Истината за неограничен хостинг

Какво е неограничен уеб хостинг?

„Неограничен хостинг“ се отнася до уеб хостинг оферти, които идват с неограничено съхранение на дискове, пренос на данни и в някои случаи с неограничен домейн за добавки.


Това означава, че тези неограничени доставчици на хостинг услуги ви предлагат свободата да хоствате толкова много уебсайтове, колкото искате, на достъпна цена (обикновено под $ 10 / месец).

Неограничено съхранение на дискове и честотна лента: Твърде добре, за да е вярно?

Вземете за пример BlueHost – компанията BlueHost предлага хостинг услуги с пълна гама – от споделен хостинг до VPS и специализиран хостинг.

Ако изберете план за споделен хостинг плюс BlueHost, получавате да хоствате * неограничени * уебсайтове на цена от $ 5,45 / месец. От друга страна, ще трябва да платите поне 79,99 долара на месец за стандартен специален план BlueHost, който се предлага с * ограничено * 500 GB място за съхранение, 4 GB RAM и 5 TB честотна лента.

Математиката не работи както трябва, нали??

Защо някой би плащал $ 79,99 на месец за хостинг план с ограничена честотна лента, когато същият доставчик предлага неограничен план от само 5,45 $ / месец?

Пример: Специализирани хостинг планове BlueHost – Ограничени ресурси, но по-високи разходи.Пример: BlueHost Неограничени хостинг планове – Неограничени ресурси, но струват по-евтино.

Истината е, че хостинг компаниите са в собствен свят, особено в терминологията. За обикновения мирянин „неограничен“ означава точно това – без ограничения. Това обаче не е толкова вярно, когато става дума за неограничени хостинг планове.

Истината е … винаги има ограничение

Събудете се и помиришете розите, хора. Живеем в краен свят.

 • Невъзможно е да се заеме неограничено физическо пространство, за да хоствате неограничени сървъри.
 • Невъзможно е да има неограничен брой кабели, които да предават неограничен обем данни по целия свят
 • Също така е невъзможно да се наемат неограничени ресурси за работна ръка за поддържане на сървъри и мрежи.

Неограничен е нищо друго освен въображаем индустриален термин, обилно поръсен с предупреждения (известен също като изключения).

Там, където са изградени неограничени сървъриТук се изграждат сървъри в Interserver – направих тази снимка, когато посетих центъра им за данни през 2016 г. (повече снимки в моя преглед на InterServer). Работна ръка, мрежови кабели, компютърен хардуер – всичко е ограничено. Защо Interserver може да предложи „неограничени“ хостинг услуги?

Защо хостинг компаниите „изневеряват“?

Уеб хостингът е много конкурентен бизнес. Компаниите за уеб хостинг правят всичко възможно, включително да предоставят безплатни услуги за миграция и безплатни кредити за Google Adwords, за да спечелят нови клиенти. Тъй като „повече, ако често пъти по-добър“ в убежденията на потребителите, „неограничените хостинг планове“ станаха популярна маркетингова тактика в средата на 2000 г. (и ако си спомням правилно това, BlueHost беше първият, който започна това).

Как работи неограничен хостинг?

Така че сега имате “защо” – време е да се справите с “как”.

Ако сте преминали през ToS на сайт, който ви обещава луната и звездите за най-долната цена на скалата от $ 2 на месец и смятате, че най-накрая можете да го поставите над доставчика на уеб хостинг, помислете отново.

Нека разгледаме явленията, известни като препродажба.

Какво е препродажба?

Прекаляването се случва, когато хостинг компания продава повече, отколкото разполага с реалния капацитет за предоставяне. Големите хостинг компании обикновено притежават неразбираеми суми на хостинг капацитет (тръбопропускливи тръби, компютърни сървъри, работна ръка … и т.н.), които никога не биха били надвишени от един уебсайт.

В същото време повечето уебсайтове се нуждаят от много малко ресурси, за да работят ежедневно, като средния корпоративен уебсайт. Виждайки, че повечето ресурси в сървърите им остават неизползвани, хостинг компаниите (които предлагат неограничен хостинг) следователно имат възможността просто да продават тези неизползвани хостинг капацитети (известни още като препродажба).

