане на трафик на блогове – най-вече защото хората смучат да правят качествени и смислени разговори с непознати (включително и аз). Коментирането в блога обаче е качествен метод за изграждане на трафик, който също е безплатен – не може да се аргументира с това!

  Има две златни правила за коментиране в блога:

  1. Винаги пишете качествен коментар. Ако нямате нещо смислено да добавите към дискусията, не оставяйте коментар (коментари „Благодаря – страхотна публикация“ … те са безполезни)
  2. Пуснете линк само когато е подходящо. Не спамете, независимо колко изкушаващо е това; тя ще ви гръмне.

  Докато друго правило (не е златно правило, може би), ако оставите връзка, не давайте само URL на блога си. Вместо това, свържете към подходяща своя публикация, която добавя стойност към първоначалната публикация и дискусия. Релевантността е ключът тук.

  5. Q&A Платформи

  Форуми и Q&Платформите са чудесни места за настаняване на място пред вашата съответна заинтересована аудитория. Номерът е да наблюдавате текущите разговори във вашата ниша, за да можете да звучите, когато имате нещо полезно да кажете (и не, не всеки пост ще бъде възможност – но някои ще). За да направите това, ще ви трябва добър четец на емисии, например Feedly.

  Не намиране на точно пасване или достатъчно възможности за точката?

  Създайте някакво персонализирано съдържание, подходящо за особено горещ разговор. Например, ако някой пита как да направите нещо с .htaccess код, можете да напишете урок и да го публикувате в блога си – тогава в Q&Раздел на сайта, отговорете на заявителя с тийзър, свързвайки ги с вашия блог, за да получите пълните кодове и демонстрации. Коефициентите са, че ако един човек зададе въпроса, други имат същия въпрос – и отговорът и връзката на вашия форум ще продължат да ги съветват, когато дойде време.

  По отношение на които Q&Платформа, която да използвате, препоръчвам

  • Quora, Klout и Yahoo! Отговори – това са три от най-добрите общи Q&Платформа
  • StackOverflow – ако сте издател, продаващ книги за програмиране.
  • Tripadvisor – За пътуващи блогъри

  Научете повече: Намерете повече начини за осигуряване на приходи от вашия блог и прочетете казуса на Kevin Muldoon при продажба на BloggingTips.com за 60 000 долара.

  Глава 7. Използване на безплатни инструменти за Blogging

  Въпреки че в интернет съществуват полезни безплатни инструменти и уеб услуги, проблемът е да ги вземете сред всички останали боклуци или / и остарели инструменти.

  Като подарък за раздяла за четене на моя пътеводител до тук, ще ви представя списък с безплатни инструменти, които използваме непрекъснато в WHSR. Успех и ви желая успех в вашето блог пътешествие.

  писане

  • След крайния срок – авансов стил и проверка на граматиката.
  • Граматически – Най-популярният асистент за писане в интернет.
  • Приложение Hemingway – Пишете кратко и удебелено с този инструмент.
  • Freedom.to – Блокирайте разсейващите уебсайтове, за да можете да се съсредоточите върху писането.
  • ByWord – инструмент за писане без разсейване.
  • Evernote – единственият инструмент, който се нуждае от въвеждане.

  Редактиране на изображения

  • Fotor – Редактирайте и проектирайте красив инструмент за изображения за публикации в социални медии, плакати, покани и т.н..
  • Canva – Дизайн на хубави изображения и публикации в социалните медии.
  • Design Wizard – Създавайте красиви изображения, като използвате безплатни шаблони и готови изображения.
  • JPEG Mini – Намаляване на размера на .jpeg файлове.
  • Tiny PNG – Намаляване на размера на .png файлове.
  • Skitch – Правяне на бележки за изображения.
  • Pic Monkey – награден инструмент за редактиране на изображения.
  • Pik to Chart – Лесен инструмент за създаване на инфографики.
  • Pixlr – Инструмент за редактиране на изображения.
  • Favicon.io – Най-добрият генератор на фавикон, някога.

  Безплатни снимки & Снимки

  • Икона Finder – Огромна безплатна директория с икони.
  • Morgule File – Повече от 350 000 изображения за търговска употреба.
  • Stock Snap – Сайт на директория с изображения с красиви безплатни снимки, добавени седмично.
  • WHSR Безплатни икони – Безплатни икони, създадени от нашия вътрешен дизайнер.

  Препратки & Изследвания

  • Световен научен бюлетин – Безплатни академици.
  • Световната книга за фактите – Не се шегувам – информация за света директно от ЦРУ.
  • Tech Republic – Бяла книга, доклади и казуси по технологии.
  • Маркетинг Шерпа – Безплатни маркетингови отчети.
  • Trade Pub – Безплатни списания, бели книги и казуси.
  • Hubspot Library – Добър референтен източник в маркетинга.
  • CrunchBase – Новини за стартиращи компании.
  • BuzzFeed Trending – Намерете най-актуалните теми на BuzzFeed.
  • Подсказка за творческо писане – идеи и подкана за преодоляване на блоковете за писане.
  • Google Alerts – Вземете предупредителни имейли за ново съдържание, което проследявате.

  Социални медии, маркетинг & SEO

  • Bing Webmaster Tool – безплатен инструмент за диагностика на сайта на Bing.
  • Google Webmaster Tool – безплатен инструмент за диагностика на сайта на Google.
  • Следвайте – дебнете конкурентите си
  • Majestic SEO – Безплатната версия ви позволява бързо да проверите профил на линк към сайта (CF / TF).
  • Engage Bay – Всичко в едно маркетинг, продажби & платформа за автоматизация на услуги
  • Подобна проверка на страници – Проверете за дублирани страници във вашия блог.
  • Подобно на Explorer – Проверете социалните показатели на вашето (или конкурентите) съдържание.
  • Tweet Deck – Mange множество акаунти в Twitter в едно табло за управление.
  • Buzz Sumo – Намерете популярно съдържание и влиятелни фактори в основните мрежи на социалните медии.
  • Tag Board – Изследване на пазара на социални медии.
  • IFTTT – Публикувайте лесно съдържание на множество социални медийни платформи.

  Web Analytics & продуктивност

  • Google Analytics – безплатни уеб статистики.
  • Matomo – Google Analytics минус Google.
  • YouTube Analytics – статистика за вашите видеоклипове в YouTube.
  • WP статистика – Сравнете вашия WordPress блог с други.
  • Process Street – Лесно управление на процеса и работния поток.

  Тестване на скоростта на уебсайта

  • Bitcatcha – Проверете скоростта на сайта от 10 места.
  • Тест на уеб страница – Проверете подробно скоростта на уеб страниците.
  • GT Metrix – Тествайте и проследявайте подробно скоростта на зареждане на уеб страниците.

  Блог често задавани въпроси

  1. Колко струва стартирането на блог?

  Приблизителните разходи за стартиране на блог, който включва име на домейн и уеб хостинг, са под 100 долара годишно (по-малко от 10 долара на месец). Тази цена се основава на самостоятелно хостван блог (използвайки WordPress). Разбивката на разходите би била: 15 долара годишно за име на домейн .com и около 60 долара годишно за такса за уеб хостинг.

  2. Как блогърите получават заплащане?

  За да добиете по-добра представа за това как блогърите получават заплати, ги категоризирах в два вида – единият е мястото, където се занимавате директно с клиенти или рекламодатели, а другият е мястото, където се присъединявате към програма, предлагана от компания или мрежа.

  Когато се занимавате директно с клиенти или рекламодатели, имате повече контрол върху цените. Можете да печелите пари чрез:

  – Продажба на премиум съдържание (сайт за членство)
  – Директна реклама
  – Продажба на вашия продукт
  – Дъски за работа
  – Писане и публикуване на спонсорирани публикации

  3. Как да започнете блог безплатно?

  Има много платформи, на които можете да започнете безплатен блог днес, това включва WordPress.com, Tumblr или Blogger. За да създадете безплатен блог, всичко, което трябва да направите, е да се регистрирате и можете да започнете да публикувате съдържанието си.

  4. Каква е уловката зад безплатна платформа за блогове?

  Нищо не идва безплатно в нашия свят. Има редица недостатъци при безплатна платформа за блогове:

  – Има правила, определени от всяка платформа, които трябва да спазвате
  – Името на домейна на вашия блог изглежда поддомейн като „myblogname.wordpress.com“ или „myblogname.tumblr.com“
  – Има ограничена функционалност, плъгини и избор на теми, които можете да направите в своя блог
  – Обикновено безплатните платформи ограничават възможността за осигуряване на приходи от вашия блог

  Горещо препоръчвам да започнете своя блог, като използвате самостоятелно хостван WordPress.org (както това, което разгледах в това ръководство). Освен преодоляване на ограничението на безплатния блог, потенциалният растеж на вашия блог е неограничен.

  Има много платформи, на които можете да започнете безплатен блог днес, това включва WordPress.com, Tumblr или Blogger. За да създадете безплатен блог, всичко, което трябва да направите, е да се регистрирате и можете да започнете да публикувате съдържанието си.

  Но, ето уловката:

  • Има правила, определени от всяка платформа, които трябва да спазвате
  • Името на домейна на вашия блог изглежда поддомейн като „myblogname.wordpress.com“ или „myblogname.tumblr.com“
  • Има ограничена функционалност, плъгини и избор на теми, които можете да направите в своя блог
  • Обикновено безплатните платформи ограничават възможността за осигуряване на приходи от вашия блог

  Екран, заснет от Страницата за рекламна политика на WordPress.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map