Неограничен хостинг работи … докато не използвате твърде много

Сега, да се върнем към нашата тема – как работи неограничен уеб хостинг.Неограничен хостинг срещу All-you-Can-Eat бюфет

Помислете да прочетете реклама за ново място за хранене, която можете да ядете, и да се отправите към нея, за да я опитате. След като стигнете дотам, има бележка, която казва, че трябва да тежите по-малко от 70 кг, преди да можете да влезете.

Това е уловката.

Същото се отнася и за много неограничени хостинг планове – вие сте добре дошли да хоствате неограничени уеб сайтове и да заемете неограничен хостинг хранилище и честотна лента, стига да са изпълнени условията за X или Y.

Проблемът е, че тези условия рядко се посочват в маркетинговата зона на уеб хостинг сайта. Тази част от сайта непрекъснато ви казва, че получавате неограничен план.

С дребен шрифт, обикновено съгласно Условията за ползване (ToS), вероятно ще има милион и едно ограничения и домашни правила.

Ограничения за неограничени хостинг услуги

Например:

iPage неограничен хостинг ToSНеограниченият хостинг на iPage подлежи на ограничаване на времето и паметта на процесора, за да се предотврати “отрицателното въздействие върху други потребители” (източник).Хостингер неограничен хостинг ToSНеограниченият хостинг хостингър е обект на ограничение от 250 000 индекса и 1000 таблици или 1 GB съхранение на база данни (източник).BlueHost неограничен хостинг ToSНеограниченото хостинг пространство BlueHost е подчинено на ограничение от 200 000 индекса и редица правила за база данни (източник).

Можете да получите повече подробности за тези ограничения в моя преглед на BlueHost, Hostinger и iPage.

Всеки един неограничен доставчик на хостинг услуги там ще има свои собствени правила и ограничения на сървъра, за да контролира своите потребители. Тези ограничения могат да бъдат по отношение на CPU заявки, RAM, inodes, брой MySQL бази данни, брой връзки към базата данни на MySQL или дори качвания с FTP – списъкът продължава.

Веднага след като уебсайтовете ви попаднат в червената зона; хостинг компанията ще изтегли щепсела на акаунта ви или ще наложи допълнителни такси за вас (и момчето ще ги ПАРИЖЕ!).

Ето защо работи “неограничен хостинг”.

Е неограничен уеб хостинг зло?

Можете да спорите, че продажбите и неограничените хостинг планове са някак неетични. Това обаче не показва, че споменатата хостинг компания е откровено зло.

От една страна, практиката на overselling е основната причина, поради която можем да имаме супер евтини хостинг услуги на пазара в наши дни.

Освен това преминаването на “неограничен” никога не е лесно бизнес решение за хостинг доставчиците.

Вземете например Hostgator назад през 2000 г., компанията прекара повече от година, за да се подготви (включително за наемане на нов служител и инвестиране в поддържащ хардуер) за стартирането на неограничен хостинг. Въпреки че сега предлагат неограничена хостинг услуга, техните сървъри останаха надеждни и ефективни; а поддръжката на клиентите никога не липсва на качество.

Brent Oxley, основателят на Hostgator, каза това, когато Hostgator започна да предлага неограничен хостинг:

Исках да нарека плановете неограничен последен път. Поради ограниченията на персонала обаче не бихме могли да сме в крак с очаквания растеж. Година по-късно ние най-сетне НЕОБХОДИМО и сме готови да променим плана. Досега нарочно забавях продажбите, за да може нашата подкрепа да настигне. Ако историята се повтори, преименуването на плана от съществено неограничен на действително „неограничен“ ще увеличи продажбите ни с поне 30%. “

През последната година харчим повече пари за набиране на служители, отколкото имаме за реклама! Отнеха ни години наемане и обучение, за да стигнем до момента, в който се намираме сега. Преминахме от просенето на служители, които работят извънредно, до въпроса кой иска да се прибере. HostGator винаги ще има празнина в график, но засега изпращаме над дузина служители вкъщи на ден.

– Брент Оксли, основател на бившия домакин & изпълнителен директор

Неограничени уеб хостове – Сравнете и изберете

Хостинг компаниите – дори и най-добрите, са в бизнеса, за да печелят пари. НО има някои, които могат да го направят с по-честност от други.

В случай, че търсите „неограничен“ уеб хост, който да хоства множество уеб сайтове с нисък трафик на много евтина цена, ето някои „неограничени“ хостинг доставчици (списък по азбучен ред), които си струва да опитате. Проследявам продължителността и скоростта на тези доставчици от години – моля, кликнете и прочетете моите отзиви за повече подробности.

1- A2 хостинг

A2 неограничен хостинг > кликнете, за да поръчате.

С A2 хостинг получавате избор от хостинг на един или няколко уебсайта в три неограничени хостинг плана – Lite, Swift и Turbo. Turbo A2 планира да засили играта малко и да отвори достъпа до тяхната опция Turbo, която твърди, че се представя до 20 пъти по-бързо.

Всички планове за хостинг на A2 включват куп безплатни, вариращи от лесна миграция на сайтове и безплатна настройка на SSL до някои други безплатни приложения, които са доста полезни като A2 оптимизиран плъгин за WordPress и PrestaShop.

Научете повече в този преглед на A2 хостинг.

2- GreenGeeks

GreenGeeks неограничен хостинг > кликнете, за да поръчате.

GreenGeeks предлага повече от неограничено място за съхранение и честотна лента, но също така и сертифициран от Bonneville Environmental Foundation (BEF) зелен хостинг. Те са много достъпни – Lite план за регистрация само $ 2,95 / месец и се представи добре в нашия тест за скорост на сървъра.

Научете повече в рецензията на Тимоти „Greengeeks“.

3- хостинг на InMotion

Различни хостинг диапазони на Inmotion хостинг > кликнете, за да поръчате.

Ако не бях напълно вяра в хостинг на InMotion, нямаше да отпускам стотици долари всяка година в хостинг таксите. Вярвам, че два ключови елемента ги превръщат в един от най-добрите хостове, с които се сблъсках досега; Изключителна производителност на сървъра и фантастично обслужване на клиенти.

InMotion неограничен хостинг се предлага в три вкуса – Launch, Power и Pro с трите плана дават „неограничен“ капацитет за съхранение и пренос на данни. InMotion Launch позволява до 2 домена на акаунт, докато Power и Pro позволяват 6 и неограничени домейни на акаунт.

Научете повече в моя преглед на хостинг InMotion.

4- SiteGround

Уеб хостинг услугаSiteground неограничени хостинг планове > кликнете, за да поръчате.

SiteGround е една от малкото компании, която се стреми да осигури надеждна хостинг услуга с иновативни функции. Една такава функция е Super Cacher, който е вграден кеширащ инструмент, който може да накара уебсайтовете да се зареждат по-бързо. Друга функция е възможността да инсталират Let’s Encrypt SSL само с няколко кликвания, което прави изключително удобно за потребителите да защитят своя уебсайт.

Те позволяват на своите потребители да хостват неограничени уебсайтове и да работят на „неограничен” MySQL бази данни в техния споделен хостинг; но ограничете съхранението на акаунта до 10/20/30 GB в своите планове StartUp, GrowBig и GoGeek.

Научете повече в моя преглед на SiteGround хостинг.

5- хостинг на TMD

TMD хостинг - Втори топ избор за малайзийски и сингапурски уебсайтове.TMD хостинг страница > кликнете, за да поръчате.

TMDHosting не е перфектен, но аз препоръчвам техния неограничен хостинг за блогъри или бизнес, нуждаещи се от надеждно уеб хостинг решение. Те не само предлагат стабилни сървърни характеристики и множество полезни функции, но и имат някои от най-добрите екипи за поддръжка на клиенти в бранша.

Най-евтиният хостинг план на TMD идва с Weebly Sitebuilder и започва от $ 2,95 / месец.

Научете повече за TMD хостинг.

Ако хоствате важни уебсайтове при неограничен хостинг?

Истината е, че качеството на една хостинг сделка се основава на редица фактори.

В наши дни последните неща, които трябва да сравним, са основни функции като пренос на данни и съхранение на дискове. Технологиите се развиха толкова много, че голяма част от тези фактори сега са евтини мръсотии и почти всяка споделена хостинг компания дава същите тези неограничени глупости на потребителите в наши дни.

Как да сравним неограничените хостинг планове за хостинг и SiteGround? Те изглеждат еднакво отвън: неограничена ширина на честотната лента, неограничено съхранение, неограничени бази данни, неограничен домейн за добавки, цена под 10 долара на месец и т.н..

Хостинг производителност, като продължителност и скорост; както и специално изградените функции са отговорите.

InMotion хостинг неограничени хостинг плановеПример от реалния живот – хостинг InMotion: Добрата хостинг сделка е нещо повече от голяма честотна лента и капацитет за съхранение. Производителност на сървъра, продължителност на пробния период, цена за подновяване, архивиране на данни, избор на местоположения на сървъра, вградени функции за защита и т.н., са някои други важни фактори.

За да получите неограничен уеб хост, на когото можете да се доверите, опитайте:

 1. Тествайте сами хоста – регистрирайте се и проследете внимателно хостинг представянето си. Ако не ви харесва това, което виждате, анулирайте преди изтичането на пробния период и поискайте възстановяване.
 2. Четене на реални отзиви за хостинг, които се основават на твърди данни и реално опит на използване.

Примери за данни за изпитване за продължителност и скорост

Преди да публикуваме преглед на хост, ние се регистрираме на уеб хост и използваме инструменти за проследяване на времето и скоростта, за да преценим качеството на услугите си.

Сървърно време

Ето някои данни за ъптайм (проследени с помощта на Uptime Robot), които публикувахме в миналото:

ъптайм на площадката - дек-янЗапис за продължителност на SiteGround (януари 2014 г.).Запис на време за хостинг на хостинг InMotionInMotion хостинг запис за продължаване (февруари / март 2017 г.).

Ето още една информация за хостинг на ъптайм (проследявана чрез Fresh Ping), която поставихме на нашия сестра сайт BuildThis.io –

Време за хостинг на SiteGround през юли 2019 г. – можете също да проверите състоянието на нашия сайт в реално време тук.

Резултати от теста за скорост

И ето някои резултати от тестовете за скорост (използвайки Bitcatcha), които публикувахме в нашите рецензии.

Резултати от теста за скорост на тест на SiteGround.

Преодоляване на ограниченията на неограничените хостове

Неограничените доставчици на хостинг обикновено прилагат ограничения при използването на техните сървърни ресурси – като време на работа на процесора, едновременни връзки с база данни и inodes.

Има няколко неща, които можете да направите, за да преодолеете тези ограничения и да се защитите, включително:

 1. Използвайте безплатна мрежа за доставка на съдържание (например Cloudflare), за да намалите натоварванията на сървъра,
 2. Оптимизирайте редовно вашата база данни, за да ускорите заявките към базата данни,
 3. Използвайте приложения на трети страни (като плъгин за коментари във Facebook и Google Forms), за да свалите натоварванията на сървъра и
 4. Кеширайте сайта си агресивно, за да намалите натоварването на паметта.

TL; DR

Така че, ясни ли сме по темата неограничен хостинг? Бързо резюме на това, което току-що прочетохте:

 • Неограничен хостинг е невъзможен; всичко е ограничено в нашия свят.
 • Неограничен е просто маркетингов термин, използван от хостинг компании, за да спечели клиенти.
 • Прекомерността е как те могат да си позволят да предлагат такива планове на най-ниските цени.
 • Неограничените хостинг функции, като дисково съхранение и честотна лента, често не определят реално критичните качества на хостинг сделка.
 • Уверете се, че разгледате подробности като продължителност на сайта, скорост на реакция на сървъра, следпродажбено обслужване, софтуерна поддръжка и т.н..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map